GODINA 2010

25. PROSINCA 2010. BOŽIĆNA TRIP ČESTITKA
TRIPAJ I HAKLAJ. . . Dragi tripoljupci eto nas na koncu 2010. godine koja je protekla u znaku opće recesije i depresije. Naši susreti kroz godinu služili su upravo tome da stres i depresiju izbacimo iz misli i upijemo što više dobre nergije koja se dakako uvijek širi iz vrućeg lonca punog tripica.
. . . Stoga mi je posebno žao što naše tradicionalno pred božićno druženje nije se ostvarilo i što triperi nisu kuhali tripice u dvorani O.Š. Brajda. No to je tema za neku drugu raspravu.
. . . Blagdani dolaze i ja Vam od srca želim u ime rukovodstva naše udruge, Čestit Božić i sretnu Novu Godinu, neka Vas prate zdravlje, sreća i nek Vam se sve želje ostvare.
. . . Gdje god bili i što god klopali nakon badnjeg posta, u moru odojaka, pečenki, janjaca i sarmi i tko zna čega, nadam se da će te negdje ugrabit priliku i blagovati tripe.
. . . Dakle pozdravljam Vas na koncu ove i nadam se što skorijem susretu na početku Nove.
. . . Worf out.

10. PROSINCA 2010. DOBILI SMO KOŠARICU
TRIPAJ I HAKLAJ. . . Na žalost najavljena sportsko-rekreativno-humanitarna Triperijada u suradnji s KK FSV otkazana je zbog tehničkih problema nastalih u zadnji čas. Vjerujemo da će svi ljubitelji košarke, tripica i/ili lijepog druženja s prvenstveno dobrotvornim namjerama razumijeti "višu silu" koja nas je ovog puta spriječila...No Triperi idu dalje... o slijedećem pothvatu uskoro...

4. PROSINCA 2010. TRIPICE NA KOŠARCI
TRIPAJ I HAKLAJ. . . NAPOKON je došlo vrijeme za uživanje u Tripicama! I to ne bilo kakvim nego sportsko-rekreativno-humanitarnim Tripicama. Kao što već znate Triperi su na zadnjoj Triperijadi u suradnji sa KK FSV humanitarno djelovali i sakupljali sredstva za opremu djece sa teškoćama u razvoju koja treniraju u spomenutom klubu (fotka1, fotka2, fotka3). Tu naravno nije kraj. Suradnja sa KK FSV se nastavlja i TRIP godinu završavamo sa revijalnom Triperijadom u sklopu košarkaškog turnira. Ne morate igrati košarku da se pojavite na sportskom-humanitarnom događaju, samo dođite na lijepo druženje i pojedite Tripice. Sve ostalo je klupski problem :-)
. . . Revijalna Triperijada i košarkaški turnir održavaju se u sportskoj dvorani osnovne škole BRAJDA, subota, 11. prosinca 2010. u 16.00h. Prijave za Tripice nisu potrebne, ali su potrebne prijave za sve koji žele isprobati svoju fizičku kondiciju (svi koji žele mogu 'haklat'). Ipak moramo znati koliko će se ekipa netjecati. Igra se '3 na 3' na jednom košu.
. . . Tripice su limitirane na nekih 150 porcija. Kuhar je naš Triper najtrofejniji kuhar KREŠO. Ujedno molimo da Triperi koji su se javili za pomoć i dobrovoljno rezuckanje Tripica i svi oni koji žele pomoći jave u klub na EMAIL ili već poznate mobitele (091/5951230, 095/9039843, 091/5875303 . Akcija počinje u subotu ujutro.
. . . Triperijadu pomažu mesnica FUĆAK, mesnica JELAČIĆ, medijski pokrovitelj RADIO TRSAT.

. . . gastronomsko-sportsko- rekreativni turnir u basketu 3 na 3 i pravljenju tripica
. . . -> prijave ekipa na 091 222 51 24 (broj ekipa ograničen)
Prijave za igru vrše se u dvije skupine:

1. skupina "VELIKI HAKLERI"
- dečki koji znaju pravila, znaju što je pick, u mladosti su bili velike nade itd... uglavnom

2. skupina "VELIKI TRIPERI"
... - neznanje košarkaške igre poželjno, posebne nagrade za najtežu i najlašku ekipu.

-> kotizacija 15 kn po igraču (porcija tripica uključena)

-> humanitarni karakter (sav iznos od prodanih tripica biti će uplaćen za
projekt "Košarka za sve")

-> zanimljive visokokalorične nagrade

ORGANIZATORI
Klub ljubitelja tripica "Triperi" Rijeka
KK "Flumen Sancti Viti"

FACEBOOK 3PE basket .

3. PROSINCA 2010. SINTEZA - BOLJE DANAS
SINTEZA. . . Poštovani, glazbeni sastav Sinteza iz Rijeke je pripremio novi singl "Bolje danas". Premijera singla bit će u nedjelju 05.12.2010 u 00:40 sati u sklopu televizijske emisije "Garaža" na programu HRT 2. U istoj emisiji sa Sintezom će nastupiti i poznati violinist Marko Ramljak. Pjesma " Bolje danas " je dostupna za download na slijedećem linku , uz ostale pjesme: www.sintezaonline.com/songs.htm
. . . Autor glazbe i teksta je Sandi Bratonja. Posljednji Sintezin singl "Cedulja" objavljen je 2008 .
. . . Sinteza je glazbena skupina iz Rijeke koju su osnovali Hrvoje Puškarić i Sandi Bratonja 2005. godine. Hrvojeve klasične skladbe nastale na klaviru poslužile su kao plodno tkivo za nastanak zanimljivog koncepta – sinteze klasične i moderne glazbe. Više na www.sintezaonline.com
. . . Sinteza su : Sandi Bratonja - vokal , bas , Hrvoje puškarić - klavir , Goran Pleić - bubnjevi , Sergio Kovačić - gitara.
. . . www.myspace.com/sintezaband
. . . www.myspace.com/urbanandfour
. . . Sandi B.

