GODINA 2006

25.12.2006. KLUPSKA BOŽIĆNA ČESTITKA
XIII TRIPERIJADA. . . Svim TRIPERIMA, sindikalistima, sponzorima, surferima, simpatizerima, rockerima, performersima, Dj-ima, kuharima, strojovođama, klaunima, sitnim lopovima, falšim djeda mrazovima, zemljanima i vanzemaljcima;
. . . Rudarima, bolničarima, vatrogascima, šoferima, roniocima, bageristima, nogometašima, skijaškim skakačima, pjevačima, izbacivačima, hrvačima, poetama, pjesnicima, piscima, kolačima, mesarima, vojnicima, zaštitarima, grobarima, manekenima, poduzetnicima, naplatničarima, reketarima, slonovima, animatorima, ložačima, turističkim vodičima, ljudima dobre i loše volje, skakačima, pucačima, gamerima;
. . . i svima onima koje smo zaboravili spomenuti;
. . . Klub ljubitelja Tripica TRIPERI želi SRETAN BOŽIĆ . . .
. . . Posebne čestitke rešou sa patologije. Rešo nedaj se mi smo uz tebe.
23.12.2006. I DEJD ZARM ILOV EPIRT
XIII TRIPERIJADA. . . Za nama je XIII TRIPERIJADA! 80-tak Tripera i 100-tinjak posjetitelja Prošlo je kroz Hrvatski dom u Sušačkoj Dragi. Prostor doma pokazao se kao vrlo funkcionalan, lijep i za Triperijade adekvatan. Ili kako bi naš član Čop kazao: čistih četiri plus! Program je i ovoga puta bio maštovit i bogat. Natjecanje se odigralo između PANDE (pomoćni Ino) i ŠĆUKIJA (pomoćni Obo) koji su pripremili 55 kilograma Tripica spakiranih u više od 200 porcija. Pobjedu skupa sa peharom i zlatnom medaljom uz gromoglasan pljesak odnio je ŠĆUKI. Ocijene su opet bile vrlo tijesne. ŠĆUKI 7,2 - PANDA 6,8.
. . . Popratni program je ovoga puta sadržavao reviju sa modnim kreacijama Tajči Čekade. Desetak manekena i manekenki uz pljesak i ovacije prodefiliralo je dvoranom i binom. Hvala Tajči! Na terasi ispred kafića 'Maličić' odigralo se povlačenje konopa između dvije ekipe. Ekipa 'Vrbnik' pobijedila je domaću ekipu 'Sušačka Draga' 2:1. Na bini je održana dodijela zahvalnica za pojedince, firme, restorane . . . koji su svojim zalaganjem, trudom ili materijalnom pomoći pomogli u radu kluba. To su Slovenski dom 'Bazovica'-caffe 'Saratea', taverna 'Vidikovac'-Kostrena, 'Liburnika' Nekretnine, bivši potpredsjednik sadašnji poeta Gosp. Ivan Brusić Brule, bivši tajnik Gosp. Danijel Dekanić Drska, Gosp. Ivo Škerjanec Obo buffet 'Maličić' Draga, Gosp. Željko Šarić klub 'Lujzijana', Gđa. Sandra Blažević knjigovodstveni servis 'Aktiva' i Gosp. Aleksej Červar mala krčma 'Skalinada'.
. . . Triperijadu su posjetili i već nama dobro znani biker klub 'Muff Divers'. Ne zaboravimo da su bikeri prisustvovali i gostovanju Strašnih Riječana u Zagrebu. Svoj zadatak kao i uvijek dobro je obavio naš voditelj programa ŠEVAC. Hvala svim članovima koji su sudjelovali u ogranizaciji. Vrijeme je da se malo odmorimo od svih ovih 'hepeninga'. Fotografije uskoro . . .
17.12.2006. PRIJAVE ZA XIII TRIPERIJADU
XIII TRIPERIJADA. . . Prijave za slijedeću Triperijadu se primaju do četvrtka ujutro ili do popunjenja mjesta. Mjesto možete rezervirati u centru grada u caffe baru 'Citta vechia' (pokraj glavne gradske biblioteke), na Sušaku u caffe baru 'Matra' (na Piramidi, bus stanica prije mrtvog kanala) i u Kostreni u caffe baru 'Santa Lucija' (iza pumpne stanice).
. . . Ponavljamo da se slijedeća XIII Triperijada održava u Sušačkoj dragi u 'Hrvatskom domu' (prostor gdje su se nekada održavale maškare). Triperijada počinje u 18.30 sati u četvrtak 21.12.2006.
13.12.2006. ODRŽANA HARTERA U ZAGREBU, TRIPICE POSTALE FILEKI
IZLET U ZAGREB. . . U metropoli je uspješno predstavljena nova riječka kultura, odnosno 'Dan Hartere u Zagrebu' u izvedbi 'Strašnih Riječana'. Može se slobodno kazati da si je dala truda riječka delegacija, rokera, DJ-a, performera, umjetnika i naravno nas Tripera gastronoma. Osim tri autobusa riječana klub 'Močvara' je prošli utorak primio i nekoliko stotina ostale zagrebačke publike. Iz punog kluba odjekivala je glazba sa čak tri flora. Na jednom je nastupala riječka rock scena, na drugom elektronska glazba i naravno na terasi Duško Jeličić - Dule ispred tri lonca i 55 kilograma Tripica.
. . . Naš najtrofejniji kuhar KREŠO uz svoje pomoćnike spremio je čak 340 porcija Tripica ili kako su se u 'Močvari' toga da nazivale - Filekima. Ovoga puta nije bilo ocijenjivanja ali reakcije degustatora su bile sjajne. Ima li smisla spominjati da niti jedna porcija nije bila viška. Te večeri bi vjerovatno i još toliko bilo pojedeno da je bilo mogućnosti. U jednom članku nije moguće spomenuti sve događaje te večeri bogate programom, ali ćemo se potruditi u slijedećim člancima, kolumnama i reakcijama na forumu. Spomenimo još da je naš Triper maneken uspješno prodefilirao stazom skupa sa ostalim manekenkama noseći više nego interesantnu kreaciju :-) . Fotografije će uskoro biti dostupne u našoj galeriji.
. . . Ovim putem klub zahvaljuje glavnom organizatoru Damiru Martinoviću - Mrletu na pozivu i dobroj suradnji, veliko hvala Krešotu koji se svojski potrudio, hvala staroj dobroj 'Lujzijani' koja nam je posudila cijeli kuharski asortiman. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinjeli uspješnoj realizaciji ovog hepeninga.
