GODINA 2008

7. rujna 2008. SKUPŠTINA TRIPERA ILI SMAK SVIJETA ?
SKUPŠTINA . . . Naš Glasnogovornik postaje tako ažuran i ambiciozan da je u kratko vrijeme uspio s našim Tajnikom organizirati skupštinu koja će se održati u četvrtak, 11. rujna u legendarnoj Luizijani u 19.00h. Pozivamo zainteresirane članove da dođu sa svojim idejama i prijedlozima kao i one koji imaju ambicije za preuzimanje bilo koje vitalne uloge u Udruzi. Tajniče nemoj zaboraviti sve potrebne papire i šalabahter za vođenje sastanka. Inače, predsjednik daje svoj mandat na raspolaganje svim zainteresiranim kandidatima.
. . . Naravno sve će to biti moguće ukoliko nas vodeći svjetski znanstvenici dan prije ne uvuku u crnu rupu pa možda crvotočinom završimo na drugom kraju galaksije među nekim gladnim i bijesnim velikim svemirskim kukcima. Ja, (webmaster), osobno vjerujem da je ovo zadnje javljanje i da će u srijedu biti smak svijeta.
. . . Ako slučajno ne doživimo smak svijeta, porazgovarat ćemo na skupštini i donijeti nove odluke. Napokon, najavljujemo i skoru pravu natjecateljsku Triperijadu koja će se po sadašnjim dogovorima održati 29. rujna. O svemu ćete biti obaviješteni na ovim stranicama s ove ili one strane galaksije.

27. kolovoza 2008. OSVRT NA MOTO TRIPICE
MOTO TRIPE . . . U nastavku teksta pročitajte izvještaj sa posljednje revijalne Triperijade, našeg nadobudnog glasnogovornika/kolumniste. Fotografije slijede za 48 sati.
. . . kukavna mu majka k'o ih probao nije“. Tim stihom našeg klupskog Poete bi se mogla opisati kvaliteta tripica koje su Krešo i Antonio skuhali na moto susretu humanitarnog karaktera na Grobniku koji je organizirao Moto klub „Muff Divers“ iz Rijeke. No krenimo redom:... pročitaj više>>>

14. kolovoza 2008. TRIPE SE TOČAJU
KUHINJA . . . Pripreme za biker manifestaciju ovoga vikenda su u punom jeku. Podsjećamo Vas da 'hepening' ima i humanitarni karakter.
. . . Sav prihod od moto susreta ide u prilog malog Filipa Franića. Maleni boluje od cerebralne paralize i sredstva su potrebna za liječenje u Njemačkoj. Već je i osiguran dio novca od sponzora.
. . . Bez obzira što Triperi završavaju spremanje svojih Tripa tek u subotu, već se danas u četvrtak počinje s pripremama. Naime, danas predvečer Tripice točamo u moru radi boljeg okusa, izgleda, mekoće... Sutra u petak usporedno sa početkom festivala počinje i priprema Tripica (kuhanje, čišćenje...). I napokon u subotu Tripe su gotove i kreće klopa.
. . . Ova zgodna fotografija pokazuje zračnu situaciju smještaja kampa.

. . . Kako doći do središta događanja možete vidjeti na slijedećim fotografijama.

_ _ _ _ _ _


. . . Ovotjedni NOVI LIST objavio je i članak ususret događanjima na Grobniku.

. . . Vidimo se na Grobniku !!!!

6. kolovoza 2008. OLIMPIJSKI TRIPERI
olympic . . . Ususret sutrašnjem otvaranju Olimpijskih igara u Kini između ostalih poziva, pozdrava i podrški koje smo primili, izdvajamo ovaj iz Kine.
. . . Naš član je otvorio podružnicu Tripera u dalekoj Kini i već je skupio nove članove. Tripere u Kini pogledajte na slijedećim fotkama: PIC1, PIC2, PIC3, PIC4. Puno pozdrava dalekoistočnim Triperima i podsjećamo ih da ne zaborave posjetiti Grobničko polje 16.8.. Raspitaj se za koji Kineski Trip recept i obogati nam rubriku.