11. STUDENOG 2010. KOŠARKA ZA SVE
KK FSV. . . Poštovani Triperi,
. . . u privitku (fotka1, fotka2, fotka3) se nalazi nekoliko foto zapisa sa primopredaje sportske opreme djeci s teškoćama u razvoju koja košarku treniraju u sklopu projekta "Košarka za sve". Radi se o opremi koja je kupljena sredstvim prikupljenim na humanitarnoj "Čagici" održanoj 31.10.2010 u klubu Palach. Izvještaj možete pogledati i na našim web stranicama na sljedećoj poveznici:
. . . http://www.kk-fsv.hr/projekti/sportski-projekti/kosarka-za-sve/392-qagicaq-stigla-do-cilja
Srdačan pozdrav,

Siniša Kuharić
predsjednik kluba.

8. STUDENOG 2010. BRAVO MARATONAC
TRIPERI NA MARATONU . . . Po našim saznanjima koje možemo vidjeti na internetu Triper maratonac je završio utrku. 42 kilometra i 195 metara je pretrčao za 3 sata 42 minute i 51 sekundu.
. . . Bravo CHUDO. Šaljemo čestitke našem maratoncu koji je još uvijek 'preko bare'. Kontakt s njime nismo imali, ali smo rezultate našli na internetu.
. . . Saznat ćemo više za koji dan kad se vrati u Hrvatsku i kad Podpredsjednik napravi mali interwiew sa njim.

6. STUDENOG 2010. TRIPER MARATONAC U NEW YORK-u
TRIPERI NA MARATONU . . . Triper maratonac je opet u akciji. Da vas podsjetimo. Triper CHUDO naš član koji je ujedno i kuhar, sa vremena na vrijeme trči ni više ni manje nego maratonsku utrku. Naravno maratonsku utrku trči u majici od Tripera čime je zaslužio triperski dočasnički čin - TRIPER MARATONAC (promocija Tripera na svjetskim maratonima). Sutra mu je na redu jedan od najvećih svjetskih maratona. Maraton u New York-u.
. . . CHUDO se već javio iz Velike Jabuke. Šalje pozdrave, kaže da sve ide po planu i da se čujemo nakon maratona.
. . . Utrka počinje sutra u nedjelju 7. studenog.
. . . Ova atletska disciplina je najteži ispit izdržljivosti u sportu, a održava se u spomen na atenskog ratnika Fidipida koji je 490.g. pr.n.e. javio radosnu vijest Atenjanima - poraženi su Perzijanci na Maratonskom polju. Od bojišta Atene, Fidipid je pretrčao 36 km i 74 m, a nakon poruke se srušio mrtav. Danas je maratonska staza dugačka 42km i 195m.
. . . Šaljemo pozdrave u Ameriku, CHUDO drži se Triperi su uz tebe.

30. LISTOPADA 2010. ANTI HALLOWEEN TRIPE (BY WORF)
. . . Poštovana braćo i sestre tripoljupci, evo javljam se nakon duže stanke uzrokovane razno raznim čimbenicima koje ne bih nabrajao da vas sad ne gnjavim. Razlog ovog javljanja je osvrt na 25. triperijadu održanu 30. listopada 2010. godine u restoranu Iva ili Pinochio, na Orehovici.
. . . Ovog puta snage u kuhanju tripica odmjerili su naši kuhari iz 111. brigade Nikica i njegov pomoćnik Bedžeti protiv kuharica restorana Iva gđe. Branke i pomoćnice Sandre.
. . . Prostor restorana Iva već je dobro poznat svim triperima jer smo se ovdije nalazili već nekoliko puta. Međutim ovoga puta nije bio popunjen kao inače. Da li je tome uzrok recesilja ili Noć vještica? No to nije umanjilo raspoloženje među triperima. Naša glazbeno-scenska atrakcija večeri bila je grupa (duo) The Rat Singers točnije Neda i Volf. Neobična mješavina samoglasnika i „kitovskog glasanja“ u pozadini bila je apsolutni hit i svi su bili...pročitaj više>>>...

26. LISTOPADA 2010. DONIRAJTE BOCE, BUDIMO HUMANI
25. Triperijadi. . . Obavještavamo Vas o jednoj maloj korekciji. Službeni početak slijedeće Triperijade pomaknut ćemo za 1 sat. Dakle, početak je u cca. 17.45 h. Molimo Vas da uvažite ispravku.
. . . Ujedno pozivamo članove i ostale dobronamjernike da ukoliko imaju kod kuće plastične boce za kauciju ili stari papir, da donesu na Triperijadu. Prikupljeni materijal ćemo proslijediti KK FSV koji na taj način financira svoje humanitarne projekte. LINK1, LINK2.
. . .
Slijedeća 25. Triperijada ima humanitarni predznak. Desert koji smo uveli (krafna nakon Tripica) dolazi u sklopu paketa za rezervaciju mjesta na Triperijadi. Naravno uz to se prodaju kuponi za ostale krafne po cijeni od 5 kuna. U jednoj će biti poklon u obliku zlatnika vrijednosti 200 kuna. Sva sredstva prikupljena od krafni ulažu se u slijedeću humanitarnu Triperijadu na kojoj ćemo skuhati 80 litarski lonac Tripica. Sav prihod prodajom Tripica na toj Triperijadi ide za projekt KOŠARKA ZA SVE o čemu možete pročitati u nastavku.
. . . Za vrijeme trajanja humanitarne Triperijade koja se planira u studenom biti će upriličena košarkaška utakmica između Tripera i KKFSV. Taj događaj biti će organiziran u košarkaškoj dvorani NAFTA. Pozivaju se Triperi da dođu popratit utakmicu, najest se Tripica i biti dio humanitarne akcije zato jer DOBRO JE ČINITI DOBRO. Više o tome u slijedećim vijestima.
. . . Na 25. Triperijadi nastupa band THE RAT SINGERS. Njihov opus pogledajte ovdje , a predstavljanje članova pogledajete na ovom linku.


