GODINA 2007

25. prosinca 2007. BOŽIĆNA ČESTITKA
SRETAN BOŽIĆ . . . Svim surferima naše stranice i onima koji to nisu. Svim Triperima i onima koji to nisu. Od srca želimo sretan i čestit Božić. Neka vas u krugu bližnjih i prijatelja ispuni sreća blagdanskih dana želi klub ljubitelja Tripica - TRIPERI.

21. prosinca 2007. ŠOPING JE NAJBOLJA TERAPIJA
KUHARI . . . Dragi naši Triperi. Ne uzimajte za zlo, što naši 'mnogobrojni' stvaraoci ove stranice nisu do sada objavili izvješće sa zadnje, dobro ocijenjene, Triperijade. Takvi su dani, ali bez obzira na takvu situaciju mi ćemo se potrudit prikazati Vam fotke i izvještaj sa posljednje Triperijade prije kraja tekuće godine.
. . . Kao i svi 'normalni' žitelji ove naše lijepe 'Europe', i mi smo izašli u shoping i trudimo se potrošiti što više novaca na stvari koje želimo i naravno one, koje uopće ne želimo. Kako bi kazali u narodu: stvari koje nam trebaju i uopće ne trebaju. Uživamo stajati satima u auto kolonama jer je naš grad tako velik da bez problema parkiramo i koristimo podzemnu željeznicu. Zato Vam preporučamo da ne ostajete doma i krenete u nezaboravnu avanturu bespotrebnog trošenja novca i uživanja u neprekidnim cestovnim kolonama, jer je to uvijek bila i bit će bit BOŽIĆA.
. . . Što reći nego, živjela nam 'EUROPA' i lijepa globalizacija.

14. prosinca 2007. UPOZNAJMO KUHARE
KUHARI . . . Oba kuhara na slijedećoj 17. Triperijadi dolaze sa otoka Krka. Izazivač je FELKER iz Vrbnika. Spremao je Tripice na 7. revijalnoj Triperijadi na gostovanju u Vrgorcu. Osim zavidnih kuharskih sposobnosti pokazao je i vatrogasne sposobnosti. Ugasio je opasan požar plamenika brzim pokretom desne noge dok je istovremeno desnom rukom spravljao Tripice. Nečuveno! Njegov pomoćnik FILE, stari Triper, dobar je poznavaoc Vrbničke Žlahtine koja je neizostavni sastojak u pripremi Tripica.
. . . U drugom kutu ringa nalazi se GALJO koji dolazi iz Stare Baške. Dobar poznavaoc janjećih Tripa koje je i spravljao na 7. revijalki u Vrgorcu. Inače sjećamo ga se sa davne 2. Triperijade u kojoj je postignut jedini neriješeni rezultat ikad. Nečuveno! GALJO je trenutno na 13. mjestu ljestvice prve Hrvatske Trip lige. Pomoćna kuharica je DANIJELA za koju kažu da reže Tripe sa dvije ruke i dva noža istovremeno.
. . . Svakom kuharu će pripasti 30 kg plahti i popratni materijal. Sve u svemu ovoga puta očekujmo prave Tripice na Krčki. Vaganje kuhara za javnost i novinare vršit će se u nedjelju u podne ispod gradske ure.

13. prosinca 2007. KUHARI, SPOT, GONZOVANJE
GONZOVANJE . . . Kuhari su poslali svoje narudžbe i svakodnevno treniraju za slijedeći duel. Od subote će zajedno sa svojim pomoćnicima biti zatvoreni u karanteni do trenutka nastupa. Više o kuharima slijedećih dana. Ševac isprobava sako, tajnik sređuje papire, a čuvar noževa brusi noževe.
. . . Ovdje možete poslušati audio spot koji se ove dane 'pušta' na radio 'TRSATU', našem medijskom pokrovitelju.
. . . Ekškluživno Gonzovanje sa 16. Triperijade možete pogledati na ovom linku. Veliko hvala Slimu koji je u trenutku iskupljenja grijeha bio pribran i snimio spomenuti spektakl.

11. prosinca 2007. KLAPA SKLAD
SKLAD . . . Na slijedećoj Triperijadi ponovno imamo čast ugostiti već nam poznatu klapu 'SKLAD'. Klapa 'SKLAD' nastupala je početkom godine na 14. Triperijadi u Sušačkoj Dragi.
. . . Klapa Sklad osnovana je 2001. godine pod vodstvom gospodina Vinka Badjuka kao nastavak tradicije zborskog pjevanja u Bakru koje je poznato još od daleke 1877 godine. Klapa danas broji 9 članova koji su veliki zaljubljenici u klapsku pjesmu te pokušavaju svojom interpretacijom tu ljubav prenjeti na šire mase. Njeguje Primorsku, Dalmatinsku i Istarsku pjesmu. Klapa ove godine slavi petogodišnjicu svog postojanja. Voditelj klape je uvaženi maestro Darko Majstorović koji vodi klapu u protekle dvije godine kroz vrijeme u kojem se je klapa afirmirala u jedan ozbiljan sastav te je na prošlogodišnjem Omiškom festivalu klapa u kategoriji debitanata osvojila drugo mjesto stručnog žirija. Također je ove godine klapa imala čast nastupiti na Večeri hrvatskih klapa u SV. Donatu u Zadru kao i uz brojne nastupe po Hrvatskoj i Sloveniji.
. . . EKŠKLUŽIVNO, sutra na stranici možete pogledati snimku gonzovanja, odnosno, bičevanja Gonzota u cilju iskupljenja grijeha.

6. prosinca 2007. RESTORAN PORTOFINO
PORTOFINO . . . Upoznajte mjesto održavanje slijedeće XVII Triperijade, restoran 'PORTOFINO' na gornjem Zametu.
. . . Nakon dugogodišnje plovidbe i rada u restoranima plovećih hotela, vlasnici restorana su pronašli svoju luku, svoj porat - 'PORTOFINO'. Prema vlastitom iskustvu, bogatstvo svjetskih kuhinja pretočili su u jelovnik koji zadovoljava nepce i najzahtjevnijih gurmana. Na stolu u restoranu služe se specijaliteti od mesa noja, patke, žaba i ostalih manje egzotičnih namirnica kuhinja svih meridijana. U ugodnom ambijentu organiziramo svečane i poslovne ručkove i večere, vjenčanja, a veliko parkiralište čini restoran dostupnim. U ponudi osim vegetarijanskih menija prilagođenih najmlađima, nude se pizze i domaće pogačice iz peći. Tel: 051/639023.
. . . Kako doći u 'PORTOFINO'>>>.

5. prosinca 2007. INFLACIJA
INFLACIJA . . . Dragi članovi KLUBA LJUBITELJA TRIPICA, obavještavamo Vas da smo zbog niza poskupljenja artikala koje mi koristimo u organizaciji spomenute Triperijade, bili prisiljeni donjeti odluku da cijenu povisimo sa 50 na 60 kuna.
. . . Podsjećamo Vas da je od osnutka udruge 2004. godine pa do danas cijena prijave za Triperijadu bila ista, a da su cijene hrane, pića, goriva i svega ostalog i te kako porasle. Ne vesele nas niti ove najave da će nakon blagdana cijene još više skočiti.
. . . Do sada smo cijenu triperijade branili 'kresanjem' kuharskih narudžbi, ali to više nije moguće, jer bi daljnje smanjivanje kuharskih 'gurmanskih ovlasti' utjecalo na kvalitetu skuhanog jela, a to nije u našem interesu, jer smo svi ovdje zbog dobro skuhanih tripica. Držimo da je još uvijek dvije porcije Tripa (+ repete ako ima), dvije velike konzumacije, sve to zajedno u restoranu, vrijedno 60 kuna.
. . . Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se dobrom provodu na nadolazećoj a i na idućim triperijadama.
. . . Veseli i zdravi bili, tripe jeli - pivu pili! Worf out.

3. prosinca 2007. XVII TRIPERIJADA
Vs . . . Kuhar FELKER izaziva kuhara GALJOTA. Dali je to borba unutar našeg zlatnog otoka? DA, dobro ste pročitali! Uskoro, jedan od slijedećeg utorka, točnije 18.12. tekuće godine na Zametu u restoranu 'PORTOFINO' sukobljavaju se spomenuta dva kuhara. Nema oprosta! Puštamo lavove i tigrove!
. . . Svaki Triper koji je bio, ikad, nazočan nastupu klape 'SKLAD' iz grada Bakra zna kakva ga lijepa i skladna pjesma očekuje!
. . . Od sutra u pet do podne počinju prijave za slijedeću 17. Triperijadu. Prijavne 'štacije' koje su već odavno poznate jesu: Kostrena, caffe 'SANTA LUCIJA' (iza pumpne stanice), Sušak-Vojak, caffe 'SMART' (u susjedstvu nekadašnje vojarne Trsat), Rijeka-Centar caffe 'CITTA VECCHIA' (Veslarska ulica, kraj centralne biblioteke).
. . . Poezija ako nam se 'poetira', bičevanje ako nam se bičuje, 'gonzovanje' ako nam se 'gonzuje'.
. . . Molimo članove i zainteresirane da se rezerviraju na vrijeme na spomenutim mjestima. Uskoro na www.triperi.com puno više informacija o manifestaciji.
. . . P.S. rezervacija je od ove Triperijade poskupila za 10 kuna iz razumljivih razloga. Svi će članovi biti upoznati sa pojedinostima.