5. kolovoza 2008. DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
SRETAN VAM DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI . . . Na današnji dan prije 13 godina, nakon što svijet nije pružio nikakvu pomoć i riješenje rata na ovim prostorima, Hrvatska je odlučila i sprovela akciju 'Oluja' kojom je konačno izborila slobodu. Poslije višegodišnje okupacije Hrvatskog teritorija i neprestanih incidenata i provokacija na liniji fronte, logički potez je bio promjena stanja i uspostava reda i zakona. Nakon tih blistavih trenutaka povijesti mogli smo napokon početi normalno živjeti i posvetiti se stvaranju budućnosti.
. . . Pojedite Tripice na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

2. kolovoza 2008. TRIPERI NA MOTO SUSRETU
moto susret . . . Triperi su se odazvali na poziv moto kluba Muff Divers. Muffovi organiziraju svoj 1. moto susret koji će se održati 15., 16. i 17. kolovoza 2008. godine na Grobničkom polju na djelu iza avionske piste. U sklopu susreta biti će live muzika, klopa, cuga, striptiz te standardne moto igre među kojima će biti i utrke ubrzanja za one sa malo bržim motorima koji su željni malo adrenalina i brzine.
. . . Triperi imaju štand u sklopu moto susreta na kojem će se spremiti 80-ak kilograma Tripica. Po dosadašnjem dogovoru Tripe će biti gotove u subotu 16. u popodnevnim satima. Glavni kuhari koji će spremati Tripe na ovoj 9. revijalnoj Triperijadi jesu Krešo i Antonio. Po prvi puta Tripice spremamo u mobilnoj vojnoj poljskoj kuhinji koju nam je ljubazno posudio DVD Čavle. Našu novu kuhinju pogledajte ovdje 1, 2, 3, 4.
. . . Prvo kuhanje i čišćenje Tripa izvodi se dan prije i zainteresirani za pomoć na štandu neka se jave u klub radi popisivanja prisutnih aktivnih članova. Plakat moto susreta>>>

30. srpnja 2008. POVRATAK OTPISANIH ?
KONJ . . . Postoje li još uvijek Triperi? Hoće li još biti prilike omastiti brk najboljim Tripama starog kontinenta? Hoće li Hrvatska ponovno imati čast pratiti borbe ponajboljih kuhara? Hoćemo li dokrajčiti i drugu TONU pojedenih Tripica. Sudeći po vašim mailovima podrške koje smo primili, a i onih koje iz tehničkih razloga nismo primili - HOĆE ! Ali ...
. . . Triperi su se u posljednjih pet mjeseci povukli iz 'objektivnih' razloga. U tijeku je peta jubilarna godina djelovanja Tripera. Triperi iz godine u godinu postaju sve veći što zahtjeva i sve veću organizaciju. Sve to povlači angažiranje više ljudi. Predsjedavajući će na slijedećoj skorašnjoj skupštini sve pojasnit.
. . . Udruga je prošla pet mjeseci virtualnog mraka, pet mjeseci praznih tanjura. Velika bi šteta bila ugasiti takvu organiziranu promociju Tripica. Stoga molimo zainteresirane za opstanak rada Udruge da se jave u zapovjedni stožer (čitaj: vodstvo Udruge), radi ponovnog pokretanja mašinerije. Svaka pomoć i dobra volja su dobrodošli. Teško jedan konj može vući cijelu kompoziciju! Ukoliko odlučimo krenuti dalje moramo ponovno povezati neke konce.
. . . Za početak smo aktivirali stranicu. U slijedećem koraku aktiviramo suradnike koji su malo zaspali (Dopredsjednik, Glasnogovornik, Tajnik, fotografi, kolumnisti . . . i ostali). Tajnik je navodno viđen u Motovunu pa ako ga sretnete spomenite mu da upali komp i mob. Pozvani smo u više ugostiteljskih objekata (Krk, Tribalj, Rupa, Orehovica, Grobnik, Rijeka...). Sve to treba izdogovarati i pripremiti. Sudeći po tome, druga bi polovica tekuće godine trebala biti poprilično gastro bogata. Skupštinu Udruge, Tajnik obavezno saziva u slijedećem mjesecu o ćemu ćete biti obaviješteni.
. . . Nastavak Tripomanije započeti ćemo sa jednom VELIKOM I ZANIMLJIVOM REVIJALNOM TRIPERIJADOM koja će se održati sredinom slijedećeg mjeseca. Slobodno se može reći da se Triperi vraćaju na velika vrata, na velikom polju (ukoliko posložimo sve kockice). Tko, kako, zašto, koliko i kada saznati ćete u slijedećih 48 sati na ovim stranicama...