. . . Sve ovo nebi bilo moguće izvesti bez sponzora koji su nam materijalno osigurali Tripice i svu ostalu hranu. Veliko hvala maloj krčmi 'SKALINADA' iz Voloska i agenciji za nekretnine 'LIBURNIKA' iz Rijeke!
. . . Uz sva ova bogata događanja, nemojte Triperi zaboraviti slijedeću Triperijadu koja se održava u Sušačkoj Drazi u Hrvatskom domu slijedeći četvrtak u 19.00 sati. Uskoro plakat i sve ostale informacije.
2.12.2006. ZG REVIJALNA TRIPERIJADA
IZLET U ZAGREB. . . Prijave za put u Zagreb traju već na veliko. Još uvijek ima mjesta što ne možemo garantirati za koji dan. Zagrebački klub 'Močvara' ugostit će nas 12.12.2006. Kreće se sa 'Delte' u 17.00h. U Zagrebu 50 kg Tripica sprema tko drugi nego naš najtrofejniji kuhar KREŠO. Ponavljamo da se prijave vrše u turističkoj poslovnici Autotransa i kod nadležnih u udruzi.
. . . Što se tiče slijedeće XIII Triperijade, prijave startaju sredinom tjedna. Po zadnjim informacijama Triperijada se održava u Sušačkoj Dragi 21.12.2006.
. . . Ovaj će se mjesec skuhati i degustirati više od 100 kg tripica što je još jedan svojevrsni rekord. Uskoro više informacija . . .
28.11.2006. TRIPERI U ZAGREBU
IZUM. . . Nadam se da webmaster može početi vijest prvo sa isprikama.
. . . Svim triperima, članovima, forumašima, i ostalim stalnim surferima na ovoj stranici. Ispričavamo se zbog neredovitog javljanja.
. . . Ako uzimate u obzir da smo u proteklih mjesec dana tražili prostor za Udrugu i sve ostale naše popratne zanimacije; Ako uzimate u obzir da smo morali konsolidirati redove nakon prošle Triperijade; Ako uzimate u obzir da sada imamo zavidan broj od cca~250 članova; Ako uzimate u obzir da svi mi radimo volonterski u cilju dobre zabave i druženja; Ako uzimate u obzir da već podosta dana sređujemo i put u Zagreb - onda razumijete i neredovito javljanje na stranici. Hvala takvima.
. . . Sve u svemu obavještavamo članove da smo pozvani od strane našega 'gradskog pokreta' 'STRAŠNI RIJEČANI' da zajedno sudjelujemo na gostovanju u Zagrebu. Gostovanje je pod imenom 'DAN HARTERE U ZAGREBU' i održava se 12.12.2006. u klubu 'MOČVARA'. Prijaviti se mogu svi naši članovi i pravilo je i ovoga puta isto kao i za Triperijadu. Prijave se primaju do popune mjesta (49 autobusnih sjedala).
. . . Prijave se ovoga trenutka primaju kod klupskog tajnika, potredsjednika i predsjednika. Također se možete prijaviti i u poslovnici 'Autotransa' na žabici (turistički odjel), uz predočenje članske iskaznice.
. . . Uskoro više obavjesti . . .
06.11.2006. NAPOKON NEŠTO JEDNOSTAVNIJE
IZUM. . . S ciljem da se smanji broj zaraženih HIV-om, ovaj vikend u Južnoj Africi počinje prodaja posebnih, "brzih" prezervativa.
. . . Pronto kondomi se mogu staviti za samo jednu sekundu te se ne moraju otvarati ni odmotavati (video). Dizajner Willem van Rensburg, kojem je trebalo 5 godina da ove kondome dovede na tržište, za BBC je izjavio kako je "korištenje običnih kondoma prava gnjavaža. Dok ga uspijete staviti, raspoloženje je već skoro prošlo", te da se nada kako će kondomi Pronto ohrabriti TRIPERE i ostale ljude da ih više koriste.
. . . Prezentacijski video možete pogledati ovdje.
23.10.2006. SVEMIRSKA NUŽDA
SPACE TOILET. . . Svemirski letovi, traju dulje ili kraće, ali svakako dovoljno dugo da ljudsko tijelo pokaže potrebu za obavljenjem higijenskih potreba (pranje kose, tuširanje, toalet). Ovaj trenutak zanima nas obavljanje nužde u bestežinskom stanju. Astronautima ta radnja uopće nije jednostavna. Svemirski wc sastoji se od lijevka na cijevi za urin (PIC1), kompresor i spremnik otpada, spremnik za vlažni otpad. Model koji koristi Space Shuttle nešto je napredniji od onoga na svemirskoj postaji Mir.
. . . Astronauti prije leta u svemir dobro proučavaju ovaj uređaj. Vježbaju na simulatorima sa instaliranim kamerama, tako da bi u svakom trenutku mogli znati kako im je tijelo pozicionirano na WCS-u (Waste Colleston System). Obzirom da se WCS koristi u bestežinskom stanju, potrebno je biti vezan na uređaj. Astronaut je privezan na uređaj sa dvije ručke koje se namaknu preko nogu u sjedećem položaju i na taj način ne dopuštaju tijelu da se odvoji od sjedala na WCS-u. Na uređaju su instalirane i stope sa trakama sa čičkom, kako bi i noge bile pričvršćene za uređaj tijekom boravka na uređaju.
. . . Uriniranje se obavlja preko cijevi na kraju koje se nalazi plastični lijevak. Svaki astronaut ima svoj lijevak a žene imaju drugačije oblikovani taj prihvatni element.
. . . Obzirom da se radi o delikatnom stanju u svemiru, zbog tehnoloških razloga razdvajaju se dvije vrste ljudskog otpada. Zbog toga postoji poseban spremnik za koherentni otpad koji se čuva u samom WCS-u, dok se toaletni papiri odlažu u poseban spremnik namijenjen samo tome, koji se posebno pakira i čuva do slijetanja na Zemlju. Otpad se nakon slijetanja na Zemlju deponira u posebnoj kompaniji koja priprema WCS za slijedeći let. Ovdje možete pogledati fotografije svemirskog wc-a: PIC1, PIC2, PIC3.