30. studenog 2007. DVIJE GODINE RADIO TRSATA
RADIO TRSAT. . . Radio koji pomaže Triperima već neko vrijeme, a ubuduće će još i više slavi drugi rođendan.
. . . Vaša omiljena radijska postaja - Radio Trsat danas - slavi dvije godine postojanja na riječkom području.
. . . Frekvencija 87,6 megaherca vrlo brzo postala je omiljena među riječkom radijskom publikom. Radio Trsat svakodnevno od 0-24 sata program ispunjava probranim glazbenim, širokim zabavnim i informativnim sadržajima. Prema posljednjim istraživanjima, Radio Trsat je na području Grada Rijeke došao na prvo mjesto slušanosti među privatnim radijskim postajama. Proslavite naš rođendan večeras na jednom na jednom od tri velika partija – u Hemingvej baru, Stereo dvorani ili Indigo lounge baru>>>.

24. studenog 2007. XVII TRIPERIJADA?
HUM-ZHA. . . Izgleda da će se ipak održati Triperijada u prosincu i zaokružiti zanimljivu Tripersku godinu. Apel za prostor urodio je plodom i javio nam se jedan lijepi i veliki restoran sa pozivom za održavanje Triperijade. Dogovori i organizacija su u tijeku i o svemu ćemo na vrijeme izvjestiti. Kuhari koji su se javili za veliki dvoboj jesu: izazivač FELKER koji se natječe po prvi puta i GALJO koji do sada ima jednu nerješenu borbu. Obojica su kuhali na zadnjoj revijalnoj Triperijadi u Vrgorcu. Uskoro podrobnije informacije.
. . . Nagradna igra HUM-ZHA ide dalje. Upravo je startala 21. igra kojoj je i ovoga puta sponzor caffe 'LUIZIJANA'. Nagrada je naravno dvije konzumacije u LUIZIJANI. Ponude riješenja ostavljajte na FORUMU u rubrici HUM-ZHA. Pogodi tko je i pivo je tvoje>>>.

20. studenog 2007. BRAVO LAKUDA
HUM-ZHA. . . Bravo LAKUDA! To se zove oko sokolovo. Rješenje je Branka Vlašić, hrvatska atletičarka, hrvatska rekorderka i aktualna svjetska prvakinja u skoku u vis. Mlada gospodična koja se popela na svjetski tron visačica. Lakudu nagrada od sutra čeka u LUIZIJANI. Slijedeća igra starta u roku od 24 sata ;-)
. . . Što se tiče Udruge i djelovanja Tripera, situacija je slijedeća: već se duže vrijeme organizira posljednja ovogodišnja Triperijada. Pojavio se problem prostora, odnosno, adekvatnog ugostiteljskog objekta koji može primiti Tripere u prosincu. Udruga u ovom trenutku nema prostor koji zadovoljava održavanje Triperijade. Ovim putem obavještavamo i apeliramo na sve naše članove koji imaju neki potencijalni prostor u 'glavi' neka se što prije jave u klub radi organiziranja istog.

13. studenog 2007. STARTAO HUM-ZHA
HUM-ZHA. . . Nakon brojnih upita i traženja, starta novi HUM-ZHA. Najuporniji je Tekken koji prijeti pobjedom negdje iz sredozemlja. Pa kad je već takva situacija u suradnji sa primorsko-goranskim pubom LUIZIJANA otvaramo novu igru. Nagrada je dvije konzumacije u LUIZIJANI i četiri udarca bičem po Gonzotu. I zato: 'POGODI TKO JE I PIVO JE TVOJE'. Prijedloge rezultata kao i do sad ostavljajte na FORUMU u rubrici HUM-ZHA 20. igra. Izoštrite, fokusirajte, zumirajte...>>>

10. studenog 2007. TRIPERI NA TV
TRIPERI NA HRT-u. . . Sutra u nedjelju 11. studenog možete na HRT-u pogledati Tripere. Kuhari GALJO i KREŠO u emisiji 'Jelovnici izgubljenog vremena', zajedno sa drugim kuharima spremaju Tripice na nekoliko načina. Emisija počinje u 15.25 na drugom programu Hrvatske televizije.
. . . U emisiji tripice i fileki Veljko Barbieri govori o gastronomskoj i kultnoj vrijednosti želudaca i drobi kroz povijest, budući da su oduvijek bili na osobitoj cijeni. Od antike i slavnih svinjskih i junećih tripa, preko srednjovjekovlja i renesanse kada su Europom krstarila kola raznovrsnih tripskih cehova koji su prodavali tripice po ulicama tadašnjih prijestolnica, do naših jela od goveđih, junećih i janjećih tripica, koja od hrvatskog sjevera, preko Istre, Kvarnera i Hrvatskog primorja, pa tako sve do Dalmacije, još uvijek imaju kultni karakter, oslonjen o svoje izvorne i već zaboravljene recepture.

24. listopada 2007. ARHETIPSKO JELO
MAKARSKA KRONIKA. . . Jedan od medija koji je popratio manifestaciju u Vrgorcu kao i gostovanje Tripera bio je i 'Makarska kronika'. Zahvaljujući redakciji primjerak posljednjeg broja stigao je i na adresu Tripera. Članak je skeniran i možete ga pogledati ovdje. Obratite pažnju na fotografiju i tekst 'incidenta' u kojem je sudjelovao kuhar-vatrogasac Felker. U tekstu se ne spominje požar :-) Za sve daljnje informacije upitajte Kuhara Felkera koji će uskoro kuhati na Triperijadi.
. . . 'Ovo arhetipsko jelo, koje nas zapravo prati još od neolitika u davnini je bilo predodređeno samo najslavnijima i najmoćnijima ...'>>>.

22. listopada 2007. TEPLO NAM JE
GALERIJA. . . Zbog globalnog zatopljenja na Arktiku se, u područjima u gdje bi trebala prevladavati tundra, sve češće vidi grmoliko raslinje, a ugrožena su staništa životinja, mikroklima i Tripica.
. . . Debljina leda i ove se godine rekordno stanjila, broj sjevernoameričkih sobova također je sve manji u mnogim arktičkim područjima, a i trajno zamrznuti sloj tla postupno se otapa, prema rezultatima godišnjeg izvještaja koje se svake godine objavljuje pod nazivom Stanje na Arktiku.
. . . Izvor Tripe fovever . . . net.hr>>>.

