GODINA 2009

25. PROSINCA 2009. ČESTITKA
TRIPE. . . Čestit Božić i uspješnu novu Godinu želi Vam KLJT TRIPERI. Uživajmo dok možemo ... uskoro idemo u uniju ...

17. PROSINCA 2009. TRIPE U PRIPREMI
TRIPE. . . Tripe su stigle i spremne za obradu. Antonio ih počinje spremati sutra i ne zaboravimo njegove pomoćnike koji će za početak narezati 60 kilograma delicije. Antoniu pomažu Papo, Ruki i Šoja. Spremljene i gotove Tripe se očekuju oko 20 sati.
. . . Podsjetimo se i zahvalimo TANKERKOMERCU koji nam je nabavio Tripice i na taj način pomogao u organizaciji Triperijade.
. . . Tankerkomerc d.d. Zadar osnovan je 1. rujna 1980. godine kao poduzeće izdvojeno iz sektora trgovine Tankerske plovidbe u Zadru, tadašnjeg Jugotankera, a s ciljem objedinjavanja vanjskotrgovinskog poslovanja Zadra i zadarske regije. U dvadeset i sedam godina pretežno uspješnog djelovanja, uz stagnaciju za vrijeme rata, tvrtka je prerasla pročitaj više>>>

13. PROSINCA 2009. THE PONTIACS TRAŽE BUBNJARA
THE PONTIACS. . . Obavijest nam dolazi s riječke rock scene. Rock javnosti, a posebno Triperima poznata skupina THE PONTIACS obavještava da traže bubnjara. Mole se svi zainteresirani da se jave Email-om. Audicija će se održati uskoro nakon zatvaranja natječaja.
. . . Kandidati moraju posjedovati bistar um, čvrstu ruku, dobru kondiciju i moraju znati svirati bubnjeve. Na dan audicije biti će državni praznik tako da svi zainteresirani mogu biti prisutni.
. . . Kako je bilo na koncertu Pontiacsa u čast Tripica pogledajte ovdje>>>. Uskoro više informacija...
. . . P.S. Ne zaboravite prijaviti se za slijedeću Triperijadu.

8. PROSINCA 2009. TRIPERIJADA
TRIPERIJADA. . . Vrijeme je i za slijedeću posljednju ovogodišnju Triperijadu, predbožićnu Triperijadu. Naš Triper kuhar natporučnik Antonio najavljuje da će u duhu predstojećih blagdana sam, bez suparnika spremiti 200-tinjak porcija za 100-tinjak gladnih Tripera. Naime, izrazio je želju da uz svoja čak tri pomoćnika, bez suparničkog kuhara napravi citiramo: ' vrhunske Tripice'. Za prvog kušača prijavio se kuhar Nelix.
. . . Slijedeća Triperijada sprema se za nedjelju, 20. 12. 2009. godine u restoranu Trsatika na Trsatu. 60 kilograma Tripica dolazi iz Čakovca.
. . . I ovoga puta imamo glazbenu ponudu i to malo egzotičniju nego inače. Tripere će oduševiti perfomace umjetnika Cayman na bongosima sa svojim, čime drugim nego, bongo bubnjevima.
. . . Rezervacije se primaju na poznatim mjestima od četvrtka 10.12. u popodnevnim satima i tako sve do popune sjedećih mjesta, oliti naših padela. Prijavna mjesta: caffe SMART na Vojaku i caffe CITTA VECCHIA u Centru kod biblioteke. Uskoro detaljnije informacije.
. . . Proteklog su tjedna Triperi predstavljeni u Slobodnoj Dalmaciji. Članak pogledajte ovdje>>>

27. STUDENOG 2009. TUŽNA VIJEST
PREDSJEDNIČKI GRB. . . Na žalost primili smo tužne vijesti s Pantovčaka. Predsjednik nije u mogućnosti sutra primiti Tripere u predsjedničkim dvorima zbog neodgodivih državničkih obveza. Vrijeme posjeta je skraćeno i Triperi su s nekim ostalim skupinama odgođeni za slijedeći termin. Jutros smo primili službenu obavijest.
. . . Što je tu je. Predsjednika, špek fileke, ljubitelje pive... odgađamo za drugi termin. U slijedeća dva tjedna dobit ćemo daljnje informacije koje ćemo proslijediti na našu stranicu.

24. STUDENOG 2009. TRIPERI U PREDSJEDNIČKIM DVORIMA
PREDSJEDNIČKI GRB. . . U subotu, 28. studenog 2009. godine Triperi odlaze u posjetu na Pantovčak Predsjedniku Republike Hrvatske, Gosp. Stjepanu Mesiću.
. . . Autobus je kompletiran sa 30-ak Tripera iz Rijeke, Vrbnika, Crikvenice… U Zagrebu će nam se pridružiti još neki članovi kao i novinari NOVOG LISTA.
. . . Susret s Predsjednikom će se održati u predsjedničkim dvorima u jutarnjim satima, a nakon toga odlazimo u jedan zagrebački restoran, kako i pristoji TRIPERIMA, na špek fileke gdje se susrećemo s kolegama iz kluba ljubitelja fileka iz Zagreba - PURGER FILEKI. Ovom prilikom zahvaljujemo Predsjedniku Udruge PURGER FILEKI Gosp. Nikoli Zamanu koji nam je pomogao u organizaciji ručka.
. . . Nakon ručka posjetit ćemo još jednu zanimljivu Udrugu u Zagrebu, a to je klub ljubitelja pive i vjerojatno degustirati koju pivu. U tome nam je pomogao gospodin Jakopović - Ribafish koji je ujedno i potpredsjednik Udruge.
. . . Nakon dobre okrijepe odlazimo na Trg Bana Josipa Jelačića radi dijeljenja autograma svim fanovima.
. . . Ukoliko nam vrijeme dozvoli, na povratku posjećujemo i sponzora naših 80 litarskih lonaca DOMPROJEKT i njihovu izložbenu kuću. Povratak u Rijeku planiran je u večernjim satima tako da stignemo i na koncert grupe GRČ u Palachu i poslušamo našeg člana Zoffa.
. . . Ukoliko ima još zainteresiranih za izlet u Zagreb, neka se jave mailom jer je ostalo još nekoliko mjesta u autobusu. Zainteresirani koji se sad jave ne mogu otići jedino kod Predsjednika jer je po protokolu već javljen popis gostiju koji više nije moguće mijenjati.

14. STUDENOG 2009. ROCK KONCERT U DOBROTVORNE SVRHE
MUFF DIVERS. . . Večeras 14. studenog 2009. godine (subota) s početkom u 18,00 sati, na Čavlima u Domu kulture, održava se humanitarni koncert. Druženje organiziraju naši prijatelji iz moto kluba MUFF DIVERS. Koncertom će se pokušat prikupit novčana sredstva za potrebe liječenja teško oboljele Vivien.
. . . Njezin otac, Svemirko, član moto kluba "Muf Divers" iz Rijeke, poduzeo je sve mjere liječenja koje su njega osobno i njegovu obitelj potpuno financijski iscrpile, a ekipa "Muff Diversa" uključuje se s ovim humanitarnim koncertom, kako bi mu mogla financijski pomoći i osigurati odlazak njegove kćerke Vivien u Avignano, lječilište u kojem ima realne šanse da se njeno zdravlje znatno popravi.
. . . Stoga pozivaju sve bikere topla i otvorena srca, free ridere, članove moto klubova, sve moto klubove i sve zainteresirane, da se odazovu ovom humanitarnom koncertu, te da svojim osobnim prilogom, pomognu ovu akciju. 
. . . Koncertu su se odazvale i rock grupe Mandrili, Why Not, Imitator Drago (Elvis), Valter Kocijančić, River Sharks, Keops, Fiesta, The Winch.
. . . Svi oni koji žele uključiti se u ovu akciju, a ne mogu osobno biti prisutni tog dana na koncertu, svoj dragovoljni prilog mogu uplatiti na žiro račun moto kluba "Muff Divers", koji glasi:

2340009-1110234562, otvoren kod PBZ-a, s naznakom: za Vivien

. . . Članovi moto kluba "Muff Divers" unaprijed se zahvaljuju svim bikerima i ljudima dobre volje koji će se odazvati ovoj akciji, a o konačnom ukupnom prikupljenom iznosu, obavijestit ćemo vas u temi, nekoliko dana nakon održanog humanitarnog koncerta.
. . . Tema na biker FORUMU>>>.