19. ožujka 2008. KRAJ ZIME (ako je uopće i bila)
LIMO . . . Na samom smo kraju zime. Barem kalendarski. Vrijeme je da se Triperi malo probude i krenu sa Triperijadama. Interes je popriličan, sudeći po 'mejlovima' koji stižu. Kuda sada?
. . . Od nekoliko poziva koje smo primili i o kojima se dogovaralo za mjesto održavanja pripreme Tripa, najviše se ističe poziv na otok Krk. Na redu su dogovori i organizacija. Naravno tu je i vječiti problem LONACA. Bez obzira što nam dobri ljudi izlaze u susret sa posuđivanjem lonaca ipak je nekako došlo vrijeme da i klub ima svoje lonce. Dali je to moguće? Koliko god skupljamo i krpamo takvi lonci koji nam trebaju i nisu baš 'nadohvat ruke'. Naime, za primjerice, ručnu izradu jednog lonca (padele klupskih zahtjeva baš se i ne mogu pronaći u trgovinama), potrebno je nekoliko tisuća kuna (takve informacije imamo, Inox + ruke). A nama su naravno potrebna dva. Svatko 'ko je imalo upućen u djelovanje Udruga bilo koje vrste, zna da to nije mala svota.
. . . Ovim putem pozivamo ljude dobre volje i ideja da nam predlože način nabave, izrade, pronalaženja, replikacije ili bilo kakvog načina nabavke klupskih lonaca od 50 do 80 litara zapremine. Nakon četiri godine djelovanja kluba i velikog broja članova krajnje je vrijeme izlaska iz 'lonac podstanarstva'.

25. veljače 2008. ČESTITKE DOTOK-u
LIMO . . . Ljubitelji Tripica sa krajnjeg juga lijepe naše osnovali su svoj klub ljubitelja Tripa. Klub sa sjedištem u općini Konavle dobio je ime DOTOK (Društvo Obožavatelja Tripica Općine Konavle). Pedesetak članova okupljenih u Udrugu sa sjedištem u mjestu Lovorno od ovih je dana i službeno upisano u Republičkom zavodu za statistiku.
. . . Iz prve smo ruke saznali potankosti osnivačke skupštine. Osnivačkoj skupštini nazočilo je 57 članova, zatim novinari, sponzori i vinari! Po obavljenoj administrativnoj proceduri, izabrani članovi Suda časti Udruge, prisegnuli su za pravilan i pravičan način rada na što časnijem ponašanju članstva, a potom se prionulo na tripice (oko 45 lit.). Zabavljali su se do duboko iza ponoći! Prvi službeni kotlić Tripica pogledajte ovdje.
. . . S obzirom da smo kontaktirali i prije službenog osnutka DOTOKA-a, nadamo se i budućoj suradnji u cilju promocije ovog divnog jela duž lijepe naše.
. . . Čestitamo novoosnovanoj Udruzi ljubitelja Tripa i želimo im puno sreće u budućem radu.

7. veljače 2008. USKORO SPEKTAKL
LIMO . . . Svjetsku premijeru svog dugoočekivanog novog albuma „Pod pritiskom“ grupa ELEMENTAL održat će u Rijeci, 9.veljače, u Stereo Dvorani. Rijeka, ali i cijela Primorsko-goranska županija je tako dobila čast da se upozna s novim uratcima Elementala prije New Yorka, Tokia, Pariza, Johanesburga, Londona, Ilirske Bistrice, Splita i Zagreba. Program će započeti zagrijavanjem u 22:00 sata u režiji legendarnih riječkih Dj-eva Knocka i Shinea.
. . . Oko 22:30 očekuje se dolazak limunzine s članovima grupe uz dosad neviđene mjere sigurnosti. Poseban odred redara specijalno je uvježbavan za ovu priliku kako bi na pravi način mogli zaštititi Elementalovce od nastraja brojnih „paparaza“ i obožavatelja. Elementalovce će ispred Stereo dvorane dočekati perzijski tepih čija je jedina zadaća da sačuva mrlje koje će ostaviti cipele legendarnih članova banda.
. . . Sve one koji se budu dokopali vrijednog papirića zvanog pozivnica i imali sreću naći se s one strane ulaznih vrata Stereo Dvorane, dočekat će specijaliteti domaće kuhinje pripremljeni od strane lokalnih majstora kuhinje, a u skladu sa trenutnim svjetskim trendovima u gastronomiji.
. . . Sam nastup Elementala obilježit će brojni audio i vizualni efekti. Sve to zajedno počinje sa Tripama i baš zato, 'Ne zovi u pomoć, pojedi Tripe u ponoć.
. . . Ako ste u prilici doći, nikako nemojte propustiti ovaj koncert!