17. listopada 2007. TRIPE IZ VRGORCA
GALERIJA. . . Proteklog su vikenda Triperi gostovali u Dalmatinskoj Zagori, točnije u Vrgorcu. Na poziv mesne industrije 'Braće Pivac', u petak 12.10., prije svitanja, uputio se kombi sa osam članova posade. Iz Vrbnika je osobnim vozilom također krenula ekipa od tri Tripera. Sa sobom smo ponijeli glomazni kuhinjski pribor (lonci 80, 50 i 30 litarski, dva plamenika, cijevi, multipraktik, noževi …). Tri glavna kuhara bili su: Galjo (janjeće Tripe na Krčki, Stara Baška), Felker (juneće Tripe na Krčki, Vrbnik), Krešo (juneće Tripe na Riječki). Svi ostali bili su pomoćnici. Put je počeo s jutarnjim orahovcem. Po putu se stajalo sukladno potrebama tima. Nakon, ne kratkog puta i brze 'Dalmatine', oko 13.00h Triperi su stigli u Vrgorac. Dočekala nas je ljubazna gđa. Ivana Erceg Bunoza (glasnogovornica MI 'Pivac'), sa ručkom dobrodošlice, u centru Vrgorca u restoranu 'Tin'. Nakon ručka odmora nije bilo jer su Triperi imali posla oko pripremanja za kuhanje slijedeća dva dana. Smjestili smo se u velikom i lijepom zdanju kombinacije stambene zgrade i pogona sušare MI 'Pivac' u Zavojanama. Petak popodne i večer prošli su u pripremanju Tripa za večeru i snimanje emisije za HRT. U emisiji su predstavljene Krčke, Riječke i Vrgoračke Tripe (Galjo, Krešo i Kenja). Triperi su spremili 10 kg janjećih i 20 kg junećih Tripa. Te večeri na fešti bilo je prisutno više desetaka dobro raspoloženih domaćina. Tijekom burne večeri isprepletalo se snimanje, kuhanje, degustiranje, večera, klapsko pjevanje, padanje, tajnikov preobražaj, kartanje, pivo, vino, rakija … i tako sve do sitnih jutarnjih sati.
. . . Slijedećeg dana, u subotu ujutro, nije bilo puno vremena za spavanje. Taj se dan održavala 'Biklijada', glavni događaj u Vrgorcu u sklopu kojeg je bila i revijalna Triperijada. 'Biklijada' je počast kozi i vinovoj lozi, odnosno, 'mix' mlijeka i mladog crnog vina. Bikla, stara autohtona okrijepa, po nekim je saznanjima afrodizijačkog svojstva. Cijela je subota protekla u pripremi dva lonca sa po 25 kilograma Tripica. Kuhari su toga dana bili Krešo i Felker. Osim spomenutih, na štandu su se našle i Tripe od Josipa (Tripe na indijski), kao i Vrgoračke Tripe od kuhara Kenje. Natjecanje između četiri vrste spomenutih Tripa ocijenjivao je žiri od četiri člana. Dok su se na centralnoj bini izmjenjivali razni izvođači, na štandovima se nalazila bogata ponuda 'ića', pića i suvenira. Našli su se ovdje i lovci s lovačkim gulašom od 70 kg divljači. Više tisuća ljudi posjetilo je 'Biklijadu'. Podijeljeno je nekoliko stotina porcija Tripica. Imali smo i javljanje u eter radia 'Trsat', gdje smo opisali gastronomsku ponudu i uz pomoć gđe. Neli Bajalo, direktorice TZ Vrgorca, slušateljima približili 'Biklijadu'. Dali smo interwiew za 'Makarsku kroniku'. Dogodio se i usputni požar na štandu, kojeg je kuhar Felker 'profesionalno' nogom sredio. Šteta što fotoaparat nije zabilježio taj trenutak. Sve u svemu, hrane pića i zabave nije nedostajalo. Pred kraj gradske fešte žiri je donio odluku i proglasio najbolje Tripe. Pobijedu su odnijele Vrgoračke Tripe (kuhar Kenja i pomoćnik Pajo). Nakon toga zabava se preselila u lokalne kafiće do zatvaranja, a nakon kafića Triperi su nastavili glasno druženje u Pivčevim dvorima do krupnih jutarnjih sati.
. . . Niti u nedjelju nije bilo puno vremena za spavanje jer smo već ujutro bili po gradu i degustirali hranu i vino u podrumima ljubaznih Vrgoračkih domaćina. Povratak je bio u kasnijim popodnevnim satima uz lagana stajanja za potrebe posade broda (ups! kombija).
. . . Dakle . . . što kazati nego sve pet! Hvala šoletu Ivanu koji je izdržao 1000 km i 72 sata Tripomanije. KLJT Triperi zahvaljuju svim domaćinima Vrgorčanima koji su nas lijepo primili i ugostili. Zahvaljujemo svim osobama koje jesu i nisu spomenute u prethodnom tekstu. Vrgorčani su pokazali kako se ugošćuju gosti ili 'putujuću cirkus' poput nas :-). A nadasve veliko hvala MI 'Braća Pivac' koji su nas pozvali i sve ovo što ste pročitali, materijalno osigurali. Ovo još jedno gostovanje Tripera izvan PGŽ puno doprinosi promociji Udruge, grada Rijeke i PGŽ.
. . . Ovdje pogledajte galeriju fotografija iz Vrgorca.
. . . P.S. Ne zaboravite pregledati bogatu ponudu mesne industrije 'Braće Pivac', kao i on-line narudžbu paketa.

16. listopada 2007. NEDVOJBENO BIČEVANJE
BIČEVANJE. . . Poštovani posjetitelji stranice. Triperi su se dobrano umorili proteklih tjedana i iz tog razloga nismo bili ažurni s izrađenim fotografijama i izvješćima. Naime, osim pripreme i održavanja 16. Triperijade, Triperi su proteklog vikenda bili aktivni i u Vrgorcu, lijepom gradiću u Dalmatinskoj Zagori. Ali, krenimo redom...
. . . 16. Triperijada održana je 6.10.2007. godine u restoranu 'IVA' na Orehovici na samom sjevernom ulazu u Rijeku. Debitirali su natjecatelji kuhari iz Baške na otoku Krku: glavni kuhar PULPA i pomoćni FRANJO. S druge strane natjecali su se već poznati ANTE i pomoćni KREŠO. Pobjedu su odnijeli debitanti iz Baške s otoka Krka. Kuhar PULPA ocijenjen je visokom ocijenom 7.46, dok je ANTE imao prosjek 7.39. Iz spomenutog proizlazi da je 16. Triperijada druga po redu ikad ocijenjena Triperijada. Sve u svemu visoke ocjene na obje strane. Bravo kuhari! Uskoro 'friška' tablica kuhara.
. . . Prostor restorana bio je prepun. Tražilo se mjesto više. Svakako treba početi razmišljati o većim prostorima ili o drugačijoj organizaciji Triperijada. Konobari su imali pune ruke posla, a posebno u trenutku dijeljenja porcija. S obzirom da mjesta restorana koja su bila skroz popunjena nisu prelazila količinu Tripica u loncima, bilo je i repeta (na sreću gostiju). Desilo se i ono što se dugo očekivalo. S pojedenih 62 kg pređena je famozna tona Tripa. Trenutni 'skor' pojedenih Tripa na dosadašnjim triperijadama je 1010 kilograma, odnosno, TONA i 10 kilograma.
. . . Nezaobilazno veliko hvala za 7 NEDVOJBENIH, koji su sa svojom cijelovečernjom svirkom zabavljali prepuni prostor restorana. Krajem večeri popratili su i nezaobilazno bičevanje fotoreportera Gonzota koji je na taj način iskupio svoje grijehe. Gonzo se svima koji su ga bičevali puno zahvaljuje i obećaje da više neće bacati klupsku zastavu u more.
. . . Moramo spomenuti da nam je i mesnica Fućak ovoga puta priskočila u pomoć sa ponudom Tripa. Novi tajnik je debitirao za prijemnim stolom, a neki su na sve to jednostavno 'zaboravili' :-) Kako je sve to skupa izgledalo možete pogledati na fotografijama>>>
. . . Sutra slijedi izvješće iz Vrgorca.

8. listopada 2007. TONA JE PALA
ROLERI. . . Pukla je tona. Napokon su Triperi pregazili 1000 kilograma Tripa. Dali bi mogli ući u najpoznatiju knjigu rekorda? Hoće li Gonzo opet bacati zastavu u more nakon što je bičevanjem doživio iskupljenje grijeha? Kakve su bile ocjene sjajnih kuhara, tko je debitirao, tko je nedvojbeno zasvirao? Sve ćete to saznati na stranici ovih dana. Fotografije dolaze naravno nakon vađenja iz crne komore. Sve to vrijeme, nedvojbeno spektakla, Consigliere je zaboravio, a Glasnogovornik je pojeo samo predjelo. Eto i to se događa po stare dane.
. . . Prvo izvješće sa zadnje Triperijade počinjemo sa Worfovom kolumnom.
. . . Dragi naši tripoljupci pala je prva tona tripica u naše trbuščiće. Zamišljam tonu tripa na jednom mjestu, koliko bi to zapravo velika hrpa bila? Recimo jedan kombi pun od vrha do dna tripicama...pročitaj više>>>

21. rujna 2007. OREHOVICA, VRGORAC I HUM-ZHA
ROLERI. . . Prijave za slijedeću Triperijadu 6.10. su u tijeku. Prijavna mjesta spomenuta su u prošlim vijestima. Prijave se povlače nakon popune prostora restorana i lonaca. Naši roleri dijele propagandne materijale po Korzu. Kuhari su predali svoje narudžbe i već uvelike treniraju. NEDVOJBENI su već odavno spremni.
. . . Pripreme također traju i za revijalnu Triperijadu u Vrgorcu. Triperi u Vrgorac, u kojem će 12.10.2007. biti dio fešte pod imenom BIKLIJADA, kreću sa čak tri kuhara. Tamo će se natjecati sa ostalim majstorima Tripica. Po zadnjim informacijama na Biklijadi će biti veliki izbor gurmanske ponude i naravno vina. Spominju se ovdje osim Tripica i sarme, lovački gulaši... Podsjećamo da su Triperi dobili poziv od mesne industrije PIVAC iz Vrgorca. Više informacija uskoro.
. . . HUM-ZHA nastavlja sa igrom. Pogodi tko je i pivo je tvoje. Novi zadatak je ponuđen. Riješenja možete ponuditi na FORUMU u topicu 18. HUM-ZHA. Pobjednika TRIPERI nagrađuju konzumacijom na slijedećoj Triperijadi.

20. rujna 2007. POGOĐEN HUM-ZHA !!!!
YUL. . . Bravo WORF. Nakon duge i bezpoštedne borbe imamo pobjednika. U petom krugu svojim izoštrenim vidom kao u posljednjeg mohikanca, te intuicijom kao u Spidermana Worf je pogodio tajanstvenu facu sa fotke. Yul Brynner iz jednog od najboljih filmova. Nagradna igra HUM-ZHA ide dalje. TRIPERI nagrađuju, članovi pogađaju. Zato svi na FORUM i osvojite pivu.
. . . Prijave za slijedeću Triperijadu počinju od danas. Prijaviti i rezervirati mjesto možete na slijedećim lokacijama. Rijeka Centar, caffe 'CITTA VECCHIA' (veslarska ulica), Rijeka Brajda, caffe 'M', Rijeka Sušak Vojak, caffe 'SMART'. U Kostreni prijave počinju od slijedećeg ponedjeljka u caffe 'POD PLOČOM', Žurkovo. Broj sjedećih-jedećih mjesta ograničen je stolicama i loncima. Prvih stotinjak prijavljenih masti brk.