7. STUDENOG 2009. TRIPERI U PREDSJEDNIČKIM DVORIMA
PREDSJEDNIČKI GRB. . . Poštovani Triperi, evo mi stižemo i do predsjedničkih dvora kako i priliči jednoj gastro Udruzi poput Tripera. Naime, KLJT Triperi u dogovoru s uredom na Pantovčaku dogovorili su posjetu dvorima i drugom hrvatskom Predsjedniku Stjepanu Mesiću. Posjet se organizira u subotu, 28. studenog tekuće godine i Predsjednik će nas primiti u jutarnjim satima.
. . . Dakle dragi naši Triperi, svatko tko je zainteresiran za posjetu 'na kavi s Predsjednikom' i koga zanima kako izgledaju predsjednički dvori neka se javi u klub Emailom te pošalje ime, prezime i broj članske iskaznice. O daljnjoj organizaciji biti ćete obaviješteni.
. . . Klub već organizira mini bus. Kao i za Triperijadu, i ovdje je broj učesnika limitiran pa molimo neka se zainteresirani jave što prije. Do kraja slijedećeg tjedna moramo poslati popis u Zagreb.
. . . 'Veseli i zdravi bili, s predsjednikom Tripice jili'

28. LISTOPADA 2009. PET JE LET VEĆ PASALO
. . . Fotografije sa zadnje jubilarne Triperijade >>>

24. LISTOPADA 2009. PET JE LET VEĆ PASALO
PET GODINA TRIPERA. . . Ispričavamo se zbog kašnjenja reportaže, ali ne našom greškom ispriječili su se tehnički problemi (internet, server, komunikacije, globalno zatopljenje, vještice iz Salema...).
. . . Triperska obljetnica točnije peti rođendan tripera, prošla je u svečarskom duhu, onako kako i treba; uz pjesmu, pijaču i naravno tripe! Za ovu prigodu odabrali smo prostor (najveći do sada), dvoranu hotela Neboder i u nju smjestili 200-tinjak tripera i 100-tinjak njihovih simpatizera.
. . . Po prvi puta nagurali smo u kuhinju čak trojicu kuhara i dali im u ruke ni manje ni više nego 97 kilograma tripa. Kuhari Dado, Marin i Johnny imali su pune ruke posla. Pa je tako za ispomoć Dado uzeo Sonju i Sanju, Marin Suprugu i Dadota, a Johnny Galjota i Šacvija.
. . . Ne treba vas čuditi da su kuhari od toga napravili oko 500-tinjak porcija. Tripica je bilo za svih, a i repete su bile svima osigurane, čak je bilo i za doma uzet'. Program je dodatno začinio Dule i grupa Bonaca, koji su započeli svirku otpjevavši "Happy Birthday To Triperi".
Organizaciji ove slavljeničke triperijade pristupilo se ozbiljno i studiozno. Organizirana je uz pomoć: Grada Rijeke, Dom Projekta, SEM d.o.o., Gumi Servisa, Tankerkomerca (Zadar) i našeg medijskog sponzora Radija Trsat.
. . . Cijeli događaj imao je i humanitarni karakter, gdje se prikupljala pomoć za liječenje malog Roka.
. . . Dodatne informacije i vijesti kao i dojmove te nadasve fotografije ove triperijade vidjet ćete uskoro na našoj web stranici.

Stay tuned.

Worf

12. LISTOPADA 2009. NA KRAJU PRVE 'PETOLJETKE'
PET GODINA TRIPERA. . . Putovanje koje je započelo 4. listopada 2004. godine u konobi ''Frankopan'' na Trsatu, traje eto već punih pet godina, odnosno 60 mjeseci oliti 1828 dana.
. . . Klub ljubitelja tripica - Rijeka ili skraćeno TRIPERI, na prvoj triperijadi pojeli su za današnje prilike skromnih 15kg tripica. Taj broj rastao je svaku triperijadu i danas nakon održanih više od 30 triperijada, Triperi mogu sa ponosom izjaviti da su u prvih pet godina pojeli ukupno tonu i pol tripica! Isto tako broj članova udruge rastao je i danas udruga broji preko 400 članova. Današnji standardi naše udruge iziskuju barem 60-tak kg tripica po triperijadi i prostor gdje se može nagurati između 150 do 200 Tripera.
. . . Osim održavanja natjecateljskih triperijada, naša udruga izašla je iz okvira primorsko-goranske županije održavajući ''revijalne'' triperijade diljem Lijepe naše... >>>pročitaj više>>>

10. LISTOPADA 2009. POZDRAV SA JUGA
PET GODINA TRIPERA. . . Štovani, u povodu Vašeg jubileja i Pete godišnjice uspješnog
djelovanja, druženja, konzumiranja i prezentiranja nezamjenjivih
tripica, primite iskrene čestitke s Juga, u moje ime i u ime svih
članova i fanova DOTOK-a! Krepat, ma ne molat! Lijep pozdrav i da
djelujete još dugo i dugo! Božo, predsjednik Društva.
. . . DRUŠTVO OBOŽAVATELJA TRIPICA OPĆINE KONAVLE.

9. LISTOPADA 2009. PET GODINA TRIPERA
PET GODINA TRIPERA. . . Napokon dolazi prava fešta !!!! SVI U SUBOTU U NEBODER !
. . . Zahvaljujući dobrim ljudima koji su nam pomogli, organiziramo PET godina Tripera. Krećemo s tri kuhara i 80 kilograma Tripica.
. . . Naravno da to nije sve, prava glazbena pozadina rokersko-triperska je Dule i Bonaca. Tko prvi njegova djevojka. Subota 17.10.2009. Kongresna dvorana hotela NEBODER. Zainteresirani TRIPERI i ostali simpatizeri na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na već poznatim mjestima, caffe CITTA VECCHIA, centar grada ('do' biblioteke), i caffe SMART na Vojaku.
. . . TRIPERI se za ovu veliku prigodu odriču svake druge porcije i dodjeljuju malom Roku koji će se izliječiti za koji tjedan. Naime, mali Roko ide na operaciju ovoga tjedna i tu su TRIPERI koji će mu olakšat naporan put.
. . . Uskoro više informacija . . .

4. LISTOPADA 2009. PET GODINA TRIPERA
. . ..

14. RUJNA 2009. ZATIŠJE PRED BURU
TRIPE. . . Više dnevne pred-pred-predpripreme. Ljeto nam se bliži kraju, a s time dolazi i vrijeme za nove natjecateljske Triperijade. Podsjetimo se ove godine i zbrojimo šest Triperijada. Tri natjecateljske početkom godine (Orehovica, Trsat, Bakar) i tri revijalne tijekom ljeta (Stara Baška, Vrbnik, Grobnik). Sada je vrijeme za nešto sasvim drugačije.
. . . Bliži nam se i taj listopad kad će biti okruglo pet godina od održavanja prve Triperijade. Pet godina i pojedenih više od tone i pol Tripica. Da nebi bilo sve kao i obično potruditi ćemo se da malo promijenimo program događanja na Triperijadi. Gdje će se održati i kako će proteći znati će se uskoro. Za sada je organizacija u punom jeku i potankosti ćemo uskoro objaviti.

26. KOLOVOZA 2009. TRIPE NA DRUGIM 'SAJTOVIMA'
TRIPE. . . Špek fileki nekada su bili jelo sirotinje, a danas ih možete naći u najfinijim restoranima. Ljudi često misle da se fileki rade od goveđih crijeva, no to su u stvari narezani goveđi želuci. Prije upotrebe oni se temeljito čiste i obrađuju, tako da nema razloga da na ovo jelo okrećete očima. Pa oni su specijalitet i kod naših gurmanskih susjeda, Talijana!
. . . Priprema: Na ulju popržimo, na kockice narezanu, slaninu. Na to dodamo sitno sjeckani luk i ostavimo da omekša. Korjenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak usitnimo u električnom sjekaču, dodamo na luk i pancetu, te sve zajedno pirjamo. Zatim dodamo narezane kuhane fileke, dobro ih posolimo, dodamo koncentrat rajčice, brašno i sve zajedno popržimo. Zatim dodamo na kockice izrezan krumpir, podlijemo vodom i kuhamo dok fileki ne omekšaju. Pred kraj dodamo sok od limuna i posipamo svježe sjeckanim peršinom.
. . . Sastojci:
• 1 kg kuhanih fileka
• 200 g pancete
• 200 g luka
• 200 g korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer)
• 50 g svježe paprike
• 200 g krumpira
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 2 žlice glatkog brašna
• 3 češnja češnjaka
• sok od 1/2 limuna
• 1 žlica sjeckanog peršina
• ribani parmezan
• ulje
• sol i papar

izvor: www.crochef.com .

9. KOLOVOZA 2009. BIKE TRIPE - TRIPE BIKE
12. TRIPERIJADA. . . Dakle, što nas čeka na Grobniku. Muffovi su pripremili vikend dobre glazbe i to po nekoliko bendova dnevno, načuli smo da će biti i akrobatskih točaka bikera kaskadera, uz sve to je nezaobilazan striptiz, više zanimljivih natjecateljskih igara... Kampiranje je besplatno. U gastro ponudi će biti svega, a pogotovo Tripica, naravno dok ne planu po starom dobrom običaju.
. . . Tripica se sprema nekih 40-ak kilograma koje prije planiramo točati u moru. Kako ove godine neće biti tombole nadamo se da će glasnogovornik u ostavci to nadoknaditi i iste odjenuti.
. . . Ne zaboravimo da cijeli moto susret u organizaciji Muff Diversa ima kao i prošle godine humanitarni karakter. Ove se godine prikupljaju materijalna sredstva za podružnicu doma za nezbrinutu djecu na Potoku.
. . . Moto susret sa revijalnom Triperijadom u petak, subotu, nedjelju, 14., 15., 16. kolovoza 2009. godine.