. . . U shuttleu nema puno mjesta pa je toalet smješten na malom prostoru i zaklonjen jedino malim zastorom, ali ako je cijena letova u svemir ovo narušavanje privatnosti, astronauti su je spremni platili.
16.10.2006. TRIPERI ISTRČALI MARATON
TRIPERI NA MARATONU. . . Bez obzira na grčeve zadnja 4 kilometra CHUDO je uspio istrčati 42 kilometra. Triperska majica je prošla 42 kilometra za 3 sata, 52 minute i 26 sekundi.
. . . Prosječna brzina puta je bila 10,892 km/h. Statistiku utrke našeg Triperskog predstavnika kao i video možete pogledati na službenoj stranici maratona>>>. Podsjećamo da je broj našeg predstavnika bio 527.
. . . Ovim putem klub ljubitelja Tripica čestita našem predstavniku na postignutom uspjehu i zahvaljuje na promociji kluba.
. . . Gdje će majica TRIPERI slijedeći puta biti predstavljena možemo samo nagađati. Po našim informacijama na Južnom polu, ali o tome drugi put . . .
15.10.2006. TRIPERI DANAS NA MARATONU
TRIPERI NA MARATONU. . . Kao što smo već najavili na našim vijestima, naš član CHUDO danas u Amsterdamu trči maraton i to u TRIPERSKOJ majci.
. . . Danas 15. listopada 2006. u Amsterdamu se održava 31. po redu "ING AMSTERDAM MARATHON". Jedan od najvećih takvih događaja u svijetu okuplja oko 30 000 sudionika, među kojima i neke od najpoznatijih svjetskih maratonaca.
. . . Tamo će se pod startnim brojem 527, u kategoriji Msen (muškarci do 34 godine života), naći I jedan TRIPER koji je već jednom sudjelovao na ovom maratonu, pretrčavši ga za 3 sata i 57 minuta. Ove godine nada se barem malo boljem rezultatu. Pripreme su trajale pet mjeseci. Uz svakodnevno trčanje dionica dugih I do dvadesetak kilometara, naš maratonac pazio je također i na prehranu. Naravno prizant će Chudo tripice, pošto ih obožava, našle su se često na jelovniku.
. . . Za ovu priliku Udruga Ljubitelja Tripica: Tripe – Rijeka, uručila je svom članu prigodnu majicu s logom “tripera” u kojoj će on trčati.
. . . Uz Chuda će također po drugi put nastupiti još jedan Riječanin u kategoriji M35 (muškarci od 35 do 39 godina života).
. . . Vodstvo udruge zaželjelo je svom članu sretan put I uspješan nastup, te što skoriji povratak sa slikama I vijestima.
. . . Pomoć u financiranju majice pružilo nam je poduzeće za prodaju građevinskog materijala JADRAN-IMPEX. Majicu možete pogledati na slijedećim fotografijama PIC1, PIC2.
. . . Svakodnevno javljanje našeg dopisnika iz Amsterdama i događaje oko maratona (i šire) možete pratit na našem FORUMU.
7.10.2006. PRIOPĆENJE
. . . Zašto je XII Triperijada proglašena neregularnom?
. . . 4. listopada bilo je dvije godine od održavanja prve Triperijade na kojoj je bilo prisutno petnaestak ljudi. U protekle dvije godine održano je 12 Triperijada od čega smo samo zadnju proglasili neregularnom. Na posljednjoj Triperijadi dogodilo se nešto nepredviđeno na što smo posebno pazili od prve Triperijade. NIKADA se do sada nije dogodio slučaj da član koji je uredno unaprijed rezervirao mjesto i uplatio svoje dvije porcije - OSTANE BEZ. Ovoga puta trećina članova nije bila poslužena barem sa jednim od lonaca. Kako je to moguće ako se broj porcija u loncima podudara sa brojem prijavljenih članova?
. . . Odgovor je jednostavan. Nema osobe koja je 22. rujna bila prisutna na Triperijadi, a da nije bila iznenađena sa brojem posjetitelja. Na skupu na kojem je bilo uredno mjesec dana unaprijed rezervirano 100 SJEDEĆIH mjesta i 200 TANJURA Tripica (dva tanjura po članu), pojavilo se 400 posjetitelja. I to bi sve prošlo kako je planirano kad bi se ljudi ponašali na nekom kuturnom i moralnom nivou. Na žalost uvijek ispočetka smo svjedoci ljudskoj nedisciplini, gramzivosti i težnji ka besplatnom i tuđem. Te večeri dolazak lonaca na scenu može se usporediti jedino sa, primjerice, često na televiziji viđenim humanitarnim iskrcavanjem donirane hrane u nekoj jadnoj, gladnoj i napačenoj centralnoafričoj zemlji! Naravno istovremeno su uredno prijavljeni članovi (kao i uvijek do sada) čekali svoje na svojim sjedećim mjestima (ako su ih imali).
. . . Iz predočenih činjenica lako se može zaključiti da Udruga sa 30 kuna po osobi ne može organizirati manifestaciju tih razmjera koja zahtijeva od opremanja kuhara, 70 kilograma Tripica, popratnu hranu, začine, razglas, nagrade . . . pa sve do redara.
. . . Odlučeno je da se više ne organizira Triperijada na otvorenom (bez pomoći viših institucija kao što su primjerice: grad, općina, turistička zajednica, sponzor. . .). Pooštravaju se mjere prijava koje već po neznam koji put ponavljamo - članovi se počinju prijavljivati mjesec dana prije Triperijade pa sve do ispunjenja mjesta. Naknadno možemo stvoriti mjesto eventualno za 'predsjednika republike koji će biti pokrovitelj'.
. . . Iz navedenih činjenica zaključujemo da smo mi kao Udruga 'krivi' što smo htjeli većem broju ljudi omogućiti da osjete draž Triperijade. Sa tim je gotovo.
. . . Ispričavamo se svakom članu koji nije dobio ono što ga sljeduje. Takav se slučaj više neće ponovit!