18. rujna 2007. SVIRKA UZ BIČEVANJE
MRAK. . . Prijavna mjesta sa listama za rezervaciju biti će objavljena u četvrtak u prijepodnevnim satima. Prijave se primaju do popune prostora i lonaca. Svi ostali mogu uživati u koncertu 7 nedvojbenih dok mi jedemo Tripe. Obavještavamo Vas da osim već spomenutih događanja na slijedećoj Triperijadi imamo i novu zabavu. Ukoliko niste upoznati, na prošloj revijalki u Crikvenici naš fotoreporter Gonzo(Bla bla, SF, Spoon) iz za sada nepoznatih razloga bacio je klupsku zastavu u more. Nekoliko dana kasnije jako se pokajao i zaradio teški osjećaj krivnje. Zamolio nas je da bi se htio očistiti svih grijeha i da daje svoje tijelo za pasiju odnosno 'čebovanje'. Svaki posjetitelj slijedeće Triperijade ima pravo 10 minuta bičevati dotičnog. Hvala Gonzotu na dodatnoj zabavi.
. . . Spomenimo da pripreme za put u Vrgorac, na poziv MI braće Pivac, radi organiziranja revijalke teku po planu. O ovome događaju više ćemo izvještavati u narednim vijestima, ali svatko tko je zainteresiran za taj put neka se javi na naš Email. Za sada je spreman minibus i ukoliko bude dovoljno zainteresiranih istog ćemo i popunit.
. . . Nagradna igra HUM-ZHA, nakon kratke stanke, nastavlja dalje. Za sada ima puno ponuđenih riješenja, ali nijedno točno. Zato, pogodi tko je i pivo je tvoje>>>.

16. rujna 2007. NAPOKON TRIPERIJADA
MRAK. . . Kako bi jedan naš član Fujo, (koji nije baš redovit), rekao: 'U boj, u boj, za tanjur svoj'. Upravo se to i dogodilo. Nekoliko Triperskih sondi koje su poslane u ovaj županijski svemir urodile su plodom. Triperi u ovom trenutku imaju nekoliko poziva za gostovanje koje će sukladno našim vremenom i mogućnostina odraditi. Ali gospodo, korak po korak ! Tripo borba, ali i ekspedicija je urodila plodom. IMAMO TRIPERIJADU !!
. . . Slijedeća Triperijada na kojoj prelazimo 1000 kilograma pojedenih Tripica održati će se 6. listopada 2007. godine u predgrađu Rijeke na Orehovici u restoranu 'IVA'. Adresa, Kalina 2, broj telefona 051/411405. Spomenuti ugostiteljski objekt prima dovoljno Tripera koji žele degustirati taj savršeno spremljeni autohtoni riječki rokerski specijalitet. Računajući sve goste, uključujući i uvaženi bend 7 NEDVOJBENIH, kao i goste iznenađenja i press, zaključujemo jednu staru: svi koji se prijave na vrijeme imati će mjesta. Prijavna mjesta više manje svima su poznata (uz neke korekcije). Prijave u gradu Rijeci počinju od slijedeće srijede (19.9.), a u Kostreni od drugog ponedjeljka (24.9). Potankosti o mjestima prijava, uskoro. BLA-BLA.

12. rujna 2007. NEDVOJBENO PROBLEMI
MRAK. . . Na žalost prvi put u Triperskoj povijesti odgađamo Triperijadu. Kako stvari stoje nije bezazleno otkazano. Triperi će vjerojatno uspijeti naći prostor za održavanje slijedeće jubilarne, jednotonske, Triperijade. Veći problem je kod našeg najboljeg dosadašnjeg domaćina Obota. Problemi sa gradskim prostorom, u kojem smo se više puta do sada družili, kulminirali su upravo ovih dana. Naš domaćin i Triper više nije u nadležnosti, (čitaj: najmu), dotičnog prostora. Iz razumljivih razloga odgađa se slijedeća Triperijada. Triperi koji se trude naći zamjenski prostor već su u akciji. Sve ostale informacije o promjeni destinacije slijedeće Triperijade možete pratiti na našem 'sajtu'.

11. rujna 2007. DAKLE
JA SAM ŠVABO, A ONI PARTIZANI. . . Oko slijedeće Triperijade više nema dvojbe. Dogovorene su sve pojedinosti. Hrabri kuhari jesu: izazivač koji dolazi iz Baške na otoku Krku Pulpa-Iskra sa pomoćnikom Franjom. U drugom kutu je već poznati Antonio iz Kostrene sa pomoćnikom Krešom. Kuhari će spremiti više od 60 kilograma delicije u subotu, 6.10.2007. u Sušačkoj Dragi u Hrvatskom domu. Znači da nam je domaćin Obo koji se već nekoliko puta pokazao kao odličan ugostitelj. Za tu specijalnu priliku u kojoj prelazimo famoznih 1000 kilograma pojedenih Tripa u istoj dvorani, istu večer, koncert spremaju 7 NEDVOJBENIH (čitaj: sedam nedvojbenih). Ponavljamo 78. put neke činjenice: zbog veće posjećenosti i limitiranosti prostora kao i zbog održavanja koncerta molimo da se zainteresirani prijave na vrijeme nebi li ostali bez svojeg mjesta za degustaciju. Osim Vip Triperskog prostora za degustaciju biti će i prostor za koncert. Prijave počinju krajem tjedna i završavaju prilikom popune prostora. Posjetitelji koji ne degustiraju Tripice imaju upad bez prijave i bez dvojbe. Prijavna mjesta biti će objavljena do kraja tjedna.
. . . Spomenimo i još neke novosti u Udruzi. Iz razloga povećanja klupske kuhinjske opreme došla je i potreba za novim dožnostima. Novi Triperski čin zove se NOŽAR, odnosno, ČUVAR NOŽEVA. Novu ulogu prihvatio je član HRKI koji se igrom slučaja u prvih pola sata obnašanja dužnosti izrezao. Pružena mu je prva pomoć i sve će biti u redu. Već prvi spomenuti incident govori o ozbiljnosti uloge čuvanja noža. Kod njega su, zasad, multipraktik i dva duga i oštra noža.

7. rujna 2007. TRIPERI VOLE I MORŽEVE
JA SAM ŠVABO, A ONI PARTIZANI. . . Morževi (Odobenus rosmarus) su vrsta morskih sisavaca iz reda zvijeri. Svrstani su u natporodicu perajara. To je jedina vrsta u porodici morževa (Odobenidae). Postoje dvije podvrste, i obje žive isključivo na sjevernoj polutci u hladnim arktičkim vodama. Podvrsta O. r. rosmarus živi uz arktičke obale Atlantika, i nešto krupnija O. r. divergens, pacifička podvrsta koja živi uz arktičke obale Tihog oceana.
. . .Mužjaci morževa dosegnu dužinu od oko tri i pol metra, a ženke oko tri. Težina mužjaka može čak doseći i više od tisuću kilograma, dok ženke, ovisno o podvrsti, imaju između 600 i 800 kila. Mogu doživjeti do 40 godina.
. . . Prva psovka nastala u Triperima je: 'Smrdiš k'o prvo kuhanje'. :-)
. . . Najvažnija informacija za sve 'surfing' Tripere je HUM-ZHA. 'Tko prvi njegova djevojka' - davno je kazao Charles Chaplin.