6. KOLOVOZA 2009. TRIPICE NA MOTO SUSRETU
12. TRIPERIJADA. . . Uskoro 12. revijalna Triperijada na Grobniku. Višegodišnja dobra suradnja između Muff Diversa i Tripera urodila je još jednim zajedničkim nastupom. Naravno radi se o 2. Grobničkom moto susretu u organizaciji moto kluba Muff Divers. Triperi imaju čast i pozvani su od strane Muffova da budu dio spektakla koji će se održati (kao i lani) iza avionske piste na Grobničkom polju 14., 15. i 16. kolovoza tekuće, 2009. godine. Free entry, free camping, drink & food, live music, strip girl, funny games.
. . . Triperi će biti smješteni na štandu sa majstorima od fažola uz vojnu pokretnu kuhinju kao i prošle godine. Glavni kuhari su Krešo i Dugi, pomoćnici Tajnik i Predsjednik i svi ostali pomoćnici Triperi koji se zateknu na polju. Susret i ove godine ima humanitarni karakter. Uskoro još informacija...
. . . Za sve one koji će se prisjetiti kako je bilo prošle godine i za one koji nisu bili pogledajte galeriju>>>.

5. KOLOVOZA 2009. DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
DAN DOVOVINSKE ZAHVALNOSTI. . . Četrnaest je godina prošlo od spektakularne vojno-redarstvene akcije Oluja u kojoj je oslobođena većina okupiranog teritorija Republike Hrvatske. Akcijom Oluja, koja je ušla u sve vojne udžbenike svijeta, oslobođeno je oko 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a oslobađanje Knina bila je kruna akcije. Akcija je počela u petak, 4. kolovoza, u pet sati. U subotu, 5. kolovoza, točno u podne na kninskoj se tvrđavi zavijorila dvadesetmetarska hrvatska zastava.
. . . Dotadašnji pobunjenički srbo-četnički centar bio je slomljen u jedan dan, a ukupno cijela akcija oslobođenja tog dijela Hrvatskog teritorija trajala je 84 sata. U toj vojno taktički hvale vrijednoj akciji sa najdužim frontom u Europi poslije drugog svjetskog rata (600 km), koje se nebi posramile niti današnje najveće svjetske vojne sile poginulo je 174 i ranjeno 1430 pripadnika hrvatskih snaga.
. . . Čestitamo Vam DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI.

27. SRPNJA 2009. SERVER NA ISTEKU
tripe. . . Poštovani Triperi i svi ostali posjetitelji stranice. Službena stranica kluba ljubitelja Tripica traži pokrovitelja iste. U slijedećih mjesec dana nam ističe najam servera i potrebno ga je produžit. Traži se pravna ili fizička osoba koja bi nam to omogućila. Zauzvrat prikazujemo reklamu na stranici i svim našim plakatima Triperijada kao i ostalim reklamnim materijalima. Porcije Tripica ne moramo niti spominjat. Svi zainteresirani neka se jave na triperi@triperi.net. Unaprijed hvala.
. . . Dogovori za slijedeću revijalnu Triperijadu su u tijeku. Radi se o Grobničkom polju, kao i prošle godine, sa starim kompanjerosima MUFF DIVERSIMA. Uskoro više informacija.

23. SRPNJA 2009. TRIPICE NA NETU
tripe. . . Kad se u našoj kući u Makarskoj govorilo o tripicama, činilo se to tiho, sramežljivo, gotovo sumnjičavo, kao da se došaptava o nekom jelu koje nije pristojno kuhati i zato se uglavnom ne kuha, ali se jede, i to s užitkom, ipak kriomice, nastojeći zatrijeti svaku primisao da naša kuhinja ima ikakve veze s tim dijelom iznutrica. Kao da se uz kravlji ili juneći želudac, od kojeg se pripremaju prave tripice, krije nekakav sraman, nezgodan sadržaj i koji, ma koliko bio ukusan i plemenit u svom gustom šugu, ipak ne dolikuje kući u kojoj velika jela vladaju posuđem i stolovima. A svi su voljeli tripice, osim mene, kojemu se u djetinjstvu to jelo, koje danas pripremam s osobitim uživanjem, jednostavno gadilo.
. . . Pa ipak, zbog opće šutnje o tripicama, nepravednom igrom sudbine >>>pročitaj više na nacionalovoj stranici>>>

21. SRPNJA 2009. 40 GODINA SLIJETANJA NA MJESEC?
MOON. . . Letjelica Apollo 11 lansirana je uspješno iz Svemirskog centra John F. Kennedy 16. srpnja 1969. Ova misija je bila najslavnija misija Apollo projekta koja je prva imala zadatak sletjeti na površinu Mjeseca I skuhati lonac Tripica, nakon izvršenog zadatka uzletjeti i sigurno vratiti situ ljudsku posadu nazad na zemlju.
. . . Letjelica je je nakon 76 sati od lansiranja ušla u Mjesečevu orbitu. Prvo prokuhavanje junećih Tripa odigralo se u bestežinskom stanju na putu od zemlje prema mjesecu. Nakon odmora Neil Armstrong i Buzz Aldrin ušli su u mjesečev modul kako bi ga pripremili za finalno kuhanje i za put prema i slijetanje na mjesečevu površinu. Nakon priprema mjesečev modul sa dva astronauta kuhara odvojio se od zapovjednog i servisnog modula te krenuo prema Mjesecu. Mjesečev modul sletio je na površinu Mjeseca, na područje Mora mira, 20. srpnja 1969. u 20,17 UTC. Sletjevši, astronauti su pojeli svoj prvi obrok na Mjesecu te odlučili započeti operacije na površini prije nego je to planirano. Tijekom iskrcavanja na površinu 21. srpnja u 2,56 UTC mjesečev modul je sa površine Mjeseca slao živu televizijsku snimku.

16. SRPNJA 2009. TRIPICE SU DOBRODOŠLE I U KONAVLIMA
DOTOK. . . Dobili smo podršku od ljubitelja Tripica sa juga Hrvatske pa primljeni Email u slijedećim redovima citiramo u cijelosti.

. . . Dragi prijatelji i štovatelji delicija koje svi znamo kao tripice! Čini mi posebnu čast i neizrecivo zadovoljstvo da Vam mogu odati priznanje na ustrajnosti i promidžbi ovog tako omiljenog jela, i ujedno Vas izvijestiti da i mi na krajnjem Jugu Lijepe Naše, iako dosta skromnije od Vas ostajemo i opstajemo na održavanju fešta od tripica. U ime Društva Obožavatelja Tripica Općine Konavle " DOTOK ", a i u svoje osobno ime želim Vam ugodno i prijateljsko druženje, uz našu poznatu uzrečicu: Dobar Vam kus! (dobar tek)
Predsjednik DOTOKA, Božo Lučić


. . . Ovom prilikom pozdravljamo kolege po tanjuru i želimo im još puno finih porcija i nadamo se da ćemo jednog dana zajedno isprazniti koju veliku padelu...

13. SRPNJA 2009. RADIO TRSAT NAJSLUŠANIJI
RADIO TRSAT. . . Početkom mjeseca lipnja prezentirali smo Vam rezultate istraživanja slušanosti za mjesec travanj u gradu Rijeci prema MediaPulsu. Prema njima je Radio Trsat preuzeo primat i postao najslušanija radiopostaja u komercijalno najzanimljivijoj dobnoj skupini 18-49 godina. Kako se je radilo o rezultatima samo za Travanj i o relativno malom uzorku sa zadovoljstvom Vam pokazujemo potvrdu tih rezultata u istraživanjima koje je sprovela druga agencija koja provodi ova istraživanja kontinuirano, a to je Mediametar.
. . . Mediametar je odabran kao službena agencija od strane Hrvatske udruge radija i novina za istraživanja konzumiranja medija. Prema istraživanjima Mediametra koja se odnose na II kvartal 2009., a koja su provedena na relevantnom uzorku od 1000 ispitanika za Primorsko-goransku županiju za istu ciljnu skupinu, Radio Trsat je NAJSLUŠANIJA radiopostaja ovaj puta ne samo na području grada Rijeke već i cijele PGŽ.
. . . Još jednom RADIO TRSAT zahvaljuje svim vjernim i svim novim slušateljima.
. . . RADIO TRSAT zahvaljuje i svim klijentima koji su prepoznali medij kao sredstvo preko kojeg će komunicirati svoje tržište.
. . . Ovdje možete pogledati rezultate Mediametra. Grad Rijeka i PGŽ.

