GODINA 2011

23. PROSINCA 2011. ČESTITKA
SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA. . . Svim članicama i članovima Tripera, našim simpatizerima i svim ostalim ljudima dobre volje želimo ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU GODINU.
. . . P.S. Ne zaboravite ovih dana potrošiti puno novaca u svim trgovačkim centrima, a pogotovo stranima.
. . . P.S. Ne zaboravite poslati jako puno SMS poruka jer ipak, strani investitori moraju od nečega živjeti.
. . . P.S. Nemojte zaboraviti zapaliti koju petardu, po mogućnosti u nekoj našoj šumi, jer će uskoro sve Hrvatske šume biti u stranom vlasništvu.
. . . P.S. P.S. Uživajte dok možete i ne zaboravite izaći na referendum za NE priključenju u EU dok se sva istina i poglavja koja su potpisana za EU ne objave!

12. PROSINCA 2011. MEGASUKOB U KONOBI MORNAR By WORF
BITKA SVIH BITAKA. . . Trideseta po redu natjecateljska triperijada održana u subotu 10. prosinca 2011. godine, dala je odgovor na pitanje svih pitanja: Tko je najbolji kuhar u povijesti kluba ljubitelja tipica (za sada)? Imamo pobjednika, imamo prvaka PRVE HRVATSKE TRIP LIGE, a to je kuhar Krešo!
. . . U sukobu titana kako je bilo najavljivano našla su se dva trip majstora, Krešo i Tomo. Obojica su do sada u natjecateljskim triperijadama sakupili po tri pobjede i neporaženi su ušli u ovaj megasukob koji treba odlučiti o pobjedniku. Sučeljavanje se održalo u konobi „Mornar“ u središtu našega grada... >>> pročitaj više >>>.

20. STUDENOG 2011. BITKA SVIH BITAKA
BITKA SVIH BITAKA. . . Nakon 8 godina postojanja Tripera na red stiže dosadašnja najveća bitka kuhara. Naime, kuhar KREŠO (grizoglavac) na čelu je tablice PRVE HRVATSKE TRIP LIGE od samog početka djelovanja Tripera. Ima tri pobjede čime mu se dodjeljuje časnički čin KUHAR SATNIK. Ne zaboravimo da je uz to sudjelovao u mnogim nenatjecateljskim revijalnim susretima uzduž lijepe naše.
. . . Po nekim nepisanim pravilima KREŠO je čekao sve ove godine da netko dostigne njegov rang pobjeda i da ga izazove na kuharski dvoboj.
. . . E pa, unazad dvije godine u Triperima se potrudio kuhar TOMO i upravo to učinio. Također je kuhao na revijalnim susretima i uz to odradio potrebne tri natjecateljske Triperijade i u svima pobijedio.
. . . SUMMA SUMARUM . . . u ovom trenutku ta dva velika kuhara dijele prvo mjesto sa po 9 bodova i sitnom 'gol razlikom', što znači da slijedeći susret 'GAĆE PARA':-)
. . . Pobjeda u slijedećem susretu donosi pobjedniku, prvo mjesto na tablici, čin KUHARA BOJNIKA, apartman u centru Londona, krstarenje po Karibima, ponos i slavu. Naravno tu je i dodjela pehara i medalja.
. . . Kao što ste vidjeli u prethodnim vijestima na našim se stranicama pojavio novi pjesnik haiku poezije - 'Kralj Grobničkog Alternativnog Haikua'. Do spomenutog kontroverznog pjesničkog talenta nije lako doći pa ga ovom prilikom, preko naše službene stranice, pozivamo da nam se u subotu pridruži i uveliča Triperijadu. Zahvaljujemo unaprijed.
. . . Susret će se održati u svima poznatoj konobi MORNAR na riječkoj placi u subotu, 10. prosinca tekuće godine.
. . . Za slijedeći su se susret prijavile mnoge svjetske novinske agencije i televizijske kuće, ali Medijski pokrovitelj je RADIO TRSAT.
. . . Rezervacija - popuna mjesta u konobi MORNAR vrši se na Vojaku u caffeu SMART i na placi u konobi MORNAR.

22. LISTOPADA 2011. TRIPICE NA ACHTUNG WINTER U GOSPIĆU
TRIPERI U LICI. . . U Muzeju Lika u Gospiću, Winter će putem sedam izložaka ili cjelina pokušati upozoriti na činjenicu da je zima odnosa među ljudima već odavno stigla.
. . . Željko Kranjčević Winter , riječki slikar i kipar, mnogima znan i kao glazbenik, član Umjetnika ulice, respektabilnog benda riječke rock scene 80-tih godina prošlog stoljeća, od 25. listopada do 20. studenoga bit će glavna faca 46. ličkog likovnog anala, odnosno umjetnik čija će izložba u Muzeju Lika u Gospiću omogućiti svim zainteresiranim da otkriju što je ustvari svijetu umjetnik htio poručiti svojim djelima, a i samim nazivom »Achtung Winter«, pročitaj više >>> izvor Novi List.
. . . Ali tisak nezna za iznenađenje na otvorenju izložbe. Umjesto canapea djeliti će se, naravno, Tripice. Delegacija Tripera predvođenih kuharom Galjotom i pomoćnikom Picassom u utorak u Gospiću spremaju 70ak porcija. Dobar tek u Lici.

20. LISTOPADA 2011. KRALJ GROBNIČKOG ALTERNATIVNOG HAIKUA
KRALJ GROBNIČKOG ALTERNATIVNOG HAIKUA. . . U sjedište Tripera stigla je pošta pod oznakom - HITNO. Uz lijepe riječi i virtualni osmjeh primili smo nekoliko stihova.
. . . Dotična osoba ima status Triper pripravnik i dostavlja Udruzi najnoviju paletu haiku stihova. Toliko je sebe dao u poeziju da mu Triperi otvaraju kolumnu.
. . . Pozdrav klupskom poeti na dalekim morima: "jaaaaavvviii sseeeeeeee". Za sve ostale skrivene i pritajene pjesnike poput kuhara Nikice šaljemo poziv da dostave svoje umjetničke uratke.
. . . Novi kolumnista koji Vas želi razveseliti zove se - KRALJ GROBNIČKOG ALTERNATIVNOG HAIKUA.