4. rujna 2007. PRAVI LJETNI TRIP DAN
POMOĆNI SURFER. . . Protekle subote nakon toliko meteroloških muka i odgađanja manifestacije za jedan dan ipak je održan BEACH TRIP PARTY. Već su u jutarnjim satima članovi Udruge Malik počeli dovlačiti klopu, cugu, klupe, frižider i ostale beach party elemente. Uskoro su se pojavili kuhar i njegovi pomoćnici sa 31 kilograma Tripica i još toliko popratne hrane. Nakon sklapanja stolova i pripreme plamenika (i to po ne slaboj buri) sve je bilo spremno za pripremu veličanstvene hrane. Našao se ovdje i kotlić maneštre koji je pripremao Triper Dodlek inače iz Crikvenice, a uskoro ćete ga moći vidjeti na jednoj od slijedećih Triperijada (prijavio se za kuhara). Kuhar natporučnik Antonio spremao je Tripe u dva lonca od 30 i 50 litara zapremine. Nikako ne smijemo zaboraviti i ostalu ekipu koja je pomagala kuharu narezati i pripremiti svu ostalu hranu. To su pomoćni kuhar Drago, tajnik Petrc kao i snaga KBC-a također Antonio. Uskočili su ovdje i članovi Malik-a, a članica vijeća Malika Sanja službeno je našem tajniku uručila multipraktik uz dva velika i oštra noža. Triperi zahvaljuju Udruzi Malik na poklonu koji nam je bio više nego potreban svo ovo vrijeme. Ako ovako nastavimo, još malo pa bi mogli nabaviti i lonce koje uvijek posuđujemo.
. . . Za vrijeme pripremanja Tripa po lijepom sunčanom danu nije nedostajalo popratnih sadržaja i aktivnosti. U neposrednoj blizini održavao se turnir u odbojci na pijesku. Jedini rezultat koji smo zapamtili je taj da su Triperi izgubili od Malika 16:14. Osim spomenutog u moru se održavao i turnir u odbijaču. Pravila možete pročitati na Malik forumu. Navečer je izvedeno i potezanje konopa. Svi ovi sportovi (uz naravno nimalo lakše kuhanje Tripa), kao da nisu bili dostatni pomoćnom kuharu Dragi koji je u međuvremenu na laganom vjetru odsurfao na otok Krk u obližnje Klimno u kojem je ubrao cvijet za predsjednicu Malik-a.
. . . Predkraj sunčanog dana oko 19.00 sati Tripe su bile spremne za podjelu. Navala na Tripe i 'repetiranje' porcija nekih prisutnih dovoljno govori o kvaliteti spremljenih Tripica. Iz pouzdanih izvora, oliti prve ruke, saznajemo da je rekorder posjetitelj koji je pojeo pet tanjura ove veličanstvene hrane. Dotični gospodin, rekorder dana, još nije član Tripera, ali je izrazio želju i to ćemo obaviti na jednoj od slijedećih Triperijada. Sve u svemu svaka čast Antoniu na još jednim odličnim spremljenim Tripicama. Triperi su sve bolji u spremanju ovoga jela što je na 'kraju krajeva' i cilj Udruge.
. . . Pred kraj dana i poeta nas je podario sa nekoliko recitacija nakon inspiracije koju je dobio tijekom lijepog sunčanog dana.
. . . U galeriji možete pogledati prvi set fotografija iz Crikvenice. Uz malo kašnjenje u galeriji su i fotografije sa predzadnje revijalke na Brajdi.
. . . Hvala Udruzi Malik i njenim članovima na pozivu, poklonima i bezrezervnoj pomoći prilikom organizacije prošle manifestacije. U Triperima je do sad pojedeno 948 kilograma Tripica što znači da se brojka sasvim približila famoznoj TONI. Tona je 1 megagram ili 1000kg ili 1000000 grama. Uskoro svečano 'skidanje' TONE.

3. rujna 2007. DAN ŽALOSTI U HRVATSKOJ
DAN ŽALOSTI U HRVATSKOJ. . . Hrvatska obilježava Dan žalosti u spomen na sedmoricu tragično poginulih vatrogasaca u požaru na otoku Velikom Kornatu. Danas u 10 sati održat će se sveta misa za preminule u šibenskoj katedrali. U 11 sati je komemorativna sjednica u Gradskom kazalištu Šibenik. Zajednička sjednica predsjedništva i operativno-tehničkog stožera HVZ u Gradskoj vijećnici grada Šibenika bit će u 13 sati.
. . . Sprovodi stradalih vatrogasaca DVD-a Tisno održat će se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, a nastradalih vatrogasaca DVD-a Vodice u utorak.
. . . Događanja prošloga vikenda vezana uz Udrugu kao i fotografije možete pogledati sutra.

30. kolovoza 2007. BEACH TRIP
. . . Munje i gromovi, poplave i požari, našem Antoniu ništa ne moguuuuu. Vijeće staraca je odlučilo da samo sjekire sa neba mogu spriječiti zabavu na plaži. Svaka čast Amazonkama koje su na vlasti u Crikvenici. Nema predaje.
. . . Malo šale, malo Tripa malo, zabave. Malo Vas zna koliko je truda za današnje Tripe uloženo prije dva dana. Kuhar Antonio, pomoćnik Drago, naš Krešo, pa čak i Poeta koji nam je skladao recitacije, deset su sati prali, kuhali, čistili, rezuckali za spremanje veličanstvene porcije. Sutra u petak bez obzira na sve spremamo Tripe za 10. Tko voli nek izvoli.

25. kolovoza 2007. BEACH TRIP
BEACH TRIP. . . Šest dana ostalo je do šeste revijalne Triperijade na kojoj će se pojesti šest kilograma Tripica. HE-HE. Šala naravno, pojest će se 30 kilograma Tripica. Nedostajala je samo jedna šestica pa da se praznovjerni uplaše. Prošli četvrtak u Crikvenici u kavani 'Atrij' hotela 'Interkontinental' Triperi su prisustvovali sastanku Udruge Malik na kojem su 'finiširane' sve potankosti slijedeće manifestacije.
. . . U petak, 31. kolovoza već nakon podneva Triper kuhar natporučnik Antonio i njegovi pomagači počinju sa pripremom Tripa. Tijekom dana slijede razna sportska natjecanja među kojima su povlačenje konopa, odbijač (kombinacija: more, vaterpolo, lopta, kuka, osti, buzdovan, stara igra iz Crikvenice), odbojka na pijesku, itd. Svatko se može prijaviti za bilo koju od igara. Skuhane Tripe predviđaju se negdje nakon 17.00 h. Sprema se nešto manje od 30-setak kilograma. Cijelo vrijeme glazbenu podlogu na plaži uređuje DJ Crikvenica koji 'pušta' želju svakog posjetioca koji naruči jedan tanjur Tripa ili dvije pive. Najavljene su i nagrade iznenađenja koje će biti predstavljene na licu mjesta.
. . . I naravno, gdje se sve to održava? Krenete li iz Crikvenice po lijepom lungomare (smjer Selce). Skelom prijeđete nabujalu rijeku Dubračinu i naiđete na plažu Lučice stotinjak metara nakon hotela Kaštel. Plaža na kojoj se ističe igralište odbojke na pijesku. Službeno Šetalište Vladimira Nazora. cca 421 metar od strogog centra Crikvenice.
. . . Vjerovatno će Vas bez obzira na bilo kakve putokaze do mjesta zabave voditi veličanstveni miomiris pravog riječkog rokerskog specijaliteta koji će se širiti okolicom iz dva 30 litarska lonca.
. . . P.S. ispričavamo se restoranima u okolici koji zbog konkurencije toga dana neće imati prometa.

21. kolovoza 2007. CRIKVENICA NAS ZOVE
TRIPE U MORU. . . Ljeto se bliži kraju. Vrijeme je vraćanja sa godišnjih odmora. Vrijeme je da triperi.com krene sa redovitim radom. Još samo da dvaput operemo TRIPE u moru i zaključimo sezonu revijalnih Triperijada. A za jesen imamo spreman zanimljiv i bogat program. Već sad je sedam kuhara spremno do kraja godine za nove pobjede. Nastavak borbe za što bolju poziciju na tablici prve Hrvatske TRIP LIGE. Bližimo se TONI (čtaj: 1000 kg) pojedenih Tripa! Bit' će to još jedna jubilarna Triperijada.
. . . Do skorog kraja ljetne sezone dijeli nas još malo vremena, ali dovoljno da odradimo još neka gostovanja. Slijedećeg tjedna, petak, 31.kolovoza TRIPERI gostuju u Crikvenici. Radi se o 6. revijalnoj Triperijadi koja se održava u sklopu fešte u organizaciji Udruge 'Malik'. Manifestacija pod imenom 'BEACH TRIP PARTY' tokom dana biti će popraćena glazbom, raznim sportskim igrama, odbojka na pijesku, povlačenje konopa, vaterpolo... i naravno pripremanjem Tripica.
. . . Kuhar ANTONIO se odvažio pripremat Tripice za ovu manifestaciju. Kao pomoćnog kuhara izabrao je našeg člana AMFOS-a (čitaj: Drago). Njih dvoje će Tripe oprati u plićaku u Kostreni u utorak. Ukoliko ovoga puta ne želite propustiti pranje Tripa u moru, u utorak dođite u živo promatrati taj spektakl. Jednoga dana će i naša stranica imati reality show u živo pa ćemo pomoću 'web cam' prenositi 'TRIP SEA'.
. . . Uskoro potankosti o Crikveničkoj revijalnoj ....

13. kolovoza 2007. KOLUMNA WORF - PUNAT ZA TRIPE
BK BRAJDA. . . Nije se neki dan boćalo na boćariji na Brajdi, nisu se ni briškula ni trešeta igrale a ipak su se punti dijelili i sve punte su odnjeli Krešo i njegove tradicionalno dobre tripice!!!!!!!
. . . Povodom 25. obljetnice postojanja i rada boćarskog kluba Brajda održana je zakuska za članove na koju su pozvani i Triperi da svojim prisustvom i kulinarskim znanjem pripreme za sve prisutne tripice.
. . . Za takvu obljetnicu red je bio da kuha naš najtrofejniji kuhar Krešo.
. . . Već prilikom dogovaranja za kuhanje izjavio je da će ovo biti najbolje tripe do sada i po svemu sudeći nije pogriješio. pročitaj više>>>
. . . Fotografije sa Triperijade uskoro... Kad Gonzo vrati aparat.