Predsjednik


23.9.2006. SLUŽBENA NAJAVA PRIOPĆENJA UDRUGE
. . . Dragi naši članovi, sinoć smo svjedočili još jednom 'hepeningu' koji mogu samo TRIPERI napravit. Ovoga trenutka ne želimo niti možemo ocjenjivati pojedine događaje na TRIPERIJADI. Dogodilo se nešto što nije nikada do sada. Cijela je TRIPERIJADA proglašena - NEREGULARNOM.
. . . Sve potankosti i događaje imati ćete prilike pročitati na našim stranica u službenoj i neslužbenoj izjavi (na FORUMU). U slijedećih nekoliko dana biti će sve informacije 'iskalkulirane' i predočene javnosti. U 'kratkim crtama' postali smo prevelika skupina veselih ljudi da bi mogli obavljati naše zadatke bez pomoći viših institucija. Nakon ove TRIPERIJADE je došlo vrijeme da se počne praviti reda i razlike između TRIPERA i KVAZITRIPERA. Bog, pravda, red i disciplina su na našoj strani, a vrijeme će pokazati svoje!
. . . Veliko hvala našim kuharima Davežiću i Šoji koji su dali najviše sebe na zadnjem skupu.
. . . Uskoro se čujemo uz službeno priopćenje.
21.9.2006. FIZIČKI OBRAČUN U DOMU UMIROVLJENIKA
M.Š. POKAZUJE MJESTO OBRAČUNA. . . U splitskom Domu za stare i nemoćne došlo je do obračuna među cimerima. J.B.(68) izudarao je B.M.(70), a događaj nam je prepričala M.Š. koja je i sama dobila udarac koja ih je pokušavala razdvojiti.
. . . J.B. je došao u blagavaonu pripit pa mu je B.M. prigovorio jer kasni na večeru. On mu je opsovao majku i prolio ga kavom, a kad je B.M. ustao od stola J.B. je nasrnuo na njega udarao ga u glavu i cipelario kada je pao na pod - rekla je M.Š. B.M. je prevezen u bolnicu, a J.B. je proveo noć u policiji. Javlja 24 sata.
. . . Na slici možete vidjeti mjesto gdje su se cimeri potukli.
20.9.2006. ODGOĐENO SLIJETANJE SPACE SHUTTLEA ZBOG NLO-a
NLO FOTOGRAFIRAN IZ ATLANTISA . . . Zbog neidentificiranog letećeg objekta, koji istom brzinom i istom orbitom prati Atlantis, odgođeno je slijetanje space shuttlea na Zemlju. U NASA-i kažu da 'ne znaju je li taj objekt opasan.'
. . . Posada je objekt primijetila dok su kamerom promatrali Zemlju, utvrdivši da se kreće istom brzinom i istom orbitom kao shuttle, no NASA zasad ne može odgonetnuti o čemu se radi.
. . . U međuvremenu je objekt viđen s Atlantisa i kontrolnog centra nestao. Sada analitičari na raspolaganju imaju samo video snimke kako bi saznali o čemu je zapravo riječ. Discovery čeka spreman na misiju spašavanja ukoliko to bude potrebno. Video NLO-a možete pogledati na Dnevnik.hr>>>.