. . . UPOZNAJTE KK FSV:
. . . Košarkaški klub Flumen Sancti Viti (skraćeno FSV, lat. Rijeka Svetog Vida) je osnovan u listopadu 2008. s ciljem popularizacije košarkaške igre s naglaskom na rad s mlađim uzrasnim kategorijama te s osobama s poteškoćama u razvoju odnosno osobama s invaliditetom.
. . . U dvije godine od osnutka FSV je uspio okupiti brojne članove i simpatizere pa tako u klubu trenutno 3 trenera radi s više od 60 djece od kojih je petnaestak s poteškoćama u razvoju.
. . . Naš rad su prepoznali brojni mediji koji su izvještavali o našim aktivnostima. LINK1, LINK2.
. . . Osim sportskog dijela, vrlo smo aktivni na volonterskom i humanitarnom planu tako da je po tom pitanju od osnutka organizirano više humanitarnih turnira, a volonterska mreža suradnje ostvarena je s mnogim udrugama.
. . . Zanimljivost je i ta da smo dvije godine "preživjeli" bez sponzora i pomoći mjerodavnih institucija tako što su nam građani donirali boce s povratnom ambalažom, stari papir i elektronički otpad.
. . . O PROJEKTU "KOŠARKA ZA SVE"
. . . U privitku se nalazi info brošura o tom projektu, radi se o prilagođenom programu košarke za djecu s teškoćama u razvoju (autizam, sindrom down, ADHD, mentalna ret. umjerena i srednja..). Program se provodi već treću godinu za redom i u ovoj godini smo uspjeli povećati članstvo za 100 %.

22. LISTOPADA 2010. IDEMO NA TRIPICE
25. Triperijadi. . . 'Daklen'... organizacija slijedeće Triperijade je u punom jeku. Radi se o 25. natjecateljskoj i sveukupno 40. organiziranoj Triperijadi. Mjesto zbivanja je restoran IVA na Orehovici, u subotu, 30. listopada 2010. godine. Natječu se kuhari iz restorana IVA protiv veterana 111. brigade ZNG na čelu sa Nikicom. Po običaju, pripremit će se 60ak kilograma Tripica.
. . . Uvedena je novost na Triperijadi, a radi se o desertu nakon Tripica. 200tinjak krafni biti će dostupno po cijeni od 5 kuna i u jednoj će se nalaziti zlatnik u vrijednosti 200 kuna. Sretni će dobitinik postati vlasnik zlatnika, ali mora paziti da ne slomi zub prilikom konzumiranja krafne :-) Sredstva prikupljena od deserta biti će za organizaciju jedne humanitarne Triperijade u studenom o ćemu ćete biti obaviješteni u subotu i na stranici.
. . . U glazbenom dijelu nalazi se band THE RAT SINGERS. Njihov opus ćemo uskoro predstaviti na stranici.
. . . Kao što već znate rezervacije mjesta i tanjura se primaju do popune restorana i naših 80 litarski lonaca. Svoje mjesto možete rezervirati na dvije lokacije: Caffe bar SMART na Vojaku i caffe GRINCH u Križanićevoj ulici (kod Konta).

3. LISTOPADA 2010. KOLEGE GURMANI SA JUGA
DOTOK. . . Ako niste znali, predsjednik naše sestrinjske Udruge (Društva Obožavatelja Tripica Općine Konavle " DOTOK ") je nit' više nit' manje nego NAJBOLJI HRVATSKI KUHAR 2010. E pa čestitamo gospodinu Lučiću i jedva čekamo da zajedno kuhamo Tripice. Puno Triperskih pozdrava DOTOK-u.
. . . Šef kuhinje cavtatskog hotela Iberostar Božo Lučić, iza kojega je dugogodišnji kuharski staž, kao i uspješan rad na očuvanju autohtonih jela dubrovačkog kraja, izabran je za jednoga od najboljih ovogodišnjih djelatnika u hrvatskom turizmu.
. . . Tako će se gospar Božo ove jeseni na tronu naći dva puta - jednom u Rovinju na proglašenju pobjednika akcije "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" Hrvatske turističke zajednice kao najbolji hrvatski kuhar 2010. godine, a drugi put u Opatiji na Hrvatskom kuharskom kupu kada će s još sedam svojih kolega svečano biti proglašen doživotnim članom Hrvatske kulinarske akademije >>> pročitaj više slobodna dalmacija>>>

26. RUJNA 2010. IDEMO U GORSKI KOTAR
. . . RAVNA GORA – Ni sto kapi kiše po tripici koliko ih je u subotu izbrojano pod nadstrešnicom restorana »Vizjak« u Šijama, mjestu nadomak Ravnoj Gori, nije spriječilo članove Kluba ljubitelja tripica da po planiranom redu i rasporedu dan provedu na 1. goranskoj, 24. natjecateljskoj i 38. organiziranoj triperijadi. Šezdesetak tripera i simpatizera Kluba, unatoč temperaturi od 10 Celzića i niskom tlaku zraka okupilo se kako bi dalo podršku kuharskim timovima, a potom i pojelo 55 kilograma te, drhturave delicije... pročitaj više NOVI LIST>>>
. . .Uskoro fotografije kada se odmorimo.
. . . KLJT TRIPERI poklanjaju 30ak porcija spravljenih Tripica. Potrebno ih je samo podgrijati. Tko prvi njegova djevojka. Zainteresirani neka se jave na Email ili mob: 095 9039843.
. . . U autobusu je ostao nečiji sivi ruksak sa jaknom. Vlasnik neka se javi da istog preuzme.

22. RUJNA 2010. IDEMO U GORSKI KOTAR
. . . Prijave za kontinentalnu Triperijadu su u tijeku. Obaviještavamo vas da nas vremenske (ne)prilike ne mogu 'omest' jer restoran VIZJAK, naravno, ima krov a, i izvan restorana je prekriveni roštilj i drvene klupe (Pic1, Pic2, Pic3, Pic4, Pic5). Znači mjesta ima i za vrijeme kiše.
. . . Osim iz Rijeke dolaze i Triperi iz Crikvenice, Grobnika, Zagreba...
. . . Kuhari koji se natječu jesu: Galjo(Avlijaneri Rijeka) i Tomo (Gorski Kotar).