7. kolovoza 2007. JOG I TRIPE
BK BRAJDA. . . Dilema koja muči čovječanstvo još od postanka svijeta je: Konzumiraju li se Tripe u ljetnim danima?
. . . Naravno da se konzumiraju !!!! I to u subotu. Sutra u srijedu već je rezervirana plaža u Kostreni na kojoj se Tripe ispiru i 'timare'. Spomenutu operaciju obavljaju najveći Triperski stručnjaci u specijalno izrađenim inkubatorima. Predsjednička garda iz Banskih dvora osigurava prolaz Tripica sa Grobnika u Kostrenu. Između 9.00h i 13.00h biti će blokiran centar grada, Vežica i dio Kostrene. Tamo dužnost preuzima Consigliere i Tripe ispraća u plićak. Upozoravamo da će se spremiti otprilike 100-tinjak porcija. Požurite... Vidimo se na slijedećoj revijalnoj Triperijadi u BK 'Brajda'. SUBOTA 11. kolovoza 2007.
. . . Slijedećeg dana u nedjelju, nakon Triperijade i subotnjeg izlaska, posjetite našeg člana PINKY-ja sa njegovim bendom u Opatiji. Ako želite uživati u dobroj glazbi u izvedbi vrsnih glazbenika dođite u nedjelju, 12. kolovoza u Monokini bar, Opatija. Band SINTEZA uživo>>>

3. kolovoza 2007. REVIJALNA BOĆARSKA TRIPERIJADA
BK BRAJDA. . . U sklopu 25. obljetnice rada boćarskog kluba 'BRAJDA' održava se revijalna Triperijada. 5. revijalna Triperijada održati će se 11. kolovoza u parku boćarskog kluba. Za one koji neznaju, ulaz tik do pomorskog fakulteta. 'Oliti' park Eugena Kumičića - Pomerio 26. U spomenutom parku koji nam nudi hladovinu palmi i lovorika spremat će se 25 kilograma Tripa. Tripe sprema najtrofejniji kuhar Krešo koji najavljuje njegovo najbolje izdanje. Uz vrhunske Tripe posjetiteljima će biti na raspolaganju i jog na kojem će se tog dana igrati, a što drugo nego - boće. Krešo sa spremanjem Tripa počinje oko 12h, a spremljene se Tripe očekuju oko 17 sati.
. . . Ovdje možete pogledati kako izgleda mjesto održavanja slijedeće 5. revijalne Triperijade: PIC1, PIC2, PIC3.
. . . Zahvaljujemo boćarskom klubu 'BRAJDA' na pozivu.

27. srpnja 2007. BIJELI OBLACI IZNAD MOTOVUNA
MOTOVUN. . . Za nama je još jedan Motovun film festival na kojem je prikazano stotinjak filmova. Osim za gledanje filmova, posjeta galerija, vinarija i ostalih znamenitosti Motovuna, brojni Triperi koji su pohodili Motovun iskoristili su priliku i za neke važnije klupske zadatke. Naime, nakon raznih previranja i oluja u klupskom vodstvu došlo je vrijeme da se klupko počne odmotavati. Za početak u tijeku festivalske večeri dosadašnji je stijegonoša izjavio da preuzima mjesto klupskog tajnika. Preuzeo je prazno mjesto tajnika i službeno zauzeo ulogu v.d. tajnika. Vršitelj dužnosti ostaje do izglasavanja na slijedećem sastanku. Čestitke novom tajniku. Klupko se počelo odmotavati. Ovog trenutka otvara se mjesto stijegonoše. Svi zainteresirani neka se jave.
. . . Trip of the pic iz Motovuna.
. . . Podsjećamo da je 11.08. revijalna Triperijada u parku boćarskog kluba 'Brajda'. Tripe sprema naš najtrofejniji kuhar Krešo. Plakati i potankosti uskoro.
. . . Na samom početku rujna gostujemo u gradu Bakru također sa revijalnom Triperijadom. Kuhari su naši članovi koji dolaze iz Poreča.
. . . I jedna još neobjavljena vijest. TRIPERI su dobili poziv od mesne industrije 'PIVAC' i turističke zajednice grada Vrgorca. Radi se o poznatoj manifestaciji koja se tradicionalno održava u Vrgorcu - BIKLIJADA. Narodni običaj pijenja vina i mlijeka uz bogatu gastronomsku ponudu. Triperi će naravno pokazati svoje umijeće pripreme Tripa i to uz dostojnu konkurenciju. Manifestacija će se održati u listopadu. Zahvaljujemo Vrgorcu na pozivu.

19. srpnja 2007. CRNI OBLACI IZNAD MORDORA
CRNI OBLACI IZNAD MORDORA. . . Dragi naši posjetitelji stranice, primjetili ste da se stranica ne obnavlja u zadnje vrijeme. Naravno da postoje opravdani razlozi: sredina je ljeta i puno radikalnih članova TRIPERA je na godišnjem odmoru. Ali to i nije tako kako Vam izgleda na prvi pogled...
. . . Danas je održan sastanak upravnog odbora i promijenjene su slijedeće 'situacije' u Udruzi.
. . . Točka prva
: Predsjednik Udruge nakon toliko izgubljenih živaca, slobodnog vremena, otkazivanja poslušnosti određenih članova, nudi svoj mandat na raspolaganje (čitaj: ostavka). U narodu bi kazali 'puna mu je kapa',
. . . Točka druga
: Čitajući iz statuta u ovom trenutku V.D. predsjednik je, dosadašnji potpredsjednik Worf.
. . . Točka treća
: Tajnik nije službeno objavio ostavku, ali gledajući ponašanje ona je u tijeku.
. . . Točka četvrta
: Čuvar lonca nakon neposlušnosti, zadužio je novog pomoćnika,
. . . Točka peta
: Glasnogovornik, također, daje svoj mandat na raspolaganje (čitaj: ostavka) iz razloga osobne nepouzdanosti.
. . . Čuvar klupske zastave,isto tako, spominje izlazak iz klupskih zaduženja.
. . . Komentiralo bi se kao lagani ARMAGEDON, 'oliti' light raspad sistema. Niti stari Rim nije bio vječan. .
. . . Iz prethodnog izvješća možete naslutiti da su se nadvili crni oblaci iznad TRIPERA. Kao što to i 'biva', nekom, na žalost, a nekom na veselje.
. . . Vjerni naši članovi, slijedećih mjesec dana nemate razloga za brigu. 11. kolovoza održati će se revijalna Triperijada u boćarskom klubu 'BRAJDA'.
. . . Na samom kraju kolovoza sprema se veliki spektakl u organizaciji TRIPERA, grada Bakra, 7 nedvojbenih, Muff diversa i ostalih dobrih duša. Spomenuti događaj koji će se održati na stadionu NK'Borac' iz Bakra nikako nemojte propustiti. Sve ostale potankosti možete pročitati na našoj stranici, ako ne umremo od vrućine. EAT TRIPE OR DIE.

10. srpnja 2007. BILO JEDNOM NA KANTRIDI
MORSKI PRASAC TRIPER. . . Dali je to bilo to ? Jesu li Triperi odradili svoju misiju ? Dali je zaista japanka ljetna obuća ? Hmmm ...
. . . Nešto je trulo u državi Danskoj. Ima li smisla oprati lonac ili podijelit 300 porcija. Naravno da ne! Zašto se sada zamarati kad ćemo još jednom sve ponoviti u slijedećem životu. Nije nit' čudo kad je vani preko 30 u hladu. Znanstveno je dokazano da na spomenutoj temperaturi mozak može pomiješati svoju putanju elektrona i kemijsko električnih impulsa. Dakle, 'ajmo' se malo svi odmorit. Hoćemo li pozive u grad Bakar i Vrbnik zaobići ovisi samo o HORMONIMA. Zašto ljetni snijeg padne, recimo, u Delnicama i Austriji, a zašto asteroid nije pogodio Kvarner ? Na ova i slična pitanja odgovor možete dobiti na 981. Još malo pa tona.
. . . U međuvremenu pogledajte fotografije sa zadnje revijalne Triperijade i koncerta u Morskom Prascu >>>.
. . . Zbor Udruge slijedećeg tjedna u bespućima Sušaka.