7. SRPNJA 2009. TRIPICE NAD MOREM
VRBNIK. . . Odrađena je i ova 11. revijalna Triperijada. Spremilo se nešto više od 20 kilograma Tripa i u loncu je bilo 100tinjak porcija. Treba li naglašavati da je sve prošlo i da se tražila porcija više. Triperi iz Vrbnika sve su to lijepo pripremili i skuhali i glavni je kuhar zamolio da ga se ne spominje na netu, ali vjerojatno znate o kome je riječ :-). Posebno hvala Kikiju koji je sve te dane brinuo o padelama i plamenicima i u čijoj se konobi sve to na kraju i sjeckalo, kuhalo, pijuckalo...
. . . Opet se pokazalo da je predpranje u moru pun pogodak i sigurno da daje poseban okus spravljenim Tripama. Znači kombinacija je ovoga puta bila sljedeća: pranje Tripa u moru (3 sata), prohuhavanje dva puta (6 sati), glavno kuhanje (8 sati).
. . . Moramo spomenuti da su nam se pridružili i stari kompanjoni iz Vrgorca. Potegli su taj ne mali put i degustirali Tripice i još štošta... Podsjetimo da su Triperi gostovali prije dva ljeta u Vrgorcu na Biklijadi.
. . . Pali su dogovori i za slijedeću Triperijadu na otoku, ali o tome s vremenom jer smo umorni i moramo napuniti baterije. Za sada kako stvari stoje slijedeći put kuhamo na Grobniku.
. . . Ovdje možete vidjeti fotografije sa zadnjeg gostovanja>>>
. . . Pozdrav Vrbniku nad morem.

2. SRPNJA 2009. TRIPICE U VRBNIKU
VRBNIK. . . Triperi opet kuhaju na Krku. Ovaj put se delicije spremaju u Vrbniku. U nedjelju 5. srpnja, u sklopu RAZGONA Triperi iz Vrbnika spremaju revijalnu Triperijadu i kuhaju 30-ak kilograma Tripica. Štand će biti smješten u centru na trgu Škujica.
. . . Već tradicionalno, prve nedjelje po blagdanu Sv. Petra i Pavla, u Vrbniku se održava «Razgon», dan koji obilježava završetak mužnje ovaca i njihovo puštanje na slobodnu ispašu.
. . . Ove su godine posebno pripremili, te organizirali brojne radionice, a uspjeli su animirati i proizvođače sira sa područja Primorsko-goranske županije da dođu u Vrbnik sa svojim proizvodima.
. . . U suradnji sa Hrvatskim zavodom za poljoprivredno savjetodavnu službu, Odsjeka iz Rijeke, uspjeli su organizirati i radionicu izrade sira, te prezentaciju striže ovaca. Sva će se događanja održati na Trgu Škujica.

PROGRAM DOGAĐANJA
- od 11,00 Udruga «Ruta» iz Cresa - cjelodnevna radionica filcanja vune
- od 11,00 sati proizvođači sira sa područja PGŽ - cjelodnevna prigodna
prodaja sira
- od 11,30 do 13,00 sati Predrag Janeš, HZPSS - radionica izrade sira
- u 12,00 sati Petar Mamula, HZPSS - prezentacija striže ovaca
- u 21,00 sat kulturno-zabavni program:
- VKD «Frankopan» - nastup folklora iz Vrbnika,
- ženska klapa «Valomet» iz Vrbnika,
- grupa «Fortunal» iz Kraljevice .

29. LIPNJA 2009. OSVRT NA STARU BAŠKU
KRAJANSKA NOĆ. . . Završila je i još jedna revijalna Triperijada, ovoga puta u sklopu Krajanske noći u Staroj Baški na otoku Krku. Promjenjivo vrijeme tokom jutra nije spriječio više tisuća ljudi da pohode u taj lijepi Kraj. Inače Kraj je stari naziv za Staru Bašku i otuda ime Krajanska noć. Događaj je privukao više tisuća ljudi koji su mogli nazočiti šarolikom sadržaju. Bili su tu Gustafi, predgrupa Avlijaneri, etno sopile, potezanje mreže migavice, vatromet ... i naravno Tripice.
. . . Pripremio se pun lonac (70 litarski) tripa. I to onaj novi koji je već drugi put prošao test. Još jednom hvala Domprojektu na doniranom loncu. 30 kilograma Tripa se počelo spremati već u četvrtak sa ukupno tri predkuhanja. Svemu tome je prethodilo pranje u moru jer ništa ne može zamijeniti more u pranju Tripica. Sve je to uzelo nekih 7 sati predpriprema (točanje, pranje, kuhanje). Slijedećeg dana u petak Tripe su se počele pripremati prije podne da bi bile gotove negdje oko 19 sati. Nije puno trebalo da gosti prepoznaju kvalitetu tako da je lonac već za par sati bio potpuno prazan. Što se tiče kvalitete spremljenih Tripica može se reći čista desetka. Sve to možemo prije svega zahvaliti kuharima Krešotu i Morskom koji su dali sve od sebe za dobivenu kvalitetu.
. . . Sad je potrebno neko vrijeme za odmor jer je teško ići odmah u slijedeći 'boj'. Fotografije sa Krajanske noći pogledati ćete u slijedećih nekoliko dana kad izađu iz tamne komore.

22. LIPNJA 2009. USKORO REVIJALKA NA OTOKU
KRAJANSKA NOĆ. . . SUDAR OVNOVA oliti KRAJANSKA NOĆ održati će se u petak, 26.6.2009. u večernjim satima na otoku Krku u Staroj Baški. U sklopu večeri Triperi će održati i svoju malu 10. revijalnu Triperijadu. KLJT Triperi skuhat će 200-tinjak porcija junećih Tripa. Kuhari su KREŠO i MORSKI, a pomažu im Tajnik i Predsjednik. Voditelj programa biti će MUNJA.
. . . Bend večeri su GUSTAFI, a predgrupa su im, poznati nam, AVLIJANERI (ako svi ne odu na vjenčanje). Biti će ovdje i etno glazbe. Za domaće sopile zadužen je ŠJETALO SOPILE Etno Stara Baška - KUD PUNAT. Vrhunac večeri je potezanje mriže male migavice sa kraja po starom starobašćanskom običaju. Prisutni će biti i bikeri iz domaćeg MK GRIFFONS.
. . . Ali vratimo se na hranu. Osim uvijek ukusnih Tripa biti će ovdje i ostalih delicija za kušat. Nezaobilazna janjetina, meso s ražnja, mrkač, riba, lamb, tripe, fileki, fish, vine, music, dance, games . . .
. . . Mjesto održavanja primorske ljetne fešte možete pogledati na slijedećim fotografijama.

. . . STARA BAŠKA, RIVA . STARA BAŠKA, RIVA . STARA BAŠKA, RIVA . STARA BAŠKA, RIVA . . .
. . . STARA BAŠKA, RIVA . STARA BAŠKA, RIVA . STARA BAŠKA, RIVA . STARA BAŠKA, RIVA . . .

. . . Zato vidimo se na fešti uz more u Staroj Baški. plakat>>>

16. LIPNJA 2009. TRIPICE NA INTERNETU, TRIPICE NA TALIJANSKI
TRIPICE NA TALIJANSKI. . . Tripice ili fileki – tko voli, nek’ izvoli! Na talijanski način, uz pancetu, korjenasto povrće i začinjenu sjeckanu rajčicu od Podravke, njihov prirodan miris je ublažen i stoga prihvatljiviji široj publici.
. . . Tripice sa www.coolinarika.com.
. . . Na zagrijanom ulju popecite pancetu narezanu na kockice, sitno nasjeckani luk te mrkvu i celer narezane na kolutiće. Pirjajte na laganoj vatri 15-ak minuta, podlijevajući vodom.
. . . Dodajte tripice narezane na trakice, pa kuhajte još 10 minuta uz miješanje.
. . . Dodajte sjeckanu rajčicu s maslinovim uljem i češnjakom, Vegetu, posolite, popaprite i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta.
. . . Pospite sa 30 g parmezana i ostavite poklopljeno nekoliko minuta da se svi okusi prožmu.
. . . Servirajte vruće obilato posuto preostalim parmezanom. Po želji stavite ljutu papričicu.
. . . Sastojci za 4 osobe
1 žlica maslinova ulja
50 g pancete
100 g luka
150 g mrkve
100 g stapke celera
600 g kuhanih telećih tripica
1 pakiranje Sjeckane rajčice s maslinovim uljem i češnjakom Podravka (390 g)
2 žličice Vegete
sol
papar
100 g naribanog parmezana

. . . više na www.coolinarka.com.

9. LIPNJA 2009. VEĆ SI ČUO?!?, NAGRAĐENI SPOTOVI, RADIA TRSAT
RADIO TRSAT. . . Na nacionalnom festivalu oglašavanja FESTO-u 2009. po prvi puta je održano natjecanje televizijskih i radijskih postaja. U kategoriji popularno nazvanoj Starry, starry night ocjenjivala su se kreativna rješenja za skupine najavnih i identifikacijskih jinglova. Serija jinglova Radija Trsat s nazivom Političari proglašena je najboljom te je u konkurenciji 34 serije radijskih jinglova osvojila Zlatnu zvijezdu.
. . . Time je Radio Trsat, nakon što je na FESTO-u 2007. za reklamu "Jirži" osvojio Zlatno zvono za najbolji radio oglas u Hrvatskoj, ponovo potvrdio svoju kreativnu snagu u žestokoj konkurenciji.
. . . U tjednu nakon FESTO-a Radio Trsat ima ponovo razloga za slavlje.
. . . Agencija za istraživanje tržišta Puls objavila je rezultate istraživanja slušanosti radiopostaja za mjesec travanj prema kojima je u skupini 18 – 49 godina Radio Trsat postao najslušanija radiopostaja u Rijeci. S ovim rezultatom Radio Trsat je preuzeo primat konkurenciji i potvrdio činjenicu da je postao komercijalno najinteresantniji medij za oglašavanje na širem riječkom području.
. . . Ovdje možete poslušati nagrađene audio spotove...