13. LISTOPADA 2011. KUHAR FILE NA JABUCI
. . . Naš kuhar FILE koji posjeduje zlatnu medalju i zlatnu pomoćnu, odvažio se na morski put na krajnji jug našeg Jadrana.
. . . Exkluzivno možete pogledati fotografije na našoj stranici.
. . . To je ona hrid koju talijani NIKADA neće posjedovati ;-)
. . . Kuhar FILE i otok JABUKA, pogledaj fotke>>> 1 - 2.
. . . Ne zaboravimo da je pred koji mjesec File jedva izvukao živu glavu bježeći od divljeg vepra. Na svu sreću preskokom preko gromače. Pročitaj ovdje izvor Novi List>>>

22. RUJNA 2011. IZVJEŠTAJ IZ SLOVENIJE OD RIBAFISHA
. . . Četiri kotla, po dva sa svake strane, blizu, a dovoljno udaljeni jedni od drugih da nitko ne prepisuje…
. . . Školsko igralište, beton, koševi (u Sloveniji koševi imaju obruče i mrežice …) iza igrališta ergela s pripadajućim miomirisima.
. . . Zahod je oko ergele.
. . . Miris kapule je u zraku, svi loču, šank prepun i spor, sa zvučnika nažalost trešti hrvatski pop, i, kriste - marijači live…
. . . POGLEDAJ VIŠE>>>

6. RUJNA 2011. TRIPERI U EU
. . . Webmaster još nije stigao ni napisati izvještaj s prethodne Triperijade u Gorskom kotaru, a već putujemo dalje i to u EU. Triperi su odavno zatvorili sva kulinarska poglavlja i sada nas Europska unija moli za ulazak u zajednicu. Triperi razmatraju vapaj za pomoć iz Bruxellesa i odluku isplati li nam se ući u EU će donijeti na 1. međunarodnom susretu ljubitelja Tripica / Vampi u Sloveniji.
. . . Nakon nekoliko mjeseci suradnje između TRIPERA i VAMPIRA dobili smo poziv za prvi međunarodni susret koji će se održati u susjednoj Sloveniji. Inače VAMPIRI su novoosnovana Udruga ljubitelja Tripica i sjedište im je u Dobovi, 170 km od Rijeke, 15 km od Zagreba. DOBOVSKI VAMPIRJI.
. . . Susret će se održati u subotu, 17. rujna 2011.g. Kuhanje počinje u cca. 15h u dva Triperska i dva Vampirska lonca. Sveukupno oko 100-tinjak kilograma Tripica. Triperi pripremaju Grobničke Tripice iz mesnica Fućak, dok Vampiri spremaju domaće slovenske iznutrice. Triperski su kuhari Tomo i Galjo s pomoćnicima. Dolazak su najavili i Zagrebački ljubitelji Tripica iz Udruge PURGER FILEKI.
. . . Organiziran je autobus koji kreće s Delte u 11.55h (čitaj pet do podne). Paket sadrži prijevoz + porcije Tripica + porcije Vampi + dvije cuge, cijena 150kn. Povratak se planira u večernjim satima. Zainteresirani neka rezerviraju svoje mjesto na vrijeme u caffe-u SMART na Vojaku. Mob: 091 595 1230. Medijski pokrovitelj naravno, RADIO TRSAT.
. . . Opet će se mijenjati školski udžbenici jer se u subotu piše povijest...

23. KOLOVOZA 2011. TRIPERIJADA U GORSKOM KOTARU
. . . Na Goransku Triperijadu nam stižu i novopečeni Triperi odnosno bolje rečeno Vampiri. Kao što smo i prije javljali naši istomišljenici (čitaj: ljudi koji znaju što je dobra hrana) iz susjedne Slovenije su napokon oformili i registrirali svoj klub ljubitelja Tripica, odnosno, po Slovenski - ljubitelja VAMPI. Udruga im se zove originalno - VAMPIRI. TRIPERI im žele puno sreće u radu i puno skuhanih Tripica.
. . . Podsjećamo vas da Triperi slijedeći mjesec gostuju u Sloveniji na prvom međunarodnom natjecateljskom Trip susretu. Taj će se datum u budućnosti spominjati u školskim udžbenicima...

20. KOLOVOZA 2011. TRIPERIJADA U GORSKOM KOTARU
. . . Primili smo ponude za prijevoz do Gorskog Kotara u subotu, 27.8. Za sve one koji žele biti neopterećeni vlastitim vozilom ukupna cijena je do 150kn (ovisno o broju prijavljenih). Tu je uračunat prijevoz + dvije porcije Tripica + repete + dvije cuge u restoranu + autogram od Munje. Za sve ostale je 60kn bez prijevoza.
. . . Prijave su naravno u caffe SMART na Vojaku i u restoranu VIZJAK u Šijama. Info 095/ 903 9843.

16. KOLOVOZA 2011. TRIPERIJADA U GORSKOM KOTARU
. . . Bliži se kraj ljeta i bilo bi vrijeme da počne i 8. natjecateljska sezona prve Hrvatske Trip lige. Triperi su desetkovani bolešću podpredsjednika, ali ćemo se ipak potrudit i pokušat organizirati Goransku Triperijadu. Po običaju Triperi ljeto otvaraju sa izletom na Beli-Cres, a zatvaraju sa Šijama.
. . . Kuhari su spremni i čekaju. S jedne strane naš kuhar Nikica koji momentalno zauzima 17. mjesto na tablici i kuhar Predrag koji se još nije okušao u toj gladijatorskoj borbi. Prošle nas je godine jako lijepo i profesionalno dočekala ekipa iz restorana Vizjak pa smo se dogovorili da bi tako mogli svako ljeto privodit kraju. Podsjetimo da je Tripere prošle godine vlasnik restorana, između ostalog, dočekao s degustacijom šarana od 7 kg i mnoštvom vrganja.
. . . Dakle, organizira se poludnevni izlet u Šije/Ravna Gora. Pokret je sa Delte u centru Rijeke u subotu, 27.8. u 13h, a povratak u Rijeku planira se u 21h. Tripice će biti spremljene oko 17h. Uz restoran koji nudi između ostalog i širok izbor divljači u okolici se nalazi predivna šuma sa sadržajima koje možete vidjeti na stranici restorana VIZJAK.
. . . Ovisno o broju prijavljenih biti će organizirano i prijevozno sredstvo. Zato je potrebna, (kao i do sada), pravovremena prijava (rezervacija) za stolicu u restoranu. Zainteresirani Triperi i oni drugi, mogu se prijaviti u caffe baru SMART na Vojaku ili u samom restoranu VIZJAK u Ravnoj Gori. Info 095/ 903 9843.
. . . Iz tehničkih razloga moguće su sitne promjene. Sve obavijesti na triperskoj stranici.

5. KOLOVOZA 2011. DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
. . . Na današnji dan prije 16 godina, nakon što svijet nije pružio nikakvu pomoć i riješenje rata na ovim prostorima, Hrvatska je odlučila i sprovela akciju 'Oluja' kojom je konačno izborila slobodu. Poslije višegodišnje okupacije Hrvatskog teritorija i neprestanih incidenata i provokacija na liniji fronte, logički potez je bio promjena stanja i uspostava reda i zakona. Nakon tih blistavih trenutaka povijesti mogli smo napokon početi normalno živjeti i posvetiti se stvaranju budućnosti.
. . . Čestitamo Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

1. KOLOVOZA 2011. SVI ZA WORFA
PODPREDSJEDNIK SE OPORAVLJA. . . Poštovani Triperi i ostali simpatizeri, naš Triper Podpredsjednik nam je završio u bolnici. Naime, dobio je trombozu i ugrušak mu se zaustavio u lijevoj nozi. Vjerojatno ćemo imati 'laganih' problema oko organiziranja slijedećih Triperijada. Kako bi neki političari kazali: 'idemo dalje'. Poželimo mu svi zajedno brzi oporavak. WORF je zaželio da Triperi u njegovo ime pojedu porciju Tripa. Drži se LEO, naprijed WORF. Ovdje pogledajte kako ga Triperi opravljaju.