15. RUJNA 2010. OD MORJA DO GORJA
. . . Na poziv restorana VIZJAK iz Ravne Gore TRIPERI su se odazvali i oranizirali za kuhanje u Gorskom kotaru. Ljeto smo počeli na Cresu u Belom a, završavamo ga kontinentalno u Gorskom Kotaru. Da se nebi opterećivali vožnjom oraniziran je i prijevoz. Dakle, u subotu 25.rujna TRIPERI organiziraju izlet u Gorski Kotar u Ravnu Goru u restoranu VIZJAK. Održat će se natjecateljska Triperijada u kojoj će sudjelovati kuhari iz Rijeke i Gorskog Kotara. Dok se TRIPE budu spremale TRIPERI imaju i popratne sadržaje i ponude. Uz restoran koji nudi između ostalog i širok izbor divljači u okolici se nalazi predivna šuma sa sadržajima koje možete vidjeti na stranici restorana VIZJAK. Biti će održano i potezanje konopa. Po dolasku u restoran TRIPERE čeka degustacija šarana od 7 kilograma.
. . . Prijave se primaju od petka 17.rujna u caffe SMART na Vojaku i caffe GRINCH kod Konta. Prijava je 120 kuna u cijenu čega je uključen prijevoz + dvije porcije tripa + repete + dvije cuge. Kao što je bilo i na brodu za Beli svi ostali zainteresirani kojima Tripice nisu delikatesa a simpatizeri su TRIPERA mogu se prijaviti samo za prijevoz za cijenu od 80 kuna. Za djecu je besplatno. Naravno zbog kapaciteta busa i restorana molimo da se prijavite na vrijeme. (čitaj: što prije). Plan puta je na plakatu a, sve ostale i podrobnije informacije ovih dana...
. . . Informacije 095 903 9843.

6. RUJNA 2010. USKORO IZLET
. . . Iz tehničkih razloga pomaknuo se datum izleta u Gorski kotar. Predstavnici Tripera su bili na dogovoru u Ravnoj Gori i dogovorili slijedeći datum 25. rujna. Upravo se primaju prijave kuhara koji su zainteresirani za kuhanje i o svemu ćete biti obaviješteni uskoro.
. . . Inače je Vaš webmaster imao tehničkih problema i ozljedio baš ruku pa ne može utipkati sve što želi, a i ovo ide vrlo sporo. Nije lako tipkat krivom rukom. Ozdravljenje i zaliječenje za koji dan..
.
. . . Potpredsjedniče Worf probudi se iz ljetnog sna i utipkaj nešto na popravljenom kompjuteru.

31. KOLOVOZA 2010. POZIV NA DRUŽENJE
. . . Primili smo poziv od UHBDDR PGŽ podružnice Grobnik. Obavijest pročitajte u nastavku>>

8. KOLOVOZA 2010. TRIPICE NA GROBNIKU
BIKE TRIP. . . KLJT Triperi slijedeću Trip deliciju spremaju na Grobničkom polju. Naime, već poznata suradnja Tripera i Muff diversa nastavlja se i ove, treću zaredom, godine. 3. moto susret u organizaciji Moto kluba Muff Divers održava se slijedeći vikend (petak 13., subota 14., nedjelja 15. kolovoza). Triperi pod zapovjednim palentarom kuhara Krešota spremaju po stotinjak porcija u petak i stotinjak porcija u subotu tijekom dana (čitaj cijeli dan). Obzirom da se radi o 15. revijalnoj Triperijadi nema rezervacija mjesta nego se držimo stare narodne 'tko prvi njegova djevojka'. Tripice bi po gruboj procjeni trebale biti gotove oko 17.42 h u petak i oko 18.12 h u subotu. Naravno osim Tripica, biti će na Grobničkom polju i pregršt aktivnosti (live music, strip girl, trbušni ples, games, rock...). Ulaz i kampiranje je besplatno. Više pogledajte na plakatu>>>. Vidimo se na Grobniku...
. . .
Vrijeme je i za najavu natjecateljske Triperijade na organiziranom izletu u Gorski kotar. Triperi su se odazvali na poziv Trip kolega gorana. Po sadašnjim saznanjima Goranska Triperijada bi se trebala održati vikend nakon Bikera, u nedjelju, 22. kolovoza. Uskoro više informacija o prijavama za autobus...
. . . Svim posjetiocima CS-a na znanje da je Centar Svijeta zatvoren radi preuređenja do daljnjega. Glasnogovorniče polako. Strpljen spašen...

5. KOLOVOZA 2010. ISTINA JE VODA DUBOKA
KNINSKA TVRĐAVA. . . 15 godina je proteklo od spektakularne vojno-redarstvene akcije Oluja u kojoj je oslobođena većina okupiranog teritorija Republike Hrvatske. Akcijom Oluja, koja je ušla u sve vojne udžbenike svijeta, oslobođeno je oko 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a oslobađanje Knina bila je kruna akcije. Akcija je počela u petak, 4. kolovoza, u pet sati. U subotu, 5. kolovoza, točno u podne na kninskoj se tvrđavi zavijorila dvadesetmetarska hrvatska zastava.
. . . Dotadašnji pobunjenički srbo-četnički centar bio je slomljen u jedan dan, a ukupno cijela akcija oslobođenja tog dijela Hrvatskog teritorija trajala je 84 sata. U toj vojno taktički hvale vrijednoj akciji s najdužim frontom u Europi poslije drugog svjetskog rata (600 km), koje se ne mogu pohvaliti niti današnje najveće svjetske vojne sile poginulo je 174 i ranjeno 1430 pripadnika hrvatskih snaga.
. . . Čestitamo Vam DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI i zato istaknimo hrvatski barjak i zapalimo svijeće u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

13. SRPNJA 2010. NOVITETI NA INTERNETU
. . . Od danas je u funkciji još jedna zanimljiva internet stranica. Stranica športskog ribolovnog društva LUBEN (www.srd-luben.hr), jednog od najstarijih ribolovnih društava u Hrvatskoj osnovanog davne 1948. godine u Rijeci. Stranica ima pregršt informacija za sve zaljubljenike u ribolov, ronjenje i ostale srodne aktivnosti. Među rubrikama nalazi se i bogat opis riba koje obitavaju u Jadranu popraćen fotografijama. Uskoro će biti objavljeni i rakovi Jadrana. Opisane su naravno i aktivnosti kluba kao i njegova povijest.
. . . Dakle, ukoliko želite uloviti koju ribu više i biti pametniji za koji ribolovni savjet, svakako posjetite stranicu ŠRD LUBEN! www.srd-luben.hr.