. . . Ima li tko treba znat >>
. . . Jirzi >>
. . . Kamen >>
. . . Mreža >>
. . . Što rade za kolko novaca rade >>
. . . WWW Radi trsat >>.

6. LIPNJA 2009. WORFOVA KOLUMNA, PIRATE TRIPES
WORFOVA KOLUMNA. . . XX po redu natjecateljska triperijada je sada za nama. Ispričavamo se zbog dvotjednog vremenskog odmaka, ali bio je nužan da bi se sredili dojmovi.
. . . Gusari su poharali Bakar grad i na rivi odtripali šezdesetak kilograma ukusnih tripa. Skupilo se tu poveće društvance koje je pod prijetnjom kiše hrabro postavilo stolove na terasu ispred hotela Jadran u Bakru.
. . . Triperi su za glazbenu kulisu pozvali provjerene majstore ''Pontiacse'' ali zbog toga što im nije pripremljen razglas onakav kakav je bio dogovoren, njihov nastup bio je
nemogućen. Ovim putem dečkima iz benda isprike na uzaludnom dolasku.
. . . Za tripice i njihovo pripremanje zaduženi su bili triperi-kuhari: Sa Trsata Dado s pomoćnikom Markom (Slany), a na drugoj strani sa Turnića Bembo s pomoćnikom Ronkom.
Program je započeo voditi tada još u službi ...pročitaj više>>>

28. SVIBNJA 2009. DVA POTRESA KOD RIJEKE
POTRES. . . Rijeku su prošle noći u 23,49 i u 00,02 sata potresla 2 slaba potresa. Epicentar prvog potresa bio je u moru kod Voloskog, a intenzitet mu je bio lll - lV stupnja Merkalijeve ljestvice. Drugi potres je bio istog intenziteta sa epicentrom kod Kastva. Oba potresa su se osjetila na području Rijeke i uže okolice, ne očekuju se materijalne štete, javlja rijekadanas.com>>>.

27. SVIBNJA 2009. BAKAR
BAKAR. . . Bakar je grad i luka u Hrvatskoj. Smješten u Bakarskom zaljevu dio je Primorsko-goranske županije. Leži na sjevernoj obali Jadranskog mora te obuhvaća područje od 12 560ha i devet naselja (Bakar, Hreljin, Krasica, Kukuljanovo, Plosna, Ponikve, Praputnjak, Škrljevo i Zlobin).
. . . Bakar se nalazi na brežuljku sjeverozapadnog djela istoimenog zaljeva i okružen je brdima koja dosežu do 300m nadmorske visine. Cijelo je područje bogato izvorima pitke vode, a prekriveno je bjelogoricom i niskim raslinjem. Najveći dio ipak zauzima goli krš. Povijesna jezgra (proglašena spomenikom kulture 1968.), podijeljena je na dva dijela: stariji, gornji, tzv. „Grad“ u kojem se razvilo naselje opasano gradskim zidinama i donji dio koji se sastoji od predjela „Zagrad“ i „Primorje“...više na wikipedia>>>.

25. SVIBNJA 2009. IMAMO LONCE !!!!
LONCI. . . Nakon pet godina potrage, pojedenih tonu i pol Tripica, prevrtanja svih mogućih tavana i podruma, slanja molbi na raznorazne adrese desilo se čudo. Zahvaljujući DOMPROJEKTU (građevinska tvrtka specijalizirana za izgradnju montažnih kuća), mi danas imamo toliko očekivane lonce.
. . . Dakle, u potrazi za loncima prevrnuli smo pola Hrvatske. Prvi je problem bio cijena jer 60-litarski inox lonci koštaju više tisuća kuna što je za Udrugu previše! Drugi je problem bio u tome što takvih lonaca uopće niti nema u slobodnoj prodaji, a nismo ih uspjeli pronaći niti u nekim zabačenim skladištima.
. . . Sada imamo dva emajlirana lonca koji sadrže 70 litara, odnosno 82 litre puni do vrha. Izgledom smo i više nego zadovoljni, a prvi test je već za dva dana u srijedu kada kuhari imaju prvo kuhanje u njima. Još ako prođu slijedeću 20. Triperijadu u petak dobit će Triperski certifikat za kuhanje Tripica. Triperi zahvaljuju DOMPROJEKTU.
. . . Pogledajte lonce na slijedećim fotkama.

. . . . . .

21. SVIBNJA 2009. XX TRIPERIJADA TIK UZ MORE
XX TRIPERIJADA. . . Uskoro Triperijada i to prava, pri-mor-ska! Slijedeća, jubilarna, 20. natjecateljska Triperijada održava se u Bakru u hotelu JADRAN u petak, 29. svibnja 2009. Zatvoreni prostor ima 70-ak mjesta a na terasi uz more nalazi se još 100-tinjak mjesta. Svaki član može po želji uživati u TRIPICAMA na otvorenom uz glazbu ili u hotelu u tišem okruženju. Kuhari su nakon dužeg vremena dogovoreni i to su BEMBO sa Turnića koji već ima jednu zlatnu medalju na zidu i DADO sa Trsata koji je bio pomoćnik također zlatnom kuharu. Nakon brojnih upita za ponavljanje nastupa grupe THE PONTIACS dečki iz benda su rado pristali svirati pred Triperima.
. . . Nakon dužeg vremena ponovo organiziramo potezanje konopa. Već je prijavljeno nekoliko ekipa: RADIO TRSAT, KOSTRENA, VRBNIK, ZNG, CRIKVENICA, TINTILINIĆ... Po ekipi se prijavljuje 5 natjecatelja, a nagradu pobjedniku spremaju kušaonica vina FRAJONA I mesnice JELAČIĆ.
. . . Pripremljena je i tombola koju potpomažu mesnice FUĆAK, caffe bar JAZZ TUNEL, CD DANDY, caffe ROZY BAR...
. . . Sve to zajedno ne bismo mogli organizirati bez velike pomoći medijskog pokrovitelja Radia TRSAT i firme za čišćenje kuhinjskih odsisnih sustava S.E.M.
. . . Kao i do sada svoje mjesto i porcije možete rezervirati u Rijeci, Centar, Veslarska Ulica, caffe CITTA VECCHIA, na Sušaku, Vojak, caffe SMART (u blizini bivše vojarne) te u hotelu JADRAN u Bakru.
. . . Sve informacije i pitanja kao i rezervacije za sve koji se nalaze dalje od Rijeke ili nisu u mogućnosti prijaviti se na prijavnim mjestima možete obaviti preko našeg Emaila: triperi@triperi.net.
. . . Ovdje poslušajte spot sa Radia TRSAT.
. . . Na slijedećih nekoliko fotografija možete vidjeti terasu na kojoj će se održati slijedeća Triperijada.
. . . . . .

14. SVIBNJA 2009. USKORO TRIPERIJADAAAAAAAA
. . . Napokon je sve definirano. Kuhari su na pripremama, datum je dogovoren, Tripice se hlade. Slijedeća Triperijada se održava u Bakru, petak, 29.5 2009. godine. Sve potankosti uskoro na sajtu...

6. SVIBNJA 2009. PUTOPIS JE PROŠAO U NAJBOLJEM REDU
PUTOPIS. . . Poštovani Triperi i ostali pozorni pratitelji naše stranice. Dobili smo poziv od strane određenih medija za jednu avanturu. U nastavku je citat...
. . . 'Javljamo se iz produkcijske kuće Drugi plan. Naša firma trenutno snima novu sezonu serijala "Mijenjam Ženu" za RTL televiziju, te bi htio pozvat sve zainteresirane članove kluba ljubitelja Tripica na sudjelovanje u emisiji "Mijenjam Ženu".
. . . Uglavnom htio bi vas zamoliti ukoliko ima zainteresiranih članova da me kontaktirate na broj 092 232 0233.
. . . Unaprijed zahvaljujem'.

3. SVIBNJA 2009. POPRATITE PUTOPIS 4 ŠETAČA APOKALIPSE
PUTOPIS. . . Napokon, dugo očekivani putopis 4 šetača apokalipse, svoju ekskluzivnu premijeru doživjeti će u jazz caffeu TUNEL , u utorak 05.05.2009 u 20 sati i 42 minute.
. . . Program će voditi „preživjeli“ šetači Damir Petrc i Sandi Bratonja, uz pomoć glasnogovornika KLJ Tripica Danijela Radoševića, a osim projekcije fotografija na velikom platnu, šetači su pripremili i niz iznenadjenja, među kojima je i prava izložba fotografija sa putovanja, te nagradni kviz i tombola za posjetitelje.
. . . Zato Triperi i svi ostali posjetitelji stranice vidimo se u jazz caffeu TUNEL.