13.9.2006. DAN POSLIJE
SKUPŠTINA KLUBA LJUBITELJA TRIPICA. . . Sinoć je održana redovita klupska skupština. Sastanak je proveden u skladu sa zakonima Republike Hrvatske o poslovanju Udruga. U ovom izvješću opisat ćemo Vam ukratko slijed događaja trosatne skupštine.
. . . U prostorijama mjesne zajednice 'BRAJDA' članovi su se počeli okupljati već nakon 18.00h. Skupština je počela, kao što je i planirano, u 18.30h.
. . . Po prvoj točci dnevnog reda za zapisničara izabran je Ševac, a za ovjerovitelje zapisnika Žaba i Pečeni. Druga točka dnevnog reda donijela nam je razmatranje i usvajanje izvješća o radu Udruge u protekle dvije godine.
. . . U drugoj točci je zaključeno da je klub u protekle dvije godine u stalnom usponu što se tiče kvalitete i organizacije. Da bi mogli i u budućnosti biti što kvalitetniji i bolji nužno je organizirat članove i podijeliti poslove i zadatke. Ovaj smo zadatak riješili u slijedećoj toćci dnevnog reda.
. . . Treća točka donijela nam je program rada za naredno razdoblje. Po statutu članovi koji dobiju dužnosti obnašaju dotičnu u trajanju mandata od dvije godine. Članovi skupštine su predložili i izglasali slijedeće dvogodišnje mandate članova: Predsjednik - Jere; Potpredsjednik - Worf; Tajnik - Pečeni; Pomoćnik tajnika i Stjegonoša - Petrc; Klupski Poeta - Brule; Glasnogovornik - Ševac; Savjetnik/Consigliere - Lakuda; Fotograf - Turbo; Fotograf i Čuvar lonca - Gonzo; Klupski Maneken - Vaso. Brule je promijenio dužnost, a svoju dosadašnju dužnost tajnika predao je Danić kojem smo se zahvalili za predani rad i trud u protekle dvije godine.
. . . Četvrta točka dnevnog reda bila je razno u kojoj smo raspravili sva pitanja članova kao i organizaciju kluba i slijedeće Triperijade.
. . . Izglasana je i odluka o izradi zahvalinica za zaslužne članove i vanjske suradnike. Skupština je jednoglasno pohvalila i zahvalila se našem sponzoru maloj krčmi 'SKALINADA' - Volosko, kao i njenom vlasniku, zbog pomoći koje pruža klubu. Zahvala je upućena i klupskom knjigovotstvenom servisu - knjigovođi Sandri.
. . . Dojmove, utiske i ostale potankosti protekle Skupštine, vjerovatno ćete imati prilike pročitati slijedećih dana na našem FORUMU.
12.9.2006. SVI NA BLESTONIJU
SKUPŠTINA KLUBA. . . Večeras u 18.30h održava se skupština kluba u prostorijama mjesne zajednice 'BRAJDA'. Pozvani su svi članovi. Zračni promet je blokiran od 16.00 do 24.00h. Glasnogovorni je zapisničar.
. . . LAKUDA se ponovno vratio na postolje HUM-ZHA. Točnim odgovorom na devetu igru osvojio je konzumaciju na slijedećoj Triperijadi. Odmah starta i slijedeća deseta nagradna igra.
. . . Danas je stigla još jedna prijava za potezanje konopa, ali ćemo ih objavit nakon što se dogovore kako se zovu.
9.9.2006. DVIJESTOTINE TRIPERA NA PLUTONU
DVIJESTOTINE TRIPERA NA PLUTONU. . . Danas se učlanio okruglo dvijestoti TRIPER - rubrika TRIPERI. Radi se o novom članu pod nickom DUGI koji je ujedno i član ekipe za potezanje konopa '110PLUS' i gadno prijeti drugim ekipama. DUGI će imati tu čast da za nagradu jubilarnog člana oguli 18 kilograma kapule kuharima na slijedećoj TRIPERIJADI. I za to će naravno dobiti cugu. Slijedeći nagrađeni jubilarni član biti će 10200-ti.
. . . Na generalnoj skupštini Međunarodne astronomske unije, (koja usko surađuje sa Triperima), održanoj 24. kolovoza ove godine stručnjaci su odlučili da Pluton više nije planet. Svoje mišljenje dali se slažete s njima ili ne možete izraziti potpisivanjem peticije na stranici - http://www.plutopetition.com.
8.9.2006. HUM-ZHA, SKUPŠTINA I MARATON
TRIPERI NA MARATONU. . . Startao je novi HUM-ZHA. Pobjednik prošlog je Worf, iako je već malo dosadno da većinom isti pobjeđuju, ali kako bi rekao Delboy Trotter - 'Who dare wins'. Šaljite svoje odgovore na FORUM u rubriku HUM-ZHA pod topic devete igre. Ponavljamo da svatko ima neograničen broj odgovora. Nagrada je i dalje cuga na slijedećoj Triperijadi koju Vam poklanja ekipa 'POD PLOČOM'.
. . . Prijave kako za Triperijadu tako i za potezanje konopa još traju. Nagradu na najbolje potezače konopa sponzorira već dobro nam poznata 'SKALINADA' - Volosko, a radi se o demižoni Istarskog bijelog MUŠKATA i demižoni Istarskog crnog TERANA.
. . . Ponavljamo da se slijedeći utorak u 18.30h održava redovna skupština Udruge u prostorijama mjesne zajednice 'Brajda'. Pozivaju se naravno svi članovi.
. . . Uskoro se održava poznati veliki tradicionalni Amsterdamski maraton (42km). On nam sam po sebi i nebi bio tako zanimljiv da jedan od sudionika nije naš član triper CHUDO. CHUDO je odbio Coca-Colu, General Motors i IBM za sponzore i odlučio se istrčati maraton u majici kluba ljubitelja Tripica - TRIPERI. O ovom događaju biti ćete pravovremeno obaviješteni sa ekskluzivnim izvještajem iz Amsterdama.
7.9.2006. PRVI POTEZAČI
MASA ILI BRZINA?. . . Svoj na svome, a nitko na nikome 'bi' rekli naši stari. Činjenično stanje na bojnom polju zvanom: potezanje konopa na XII TRIPERIJADI, je slijedeće. Nakon višesatnih dogovora i spremanja govora za slijedeću skupštinu, dolijeću svemirsko - Sušačko - Fiumansko - itd., pozivi! Mjesta za rezervacije dragocijene stolice je malice. Naš glasnogovornik želi sve najbolje Triperima iz olimpijske zemlje. Ako ste se malo zbunili u prethodnim rečenicama, ne brinite :-) Ekipe prijavljene za potezanje konopa jesu:

ZLOČESTA DJECA
PAMELA ANDERSON
110PLUS
SUŠAČKA DRAGA
Grizli -CAP
Taljancin
Tajnik
Poeta
Dado
Bane-CAP
Aco
Vaso
David
Mali Vujo
Krešo-CAP
Dugi
Ino
Medo
Piccolo
Grobo-CAP
Prša
Šćulac
Maras
Mladenić
SINDIKAT
PIMPILINIĆ
TOP
SECRET
Worf-CAP
Majo
Jabuka
Petrc
Odisej
Nikola-CAP
Zlatko
Marijan
Marino
Alen
Lakuda-CAP
Ruki
Šuki
Pašta
...

. . . Osim ovih hrabrih boraca moramo spomenuti i da su organizirane ekipe 'slabijeg spola', čija imena možete saznati za koji dan. Prijave za potezanje konopa kao i za rezervacije mjesta na Triperijadi još su uvijek otvorene.
. . . Još jednom skrećemo pozornost na utorak 12.rujna 2006. kada će biti održana skupština kluba. Triperi na taj dan obavljaju svoju građansku dužnost i odlučuju o klupskoj budućnosti.
5.9.2006. USKORO SMAK SVIJETA
KUHARI TRENIRAJU - POMOĆNICI LOBIRAJU. . . Prijave za slijedeću Triperijadu teku po planu i po saznanjima rezervirano je više od pola mjesta. Kuhari treniraju, pomoćnici lobiraju. Ekipe koje su do sada prijavljene za potezanje konopa biti će objavljene slijedeći tjedan. Najavljujemo i skupštinu kluba koja će se održati slijedećeg tjedna nakon što nam jave slobodan dvoranski termin.
. . . Također na stranici možete vidjeti neke novitete. Jedan od članova poslao nam je primjer nove zastave koju smo kao background stavili u rubriku FUNTRIP. Startao je i nagradni HUM-ZHA čije odgovore možete prijedlagati na FORUMU u istoimenoj tematskoj rubrici. Potrudit ćemo se 'izbaciti' barem četiri nagradne igre prije slijedeće Triperijade, zato šaljite odgovore jer prvi pogodak dobija. U rubrici TRIPICEPTI nalazi se novi recept - 'NA FRANCUSKI'.
. . . Ljubitelji nogometa obavezno pogledajte video clip koji smo stavili također u FUNTRIP. Riječ je o nogometnom fenomenu neviđenom nakon slavnog Pelea. Po procjenama nekih stručnjaka riječ je o budućem najboljem nogometašu svijeta. Video pokazuje majstorije sa njegovih 6 i 9 godina života!. Jean Carlos Chera - Save target As.
2.9.2006. RIĐOKOSE SE VIŠE SEKSAJU
RIĐOKOSE SE VIŠE SEKSAJU. . . Plavuše se možda bolje zabavljaju, no žene crvene kose se više seksaju! Profesor doktor Werner Habermehl, seks-stručnjak iz Hamburga, proučavao seksualne živote stotina Njemica i usporedio ih s njihovom bojom kose.
. . . "Seksualni život crvenokosih žena je očito aktivniji u usporedbi s ostalim ženama. Imaju više partnera i seksaju se češće od prosjeka." – izjavio je. Dodao je i da žene koje boje kosu u crveno signaliziraju da traže partnera. "Čak i ako su u stalnoj vezi bojanjem kose u crveno partnerima poručuju da nisu sretne. Govore im da traže nešto bolje." – kaže dr. Habermahl. Psihologinja Christine Baumanns smatra da žene nisu te koje treba "kriviti" za bolji život crvenokosih žena. "Crveno označava strast. Kada muškarac vidi crvenokosu ženu pomisli da je riječ o ženi s kojom nema šale i prelazi direktno na stvar kada je riječ o seksu." – izjavila je.