9. SRPNJA 2010. SKUPŠTINA KLUBA LJUBITELJA TRIPICA 2010.
. . .Dragi naši tripoljupci nakon duže stanke eto da malo i ja nešto napišem za našu web stranicu. Osvrt je to na sinoć održanu skupštinu tripera koja se održala u caffe baru Luizijana.
. . . S obzirom da je to bio drugi pokušaj održavanja skupštine unutar osam dana, jako sam zadovoljan sa rezultatima! Događaj je sam po sebi bio nebitan, odlučivalo se samo o rukovodstvu udruge i o običnoj sitnici tko će biti novi predsjednik.
. . . Nakon što se tražila stolica više za dupkom ispunjenu prostoriju počeli smo sa sastankom, tj. skupštinom.
. . . Da ne dužim novi – stari predsjednik, izabran jednoglasno je: Jerko Crnković - Jere. Novi – stari tajnik, izabran jednoglasno je: Damir Petrc. Novi – stari potpredsjednik, izbaran dvotrećinskom većinom je: Leo Živković. Protukandidat za mjesto potpredsjednika na vlastiti prijedlog bio je Aleksandar Gojković – Aco.
. . . O onome o čemu se pričalo osim samog izbora rukovodstva nema smisla previše ovdje nabrajati jer to ionako mali broj ljudi čita. Mislim da će na prvoj sljedećoj natjecateljskoj triperijadi naš glasnogovornik imati jedan petnaestominutni uvod gdje će vam pročitati odluke i smjernice rukovodstva udruge u sljedeće dvije godine, koliko traje sadašnji mandat.
. . . Hvala svima koji su iskoristili jučerašnju priliku i došli na mjesto gdje su mogli izreći sve svoje prijedloge i kritike u svrhu postizanja što bolje udruge na korist svih nas zaljubljenika u tripe.
. . . Ljeto je počelo, a triperi imaju puno planova za svoje članove, zato redovito pratite našu web stranicu da bi ste bili pravovremeno obaviješteni o sljedećim akcijama.

30. LIPNJA 2010. TRIPER SKUPŠTINA 2.PUT
SKUPŠTINA TRIPERA. . .S obzirom da iz tehničkih razloga skupština nije održana 29. lipnja Triper tajnik obavještava slijedeći termin:
. . . skupština K.LJ.T. 8.7.2010 u 19.30h. Caffe Luizijana (kod Banskih vrata).

Dnevni red:
-izvještaj o radu udruge
-planovi za budućnost
-izbor novog rukovodstva udruge
-razno


.

26. LIPNJA 2010. TRIPER SKUPŠTINA
SKUPŠTINA TRIPERA. . .Obaviještavamo vas da je Triper tajnik javio da je organizirana skupština kluba ljubitelja Tripica u utorak 29. lipnja u 19.30 u caffe baru LUIZIJANA (kod banskih vrata). Tajnik nije javio dnevni red, ali će sigurno biti interesantno. Molimo članove koji žele sudjelovati u radu kluba da se pojave na skupštini.
. . . Fotografije i izvještaj sa Klanjskih noći uskoro. Do sada pojedeno 1947 kilograma Tripica. Uskoro dostižemo i drugu jubilarnu TONU pojedenih Tripa.

21. LIPNJA 2010. POZDRAV SA JUGA DOMOVINE
KLANJSKE NOĆI. . . Pozdrav iz našega sestrinskog kluba:
. . .
"ISPRED DRUŠTVA "DOTOK" ŠALJEM VAM ISKRENE ČESTITKE NA USPJEŠNOSTI I
UPORNOSTI! ŽELIM VAM DA I DALJE NASTAVITE U DOBROM ZDRAVLJU I FEŠTANJU!
SAMO JE NEBO JAČE OD VAS! LP. BOŽO LUČIĆ, CAVTAT".

20. LIPNJA 2010. TRIPERI NA KLANJSKIM NOĆIMA
KLANJSKE NOĆI. . . Nije prošlo puno vremena od creskog gostovanja, a TRIPERI već slijedeći tjedan kuhaju na fešti. Radi se o Klanjskim noćima. Klanjske noći se održavaju tijekom ljeta u nekoliko navrata, a Triperi kuhaju u petak, 25. lipnja na Dan državnosti. Mjesto zbivanja je bivša vojarna Mate Blažina. Nekoliko vrijednih Tripera zasući će rukave pod vodstvom dva isprobana i najtrofejnija kuhara Antonia i Kreše. Sprema se cca. 250 porcija od 65 kilograma Tripa koje će biti besplatno podijeljene. Tripe bi trebale biti gotove oko 17 h. Bližimo se i drugoj toni pojedenih Tripica. Vidimo se na 14. revijalnoj Triperijadi u Klani.
. . . Što se tiče ostatka ljeta pozivi su došli s nekoliko strana i dogovori su u tijeku. Zovu nas: Vrbnik (otok Krk), Jadranovo (Sv. Jakov), Ravna Gora (Gorski Kotar - izlet busom)... Više informacija nakon dogovora.
. . . Krajem mjeseca je organizirana i skupština Tripera o čemu će biti još informacija.
. . . Na slijedećoj će Triperijadi kuhari i pomoćnici zasjati u novim pregaćama. Triperi su bogatiji za još nekoliko artikala.

8. LIPNJA 2010. FOTKE NA NETU
TKO PLOVI TRIPE VOLI. . . Fotografije sa zadnjeg Triperskog izleta možete pogledati ovdje>>
. . . Triperi imaju nekoliko poziva za nastup ovoga ljeta, ali nećemo sada o tome jer moramo uskladiti svoje vrijeme. Na kraju krajeva i organizatori Tripera imaju volje malo okupati se u moru ovoga ljeta.
. . . Naravno da ne zaboravite tko nam je pomogao da obavimo zadnji izlet na Cres. A to su
. . . obrt SEM - čišćenje kuhinjskih odsisnih sustava i,
. . . poslovni portal www.croatiaBC.com - portal za stvaranje poslovnih veza i komunikaciju,
. . . i naravno medijski pokrovitelj radio TRSAT.
. . . Svakog Tripera dobre volje pozivamo da barem sredi malo podatke na internetu jer JEDAN čovjek pa makar to bio i Triper - NE MOŽE!!!!. Webmasteru osobno je puna kapa i idem spavat. Pogledajte večeras Tripere na Nova TV - IN Magazin (18.20)
. . . Uskoro skupština na kojoj ćemo vidjeti postoji li još Udruga u Hrvatskoj za zabavu.