29. TRAVNJA 2009. SVINJSKA GRIPA ILI BIOLOŠKO ORUŽJE BY WORF
VIRUS SVINJSKE GRIPE. . . Dragi naši tripoljupci sigurno ste ovih dana čuli za pojam svinjska gripa, novi virus koji je u Meksiku do sada odnio preko 100 života. U Sjedinjenim Američim državama raste broj oboljelih, a evo potvrđeni su i prvi slučajevi u Europi, točnije u Španjolskoj, a još se čekaju nalazi jedne oboljele u Francuskoj, a i dvije osobe su u Škotskoj primljene u bolnicu nakon što su se osjećali loše po povratku iz Meksika VIŠE>>>

20¸a. TRAVNJA 2009. FREESTYLE RADIO SHOW - TREĆA GODIŠNJICA
FREESTYLE RADIO SHOW. . . Evo dragi naši, prošlo je tri godine smjeha i suza, dosade i ''zeze'', sexa, droge & rock n rolla, nismo puno čitali , ali ipak smo prošli onu najbitniju literaturu Kulu Stražara, Stari i Novi zavjet, Tarabiće, Nostradamusa, saznali smo da pčela ima dva oka, a na bagremovoj paši otvara i treće oko, a ona dva u stranu, na čelu. Došli smo do zaključka da bi ''tolerisali'' svih da kraduckaju, a jedino što nismo nikako uspjeli prodati su Džonaliza, Monkonda i Ejfelov toranj...
. . . 25.04. 2009., klub Palach, 21:00, datum, mjesto i vrijeme kada ćemo se svi zajedno podružiti, zabaviti, rasplesati, iskakati, oznojiti... Neki od nas će naći nove ljubavi, neki se prisjetiti starih, neki će slijedećeg dana uvjeravati sebe kao više nikad u životu neće popiti kap alkohola, a neki će možda naći nove smjernice i životne prioritete, jedno je sigurno nitko neće ostati ravnodušan. Za DJ pultom ovoga puta uz prekaljene veterane Suicide-a i Shine-a , mlade nade riječke scene, kojima su igla (gramofonska da ne bude zabune J) i ploča u krvi, Šah Mat i Ramo.
. . . Za mikrofonom: Pis, Tojo, Master, Miroy, Gane RImatore, Dejo, Badman Primorski, Jason, Denno&Neno, zatim čovjek koji je ''otpuhao'' svih sa stejdža na freestyle battle-ovima ove godine 7Repoman, uz pomoć kolege iz grupe Vasota. Veliki Muhamed straight from ZG koji jedva čeka da se u punom svjetlu predstavi riječkoj publici, ako bude potrebno za skhandal ćemo zadužiti Khan-a, a tu je i neizostavni gost, najveći velikan hrvatske rap glazbe, Mladi Gospar bolje znan kao Target, polovica najjače postave hrvatskog hip hop-a Tram11...
. . . Treba li nešto više ? Da trebate nam vi vaši glasovi, vaše noge i vaše ruke, stoga budite u Palachu. 25.04.2009. u 21 sat....
. . . P.S.: primjećujete da nema LEGENDE, našeg vankuverskog Grizlija, ove godine, ne brinite pobrinut ćemo se mi da i on bude s nama i s vama u to nemojte sumnjati, a ako neznate o kome pričamo, možda i bolje da ne dođete>>>.
. . . Sretno Adolfovo.

14. TRAVNJA 2009. TITANICOV ODLAZAK U LEGENDU
WORFOVA KOLUMNA. . . Na današnji dan 14. travnja 1912. godine točno u 23:40h, najluksuzniji i najveći brod svojeg vremena, na svom prvom prekooceanskom putovanju u New York udario je u santu leda. Sve što se kasnije događao su sljedećih 160 minuta ušlo je u legendu.
. . . Sve je počelo 1907. godine kada su Bruce Ismay, predsjednik ''White Star Linea'' i James Pierrie, predsjednik brodogradilišta ''Harland & Wolff'', dogovorili gradnju največeg i najluksuznijeg broda do tada, kao odgovor...>>>

12. TRAVNJA 2009. SRETAN USKRS
SRETAN USKRS. . . Sretan Uskrs želi vam KLJT TRIPERI!
. . . Čak milijun kilograma šunke i 75 milijuna jaja strpat će u usta Hrvati tijekom uskrsnih blagdana. No ne treba brinuti. Jaja ima dovoljno. Trgovci će na kratko zaboraviti na recesiju, građani na 'stezanje remena', pa će za uskrsne poslastice plaćati i 20 posto veće cijene.
. . . U posljednja dva mjeseca, kažu u gospodarsko-interesnom udruženju Croatiastočar, nije bilo uvoza jaja, a ni lanjski uvoz od 17 milijuna komada ne čini se toliko drastičnim zna li se da Hrvati na godinu pojedu čak 750 milijuna jaja. Od toga se oko 300 milijuna jaja proizvede na seoskim kućanstvima... >>>više na tportalu>>>

11. TRAVNJA 2009. LAKUDA OSVOJIO DVIJE MARENDE
HUM-ZHA. . . Čestitamo Lakudi i njegovom oku sokolovu. Lakuda je bio brži od ostalih i pogodio u šestom krugu. Odgovor je Mel Gibson i to iz filma Hrabro srce. Nagradu donira konoba BRAJDICA i pozivamo pobjednika da pokupi kupon slijedeći tjedan i pojede dvije zaslužene marende.
. . . DOBAR TEK!

9. TRAVNJA 2009. VEČERAS SINTEZA
HUM-ZHA. . . Ne propustite večerašnji koncert zlatnog šetača. Nakon serije dobro posjećenih koncerata grupa SINTEZA, nastupit će 9. travnja na brodu 'Nina 2' u Rijeci. Tijekom nastupa SINTEZA će izvesti svoj uobičajeni repertoar. Koncert započinje u 22 i 30.Ulaz je slobodan.
. . . Dragi članovi ne zaboravite da je zadnja nagradna igra HUM-ZHA još u tijeku. Iščekuje se pobjednik. Možda baš ti...>>>

4. TRAVNJA 2009. NAGRADNA IGRA HUM-ZHA
HUM-ZHA. . . Na redu je nova nagradna igra HUM-ZHA. Požurite pogađati koja se osoba nalazi na slici i ukoliko prvi detektirate ličnost osvojili ste DVIJE MARENDE u konobi BRAJDICA. Vaša riješenja upisujte na FORUMU u topicu za nagradnu igru (22. HUM-ZHA).
. . . Zato požurite budute prvi i nagrađuje Vas konoba BRAJDICA >>>.

2. TRAVNJA 2009. PROLJETNO TRIP LUDILO
. . .Gloria...G.L.O.R.I.A....kako već pjeva Van Morrison, orilo se restoranom ''Trsatika'' ove subote 28. ožujka 2009. Rokerski štimung do jaja! ''Pontiacs-i'' su totalno razvalili prostor svojim zvukom i raspametili stotinjak tripera koji su skakutali i plesali u ritmu rock 'n' rolla.
. . . Čekajte malo, to nije bio koncert grupe ''Pontiacs'' već 19. po redu triperijada. Jeste li sigurni? Nije li to bila večer tombole u umirovljeničkom klubu Trsat? Ili možda dodjela zlatnih odličja našim vrlim šetačima na ... pročitaj više>>>

1. TRAVNJA 2009. ŠETAO PO KRANU
ŠETAO PO KRANU. . . Ovo nije prvoaprilska šala! U jutarnjim satima sretno je okončana višesatna drama koja se odvijala u podnožju naselja Roganac (Duga Resa): 38-godišnji gospodin nije želio sići s krana na kojeg se popeo. Unatoč molbama policije i vatrogasaca, te njegovih poznanika, šetao je po kranu, izvodio različite egzibicije i poručivao da ne želi skočiti na zračni jastuk koji su vatrogasci pripremili, ali i da neće sići dok ne bude sunca.
. . . Ništa nije tražio, rekao je da mu nitko ne treba, odbijao molbe da ide na pivo, te poručivao: 'Samo danas u vašem gradu Cirkus Colorado'. javlja Radio Mrežnica. pročitaj više>>>.
. . . Ne zaboravite danas biti humani i pojaviti se u KBC-u - Rijeka te donirati krv. Triperi i svi ostali ljudi dobre volje doniraju krv danas u 16.45 sati Ovo je treće skupno Tripersko doniranje krvi.

30. ožujka 2009. TRIPERI DONIRAJU KRV
ŠETAČI APOKALIPSE. . . Klub ljubitelja Tripica - TRIPERI organizira dobrovoljno davanje krvi. Obavještavamo članove, simpatizere i ostale ljude dobre volje da je u srijedu, 1. travnja 2009. godine u 16.45 sati organizirano skupno dobrovoljno davanje krvi na odjelu transfuzije riječkog KBC-a.
. . . Ukoliko niste u mogućnosti doći u dogovoreno vrijeme, krv možete donirati tijekom cijelog dana od 7.00 do 19.00h.
. . . Sutra izveštaj sa zadnje trsatske Triperijade.