4. SRPNJA 2011. REKORD DO REKORDA by WORF
28. TRIPERIJADA. . .Dvadeset osma po redu natjecateljska triperijada bila je rekordna po mnogočemu. U subotu 2. srpnja 2011. Grobničke tripe dražile su razdragano društvo u Dražicama. Za spektakl su se pobrinuli kuhari Chudo i Tomo sa pomoćnicima Ticom i Nikicom. Veseli su to momci koji vole dobre tripe, vole natjecati se, vole popiti, a vole i fair play.
. . .U ugostitljskom objektu „Rječina“ skupilo se sedamdesetak ljubitelja tripica koji su oduševljeno smazali više od 50 kilograma ovog vrsnog jela. Bilo je tu puno domaćih ljudi koji su došli jer vole tripe >>>pročitaj više>>>

24. LIPNJA 2011. TRIPICE NA GROBNIKU
28. TRIPERIJADA. . . Došlo je vrijeme za posljednje natjecanje PRVE HRVATSKE TRIP LIGE u ovoj sezoni (2010./2011.). Odazvali smo se na poziv i organizirali Triperijadu na Grobniku, točnije u Dražicama.
. . . Slijedeća Grobnička Triperijada je 28. natjecateljska i sveukupno 45. organizirana Triperijada. Peta ovosezonska utakmica odigrat će se između dva isprobana kuhara koji imaju pobjede iza sebe: kuhar poručnik CHUDO jednu i kuhar natporučnik TOMO dvije. Pomoćnici su im Tica i Goran. Maratonac CHUDO želi popraviti svoje mjesto na tablici (13.), a TOMO 'dahće' za vratom prvaku kuharu satniku KREŠOTU.
. . . Za vrijeme pripreme Tripica, Vežički Triper inovator prikazat će vam neke svoje izume. Triperi će moći isprobati vožnju na kuferomobilu, masažu specijalnog masažnog odijela i druge korisne inovacije. Najvjerojatnije nitko neće biti silovan jer će u dvorani biti prikazane i traperice protiv silovanja.
. . . Pod motom KOL'KO GROBNIK IMA VINA, TOL'KO NAM JE TRIPA MILA u subotu, 2. srpnja tekuće godine pripremat će se 50-ak kilograma Tripica. Triperijada će se održati u ugostiteljskom objektu RJEČINA u centru Dražica, tik do nogometnog stadiona NK RJEČINA s početkom oko 18.00 a Tripice za prste polizat će biti spremne oko 19.45.
. . . Prijavite se prije popune padela na slijedećim mjestima: na Vojaku u caffe-u SMART i na Grobniku u caffe-u RJEČINA.
. . . Medijski pokrovitelj RADIO TRSAT.

14. LIPNJA 2011. TRIPICE U TJEDNU SV. VIDA
REVIJALNA TRIPERIJADA. . .Triperi i Udruga umirovljenika grada Rijeke Vas pozivaju, u sklopu proslave tjedna Svetog Vida, na kulturnu - gastro - sportsko - zabavnu akciju DA KRUŽNA NE BUDE TUŽNA. 17. lipnja na kraju Korza u Kružnoj ulici uz ostali program biti će upriličena I revijalna Triperijada. Kuhari Tomo i Krešo uz asistente pripremit će 60ak kilograma Tripica. Priprema Tripica počinje u ranim jutarnjim satima, a degustacija se očekuje oko 14.00h. Rezervacija nije potrebna, ali se potrudite biti na pravom mjestu u pravo vrijeme ;-).
. . . Ukupan prihod od prodaje umjetničkih izložaka, kolača, Tripica i tombole iskoristit će se za oslikavanje Kružne profesionalnim grafitima kroz simbole grada Rijeke. Zato dođite i pomognite da Kružna više ne bude tužna.
. . . Spomenimo da će i naš Triper inovator, Grizli, imati prezentaciju svoje inovacije - KUFEROMOBIL. O čemu se radi vidjeti ćete u Kružnoj.
. . . Ovdje pogledajte program događanja.

9. LIPNJA 2011. TKO PLOVI TRIPE VOLI 2
REVIJALNA TRIPERIJADA. . .Svanulo je prkrasno lipanjsko jutro unatoč Borivoju Čapki i Smiljanu Viskoviću zajedno. Vedro nebo bez oblačka, divan dan za put u Beli na otoku Cresu. Mjesto okupljanja Kostrena, vrijeme rano jutro oko osam.
. . . Na parkiralištu nigdje nikog. Ja i moja obitelj parkirali smo auto i sjeli u kafić "Pod Pločom" da popijemo jutarnju kavicu. Kad tamo naš sad već bivši tajnik Pečeni. Došao je razdužiti opremu koju je imao i odlučio je ne ići sa nama na izlet. No, o tome drugi put iako ga ovim putem pozdravljam i poručujem mu da nam je jako nedostajao. PEČENI VRATI SE!
. . . Pospano i pomalo triperi su počeli pristizati na mjesto o kupljanja, a paralelno s tim temperatura je rasla kao i razina buke. pročitaj više>>>

8. SVIBNJA 2011. TRIPERI NAVIGAJU
REVIJALNA TRIPERIJADA. . . Kao što se već bili obaviješteni došlo je vrijeme za revijalnu - pomorsku Triperijadu. Prošle je godine uspješan bio izlet na otok Cres u mjesto Beli. Ove je godine stiglo dosta upita upravo za to 'otvaranje sezone'. E pa Triperi su spremili brod!
. . . Polazak na cjelodnevni izlet planiran je za subotu, 4. lipnja iz Kostrene u 8.15 ujutro. Povratak se kao i prošle godine planira oko 21.00h. Brod će nas čekati na mulu kod jedriličarskog kluba 'Galeb'. Sa sobom nosimo 50ak kilograma Tripica koje će na plaži pripremati desetak Tripera pod budnim okom najboljih kuhara (Krešo, Antonio i Tomo). Putujemo sa brodom Aquavision u kojem tijekom plovidbe možete uživati u morskim dubinama gledajući kroz njegovo stakleno dno.
. . . U Belom će nas ugodno dočekati i ugostiti kao i prošle godine u caffe baru POD BELIM, koji se nalazi na samoj plaži. Tijekom dana po potrebi se može organizirati i posjeta EKO centru u kojem obitavaju bjeloglavi supovi.
. . . Za uspješan izlet potreban je broj od najmanje 50 ljudi. Maksimalan broj putnika je 80ak. Prijave se primaju do popune mjesta. Aranžman uključuje vožnju brodom + dvije cuge + dva tanjura Tripica + repete + rukovanje sa Munjom. Cijena je 150 kuna. Naravno Triperi članovi imaju prednost. Za sve one koji nisu plave krvi, odnosno, one koji su zainteresirani za izlet bez konzumiranja delicija (recimo, Trip supružnici), cijena je 120 kuna. Za djecu je kao i prošle godine - besplatno. Svi zainteresirani se moraju prijaviti na vrijeme radi kontrole točnog broja putnika (da ne bude 'overload').
. . . Prijave se primaju od slijedećeg četvrtka navečer na slijedećim mjestima: caffe JAZZ TUNELL na Školjiću i caffe SMART na Vojaku.
. . . Važno upozorenje: u slučaju lošeg vremena, nevere, snjega, smaka svijeta ... itd. izlet se pomiče za jedan dan odnosno u nedjelju, 5.lipnja. Ukoliko i u nedjelju bude loše vrijeme onda otkazujemo izlet i meditiramo POD PLOČOM (grupno).
. . . Akciju pomažu caffe POD BELIM, GUMICENTAR NAUTIKA i naravno medijski pokrovitelj RADIO TRSAT.
. . . Uskoro još informacija... Ako imate koje pitanje pošaljite ga na našu adresu>>.