6. LIPNJA 2010. FEŠTALI NA BELOM
TKO PLOVI TRIPE VOLI. . . Čudan je brod isplovio u subotu ujutro iz Žurkova put Belog na otoku Cresu. Em, mu je dno bilo stakleno, em su mu putnici bili »na tripicama«. Njih sedamdesetak, sve redom članovi i simpatizeri Kluba ljubitelja tripica, jedinstvenog kluba u Hrvata, odlučili su trinaestu revijalku upriličiti u carstvu bjeloglavih supova... pročitaj više NOVI LIST>>>

23. SVIBNJA 2010. TRIPAJMO PO KVARNERU
TKO PLOVI TRIPE VOLI. . . Napokon je došlo i vrijeme za Tripanje po Kvarneru!
. . . subota, 5. lipnja Triperi organiziraju cjelodnevni morsko-gurmansko-istraživački izlet brodom sa staklenim dnom na Beli (Cres). Triperijada nosi ime TKO PLOVI, TRIPE VOLI.
. . . Plan je slijedeći:
- okupljanje u obližnjem, Triperima poznatom, caffe POD PLOČOM
- partenza veselog broda iz Kostrene u 8.15 h s Vele rive (Žurkovo, kod JK Galeb)
- atrakcija tijekom puta: provlačenje Tripera Manekena ispod kobilice
- na Belom najtrofejniji kuhari KREŠO i ANTONIO pripremaju 60 kg sočnih iznutrica
- Tripe su gotove negdje oko cca. 15h
- konzumiranje Tripa uz popratnu meditaciju na samoj plaži u caffe POD BELI
- atrakcija na plaži: rukovanje s Manekenom
- na povratku prema Kostreni gledajući zalazak sunca iza Učke uživat ćemo u stihovima klupskog poete
- povratak u Kostrenu se očekuje cca. 21.17h

. . . Po dogovoru organizacija posjeta EKO centru i bjeloglavim supovima
- U slučaju nevere, lošeg vremena, pada asteroida itd. izlet se odgađa za slijedeći dan 6.6.

. . . Trip izlet uključuje plovidbu + dvije cuge + dvije porcije tripa + repete. Cijena aranžmana je 150,00 kn. Članovi naravno imaju prednost, a za ostale koji su zainteresirani (uz preporuku nekog Tripera) za izlet cijena je 100,00 kn (bez cuge i Tripica).
. . . Provlačenje ispod kobilice dodatno se naplaćuje.
. . . Detaljan plan puta možete pogledati ovdje.
. . . Kao i za natjecateljske Triperijade rezervacije s uplatama se primaju unaprijed. Ovaj put nismo limitirani samo veličinom ugostiteljskog objekta nego i kapacitetom broda. Rezervacije se primaju od ponedjeljka 24.5. u podne na slijedećim mjestima:

. . . Rijeka, Centar, Jedrarska ulica,
- kod gradske biblioteke, caffe CITTA VECHIA,
. . . Rijeka, Sušak, Vojak, Prilaz Vladimira Gortana 6,
- kod ex vojarne, caffe SMART,
. . . Kostrena, Žurkovo,
- na parkingu, caffe POD PLOČOM.

. . . Izlet na Cres pomažu,
. . . obrt SEM, odmašćivanje kuhinjskih odsisnih sustava (tel. 091/6216666) i
. . . portal CROATIABC, www.croatiabc.com, poslovne prilike nadohvat ruke,
. . . naravno tu je i već višegodišnji partner RADIO TRSAT koji redovito prati naše aktivnosti.

. . . Imate li kakva pitanja obratite se Emailom u klub.

12. SVIBNJA 2010. THE PONTIACS, BROD, KRV
TKO PLOVI TRIPE VOLI. . . Poštovani Triperi, napominjemo vam da je početak slijedeće Triperijade u petak 14. svibnja u 19.00h. Kako bi uspješno uskladili mađioničarski nastup i finiširanje Tripica molimo da dođete na vrijeme.
. . . Nakon Triperijade negdje blizu ponoći možete stići u PALACH na nastup, dobro vam već poznatih, THE PONTIACS (R&B / Garage / Soul).
. . . Obavještavamo vas da smo dobili poziv iz crvenog križa u vezi dobrovoljnog davanja krvi. S obzirom da su se Triperi već nekoliko puta javili za ovaj humani čin niti nam ovaj put neće biti problem donirati nekoliko dcl. Dakle, svi DDK javite se ove dane na transfuziju KBC Rijeka. Informacije HRVATSKI CRVENI KRIŽ tel: 051-213-873.
. . . A sada ono što ste svi željno iščekivali. Nakon ovotjedne natjecateljske Triperijade slijedi revijalna Triperijada pod imenom TKO PLOVI TRIPE VOLI. Radi se naravno o cjelodnevnom izletu brodom na relaciji Kostrena - Beli - Kostrena. Spomenuti gusarski pohod održati će se 5. lipnja tekuće godine. Pokret je u 8 sati ujutro, a povratak se očekuje oko 21 sat navečer. Prijave počinju od slijedećeg tjedna. Sve potankosti uskoro na vijestima i na slijedećoj Triperijadi. Vidimo se u petak!

2. SVIBNJA 2010. VRIJEME JE ZA TRIPICE I TO KAKVE!
MAGIC TRIPE. . . Došlo je i vrijeme za Tripice. Triperi spremaju nova svibanjska iznenađenja. Krenimo redom. Slijedeća se natjecateljska Triperijada održava 14. svibnja (cca 20h) na već poznatom mjestu u restoranu IVA na Orehovici (kod barba MATE). Nakon dugo vremena natječe se ljepši spol odnosno gospođa SNJEŽANA (svekrva) sa pomoćnicom HEX (snaha). S druge strane nalazi se kuharsko osoblje restorana IVA.
. . . Poseban gost večeri je mađioničar Andrej koji će Vas oduševit sa svojim trikovima. Svaki Triper se vraća kući sa jednim kunićem.
. . . Prijave za Triperijadu počinju u srijedu 5. svibnja u caffe-u SMART na Vojaku i u caffe-u CITTA VECCHIA u centru (Jedrarska ulica). Ponavljamo da je rezervacija obvezna jer će po dobrom starom običaju vjerovatno sjedeća mjesta biti popunjena (cca 110).
. . . Ne zaboravimo zahvaliti podružnici Tripera u dalekoj Kini koji potpomažu organizaciju slijedeće Triperijade. Tripere u Kini upoznajte na slijedećim fotkama: PIC1, PIC2, PIC3, PIC4. Puno pozdrava dalekoistočnim Triperima i predsjednici podružnice Ge Xien Lan .
. . . Još se sprema jedna TRIPERSKA akcija. Radi se o turističko - gastronomskom izletu Tripera na Cres koji bi se trebao dogoditi krajem svibnja. Sprema se turistički brod za đir po Kvarneru. Ukoliko se kockice poslože sve će biti objavljeno na Trip stranici i članovi će biti obaviješteni Emailom.