5. veljače 2008. POTRAGA ZA DJEVOJKAMA
POTRAGA . . . Opet smo svjedoci loše komunikacije u stoljeću komunikacija. Možda smo upali u nekakvu crnu rupu ili 5 dimenziju. Sve u svemu vrlo je interesantno vidjeti 'Tripere' u jučerašnjem Novom Listu (4.veljače) na fotografiji sa karnevalske povorke uz tekst 'Triperi idu u NATO'. To da se nismo pojavili u povorci opisano je u pretprošlim vijestima pa nećemo ponavljati. Ovom prilikom pozivamo djevojke sa fotografije ili bilo koga tko ih poznaje da stupe u kontakt sa klubom jer ih na slijedećoj revijalki u Stereo dvorani, klub želi počastiti sa Tripama i cugom. Naravno, biti će nagrađeni i oni koji pronađu djevojke sa fotke. Veliko hvala djevojkama na spašavanju Trip obraza (bilo namjerno ili slučajno) :-)
. . . Pripreme za slijedeću ponoćnu revijalku su u tijeku. Kuhari s Vrbnika najavili su svoj dolazak u Rijeku već u petak. Molimo Vas da ako ih sretnete na ulici, ne gnjavite s autogramima i zajedničkim fotografiranjem jer moraju biti psiho-fizički spremni za subotu. Kuharima je klub organizirao smještaj u Bonavii, wellness u Opatiji, kao i obilazak Duje i Centra Svijeta.

3. veljače 2008. HIP-HOP TRIPE
BOOO . . . Slijedeća subota, 9, veljače, tekuće godine :-) u Stereo dvorani održat će se svjetska premijera dugoočekivanog novog albuma „Pod pritiskom“ grupe Elemental. Rijeka je tako dobila čast da se upozna s novim uratcima Elementala prije ostatka Hrvatske.
. . . Naravno, Triperski trenutak večeri biti će neposredno prije koncerta kada će se upriličiti revijalna Triperijada kao uvertira u koncert. KLJT Triperi pripremit će 200-tinjak porcija koje će biti podijeljene članovima i zainteresiranima na crvenom tepihu. Napomena: spomenute Tripe dio su premijernog iznenađenja i upoznati su samo posjetioci ove stranice! Jedinstveni spoj limuzine i Tripa! Početak koncerta očekuje se oko 24.00h, a predstavljenje Elementala medijima uz degustaciju Tripa otprilike sat vremena prije. Svi koji su zainteresirani za nastup grupe Elemental kao i onima koji žele ponoćnu porciju ukusnih Tripa neka navrate u Stereo dvoranu. Tripe priprema već proslavljena kuharska ekipa iz Vrbnika. Još informacija tijekom tjedna.
. . . Proteklog je vikenda bilo puno događanja u gradu na Kvarneru, a najvažnija je finalna karnevalska povorka sa kojom je završila vladavina maškara koje su vratile ključeve grada. Milenijsku fotografiju karnevala možete pogledati na ovom linku>>>. Kako je bilo na koncertu koji je Gibboni izveo u Teatru Fenice pogledajte na video clipu. Fotografije Carnival Party 08.