2. SVIBNJA 2011. PLANOVI ZA SLIJEDEĆE TROMJESEČJE
ŽIVOT JE LIJEP?. . . Poštovani Triperi idemo dalje. 'Bacite oko' na osvježene tablice koje uređuje vrijedni potpredsjednik WORF. Došlo je do interesantnih promjena i sada se visoko uzdigao kuhar TOMO koji se sa dvije uzastopne pobjede, (i to visoko ocijenjenih Tripica), približio vodećem KREŠOTU i 'dahće' mu za vratom. TOMO najavljuje da neće stati i ide po treću pobjedu u cilju zauzimanja vodećeg mjesta na tablici i bacanja rukavice šampionu u lice. Biti će zanimljivo...
. . . Što se tiče slijedećih revijalnih i natjecateljskih okupljanja planovi su slijedeći...
. . . Najviše upita dolazi za brod koji se organizira, (kao i prošle godine), za cijelodnevni izlet na otok Cres (Beli). Uredovno otvaranje ljetne sezone na Kvarneru. Pripreme su u tijeku i bude li sve po planu Trip brod 'polijeće' krajem mjeseca.
. . . Sredinom lipnja pozvani smo od strane jedne riječke Udruge u centru grada. Uskoro više.
. . . Krajem lipnja po planovima slijedi natjecateljska Triperijada na Grobniku.
. . . Za srpanj imamo jednu interesantnu ponudu za gostovanje u inezemstvu točnije u Sloveniji. Bilo bi to prvo gostovanje Tripera u inozemstvu.
. . . Uskoro više...
. . . P.S. fotograf Gonzo je opet uganuo nogu i skakuće na štakama. Želimo mu brz oporavak. Ovdje pogledajte kako je uganuo nogu.

27. TRAVNJA 2011. TREĆI DAN MARŠA PO RIKIJA
ŠETNJA IZ ZAGREBA. . . - U ponedjeljak 25.04. u 7 h deset šetača krenulo je sa zagrebačkog Zrinjevca. Oko 16 sati njih sedmero je stiglo u Jasterbarsko, a oko 22 h su došli u Karlovac. Prehodali su 65 km u prvom danu danu. Drugi dan su prehodali još 30 km. U Jastrebarskom i Karlovcu su ih dočekali prijatelji prosvjednici iz tih gradića i ponudili ih sendvičima i vodom.
. . . - Jučerašnja ruta je Karlovac- Severin na Kupi, a današnja Severin-Delnice. Kreću u 10:30 iz Severina. Smještaj im je platio čovjek iz Zagreba koji je došao do njih da bi im donio sendviče i vodu.

Zagreb - Krk pješke, građanska solidarnost

U pet dana troje šetača, DANIJEL PROSVJEDNIK, HRVOJE PROSVJEDNIK, DENIS PROSVJEDNIK, prijeći će gotovo 200 kilometara pješke kako bi dokazali da je njima, za razliku od Vlade RH, svaki građanin ove zemlje važan. Idu po Rikarda Mihajića Rikija, tzv. solo prosvjednika s Krka. Njega će pokupiti i s njim se vratiti u Zagreb na prosvjed 1.Svibnja u Maksimiru. Tijekom etapa priključivati će im se prosvjednici iz drugih gradova koji će ih dijelom ili cijelim putem pratiti.
Riki, odnosno, Rikardo Mihajić je solo prosvjednik, koji prosvjeduje za vraćanje imena svome mjestu Melinama na Krku.

“Svuda oko nas vlada sveopće nezadovoljstvo, izgubili smo integritet i dostojanstvo, izgubili smo državu u smislu u kojem bi nas ona trebala braniti, štititi i dati nam dostojanstvo. I sam sam živio i jako dobar i jako loš život - bio sam u ratu, živio sam pod nadvožnjacima, ponekad nisam imao gdje biti, a ponekad je opet bilo dobro, i cijelo vrijeme mislim - pa borili smo se za našu mladost, a sad gubimo i mi, i oni. Od svojih pozicija i borbi za pozicije oni više ne vide narod! A narod? Narod više ne vidi što je pravedno, ne vidi kuda ide, no, jasno mu je da ono što se događa nije i ono što je želio! Ako masa sad zajedničkim djelovanjem ne može napraviti ništa, onda barem pojedinac može dati svoj doprinos!“, rekao je sam Rikardo.


Ovom šetnjom se pokazuje zajedništvo. Svaki prosvjednik je bitan i nitko nije sam.


Hrvoje Prosvjednik je rekao: "Imamo puno žuljeva, rana po tabanima, istegnuti su nam ligamenti od prvog dana, ali uz svu ovu podršku divnih ljudi koji nam trube, daju hranu, vodu, smještaj... sva ta bol jako brzo nestaje."


Denis Prosvjednik kaže: "Žuljevi čine svoje, ali srce i mozak idu dalje."


Daniel Prosvjednik: "Sve ide po planu, noge bole ali zbog dobrih ljudi koji stalno pomažu znamo da se ova šetnja isplatila. Tko god nas je sreo dao nam je podršku, ljudi su jako susretljivi i paze na nas."


U ovoj prosvjednoj šetnji već su se razvila mnoga prijateljstva, ljudi su primjetili njihovu požrtvovnost, upornost i hrabrost, i zajedno s njima, pa makar u mislima šetaju i dalje do konačnog cilja. Dečki kažu kako još nitko nije dobacio niti jedan ružni komentar. Zahvaljujemo svima na tolikoj suradnji, na pažnji i podršci koju nam pružaju.


Na raspolaganju smo za sve daljnje informacije na slijedećim kontaktima:
Sofija Prosvjednik (PR): 0981602672
Darko Prosvjednik (BrainWash): 0958042333
Kokosh Prosvjednik (Logistika): 0914668041
Hrvoje Prosvjednik (Radna grupa): 0997863746
Bojan Prosvjednik (kontakt za Rijeku): 0917250793.