21. OŽUJKA 2010. ŠETAČI STIŽU, DOČEK NA JELAČIĆEVOM
LOST IN MUZIK. . . Zadnje informacije su odlične i situacija je slijedeća: Svih šestero pješaka apokalipse (jedna dama i pet gospodina) je stiglo u Delnice. Pred njima je samo još jedna etapa (Delnice - Rijeka). Sada je potrebno uključiti zadnje atome snage i stići na cilj. Očekuju se sutra u ponedjeljak na Riječkoj fontani na Jelačić placu netom poslije 19.00h. Svi ste pozvani!
. . . Pročitajte pjesmu podrške koju su poslali naši prijatelji iz NEDVOJBENIH:

Žulj od piva, žulj od hoda
Od bana do bana

Prvo glava, pa noga
Zamotana
Prava tarapana

Na nebu dok se oblak vuče
Korak po korak cestu tuče
Lujzijanu psuje,
Pljuje
Ranac poskakuje

Naša nova moda
Žulj od piva,
Žulj od hoda.

17. OŽUJKA 2010. OD BANA DO BANA U 4 DANA
LOST IN MUZIK. . . Sjećate li se grupice hrabrih šetača Apokalipse koja je lani krenula na hvale vrijedan podvig pješice od Zagreba do Rijeke u četiri dana, u čast tragično preminulog i nikad prežaljenog našeg prijatelja Luisa Šokote? E pa samo da znate evo ih ponovno u akciji!!!
. . . Sada se grupica malo izmijenila, od početne (izvorne) četvorke ostao je samo naš hrabri tajnik Damir Petrc. Njemu se pridružio i naš fotograf Boris Rajković – Turbo, zatim tu je naš kuhar Tomislav Todorić – Todor, sljedi Jelena Kopajtić i na kraju Borna Mance. Naš Tajnik je lani uz našeg tripera Sandija Bratonju ovaj put već prepješačio no evo ga opet akciji sa istim plemenitim razlogom. Neki nisu mogli ove godine na put, ali već najavljuju da će ići iduće. Malo po malo ovo bi moglo postati tradicija.
. . . Da previše ne duljim evo nekoliko informacija skinutih sa njihove grupe na faceboku: ''OD BANA DO BANA U ČETIRI DANA''
. . . AVANTURISTIČKA HORDA KOJA PJEHE HODI, OD ZAGREBA DO RIJEKE, SVE TO DA POBJEDE SEBE, DA SE SJETIMO NAŠEG FRENDA LUISA...I OVE GODINE GREMO, JAHAČI APOKALIPSE PONOVNO JAŠU, U KOJEM BROJU...HVALA SVIM LJUDIMA KOJI SU NAS PODRŽALI NA BILO KOJI NAČIN...HVALA BRAĆO I SESTRE....
. . . 'Svevelebna' avantura počinje 19. ožujka naravno sa trga bana Jelačića u Zagrebu ,a završava 22. ožujka 2010. a gdje nego u našoj Rijeci, na trgu bana Jelačića. Doček naših hodača bit će u 22sata, a nakon ritualnog kupanja u vodi fontane sljedi party za ekipu... svi ste pozvani!!!!

11. OŽUJKA 2010. DVIJE GODINE DOTOKA
LOST IN MUZIK. . . Dvije godine Društva obožavatelja tripica općine Konavle. U prošlu nedjelju je u Konavoskom selu Uskoplje u prepunom Bočarskom domu proslavljena druga obljetnica osnutka Društva obožavatelja tripica općine Konavle -DOTOK, te je pored "radnog" dijela održan i kratki sastanak o mandatu Predsjednika Udruge, jer je po Statutu Udruge njegov mandat na dvije godine. Nazočni tripicoljupci su jednoglasno izabrali na dvogodišnji mandat novog-starog predsjednika Boža Lučića, zahvalili mu na dosadašnjem radu, i obvezali ga da tako nastavi i ubuduće. Predsjednik je vidno dirnut zahvalio eminentnom skupu na povjerenju i poželio im "dobar tek" što su oni svesrdno i prihvatili. I ovaj put kao na svakom ranijem okupljanju učlanjeno je u Udrugu nekoliko novih članova, tako da sada Društvo broji 107 registriranih članova.
. . . Triperi šalju iskrene čestitke našim Tripoljupcima u Dubrovnik u nadi da ćemo se jednog dana i sresti i dobro zajedno najesti.

1. OŽUJKA 2010. DOĐITE NA BIRTHDAY PARTY
LOST IN MUZIK. . . Svi ste pozvani na party u čast rođendana našeg Tripera DJ FRYER-a. Party pod imenom LOST IN MUZIK će se održati u klubu LA NOCHE na Preluci u petak 5. ožujka. Osim DJ FRYER-a nastupit će i MARK ASH (Tanzbar ,synthetic arts), AMOR (Bodyjack ,serial killer), WAN (Sound of comfort), BOO DALE (Bodyjack), ARSZENIK (Bodyjack).
. . . Kliknite ovdje i poslušajte malo muzike koja vas očekuje u petak.
. . . Pogledajte ovdje kako radi strelica vašeg miša.

17. VELJAČE 2010. NEMORALNA PONUDA
NEMORALNA PONUDA. . . Na službeni mail Tripera stigla je ponuda koju moramo objaviti na 'sajtu'. Svi ste upoznati s promjenom domene iz triperi.com u triperi.net. To se desilo pred neko vrijeme kada našom greškom domena nije produžena. Radilo se o nekoliko dana koje je iskoristio stanoviti gospodin iz USA i zakupio je istu. Vjerojatno mu je bila interesantna posjećenost stranice i htio je malo zaraditi. Ta domena naravno nije imala nikakav sadržaj svo ovo vrijeme. Dotični šaljivđija Triperima nakon proteklog vremena nudi prodaju domene po 'popularnoj' cijeni. Podsjećamo da je cijena zakupa slobodne domene na tržištu 9.99 USD (70-ak kuna).
. . . pristigli mail:

. . . Last Call For Domain triperi.com:
. . . We will be offering triperi.com for sale today. We see that you previously respond to an email about this domain, but did not submit an offer. This is your last chance to submit an offer on triperi.com, or we will make other arrangements.
. . . To submit an offer of at least $97 now, click http://initrustdomainservices.org/store/prioritynotice/67286200-a2af-4127-a117-3e1875e6a97f
. . . But I don't know how much to offer! Often people do not submit offers, because they don't know how much to offer. Our minimum offer price is $97. If you submit an offer of at least $97, then you will reserve your position for this domain. In almost all cases, this is enough to win the domain.
. . . To submit an offer of at least $97 now, click here
. . . How do I know that this is a safe transaction?