1.9.2006. KOLIKO POJEDEMO GODIŠNJE?
KOLIKO POJEDEMO GODIŠNJE?. . . Prosječan Hrvat prošle je godine pojeo više od 77 kilograma kruha, a najčešće meso na njegovu jelovniku bili su perad ili svinjetina, dok je teletina bila rijetkost, a i potrošnja ribe prilično je mala. Pokazuju to podaci Državnog zavoda za statistiku prikupljeni anketom o potrošnji kućanstava koja je u prošloj godini obuhvatila 2.727 kućanstava. Anketa je pokazala da više od trećine osobne potrošnje kućanstava ili 33,2 posto odlazi na hranu.
. . . U suradnji sa Državnim zavodom, istraživanje je napravio i Triperski zavod za statistiku koji je konstatirao da prosječan Hrvat pojede 1,2 kilograma Tripica dok prosječan Triper pojede 7,2 kilograma Tripica godišnje. Anketa je obuhvatila 25.547 ispitanika.

30.8.2006. TKO JE POJEO NAJVIŠE KUKURUZA
TKO JE POJEO NAJVIŠE KUKURUZA. . . Dosad se uglavnom pisalo o natjecanjima u izjedanju hot-dogova i sličnih mesnih prerađevina. Ovaj put riječ je o nečem drugačijem – kukuruzu. Na britanskom natjecanju u izjedanju kukuruza s klipa pobijedila je 13-godišnja Emily Cotterill. Novopečena tinejdžerka je u zadnji čas zamijenila svog tatu i za 20 minuta oglodala 26 klipova kukuruza – objavio je "The Mirror". Dok su sredovječni muškarci s kojima se natjecala ispadali, školarka je marljivo jela.
. . . "Svi muškarci su bili veliki. Mislili smo da naša curica nema šanse, no ona je samo jela." – izjavila je mama Ann. Emily je priznala da je imala metodu oporavka koja ne priliči dami: "Nakon petnaestog mi je bilo zlo, no prošlo me nakon što sam podrignula. Sigurna sam da neko vrijeme neću ni pogledati kukuruz, a nisam sigurna da ću obraniti titulu." – izjavila je.

29.8.2006. PRIJAVE ZA KOJI DAN
Bar supervisor MARIO. . . Pripreme za XII TRIPERIJADU teku po planu. Bar supervisor MARIO javlja da je ploča spremna za prijem stotinjak Tripera i oslatih znatiželjnika. Prijave 'POD PLOČOM' počinju od petka 1. rujna 2006. Istovremeno Triperi mogu rezervirati svoje mjesto i na ostalim poznatim mjestima : caffe bar 'SMART' - Vojak, caffe bar 'DORA' - grad centar (zgrada Transadrie) te kod povjerenika sindikata Tripera. Ponavljamo po neznam koji put da se prijave povlače nakon popune naših padela, odnosno 'tko prvi njegova djevojka'. Naravno postoji mogućnost otkazivanja rezervacija u zadnjim trenucima - 'last minute', što otvara nova mjesta.
. . . Ovoga tjedna starta i popularna nagradna igra HUM-ZHA u kojoj možete osvojiti cugu koju Vam poklanja ekipa ispod PLOČE. Odgovore HUM - ZHA ovog puta ne upisujemo u guestbook nego u FORUM. Zato zainteresirani upišite se u naš FORUM i konkurirajte protivnicima.
. . . Bar supervisor MARIA koji će Vas ugostiti POD PLOČOM možete upoznati na slici>>>.

26.8.2006. SVJETSKO PRVENSTVO
SVJETSKO PRVENSTVO U BACANJU MOBITELA. . . U finskom mjestu Savonlinna na otoku Riihisaari 23. kolovoza održalo se četvrto svjetsko prvenstvo u bacanju mobitela. Kao oprema za natjecanje u ovoj čudnoj disciplini koriste se originalni proizvodi Nokije, Ericssona i svi ostali mobilni telefoni koji dolaze sa originalnim baterijama.