24. TRAVNJA 2011. SRETAN USKRS
SRETAN USKRS

 

20. TRAVNJA 2011. EMAIL IZ ZAGREBA
ŠETNJA IZ ZAGREBA. . . Prosvjedna šetnja Zagreb-Krk - Građanska solidarnost
. . . Kako bismo se solidarizirali i pokazali svoju volju i upornost u postizanju zajedničkog cilja, dvoje prosvjednika uz pratnju kreće 25. travnja 2011. u prosvjednu šetnju prema Krku. Tijekom šetnje, grupi prosvjednika pridruživat će se i prosvjednici iz Karlovca, Rijeke i drugih mjesta. Na Krk idu po Rikija koji će se pridružiti prosvjedima 1. svibnja 2011. u Zagrebu.
. . . Riki, odnosno, Rikardo Mihajić je solo prosvjednik, koji prosvjeduje za vraćanje imena svome mjestu Melinama na Krku. Kako je Rikardo sam rekao „Svuda oko nas vlada sveopće nezadovoljstvo, izgubili smo integritet i dostojanstvo, izgubili smo državu u smislu u kojem bi nas ona trebala braniti, štititi i dati nam dostojanstvo. I sam sam živio i jako dobar i jako loš život - bio sam u ratu, živio sam pod nadvožnjacima, ponekad nisam imao gdje biti, a ponekad je opet bilo dobro, i cijelo vrijeme mislim - pa borili smo se za našu mladost, a sad gubimo i mi, i oni. Od svojih pozicija i borbi za pozicije oni više ne vide narod! A narod? Narod više ne vidi što je pravedno, ne vidi kuda ide, no, jasno mu je da ono što se događa nije i ono što je želio! Ako masa sad zajedničkim djelovanjem ne može napraviti ništa, onda barem pojedinac može dati svoj doprinos!“.
. . . Ovim putovanjem poručujemo Rikiju i svim otočanima da nisu sami, solidariziramo se s njima i svakim pojedinim građaninom Republike Hrvatske s kojim imamo zajednički cilj - odlazak nesposobne vlade. Njihova prometna izolacija, slaba povezanost s kopnom, zanemarivanje od strane vlasti, krađa imena mjesta i manipulativno prekrajanje lokalnih i izbornih jedinica doista su neprihvatljivi. Stoga upućujemo na zajedništvo, solidarnost i ustrajnost prosvjednika diljem Hrvatske, ma kako međusobno udaljeni bili.
. . . Ovim se putovanjem također poistovjećujemo s „pravim“ Indijancima koji su tradicionalno na putovanjima prelazili 200 km za tjedan dana. Naime, Tomislav Karamarko, ministar vlade u ostavci, poput šerifa prozvao nas je Indijancima, u nedopustivom pokušaju rasno i nacionalno obojene šale. Potrudit ćemo se dokazati da smo doista poput Indijanaca - solidarni, uporni i izdržljivi. Little Bighorn tek slijedi, šerife!
. . . Po Rikija na Krk idemo kako bi nam se pridružio 1. Svibnja 2011. u Maksimiru i kako bismo ga predstavili kao građanina sa inicijativom, upornošću i željom za bolju budućnost, te pokazali da, usprkos stavu vlade u ostavci, niti jedan naš sugrađanin nije sam.
. . . Društvena mreža građana

8. TRAVNJA 2011. TRIPERSKI OSVRT by WORF
27. TRIPERIJADA. . . Poštovani članovi vrle nam udruge želim vam predočiti kratak osvrt na netom održanu 27. po redu natjecateljsku triperijadu održanu u Marčeljima 2. travnja u konobi "Timun".
. . . U lijepom ambijentu konobe "Timun" okupilo se malo društvance tripera i domaćih lokalnih tripoljubaca. Brojčano manja ali zato ne slabija dapače, intimna atmosfera triperijade protegla se do kasno u noć.
. . . Glavni akteri gastro nadmentanja bili su: kuhar Tomo s pomoćnikom Goranom i kuhar Mario s pomoćnicom Sanjom. Pedesetak kilograma tripica krčkalo se u njihovim loncima. Nakon blagovanja triperi su glasovali i rezultat je bio... pročitaj više>>>>.
. . . Fotografije sa prošle triperijade>>>

27. OŽUJKA 2011. NAJAVA TRIPERIJADE - SPOT
. . . Made by ANICWEB>>

23. OŽUJKA 2011. XXVII NATJECATELJSKA TRIPERIJADA
27. TRIPERIJADA. . . U Subotu 2. travnja 2011 godine održava se natjecateljska Triperijada. Radi se o 27. natjecateljskoj i 42. sveukupno organiziranoj Triperijadi. Triperijada se održava na Marčeljima u konobi TIMUN (bivša Zorica). Natječu se kuhari Mario i Tomo sa pomoćnicima (Sanja i Goran). Kao i do sada kuhari će doma odnijeti srebro ili zlato s prelaznim peharom. Kapacitet prostora je nešto manji nego što je uobičajeno. Rezervacije mjesta se primaju od slijedećeg ponedjeljka na slijedećim mjestima: caffe SMART na Vojaku i caffe JAZZ TUNEL na Školjiću.
. . . Pomoć u kupovini materijala za Triperijadu pružio nam je DOMPROJEKT - montažne kuće. Podsjećamo vas da nam je DOMPROJEKT nabavio Triperske 80 litarske lonce u kojima još kuhamo.
. . . Tema večeri je ulazak Tripera u svjetsku Trip organizaciju koja je objašnjena u prethodnim vijestima. Kao i uvijek medijski pokrovitelj je RADIO TRSAT, a voditelj programa - bivši Brko - Ševac. Ovom ga prilikom molimo da pusti brkove prije Triperijade i time uveliča zabavu u Konobi Timun.

20. OŽUJKA 2011. MEĐUNARODNA AKADEMIJA TRIPICA
ACCADEMIA DELLA TRIPA. . .Triperi su već odavno kuhali izvan županije, odnosno, uzduž Domovine. Kontaktiramo i sa inozemstvom, ali do sada j oš nismo bili u mogućnosti prijeći granicu. Poziv ponovo stiže iz inozemstva, naime …
. . . Triperi su primili poziv za 'umrežavanje' u međunarodnu asocijaciju ljubitelja Tripica koja se zove, vjerovali ili ne, Akademija Tripica (The Accademia della Trippa). Sjedište Akademije je u Italiji.
. . . Cilj akademije je da se svi Triperi na svijetu udruže i na višu razinu uzdignu kulturu spremanja te bogovske delicije. Spomenuta je organizacija već stavila našu 'Trip' domenu na svoju kontakt listu, pogledaj ovdje>>. Na istoj možete prošetati po sličnim međunarodnim Trip stranicama.
. . . Triperi će uskoro odgovoriti na poziv, a o tome ćemo svi zajedno porazgovarati na slijedećoj Triperijadi koja će se održati 2. travnja u konobi Timun. Kako stvari stoje napokon će u svijetu zavladati neki bolji društveni sistem - TRIPERSKI!
. . . Email koji su Triperi primili prenosimo u cijelosti u nastavku …

. . . Dear friends of Triperi,
. . . The Accademia della Trippa / Tripe Academy is pleased to officially acknowledge your website, www.triperi.net, among the recommended online resources for tripe lovers of any nationality.
. . . The mission of the Accademia della Trippa is to recognize, endorse and help advertise any association, group, individual, publication, or website promoting beef tripe, its culture and recipes.
. . . Your site has been added to the official list. You can find the list here:
. . . Should you want to use our official seal of approval on your website, you can utilize the image with the caption "This website has been recognized by the Tripe Academy" with a link to www.accademiadellatrippa.com. While this is not mandatory, it would be appreciate to help build a stronger network of tripe resources worldwide.
. . . We welcome you in our Tripe network. Please use our e-mail address accademiatrippa@gmail.com for any communication about your future initiatives.
. . . We are looking forward to build a strong mutual cooperation to further promote the consumption of tripe worldwide.