24. ožujka 2009. OSVRT NA ŠETNJU PRIRODOM
ŠETAČI APOKALIPSE. . . Četvoro prijatelja, u četiri dana, od bana do bana. Itd,itd, bla bla...
. . . Ovih dana više puta čuli smo ovakve najave i vijesti o pothvatu naših šetača. Međutim nebio ja Worf ako i ja tako počnem svoju kolumnu. Pitate se Zašto? Pa, evo zašto.
. . . Istina bog, nazvana ''četvorka'' nazvana je četvorkom jer ih je u početku bilo toliko. Ali priča ide drugačije.
. . . Na stratu nije ih bilo četvoro nego pet. Pridružila im se naknadno šetačica Ana Podnar. Naporno cjelodnevno marširanje izmučilo je šetačicu Anu do te mjere da je nakon četrdesetak kilometara morala odustati. Prvog dana marša ekipa se zaustavila u Jastrebarskom, ''Kod Lojzeka''...

23. ožujka 2009. ŠETAČI DESETKOVANI ALI STIŽU!
TRSATIKA. . . Dva hrabra Tripera šetača koji su izdržali 150 kilometara 'gaze' i dalje. Ostalo im je još današnje popodne i stižu na Trg Bana Jelačića u Rijeci. Ne propustite doček u 19 sati u caffe baru LUJZIJANA i šetnja s njima do fontane što znači da su na cilju negdje oko 20 sati. Petero je šetača krenulo, ali ih dvoje stiže na cilj. Više ćete proćitati u slijedećoj Worfovoj kolumni.
. . . Napominjemo da adekvatne lonce (60 litara) koje potrebuje Udruga šetači još nisu dobili po putu, ali još nije kasno. Još ima nade u zadnjih 30-ak kilometara. Zato ako imate padele koje nam trebaju, a Vama nisu u funkciji DONIRAJTE TRIPERIMA DA IH DOBRO ISKORISTE! Hvala unaprijed.
. . . Za slijedeću Triperijadu u subotu nam javlja kuhar JOHNNY da mu je pomoćni kuhar Šacvi. Rezervacije se i dalje primaju na već poznatim mjestima: Centar, Veslarska ulica, caffe CITTA VECCHIA (kod gradske biblioteke) i Sušak, Vojak, caffe SMART (kod bivše vojarne).

18. ožujka 2009. JOŠ MALO PA TRIPERIJADA, PRIJAVE SU POČELE
TRSATIKA. . . Kuhari koji će kuhati na slijedećoj Triperijadi javljaju da imaju laganu tremu. Tko nema tremu kad kuha za 150 ljudi? Da ponovimo...
. . . Slijedeći borci sa 60 kilograma Tripica su SALE iz Crikvenice i JOHNNY sa Sušaka (Vojak). Saletov pomoćnik je NOSKO, dok Johnny još nije javio tko će biti njegova druga polovica. Kuhari će spremati grobničke Tripice iz mesnica FUĆAK. Triperijada se održava na Trsatu u subotu, 28. 3. 2009. u lijepom i prostranom ambijentu restorana TRSATIKA. To što je prostran ne znači da se Triperi mogu javiti na dan Triperijade, nego moraju imati na umu da se REZERVACIJE PRIMAJU na dvije lokacije u gradu Rijeci. Rijeka, Centar, Veslarska Ulica, caffe CITTA VECCHIA i na Sušaku, Vojak, caffe SMART (u blizini bivše vojarne). I naravno zabavljat će vas riječki rockeri PONTIACS.
. . . Nekoliko se dana nećemo javljati s vijestima jer neki Triperi kreću na ekspediciju neizvjesnog ishoda. Naime, kao što smo već najavljivali, krećemo polako za Zagreb i u petak startamo pješke prema Rijeci. Kakav će biti ishod ne znamo, vrijeme će pokazati. Mi ćemo dati sve od sebe, a ostalo ovisi o vremenskim prilikama, zdravlju, divljim životinjama po putu... Naš put možete pratiti na FORUMU gdje će potpredsjednik izvještavati o tijeku puta i našoj lokaciji.

12. ožujka 2009. 4 ŠETAČA APOKALIPSE NA RELACIJI ZAGREB - RIJEKA
. . . Dragi naši tripoljupci i svi ostali ljubitelji ića pića te ljubitelji zdravog života i rekreacije. Četvorica naših članova na čelu sa predsjednikom i tajnikom odlučila se za hvale vrijedan pothvat a to je: PJEŠKE OD ZAGREBA DO RIJEKE u četiri dana.
. . .Svrha ove akcije je skrenuti pozornost da život u 21. stoljeću ne mora značiti posao - kuća ( kauč i televizija). Za zdrav život i rekreaciju ne treba puno novaca već malo dobre volje i malo slobodnog vremena. Ovaj događaj iliti event, posvećen je ...>> pročitaj više

 

 

 

 

 

12. ožujka 2009. DEVETNAESTA TRIPERIJADA !!!!
TRSATIKA. . . Zadnja znanstvena istraživanja dokazuju da proljeće ne dolazi s visibabama ili lastavicama nego s Triperima i Tripicama! CERN je uspio ubrzati česticu do brzine svjetlosti i dokazao da samo dobar 'pijat' Tripa može objasniti postanak svemira. Iz tog razloga organiziramo prvu Triperijadu u proljeću ljeta gospodnjeg 2009. i zadnju Triperijadu prije smaka svijeta.
. . . Znači da se u subotu, 28. ožujka sukobljavaju kuhari SALE i JOHNNY. Dva prekaljena kuhara dolaze iz Crikvenice, odnosno sa Vojaka. Naoštrili su palentare, pirune i noževe. Ali to nije sve! Za glazbenu podlogu brinu se AFIRMIRANI riječki rockeri sjedinjeni u bendu PONTIACS. Vidimo se na Trsatu u restoranu Trsatika!
. . . Daljnje informacije na našoj stranici. Pozdravljaju vas Trip pješaci ako prežive...

4. ožujka 2009. TRIPPERIA, MARŠ I LONCI
Tripperia. . . Naš vjerni član pomorac Drago poslao nam je jednu zanimljivu fotografiju koja prikazuje prodavaonicu specijaliziranu samo za Tripice. Prikazana prodavaonica uobičajena je u južnoj Italiji. Pa tko kaže da je sjever Italije razvijeniji od juga? Možemo se samo nadati da ćemo takvo nešto i mi imati uskoro u našoj zemlji.
. . . Najavljujemo i jednu Trip akciju vrijednu spomena. Četiri Tripera, (ukoliko posluže vremensko-astronomske prilike), kreću na put iz Zagreba za Rijeku i to ni manje ni više nego PJEŠKE. Cilj im je skrenut pažnju na to da ni u ovoj godini u kojoj slavimo petu obljetnice Udruge, Triperi još uvijek nemaju adekvatan lonac u kojem bi spremali delicije. A da ne spominjemo da nam trebaju dva lonca koja još uvijek moramo posuđivati. Ti se 50-litarski lonci koji nama trebaju ne mogu naći ni u trgovinama, a o mogućoj cijeni i ne razmišljamo. Vjerujemo da se isti neiskorišteni kriju negdje na nekom tavanu ili podrumu i čekaju da ih pronađemo. Više informacija u slijedećim vijestima.
. . . Točan datum slijedeće Triperijade je 28.ožujka 2009. godine. Prijave na već poznatim mjestima počinju slijedećeg tjedna. Plakat i sve ostale informacije na stranici...

1. ožujka 2009. USKORO TRIPERIJADA
Galerija 18. trip. . . Već najavljena slijedeća Triperijada je doživjela male izmjene što se tiče kuhara. Umjesto Chuda kuhat će JOHNNY, a suparnik mu je kuhar SALE što znači da imamo borbu između Sušaka (Vojak) i Crikvenice. Jednom od natjecatelja je zanimanje kuhar, ali znamo da to do sada nije bila presudna činjenica. Kuhari će se prvi puta pokazati Triperima u ovoj ulozi. Molimo kuhare da prijave svoje pomoćnike.
. . . Pripreme su u tijeku. Triperijada će se održati krajem ožujka na Trsatu u lijepom restoranu TRSATIKA. Ambijent će upotpuniti riječka rock skupina o kojoj će još biti riječi.
. . . Svi se pitaju hoćemo li biti počašćeni stihovima klupskog POETE. POETA javi se, stižeš li!
. . . Uskoro podrobnije informacije.

 

27. veljače 2009. TAJNIKOVO PRVO JAVLJANJE ?!?
Galerija 18. trip. . . Napokon ste dočekali i moju kolumnu, ali morate priznati da se isplatilo čekati. Ovdje se neće samo pričati o tripicama nego i o životima tih tripera, ljudima koji pokreću udrugu, vašim i našim problemima, ukratko o svijetu danas.
. . . Ajmo malo o prošloj triperijadi koja je oduševila članove i simpatizere. Svi su uživali u njoj i baš smo se sa vratili sa stilom. Već su počele i pripreme ne samo za jednu triperijadu nego i za nekoliko slijedećih.
. . . Nadam se da je dosta ovo za danas, ipak mi je ovo prva ovakva priča... Drugi put ću biti bolji, obećajem i pričat ćemo manje o tripicama a više o životu jednog grupia ajde bog, ostanite divni..