30.lipnja 2007. LJETO, PLAŽA, TRIPE, GAŽA
MORSKI PRASAC TRIPER. . . Za sve koji nisu još vidjeli fotografije zadnje Triperijade u studiu 'foto Kurti' na mrtvom kanalu, postavljena je druga (klupska) garnitura fotki 15. Triperijade u rubrici FOTOTRIP. Ukoliko želite nabaviti koju fotografiju sa zadnjeg druženja, to još uvijek možete obaviti u spomenutoj foto radnji. Foto studio KURTI na Fiumari (51000 Rijeka naravno).
. . . Najnoviju zanimljivu TRIP OF THE PIC poslao nam je jedan naš član. Novi TOP se zove 'Daj babi kunu'. Postavljen je i novi background za desktop, inspiriran novom Trip majicom. Ostali umjetnički radovi su i dalje u rubrici FUNTRIP DOWNLOAD.
. . . Pripreme za slijedeću revijalnu Triperijadu su u tijeku. Zbog čestih poziva i pitanja ponavljamo da rezervacije za mjesto nisu potrebne, ali ne garantiramo porciju Tripa onima koji kasne. Ne znamo koliko će vremena izdržati tih 300-tinjak porcija. Navodno da Nizozemci obožavaju Tripe, a s obzirom da se obilježava Nizozemski tjedan moramo im rezervirati koju porciju. ;-)

27.lipnja 2007. REVIJALNA TRIPERIJADA U MORSKOM PRASCU
MORSKI PRASAC TRIPER. . . Došlo je vrijeme i za jednu ljetnu revijalnu Tripeijadu. 4. revijalna Triperijada održati će se u srijedu, 4.07.2007. u Morskom Prascu. Morski prasac je ugostiteljski objekt smješten na Kantridskoj plaži. Na spomenutom mjestu već se nekoliko ljeta održavaju razno-razni koncerti, kulturne priredbe i ostale slične aktivnosti. Da i ovoga puta Triperijada nebi prošla bez glazbene podloge pobrinut će se grupa GORI USSI WINETOU na čelu sa Franci Blaškovićem i grupa ONE PIECE PUZZLE .
. . . Sva ta događanja i još puno njih dio su obilježavanja 40 godina Palacha, 10 godina MMC-a u sklopu kojeg je otvorenje izložbe MUZEJA MODERNE I SUVREMENE UMJETNOSTI, te obilježavanje NIZOZEMSKOG TJEDNA. Potankosti o događanjima slijedećeg tjedna objavljujemo na 'sajtu' ovih dana.

21.lipnja 2007. OTVORENJE UDRUGE.HR
GRADSKA VIJEĆNICA. . . Predstavnici Tripera su nakon poziva Udruge Korak ispred, jučer prisustvovali otvorenju nove internet stranice www.udruge.hr.
. . . Svečano otvorenje otvorenje održalo se u srijedu 20.6.2007. u 12,30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Puštena je u rad baza podataka udruga Republike Hrvatske. Baza sadrži sve registrirane udruge u Republici Hrvatskoj, a razrada prve faze završena je za Primorsko-goransku županiju, te je na www.udruge.hr moguće dobiti informacije o aktualnim kontaktima i statusu organizacije.
. . . Za dizajn, funkcionalnost i pretraživanje baze pobrinuli su se mladi stipendisti, polaznici programa stručnog usavršavanja Udruge mladih Korak ispred, koji je osmišljen i realiziran u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Microsoft Hrvatska i Otvorenim učilištem PROFOKUS, te je ovaj događaj ujedno i promocija njihovog praktičnog rada.
Baza udruga je rezultat pilot projekta stvaranja prvog Regionalnog info-centra u Republici Hrvatskoj koji se provodi u organizaciji Udruge mladih Korak ispred.
. . . U RH registrirano je 31399 udruga, od toga 2543 u PGŽ. 10 % svih Udruga ima službenu internet stranicu.
. . . Svečano otvaranje u gradskoj vijećnici pogledajte na slijedećim fotkama: PIC1, PIC2, PIC3, PIC4.

18.lipnja 2007. TRIPA SVETOG VIDA
ARCA FIUMANA. . . Nedjelja popodne, vruć i sunčan dan, na moru lagana tramuntana, Arca Fiumana blago 'valja'. Kuhari MILEN i BEMBO sa svojim pomoćnicima ZDENKA i RONKO počeli su pripremu Tripica već od 15h. U kuhinji u kojoj su i toplomjeri od vrućine pucali kuhari su se znojili kao da su na nekom maratonu ili 15-satnom rave partiju. Pod takvim uvjetima i nakon cca. 5 sati uloženoga truda i borbe sa 60-tak kilograma Tripa, trud je urodio plodom. U to vrijeme brod je postajao sve bučniji, a Triperi su se skupljali iz svih smjerova (Crikvenica, Jadranovo, Vrbnik, Baška, Omišalj, Poreč, Opatija, Kostrena, Rijeka ...). Isproban je i po prvi put početak Triperijade sa interesantnom glazbenom pozadinom: Enio Moricone, 'Za šaku dolara'. U tom trenutku se Ševac u fraku hvata mikrofona i najavljuje događaj. Uz zvuke 'špageti' vesterna na podij istrčavaju kuhari učesnici. .
. . . Cijelovečernji glazbeni ugođaj osim domaćih primorskih i riječkih rokerskih nota, osvježavao je i istančan zvuk gitare MARIA FURKE, koji nije štedio glas. Promovirana je i nova Triperska majica 'ŽIRAFE, PINGVINI I TRIPERI'. Nakon što je klupski maneken na podiju predstavio novu Trip majicu, upoznali smo se sa novom glasačkom kutijom. Članica HEX dala si je truda i izradila novu glasačku kutiju koja doslovno pokazuje ljubav prema Tripama. Negdje oko 21.00h, nakon uobičajenog nestrpljivog iščekivanja Tripa, došao je i taj trenutak. Nije lako podijeliti 250 porcija Tripa i pritom paziti na A i B lonac. Pohvale osoblju Arke koji su se vrijedno rastrčali po restoranu. Četiri konobara dijelili su spravljene porcije više od sat vremena. Stiglo je i vrijeme glasovanja. Nakon što su članovi glasačkim listićima uredno napunili novu izbornu kutiju, za komisioni stol sjelo je 8 članova. Nakon podužeg zbrajanja, oduzimanja, djeljenja, pisanja dobili smo pobjednika.
. . . Triperski forum je odlučio da je BEMBO zlatni kuhar mjeseca. BEMBO i njegov pomoćnik RONKO ocijenjeni su ocjenom 7.32. Srebrni kuhar mjeseca MILEN i pomoćnica ZDENKA ocijenjeni su ocjenom 6.67. BEMBO na tablici PRVE HRVATSKE TRIP LIGE sada stoji na 4. poziciji dok je MILEN zauzeo 15. mjesto. Inače, na tablici se sada nalaze 24 kuhara. Da ocijene nisu niske govori i činjenica da je ova 15. Triperijada po ocjenama na drugom mjestu svih do sada ocijenjenih Triperijada. Jedina još uvijek bolje ocijenjena Triperijada je HRVATSKO UGARSKA NAGODBA (7. Triperijada, Bazovica).
. . . Nakon podjele medalja i prelaznog pehara program se uz MARIA FURKU polako bližio kraju. Ipak je sutradan prvi ovotjedni radni dan. Veliko hvala kuharima (glavnim i pomoćnim), zaposlenim članovima, a posebno tajniku Pečenom koji je i ovom prilikom izgubio koju kilu i pokoji živac. Hvala ljubaznom osoblju ARKE. Hvala svim članovima koji su i ovoga puta svojim prisustvom uzdigli Tripice i klub na jednu višu razinu.
. . . Biti će još osvrta na Triperijadu, TRIPA SVETOG VIDA. U našim kolumnama osvrte su obećali Ševac u fraku i Worf. Klupske fotografije Triperijade će uskoro osvanuti u FOTOTRIP rubrici. Podsjećamo Vas da Vaše fotografije sa Triperijade koje je uradila profesionalna ekipa iz foto studija FOTO KURTI možete pogledati i nabaviti u radnji FOTO KURTI na mrtvom kanalu (Fiumara).

16.lipnja 2007. TRIPERI U GRČKOJ, JEŽEVI NAPADAJU
GRČKI TRIPERI. . . Ekipa 'Grčkih Tripera' poslala nam je fotografiju sa Grčke Akropole. Uz moto 'BILO KUDA TRIPER SVUDA' Triperi su klupsku zastavu proveli kroz Atenu i izvjesili je na Akropoli. Fotku možete pogledati u rubrici TRIP OF THE PIC.
. . . Obavještavamo stanovnike istočnog dijela Rijeke, odnosno Sušaka, da se po cestama i parkovima pojavila pošast JEŽEVA. Ne radi se o šali nego o ozbiljnom problemu. Ježevi izlaze na ulice blokiraju prometnice, a po mogućnosti napadaju i prolaznike. Najčešće napadaju ugrizima svojih zubi. Ugriz im je snažan i bolan. Zabilježeni su već neki slučajevi ugriza poštenih prolaznika. Pretežno napadaju u sumrak i noću.
. . . Zubi su im šiljasti i oštri, dobro prilagođeni njihovom načinu prehrane. Sve vrste imaju relativno puno zubi, kod nekih vrsta se zadržalo 44 zuba, što je bio prvobitni broj zuba viših sisavaca. Prednji sjekutić je često veći od slijedećih, gornji kutnjaci imaju četiri kvržice, dok su stražnji često reducirani.
. . . Probavni sustav im je vrlo jednostavno građen. Nemaju slijepo crijevo, a crijevo im je jednostavna i vrlo kratka cijev, u usporedbi s dužinom tijela. Testisi mužjaka su im izvan trbušne šupljine u kožnom naboru koji podsjeća na scrotum, a maternica ima dva "roga".
. . . Centar za obavješćivanje ne zna uzrok najezde Ježeva, ali preporuča pučanstvu da ostaje u kućama dok se opasnost ne smiri.