Best,
Roberto
Accademia della trippa
Tripe Academy

16. OŽUJKA 2011. POMOĆ JAPANU
POMOĆ JAPANU. . . Istočnu obalu Japana 11. ožujka 2011. godine pogodio je snažan potres magnitude 9 po Richteru koji je prouzročio razorni plimni val (tsunami). Uslijedio je i veliki broj manjih potresa. Trenutno je Nemoguće procijeniti razmjere ove katastrofe i broj žrtava. Tisuće ljudi smatraju se nestalima. Plimni val i potresi prouzročili su veliku materijalnu štetu.
. . . Vašu donaciju Hrvatski Crveni križ uputit će kao potporu humanitarnom djelovanju Japanskog Crvenog križa. Pomoći možete:
. . . uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 02
. . . pozivom na donatorski telefon: broj 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen)
ili on-line donacijom na www.hck.hr
Od 12. ožujka 2011. godine prikupljeno je ukupno 211.739,00 kuna. Od toga:
- 154.439,00 kuna uplatama na žiro račun i
- 57.300,00 kuna pozivima na donatorski telefon.

7. OŽUJKA 2011. TRIPICE OD TUNE
RIJEČKI KARNEVAL. . . Prošlog je tjedna Gosp. Saša Peršen kontaktirao KLJT Tripere. Tom je prilikom donio iz Dalmacije i poklonio 15-ak kilograma Tripica od tune. Kako se radi o deliciji, Tripice su proslijeđene ponajboljim kuharima i poslane na testiranje. Naime, nakon što kuhari pripreme taj specijalitet možda se odvaže i na pripremu istih i na Triperijadi u većim količinama. O svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Kuhari koji testiraju Tripice od tune jesu: Krešo, Antonio, Tomo i Maratonac.
. . . Ovim putem zahvaljujemo Gosp. Saši Peršenu na poklonu i promicanju pripreme Tripica.
. . . Pogledajte ovdje jedan od spomenutih recepata (izvor: www.coolinarka.com).

6. OŽUJKA 2011. SVI NA RIJEČKI KARNEVAL
RIJEČKI KARNEVAL. . . u 12 sati u središtu Rijeke kreće 28. međunarodna karnevalska povorka, kruna karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Na ovogodišnjoj povorci sudjeluje oko 110 karnevalskih grupa s oko 9.000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, koji će se natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika.
. . . U povorci će sudjelovati karnevalske grupe s područja Primorsko-goranske županije, Istarske županije (Labin i Pula), iz Dalmacije (Kaštel Kambelovac ), iz kontinentalnog dijela Hrvatske (ZVrbove, Vinkovci, Orahovica, Zagreb) te iz inozemstva i to iz: Italije (Verona, Este, Faenza, Val Comelico), Madžarske (Czepel)... >>više na, izvor: www.rijeka.hr.

2. OŽUJKA 2011. NOVI KOŠARKAŠKI BILTEN
KK FSV. . . Otiskan je nulti broj biltena zajednički uradak dvaju najmlađih riječkih košarkaških klubova FSV i Srdoči 2008. Ime biltena je MVP.
Cilj biltena je promocija košarke mlađih uzrasnih kategorija, praćenje zajedničkih i pojedinačnih projekata obaju klubova te košarkaška edukacija članstva i prijatelja klubova. Sve odigrane utakmice, sve lige, prvi koševi, usponi i padovi u životu jednog mladog košarkaša pronaći će mjesto na stranicama MVP-a. Dinamika izlaženja biltena za prvih nekoliko brojeva planirana je u dvomjesečnom ritmu, što ponajviše ovisi o pronalaženju sponzora tj. o uspješnosti zatvaranja financijske konstrukcije projekta.
. . . Bilten je amaterski uradak nekolicine košarkaških trenera i zaljubljenika. Za sve prijedloge, ideje i kritike vezane za MVP možete kontaktirati na Email: mvpbilten@gmail.com. U nultom je broju i Triperima posvećen jedan članak, pogledaj ovdje>>.
. . . Triperi pozdravljaju ovaj hvalevrijedan projekt i želimo im sreću u daljem izlaženju biltena.

20. VELJAČE 2011. ODRŽAN BLJAK FESTIVAL
BLJAK FESTIVAL. . . Uz živu muziku i druženje, posjetitelji »Bljak festa« mogli su tako besplatno kušati i guštati u specijalitetima od kojih su nekima curile zazubice, a drugima »okretao želudac«
. . . OMIŠALJ Omišljani su u subotu ugostili prvi festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine. »Bljak fest – Omišalj 2011.« jedinstvena gastro-karnevalska manifestacija koja će se, nadaju se organizatori, od sad redovito odigravati na omišaljskoj Placi zamišljena je kao karnevalskom vremenu prilagođeno događanje ali i kao nastojanje promocije i vrednovanja mnogih zapostavljenih i pomalo neobičnih gastronoskih kreacija domaće kuhinje.
. . . Uz živu muziku i druženje, posjetitelji »Bljak festa« mogli su tako besplatno kušati i guštati u specijalitetima od kojih su nekima curile zazubice, a drugima »okretao želudac«. Na meniju su bili lignji i fažol, nezaobilazne tripice, hladetina, krvavice, buzara od kokošjih nogica, plućica na kiselo, kelj s porilukom, bijeli bubrezi, palačinke s crnilom od sipe ali široj javnosti do sad nepoznati »ljigamenti« te brojne druge kulinarske bljak-kreacije po kojima je mirisalo pol Bodulije.
. . . Prvi festival u najmanju ruku specifičnih pučkih specijaliteta organizirali su Općina, Centar za kulturu i TZO Omišalj ali i članovi omišaljskih karnevalskih udruga Babani i Omišjanski babani, prenio nam je Damir Jakovčić, jedan od idejnih začetnika Bljak festa. Rekao je i kako se zamisao o pokretanju takve manifestacije idealno uklopila u karnevalski štimung, vrijeme kada je sve »apsurdno i naopako«. I naši su specijaliteti umnogome takvi, naopaki i drugačiji, spremljeni od onoga što bi mnogi drito u smeće hitili.
. . . Želimo pokazati kakve se sve delicije mogu spraviti od neuobičajene sirovine ali se povrh svega dobro zabaviti, zaključio je Jakovčić dodajući kako su podršku lokalnim karnevalistima u nastojanjima upriličenja tog događanja dale njihove brojne kolege, članovi karnevalskih udruga s područja Dobrinjštine, Malinske i Drivenika ali i nezaobilazni riječki »Triperi« bez kojih bi Bljak fest bio »šepav«.
. . . Kako bilo, svi koji su posjetili Omišalj i njihov Bljak fest složni su oko utemeljenosti mota te manifestacije – »Bolje da puca panca, nego da Jido zvanaca«.
. . . Izvor Novi List>>>