31. siječnja 2008. NESUĐENI KARNEVAL
BOOO . . . Bez obzira na silne mobitele, računala i beskrajne papirologije opet dolazi do nesporazuma i to : karnevalskih. Naime, Triperi su se našli na popisu karnevalskih skupina za finalnu maškaranu povorku u nedjelju. U prethodnim smo člancima nešto 'škrtije' obavještavali o pripremama za karnevalsku povorku i to baš iz razloga što nisu svi detalji bili definirani. Krenimo redom...
. . . Tijekom mjeseca rujna prošle godine sastajemo se sa pretpostavljenima iz mesne industrije 'Gavrilović' u cilju organiziranja skupine Tripera za karnevalsku povorku. Nakon sastanka odlučujemo da je za organizaciju karnevalske skupine od cca. 100 sudionika potrebno nekoliko mjeseci kao i popriličan broj utrošenih radnih sati. S obzirom da su nam iz 'Gavrilovića' ponudili svoju nesebičnu potporu kao i da smo uspjeli spojiti sve subjekte organiziranja takve manifestacije kao što su krojači, stolari, varioci, pituri... odlučujemo da nam je 4 mjeseca dovoljno za organiziranje kvalitetne skupine.
. . . U zadanom roku, nakon nekoliko telefonskih razgovora, šaljemo uredno ispunjenu pristupnicu i detaljan opis skupine u TZ grada Rijeke. Opis skupine, nakon nekoliko izmjena, kao i izradu famozne kobasice pogledajte ovdje>>>. Naručeni drveni 'automati' kod stolara, uniforme kao i ostali popratni materijal stavljaju se na čekanje do dobijanja dozvole iz TZRI. U prosincu, nakon što smo već nekoliko puta izmijenili program i izgled skupine, javljaju nam da izgled skupine sigurno neće proći komisiju jer :'... su sudionici obučeni u uniforme i podsjećaju na vojsku'. E sad nam ništa nije jasno jer mi i želimo biti maškarana skupina koja predstavlja 'vojsku' pa onda i ne možemo biti obučeni recimo u ... fratre. I baš nam nije jasna ta zabrana s obzirom da je nekad bio moto 'u doba karnevala budi što želiš', a i rally 'Pariz - Bakar' je bio dobrim dijelom uniformiran i podsjećao na neku paravojsku.
. . . Kod ljubazne gospođe iz TZ dobijamo informaciju da bi mogli promijeniti maskirne uniforme u neki drugi dizajn (cvjetići, tripice, kuglice...). Glavni sastanak na kojem dobijamo mnoge odgovore održava se 10. prosinca. Osam dana kasnije (18. prosinca) održava se Triperijada na kojoj smo trebali izvršiti 'masovnu mobilizaciju' sudionika za skupinu. 20. prosinca dobijamo obavijest iz TZ da nam je skupina prošla komisiju pod uvjetom da izbacimo maskirne uniforme. Članovi Udruge se sastaju i zaključujemo da nikako ne možemo više organizirati kvalitetnu skupinu u tom roku. Popratni majstori koji nam izrađuju rekvizite više nemaju vremena za nas. Tik ispred nas je Božić i Nova Godina u kojem se vremenu teško može što sredit. Maškare ove godine traju vrlo kratko i povorka je 3. veljače. 'Suma sumarum' ostaje nam manje od mjesec dana efektivnog vremena za organizaciju - neizvedivo. Telefonski i službeno putem E-maila obaviještavamo TZ da na žalost moramo odustati iz tehničkih razloga.
. . . Ovim se putem ispričavamo svima onima koji su pokazali dobru volju i bili spremni uložiti puno truda. Sigurni smo da ćemo u doglednoj budućnosti imati više sreće i manje nesporazuma. Zahvaljujemo i mesnoj industriji 'Gavrilović' na ukazanom povjerenju.

24. siječnja 2008. USKORO GLAZBENE TRIPE?
hmmm . . . U tijeku su pripreme za održavanje revijalne triperijade predviđene za 9. veljače u klubu 'Stereo'. Za sada je poznato da će deliciju spremati aktualni pobjednik Felker koji se proslavio sa dobrim tripama na zadnjoj Triperijadi. U planu je podijeliti 200-tinjak porcija. Detaljne obavijesti o spomenutom događaju, ovih dana. Za one koji nisu vidjeli fotografije, sa zadnje Triperijade >>>.

18. siječnja 2008. DOBAR DAN
hmmm . . . Crne su rupe izvanredna tijela, i to zbog mnoštva razloga. Kao prvo, sve crne rupe u svom središtu očito kriju prostorno-vremenski singularitet, i sve što u njih padne očito se mora susresti s tim sin-gularitetu. U takvom singularitetu - beskrajno zakrivljenom "lijevku" u prostor-vremenu zakoni fizike kakve ih poznajemo sasvim se slamaju. Zakrivljenost je kraj singulariteta tako velika i to na tako malenom prostoru, da djelovanjem gravitacije upravljaju zakoni kvantne mehanike. Pa ipak još nitko nije uspio ispisati teoriju koja konzistentno obuhvaća i opću teoriju relativnosti (to jest gravitaciju) i kvantnu mehaniku.
. . . Došlo je vrijeme da stranica krene sa radom i u ovoj godini. Nakon prevladanih tehničkih problema i planiranja tekuće godine krećemo sa Trip aktivnostima. Uskoro na stranici kreće nova nagradna igra HUM-ZHA. Nagrada za pobjednika slijedećeg HUM-ZHA ovoga puta biti će marenda u jednom ugostiteljskom objektu.
. . . Očekuje se i sazivanje skupštine od strane našeg Tajnika. Kolumnist Worf pripremio nam je neke interesantne osvrte na prošlu godinu kao i predviđanje slijedeće. Slijede i uratci lutajućih reportera kao i osvrt na odgođenu organizaciju grupe za karnevalsku povorku.
. . . Za drugi mjesec priprema se i jedna zanimljiva revijalna Triperijada o kojoj
ćemo pravovremeno obavijestit. Radi se o prezentaciji novog albuma poznate estradne grupe, naravno, uz Tripice.

1. siječnja 2008. SRETNA 2008. GODINA
. . . Svako dobro u novoj godini želi Vam klub ljubitelja Tripica - TRIPERI.

.

 

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2009
KONTAKT DEUTSCH ESPANOL ENGLISH ITALIANO FRANCE