 

21. veljače 2009. ZADNJE FOTKE, NOVI MAILOVI, NOVI KUHARI
Galerija 18. trip. . . Stranica polako dobija svoj puni izgled i kompletne informacije. Ipak treba razvrstati toliku količinu Tripa i informacija. Zbog vaših upita za drugačijim pregledom fotografija uveli smo novu, probnu galeriju. Pogledajte ovdje fotografije sa zadnje Triperijade i po mogućnosti ocijenite na forumu. Wofre, šljaka li forum? :-).
. . . Uvedene su i nove Email adrese za kontakt sa Triperima, a to su:

triperi@triperi.net,
glasnogovornik@triperi.net,
tajnik@triperi.net,
worf@triperi.net,
kuhar_chudo@triperi.net,
predsjednik@triperi.net,
webmaster@triperi.net.

. . . Od sada na raspolaganju imamo veći broj slobodnih Emailova što znači da svaki član koji želi imati E-mail sa nastavkom @triperi.net neka se javi u klub (do popune slobodnih mjesta).
. . . Slijedećeg tjedna slijede neki zanimljivi dogovori za slijedeću Triperijadu. Uživanje Tripica u novim interesantnim prostorima?
. . . U ovom trenutku je nekoliko kuhara koji čekaju svoj red da pokažu svoje umijeće. Izgledno je da će slijedeći kuhari biti Sale iz Crikvenice i Chudo kojemu je cilj, eventualnim pobjedama baciti Krešotu rukavicu u lice... Uskoro bi mogli vidjeti i novog člana Vedrana iz Bribira koji ulazi na velika vrata i tvrdi da njegove Tripe ne mogu biti ocijenjene ispod DEVETKE ( 9 ).

14. veljače 2009. ČVARAK IMA PEDIGRE
SKUPŠTINA. . .Još je jedna Hrvatska delicija našla mjesto u samom vrhu gastro ponude. Već nekoliko dana i čvarak je zaštićen domaći proizvod.
. . . Čvarci, proizvod tradicionalnih slavonskih svinjokolja, od prije nekoliko dana zaštićena su robna marka! Na zahtjev slavonskobrodskog proizvođača kulena Tomislava Galovića, Državni zavod za intelektualno vlasništvo izdao je patent kojim su čvarci stekli status autohtonog slavonskog proizvoda s geografskim porijeklom.
. . . Za čvarke smo izvadili patent, zaštitili geografsko porijeklo na razini Hrvatske te zaštitili industrijski dizajn i ambalažu. Tim je dokumentima precizno definirano tko i na koji način može proizvoditi čvarke u Hrvatskoj te ih plasirati na tržište. Sljedeći korak je udruživanje hrvatskih proizvođača čvaraka kako bi zajedno ishodili patent na europskom tržištu - kaže Galović koji je, kao svoj prvi patent prije 12 godina zaštitio autohtoni slavonski kulen...
. . . piše večernji list >>>.

11. veljače 2009.WORFOV OSVRT NA TRIPERIJADU
SKUPŠTINA. . .Dugoočekivani nastavak druženja tripera simbolično nazvan ''Povratak Otpisanih'' nadmašio je sva očekivanja svih ljudi s kojima sam ja o tome komunicirao. Dakle ne samo da se dogodio povratak najbolje i najluđe Hrvatske gastro skupine nego je i taj povratak dobio najbolje ocjene od svih triperijada do sada.
. . . 18. po redu triperijada službeno je potvrđena od strane statističara Worfa (moja malenkost), kao najbolje ocjenjena triperijada do sada. Njena ocjena je 7,78. To mjesto je dugo vremena držala 7. triperijada od 1. listopada 2005. sa ocjenom 7,77.
Te ocjene dobivamo zbrajanjem prosječnih ocjena kuhara, koji su ovaj put bili izvrsni. Tako je Morski za svoje tripice dobio ocjenu 8,12 koja je samo stotinku manja od apsolutnog rekorda 8,13 kojeg drži Šoja. Srebrni kuhar veljače 2009. Galjo dobio je isto tako vrlo dobru ocjenu 7,47 (četvrti rezultat svih vremena), ali je nažalost doživio drugi poraz (uz jedan remi) što ga nadam se neće obeshrabriti da pokuša četvrti put osvojiti pehar i zlato. FORZA GALJO!!!!!
Ambijent u restoranu Iva bio je vrlo ugodan, uostalom kao i prošli put. Pivo se točilo na hektolitre, triperi su smazali svojih šezdesetak kilograma tripica a za rspoloženje se brinuo trio ''Duo Kvintet''. Sve u svemu odličan provod, nadajmo se skorom druženju.

. . . Triperijadi je predhodio tragičan događaj, pogiblja našeg najboljeg frenda Luisa Šokote, koji je stradao na brodu na kojem je plovio. Iako je mrzio tripice, radi druženja često je dolazio na triperijade. Svima koji su ga poznavali beskrajno će nedostajati.

Počivao u miru...

6. veljače 2009. OSVRT NA TRIPERIJADU
SKUPŠTINA. . . Dogodilo se! Održana je 18. triperijada. Ponovno je ogostiteljski objekt bio premali da primi sve zainteresirane. Restoran IVA bio je ispunjen do posljednjeg sjedećeg i stajaćeg mjesta. Dva 50-litarska lonca i 55 kilograma Tripica planulo je onom brzinom kojom su konobari stigli posluživati bez pauze. Ovoga puta vrlo visoke ocjene: zlatne Tripe 8.3 i srebrne Tripe 7.5. Prijelazni pehar osvojio je kuhar MORSKI s pomoćnikom Krešotom, dok je za 'dlaku' promašio GALJO s pomoćnicom gđom. Anom. Prva natjecateljska Triperijada nakon siromašne 2008. g. pokazala je da Triperi idu dalje kao da pauze nije ni bilo.
. . . Moramo spomenuti i DUO KVINTET, bend koji nas je zabavljao i iznenadio tijekom večeri. Njihov performans nije nikog u sali ostavio ravnodušnim. Tijekom njihovog nastupa svi su zanijemili. Šok je bio očit na svim licima.
. . . Moramo također spomenuti da se ponovio Trip dolazak na svijet u toku Triperijade. Čestitamo našem vjernom članu PROFI koji je na dan 18. Triperijade dobio sina. Restoranom se prolomio pljesak kada je PROFA usred Triperijade doznao sretnu vijest.
. . . Ovo je očito bio povratak Trip scene u velikom stilu. Idemo dalje. Već su počele pripreme za slijedeću Triperijadu.
. . . Zahvaljujemo svima koji nam pomažu povratku na Trip gastro scenu. Hvala Profi, Radiu TRSAT, Hotelu AMBASADOR, trgovinama LUJE, restoranu IVA.
. . . Hvala Galjo, Morski, Brko! Hvala DUO KVINTET! ...
. . . Fotografije uskoro....

31. siječnja 2009. XVIII TRIPERIJADA
SKUPŠTINA . . . Poštovani,
. . . Članovi, simpatizeri, ljubitelji Tripica. nakon 'mršave' 2008. godine u kojoj smo organizirali samo dvije revijalne Triperijade (1 mj. Stereo dvorana, 8 mj. Grobničko polje) došlo je vrijeme da krenemo dalje! Iz razno raznih materijalno-tehničkih razloga nismo bili u mogućnosti imati bogatiju 2008. Trip godinu. Nakon što smo reorganizirali rad Udruge krećemo u nove Triperijade. Nadamo se da su problemi za nama i da će vrijeme pokazati da je pred nama još puno tona skuhanih Tripica. Prvenstveno o tome odlučujete Vi, ali po pokazanom zanimanju i čestim upitima članova, za Trip budućnost nebi trebalo biti straha.
. . . Kao što vidite u proteklom smo razdoblju ostali bez domene triperi.com. Nakon zakašnjenja registracije spomenute domene zakupio ju je neki 'anonimni amer' i sad je prodaje za poprilično visoku svotu. Možda je to pokazatelj koliko vrijedimo. S obzirom da Udruga nije u mogućnosti ponovno otkupiti staru domenu, mi smo se snašli i zakupili triperi.net i triperi.org. U svakom slučaju službeno smo glasilo opet aktivirali na drugim domenama, a vi samo promijenite tri slova u svojim Favorites, Bookmarks folderima (com - net, org).
. . . I napokon, organizirana je 18. Triperijada. Održava se u već poznatom restoranu IVA na Orehovici, Kalina 2, u utorak, 3. veljače 2009. godine. Kuhari Galjo i Morski pripremaju 50-ak kilograma Tripa. Zabavljat će nas troje gitarista pod imenom DUO KVINTET. Rezervacije se još primaju pa Vas potzivamo da, ukoliko ste zainteresirani, rezervirate na vrijeme svoje Trip mjesto na već poznatim lokacijama Centar, Caffe Citta Vecchia, Veslarska ulica i Sušak, Caffe SMART, Plilaz Vladimira Gortana 6. Članovima koji su uplatili članarinu za 2008. godinu, ista vrijedi i za 2009. godinu.
. . . Veliko hvala svima koji nam pomažu povratku na Gastro scenu. Radio TRSAT 87.6 MHz, Mala krčma SKALINADA, Volosko, Hotel Ambasador Opatija, Trgovine LUJE Lovran.

. . . Do viđenja na Triperijadi ...

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2009
KONTAKT DEUTSCH ESPANOL ENGLISH ITALIANO FRANCE