15. VELJAČE 2011. BOLJE DA PUKNE PANCA...
BLJAK FESTIVAL. . . Triperi gostuju slijedeće subote, 19. veljače na otoku Krku u Omišlju na festivalu specifičnih specijaliteta pučke gastronomske kuhinje. Naziv festivala je BLJAK FEST, a radi se o cjelodnevnoj zabavno gastronomskoj priredbi koja će se održati u Omišlju na placi sa početkom u 12,00 h.
. . . U predivnom ambijentu srednjevjekovnog gradića uz živu muziku (truba, bubanj, harmonika...) moći će se besplatno kušati specijaliteti - lignji i fažol, tripice, hladetina, buzara od kokošijih nogica, plućica na kiselo, kelj s porilukom, te bijele bubrege, što je samo dio "Bljak" gastro ponude koju će spraviti vrsni kuhari.
. . . U događaju sudjeluju "Triperi" iz Rijeke i članovi udruga "ŠRD Zubatac", "Babani", "Omišjanski babani", "Kataroška" - Dobrinj, Maškare "Malinska - Dubašnica", Maškare Drivenik, Obitelj za mlade iz Njivica...
. . . Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine Omišalj, a pod čuvenim omišaljskim motom: "Bolje da pukne panca, nego da jido zvanca". Izvor . . .R1>>

11. VELJAČE 2011. POSTOJIMO LI...?
. . . Stoljećima je čovječanstvo vjerovalo da život postoji samo na zemlji . . .
. . . Ali danas se mnogi znanstvenici slažu da nismo sami . . .

1. VELJAČE 2011. TRIPERSKI APERKAT
26. TRIPERIJADA. . . Poštovani članovi tripoljupci te ljubitelji stare antičke sportske igre odnosno boksa pozdravljam Vas u ime vodstva udruge Tripera i želim skrenuti pozornost na netom održanu triperijadu koja je bila pun pogodak.
. . . Još od početaka civilizacije poznate su borbe ljudi šakama radi dokazivanja premoći i snage, otprilike negdje u isto vrijeme netko je odlučio tripice prokuhati i probati. Nekoliko tisuća godina kasnije te dvije naoko nespojive stvari spojile su se u jednu prekrasnu gastronomsko-sportsku večer u bivšoj Industrijskoj ulici ,u restroranu boksačkog kluba „Rijeka“.
. . . 26. po redu natjecateljska triperijada pružila nam je u gastronomskom smislu dvoboj dvaju kuhara, kuhar Dragan inače kuhar u restoranu boksačkog kluba, protiv kuhara Fileta člana tripera iz Vrbnika.
. . . Borba je bila žestoka, neizvjesna te je na kraju trijumfirala je više nego dobrim, usudio bih se čak reči odličnim tripicama, na naše veliko zadovoljstvo.
. . . Već duže vrijeme nije bilo tako dobrih tripica u oba lonca, te iako su ukusi različiti svi se slažu da su tripice u oba lonca bile neizvjesne. I tako na bodove bez knock outa u drugoj rundi pobjedio je naš kuhar File dobivši ocjenu 7,9 za svoje tripe (što je treći najbolji rezultat u povjesti triperijada).
. . . Kugar Dragan je dobio ocjenu 6,74 koja spada isto u kategoriju boljih tripica do sada. Pomoćnici ovim borcima bili su Felker (File) i Tomo (Dragan).
. . . Paralelno sa triperijadom u dvorani boksačkog kluba bilo je isto tako zanimljivo. Nakon sparinga mlađih polaznika boksačkog kluba na red su došli i neki triperi koji su se okušali u dvije runde po 90 sekundi. Da ne nabrajam evo samo nekoliko sudionika Nikola sa Raba protiv protivnika sa Paga, Antonio protiv Ninota, Nino protiv Berota iz Vrbnika...
. . . Nećemo pisati tko je bio pobjednik jer su pobjedili svi. Triperi su opet dokazali da u ova teška recesijska vremena ne treba puno da bi se udrilo brige na veselje. Tone i tone tripica i tone i tone dobrih vibracija, poruka je koju mi odašiljemo i prelaskom na digitalni signal nadam se da će nas prepoznati u svakom kutu lijepe naše fotografije pogjedajte ovdje>>.
. . . Do sljedećeg susreta pratite nas na našoj web stranici.

Worf out.

30. SIJEČNJA 2011. JUŽNI TRIPERI
TRIPICE. . . Boksačka Triperijada je održana s velikim ocjenama Tripica i dobrom sportskom zabavom. Više o zadnjoj Triperijadi uključujući i fotografije pogledajte sutra navečer. U nastavku stavljamo pristigli mail sa događanjima iz kluba ljubitelja Tripica sa juga Hrvatske DOTOK.
. . . Počinje vrijeme organiziranog spravljanja tripa u Konavlima. I dobro je! Neka je tako! Uživali smo u zelenoj menestri, pa u bakajaru, a đe je pračja glava, pa sva moguća namišljanja ovo ovako, ono na onaj način, lešade, njokade, u koga su bolje kobasice, (đevenice malo tko i čini),pa sačevi, gradele, lardo na prju i sve što narodu napamet pane, i bilo bi toga i još da nije bilo „ćejadi iz Grada“!...
. . . Dakle ofregali smo sinije i sinijice, ostrugali gradele, spremili pjatače u kredencu, pretočili vino jer je dobro „opuzlo“ u bačvi. I sad treba bitno promijeniti neke navike, dakle s mesa na lapatke, i to bez odgađanja jer kad se ujeze u Korizmu, vaja se malo i pripazit. Prva ovogodišnja postaja je u Komajima. Dobro došli i dobar Vam kus! I da pripomenem: Tripice su jedno od onih silnih i snažnih jela koja ne uzmiču, a još manje dopuštaju poigravanje s tradicijom vlastite pripreme. Gastronomija nije u ovom suvremenom odvijanju ponovo nikakav izuzetak. Njezini su tradicionalni obrasci podjednako nagriženi, premda još nisu oglodani do kosti. Izloženi sveopćem manirizmu u kojem naslijeđe postaje samo sjećanje, a prokuhavanje često teško spojivih tradicija kulinarsko pravilo. Nije više presudna u odabiru želja za izletom u egzotično i nepoznato, nego upravo egzotika postaje izvršitelj presude nad baštinjenim znanjem. Naravno, nije nikada sve tako crno, niti je taj novi svijet, posjednut za stolove novog doba, sasvim bez osjećaja za vlastito naslijeđe. No, nažalost, to ga se naslijeđe tiče onoliko, koliko se naslijeđe zanima za njega. I tu počinje paradoks.
. . . U uopćenim jelovnicima, sve više okrenutim konzumentima bez povijesti, preživljavaju jaka, tvrdoglava jela koja se ne daju tek tako iskorijeniti, upravo zbog toga što im je opstanak svakodnevno ugrožen. Sve rjeđe se nalaze na jelovnicima, kao što je u europskim prijestolnicama sve teže naći prave, izvorne krčme, taverne, konobe i restorane, u kojima uz gromoglasno odobravanje konzervativnih gurmana zapravo tiho nestaje uporište njihova užitka. Pa ipak, zna tamo pred izješu doći pun tanjur koji se gotovo prelijeva preko rubova, i za njim odjeknuti čvrsti glas: “Tko će mi se pridružiti uz ovaj pjat tripica. Ovaj koji satire, smiruje razdraženost bjesomučnih, učvršćuje strah od smrti i podsjeća nas na tripe pojedene jednom davno, kada se na peći svakodnevno podgrijavao već poluprazan lonac s tripicama!”
. . . Jer tripice, još primjerenije tripe, onaj resicama naboran dio goveđeg ili janjećeg želuca zvan burag, u koji stoka sprema travu i bilje koje tek treba prožvakati i s uživanjem preživati, jedno su od onih silnih i snažnih jela koja ne uzmiču, a još manje dopuštaju poigravanje s tradicijom vlastite pripreme.
. . .I da ne bi u konačnici ispustio ono što je u biti i najosnovnija poruka kad je u pitanju ova prosto-proširena delicija, a pada baš u vrijeme pojave H1N1 (svinjska gripa) a i drugih sezonskih gripa, što se cijepljenja tiče tu se odredite sami, a moja Vam je poruka: „Tko jede redovito tripe ne mora se bojati gripe“, pa ni H1N1.