. . . itd. itd. itd...
. . . Što mu odgovoriti? Isplati li se Triperima u ovo doba recesije i pomankanja sponzora umjesto 40-ak kilograma Tripica Ameru poklonit 100-tinjak dolara. Odgovore ponudite na >>>mail>>>.

14. VELJAČE 2010. WIE ZIJN DE 'PENS CLUB LEDEN' - DUTCH TRIPE
DUTCH. . . Nakon njemačkog, španjolskog, engleskog, talijanskog, francuskog jezika te na glagoljaškom pismu došlo je vrijeme da i ljubitelji Tripica iz Nizozemske na svome jeziku budu upoznati s našim Tripama i njihovim ljubiteljima. Dotičnim jezikom (Dutch) služe se i u Belgiji (Flandrija), Surinamu, Nizozemskim Antilima, Arubi, Francuskoj (Nord-Pas-de-Calais) i Indoneziji. Naime, od danas imamo predstavljanje Tripera prevedeno i na Dutch.
. . . Klub ljubitelja Tripica zahvaljuje na trudu gosp. Marku Kauzlariću i gđi. Audrey na utrošenom vremenu u prevođenju.
. . . Nadamo se da ovo nije zadnji prijevod i svi koji nas žele obogatiti sa još prijevoda neka se jave na triperi@triperi.net.
. . . Welkom op de webpagina van de club die is opgericht voor mensen die genieten van pens - 'Triperi', gelegen in Rijeka, Kroatie. Door het grote aantal bezoekers en interesse getoond door mensen buiten Kroatie, hebben we besloten . . . više na>>>

30. SIJEČNJA 2010. LA VOCE DEL POPOLO
. . . U današnjoj tiskovini LA VOCE DEL POPOLO možete pročitati članak posvećen Triperima.
. . . On line verziju možete pogledati ovdje>>>

24. SIJEČNJA 2010. POST OSVRT NA ZADNJU TRIPERIJADU - TAM TAM TRIPE
TAM TAM TRIPE. . . Uz veliku i svekoliku, dapače vrlu ispriku glede kašnjenja moje kolumne, ipak Vam se obraćam dragi tripoljupci kratkim osvrtom na zadnju triperijadu, koja se održala u restoranu ''Trsatika'' pogađate na Trsatu.
. . . U Božićnom raspoloženju, dan nakon što je naš grad u potpunosti prekrio snijeg i to nakon dobrih dvadeset godina, triperi su održali svoju posljednju triperijadu u 2009-toj... pročitaj više>>>.

9. SIJEČNJA 2010. SVI NA IZBORE ZA BOLJE SUTRA
GLASUJTE ZA PREDSJEDNIKA ISPRED LJUDI. . . Naša triperska dužnost je da Vas podsjetimo da se predsjednički izbori RH održavaju sutra. Obavite svoju građansku dužnost i dajte svoj glas nekome tko će Vas odvesti u neviđeno blagostanje. Ne zaboravite da svojim glasom donosite blagostanje sebi i svojoj djeci, kakvo Europa još nije vidjela. Za našeg kandidata su politika i svi novci ovog svijeta, ispred ljudi. Najvažnija je stvar na svijetu nemjerljivo poštenje za svakog građana Republike Hrvatske koji ima dovoljno za mito. Obećajem skori ulaz naše nam drage domovine u savršenu ZVJEZDANU UNIJU i nakon što smo prodali sve vitalne hrvatske tvrtke čvrsto obećajem i prodaju naše najljepše morske obale do zadnjeg kvadratnog centimetra.
. . . Ako mi povjerite svoj glas potrudit ću se da nakon što izgubimo sve što smo stekli od stoljeća sedmog uvedemo i Klingonski u škole (usluga našem Worfu). Tek ćemo tada biti ravnopravni članovi kontinentalne unije. Naravno da ne zaboravimo - obećajem i svaki mjesec, svakoj obitelji pun stol tripica na državni račun, račun poreznih obveznika (feudalni harač). 2010 očekujte i nagli skok nataliteta Ferengija i drugih čudnovatih vrsta. Naš grad i domovina uskoro neće biti 'za prepoznat'. Kao da ste na nekoj drugoj zemljopisno - svemirskoj širini i dužini. Svi pravedno ajmo radit....
. . . Iz tog razloga glasujte za našeg predsjednika. Ako Vas u tom trenutku ne gleda GONG zaokružite Vašeg predsjednika i više puta jer svojim glasom glasujete za blistavu Klingonsko - Ferengijsku budućnost.
. . . Službeni plakat>>>
. . . ZATO GLASUJTE ZA NAŠEG PREDSJEDNKA.

5. SIJEČNJA 2010. IDEMO DALJE
TRIPE. . . Ulaskom u novu 2010., počinjemo planirati slijedeće aktivnosti. Fotke sa zadnje Triperijade idu uskoro kao i Worfova reportaža na popravljenom kompjuteru.
. . . Polako zaprimamo prijave kuhara koji su zainteresirani za slijedeće kuhanje. Za sada je sigurno prijavljen KRIGER sa pomoćnikom i izaziva kuhara protivnika. Pa tko je zainteresiran za spremanje 20-setak kilograma delicija neka se javi u klub.
. . . Moramo ponoviti da je kuhar ANTONIO na prošloj Triperijadi SAM spremio 60-ak kilograma (naravno sa tri pomoćnika). Tripice nam je osigurao TANKERKOMERC - opskrba brodova i agencija.

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2009
KONTAKT DEUTSCH ESPANOL ENGLISH ITALIANO FRANCE