15.lipnja 2007. DAN SVETOG VIDA
SVETI VID. . . U povodu danjašnjeg Blagdana gradskoga zaštitnika svetoga Vida, Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke i ugostitelji grada Rijeke pripremili su i poklonili građanima rižot od plodova mora i štrudele od trešanja. U Gastrofešti, organiziranoj na Trgu 128. brigade HV-a po prvi put, više od 1400 porcija rižota i 40 metara štrudela od trešanja građanima je podijeljeno u rekordnom vremenu.
. . . U organizaciju prve takve manifestacije u okviru proslave sveca zaštitnika Rijeke uključio se velik broj riječkih ugostitelja i slastičara, i to restorani Municipium, Zlatna školjka, Brasseria As, Feral, Tarsa, Pul Belega, Arca Fiumana, Blato 1902 d.d., zatim Grand hotel Bonavia, Jadran hoteli, d.d., Karolina catering, Brodokomerc Forum, Slastičarna Cont, Bolero, Reks i Filodrammatica.
. . . Želeći prezentirati Rijeku u obilježavanju Dana sv. Vida na jedan novi način, smišljena je gastro-manifestacija u sklopu koje su građanima ponuđene dvije prepoznatljive namirnice, karakteristične za ovo doba godine - savijaču od trešanja koje su ustvari i postale jedan od prepoznatljivih simbola obilježavanja ovog blagdana, te rižoto s plodovima mora. izvor-www.rijeka.hr.

11.lipnja 2007. NOVI 16. HUM-ZHA
?. . . Preostalo je još šest dana do 15. TRIPERIJADE. Pripreme su u tijeku. Rezervacije mjesta i dalje traju iako su pri kraju. Ostalo je još dvadesetak mjesta. Naravno uvijek postoji mogućnost da netko otkaže svoje mjesto.
. . . Startala je i nova nagradna igra HUM-ZHA. Pogodi tko je i pivo je tvoje. Sponzor nagradne igre je i dalje 'Arca Fiumana'. Zato požurite i budite prvi. Nagrada je dvije cuge na slijedećoj Triperijadi. Broj pokušaja je neograničen. Odgovore možete ponuditi na FORUMU u rubrici HUM-ZHA, topic 16. HUM-ZHA. Fotke se osvježavaju bilo kad i bilo kad. i bilo kad. Od 0-24.

8.lipnja 2007. CICCIOLINA I BRODSKE TRIPE
Cicciolina. . . Kakvo oko sokolovo !!! HUM-ZHA je pogođen u drugom krugu! Čestitke Worfu na pogotku. Morat ćemo malo jače zamutit fotke jer prebrzo pogađate. Nagradni zadatak bila je Cicciolina, pravog imena Anna Ilona Staller, rođena 26.11.1951. Želite li bolje upoznati spomenutu divu pogledajte njen 'sajt'. Ovom prilikom pozivamo Cicciolinu na slijedeću Triperijadu. Rezervirano joj je mjesto odmah do tajnika.
. . . Vrlo skoro slijedi novi zadatak. Arca Fiumana još nagrađuje!
. . . U TRIP OF THE PIC možete pogledati fotografiju koju nam je poslao Triper OGI. On je inače pomorac i trenutno plovi po dalekim morima i kao što vidimo na svojim obrocima jede, naravno, Tripice. Tripice iz brodske kužine - LNG Tripice. Zahvaljujemo posadi na fotografiji i želimo mirno more i još puno Tripica.

6.lipnja 2007. HUM-ZHA I TRIPERI NA OLIMPU
HUM-ZHA. . . Prijave za 15. Triperijadu i dalje teku. Zbog čestih upita ponavljamo da su prijavna mjesta Rijeka-Centar, Jedrarska ulica, Caffe 'CITTA VECCHIA', Sušak-Vojak, preko puta vojarne, Caffe'SMART', Kostrena, iza pumpne stanice, Caffe 'SANTA LUCIJA'. U susret slijedećoj Triperijadi moramo osigurati i neke stvari koje nedostaju u klubu. Radi se o glasačkoj kutiji i veslima. Glasačka kutija koja je ustvari kutija za cipele sa probušenom rupom, 'dala' je svoje i ispustila dušu. Onaj koji donese novu kutiju na Triperijadu, ima popust pri istoj. Kutija mora sadržavati minimalne uvjete: prorez za listiće, prigodni natpis itd. Što se tiče vesala, odnosno, palentara, situacija je slična. Kuhari nemaju sa čim promiješati svoje velike 50 litarske lonce. Palentari ne moraju biti izrađeni od maslinovog drva, niti izrezbareni sa nekim antičkim detaljima (kao što je već TODOR izradio). Vesla moraju biti funkcionalna i dužine cca. 130 cm.
. . . Prije nekoliko dana jedna grupa TRIPERA uputila se put Grčke. Naravno ponijeli su klupsku zastavu sa sobom. Hoće li je izvjesit na Olimp ili u Delphima još ćemo vidjeti. Fotografije grčkih TRIPERI vidjeti za koji dan.
. . . Napokon je i otvorena rubrika HUM-ZHA. Novi 15. zadatak je pred Vama. Kao što znate, svatko ima pokušaja do mile volje. Nagrada je dvije cuge na slijedećoj Triperijadi, a sponzor nagrade je 'Arca Fiumana'. Svoja riješenja ponudite na FORUMU u rubrici 15. HUM-ZHA.

4.lipnja 2007. LAJAVAC S ONE STRANE OGLEDALA
Z ONE BANDE. . . Ma baš se malo mislim da knjigama neću više numerirat stranice, ono 1,2,3,4… Kako moj frend kaže što su ti novine, crno i žuto. Prva, zadnja, sport, crna, znači jedno četiri komada. Tako i knjige treba pisat, a na korice kakvu p…u, motor ili janjetinu. Kužiš tko je koga ubio, tko je prevario ili ukrao, koliko droge i to ili 'ko koga j…, koji nogometaš je profurao sa kojom manekenkom . . . pročitaj više>>>

3.lipnja 2007. TRIPA SVETOG VIDA
MARIO FURKA. . . Prijave za 15. Triperijadu u punom su jeku. Kuhari javljaju da treniraju kod kuće. Mario Furka nateže žice na gitari. Glasnogovornik - voditelj programa ispija sirova jaja. Potpredsjednik gladuje.
. . . S obzirom da je u protekle tri godine, klupska glasačka kutija 'dala svoje' i sada je rasparana i prljava, otvara se natječaj za izradu nove glasačke kutije. Naravno najboljem uratku slijedi nagrada na slijedećoj triperijadi. Više informacija slijedećih dana. U susret slijedećoj Triperijadi slijedi i nova HUM-ZHA. Sutra novi zadatak.
. . . Nova trip of the pic prikazuje otvorenje MORSKOG PRASCA prošlog petka.

30.svibnja 2007. U SUSRET 15. TRIPERIJADI !!!!
ARCA FIUMANA. . . Nakon dvije revijalne Triperijade i gostovanja po otocima došlo je vrijeme i za jednu natjecateljsku Triperijadu. Došlo je vrijeme sukoba palentara! Kuhari su željni ocjenjivanja i uzdizanja na ljestvici PRVE TRIP LIGE. U ovom trenutku neki su kuhari na čekanju, a dvojica su došli na red. Kuhari na slijedećoj Triperijadi su MILEN(143) I BEMBO(384). Oba su kuhara povećeg kuharskog staža i još se nisu natjecali. Sprema im se 60-setak kilograma Tripica.
. . . Slijedeća se Triperijada održava na već poznatom brodu 'Arca Fiumana'. Restoran na brodu ugošćuje Tripere u nedjelju, 17. lipnja 2007. Danas u popodnevnim satima liste sa prijavama biti će na slijedećim prijavnim mjestima: caffe 'Citta Vecchia' - Rijeka centar, caffe 'Smart' - Sušak Vojak, Caffe 'Santa Lucija' - Kostrena. Sutra će biti objavljen plakat.
. . . PONAVLJAMO da je broj prijavnih mjesta ograničen prostorom održavanja, odnosno ne možeš slona staviti u fiću. Iz tog razloga, zainteresirani neka se prijave na vrijeme jer se prijavna mjesta zatvaraju nakon popune prostora!
. . . Sve ostale informacije o slijedećoj Triperijadi pratite na našoj stranici.

28.svibnja 2007. SVAKA IM ČAST
SVAKA IM ČAST. . . Surfajući po internetu naletjeli smo na još jedan komentar o TRIPICAMA i TRIPERIMA. Odmah upozoravamo da autor baš i nema profinjeni Trip ukus. Tekst prenosimo u cijelosti. Slijedi citat:
. . ." TRIPICE ILI FILEKI - Najgore jelo na svijetu
. . . Bili jednom jedni ljudi koji su voljeli jesti žlijezde svinjskog porijekla. Nije nam jasno da je smradu tog "specijalitet