20. SIJEČNJA 2011. TRIPERIJADA U BOKSAČKOM KLUBU
26. TRIPERIJADA. . . Prva ovogodišnja Triperijada održat će se u petak, 28. siječnja. Mjesto događanja: restoran boskačkog kluba RIJEKA u Industrijskoj ulici (Mlaka). Kuhari natjecatelji: kuhari restorana BK RIJEKA Vs ekipa Triper kuhara iz Vrbnika, FILE(glavni) i FELKER (pomoćni). Ovi su nam kuhari već poznati sa 17. Triperijade kad su odnijeli zlato. Ovoga su puta zamijenili uloge.
. . . U programu će biti i dodjela zahvalnica za prošlu godinu koje nismo stigli podijeliti u prosincu kako je to do sada bio običaj. Triperi će se prije isprobavanja Trip delicija moći i baviti sportom. Za sve članove koji budu htjeli odraditi jedan lagani rekreativni sparing (2 x 1.5min), bit će na raspolaganju ring, oprema (najmekše rukavice i štitnik za glavu) i sudac. Pozivaju se zainteresirani da se jave na MAIL. Za sada se javilo nekoliko parova. Ovaj puta (na žalost) nećemo ugostiti neke legendarne bendove jer Triperi nemaju toliko sredstava koje (po zakonu) moraju proslijediti u nadležne državne institucije nakon izvedenih nekoliko pjesama na Triperijadi. Usporedbe radi, 'taxa' za bilo koji bend koji dobrovoljno svira na Triperijadi, košta koliko i 60 kg Tripica što je dostatno za 200 porcija. . .
. . . Triperijada počinje u cca. 18.25h. Prijave se obavljaju po starim pravilima. Prijave do popune mjesta i padela u caffe SMART (Vojak) i caffe SUŠAK (kod Konta).

18. SIJEČNJA 2011. PRIJAVE ZA SPARING
NE U EU. . . Triperi još nisu krenuli sa službenim prijavama za mjesto u BOKS restoranu, a već stižu sportske najave... Citati...
. . . Ja Gnjile(99kg) Triper, povodom 26. Triperijade izazivam Metis man-a (Pečeni-tajnik), na borbu. Može boks ili slobodni ninja stil, kako poraženi želi!! Eat Tripe or die, by my kick.
. . . Kuzma(92kg sive vage), novo pečeni Triper, izaziva slobodnu šaku (za sada nemam partnera). Moj Email www.kotijebezenu.ja
. . . Idemo dalje...

17. SIJEČNJA 2011. ZAŠTO NE U EU
NE U EU. . . Udruga "Volim Hrvatsku - NE U EU", u petak 21.1. u 19 sati u dvorani Filodramatice, na adresi Korzo 28 u Rijeci, organizirat će javnu trbinu na kojoj će članovi udruge govoriti o negativnostima Europske Unije i o razlozima zašto Hrvatska ne bi trebala ući u Europsku Uniju.
. . . Publika će također imati mogućnost sudjelovati u raspravi.
. . . NE U EU.

13. SIJEČNJA 2011. HRABRI KUHAR FILE (LOVAC NA VEPROVE)
LOVAC NA VEPROVE. . . Na slijedećoj Triperijadi koja će se održati 28.1. kuhat će naš kuhar Marko Volarić - File. Ekipa kuhara iz Vrbnika čije vitrine već krasi zlatna medalja.
. . . Naš je kuhar jedva izvukao živu glavu bježeći od divljeg vepra. Na svu sreću preskokom preko gromače osigurao je svoj kuharski nastup na Triperijadi. BRAVO FILE!
. . . Kako je proživio svoju veprovsku avanturu pročitajte više u nastavku >>>izvor novi list>>>.
. . . Večeras na Novoj TV u Dnevniku u 19.15 h možete pogledati izvještaj s Krka.

6. SIJEČNJA 2011. RECEPTI SA DRUGIH STRANICA - ŠPEK FILEKI
TRIPICE. . . Sastojci za 4 - 6 osoba:
. . . 1 kg fileka (kuhanih), 200 g pancete, 200 g luka, 200 g korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer), 50 g svježe crvene paprike, 200 g krumpira
. . . 1 žlica koncentrata rajčice, 2 žlica glatkog brašna, 3 češnja češnjaka, sok od 1/2 limuna, 1 žlica sjeckanog peršina, ribani parmezan, ulje, sol i papar.
. . . Priprema:
. . . Na ulju popržimo, na kockice narezanu, slaninu. Na to dodamo sitno sjeckani luk i ostavimo da omekša. Korjenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak usitnimo u električnom sjekaču, dodamo na luk i pancetu, te sve zajedno pirjamo. Zatim dodamo narezane kuhane fileke, dobro ih posolimo, dodamo koncentrat rajčice, brašno i sve zajedno popržimo. Zatim dodamo na kockice izrezan krumpir, podlijemo vodom i kuhamo dok fileki ne omekšaju. Pred kraj dodamo sok od limuna i posipamo svježe sjeckanim peršinom.
. . . Sadržaj preuzet sa stranice HRT-Dobro jutro Hrvatska, www.djh.hrt.hr.

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2009
KONTAKT DEUTSCH ESPANOL ENGLISH ITALIANO FRANCE