. . . Natjecatelji se bore u nekoliko kategorija i stilova. Slobodnim stilom i Original - tradicionalnim stilom bacanja preko ramena. U slobodnom stilu se ocjenjuje način i ljepota bacanja mobitela. Diskvalifikaciju mogu očekivati oni natjecatelji čiji mobilni telefoni dosegnu jezero Saimaa. U osobnoj kategoriji natječu se osobe od 13 do 100 godina, a u kategoriji timova mogu se natjecati tri osobe koje su na bilo koji način pomješane (muško, žensko, manjine i sl.) a svaki od njih ima pravo na jedno bacanje. Kategorija Juniora su 12 godišnjaci ili mlađi bacaju iste mobitele kao i stariji, a ispravna su samo bacanja u kojima mobitel padne na označenu zonu bacanja.
Svjetski rekord u bacanju mobitela je 66,72 metra koji je postignut prošle godine. pročitaj više>>>

25.8.2006. KRAVLJI NAGLASCI
KRAVLJI NAGLASCI. . . I krave se izražavaju različitim naglascima, tvrdi skupina britanskih seljaka. Fonetičari kažu da ta ideja i nije tako nevjerojatna kao što se čini na prvi pogled.
. . . Lloyd Green iz jugozapadnog dijela Engleske jedan je od onih koji je primijetio taj neobični fenomen. "Puno sam vremena proveo sa svojim kravama i one definitivno 'muču' naglaskom iz Somerseta", rekao je Green. "Mislim da je to isto kao i sa psima. Što se više druže sa svojim vlasnikom, lakše 'pokupe' njegov naglasak", kaže britanski seljak.
. . . Kod nas je takva pojava zabilježena u gradovima. Naše krave imaju različite naglaske ovisno o kvartu u kojem se nalaze. pročitaj više>>>

24.8.2006. XII TRIPERIJADA
NAJAVA XII TRIPERIJADE. . . Nakon dugih bilateralnih razgovora dvojice kuhara, puno izmjenjenih udaraca rukama i nogama i nakon žučnih rasprava popraćenih medijima postignut je dogovor. Slijedeća XII TRIPERIJADA održat će se u petak 22. rujna 2006. godine u Kostreni 'POD PLOČOM'. Plakati i rezervacije dragocjenog mjesta počinju od slijedećeg tjedna na već dobro poznatim mjestima. Tko se nije skrio magarac je bio.
. . . Nakon XII triperijade biti ćemo samo još jedan korak od cilja, a to je prožvakati i probaviti pola tone TRIPICA u 18 mjeseci.

23.8.2006. ŠOJA BACA RUKAVICU
PRIJAVE ZA POTEZANJE KONOPA. . . Slijedeća Triperijada održati će se u drugoj polovici rujna u Kostreni na otvorenom, POD PLOČOM. Kuhar ŠOJA je bacio rukavicu (u zrak) i čeka konkurenciju.
. . . Svatko tko želi pokazati svoje umijeće sa već prijavljenim ŠOJOM neka se što prije javi radi pravovremene organizacije. Slijedećeg tjedna biti će u opticaju prijavne liste i plakati. Usporedo sa tim primaju se i prijave za potezanje konopa. Potezanje konopa biti će izvedeno na parkingu ispred ploče. Kako sada stvari stoje primaju se ekipe od po četiri sudionika. Prijaviti se mogu svi ljudi od 17 do 77 godina. Pobjednici dobivaju nagradu, a gubitnici će biti provučeni ispod kobilice broda.

21.8.2006. REDAKCIJA TRIPERI.COM VRAĆA SE SA ODMORA
Dali je došlo vrijeme da se TRIPERI vrate sa odmora. . . Dali je došlo vrijeme da se TRIPERI vrate sa odmora i posvete svojim zadacima? Sandučići, odnosno, mailboxovi su nam puni pošte. Triperi sadašnji i budući nam se javljaju od svuda i svakuda, pa je tako došlo vrijeme da počnemo odgovarati na mailove i ažurirati stranicu. Sakupljanje Tripera po otocima još traje, zato molimo odgovorne Tripere koji se još nisu javili u redakciju da to učine u što kraćem roku. Vrijeme je da se krene u nove gastro-psiho-Tripo-lunic...
. . . Ono što se najviše traži je naravno slijedeća Triperijada. Slijedeća Triperijada će se održati uskoro i sve informacije će Vam pravovremeno biti pružene na našoj stranici. Svi zainteresirani kuhari koji misle da bi mogli pokazati svoje umijeće na slijedećoj Triperijadi, kao i na bilo kojoj budućoj neka se jave na naš KONTAKT.

5.8.2006. VELIČANSTVENA POBJEDA OSLOBODILAČKE VOJSKE
SRETAN VAM DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI. . . Iako smo rekli da se nećemo javljati do kraja odmora i ljeta ipak ne možemo zaobići i zaboraviti najveći domovinski praznik.
. . . Na današnji dan prije 11 godina, nakon što svijet nije pružio nikakvu pomoć i riješenje rata na ovim prostorima, Hrvatska je odlučila i sprovela akciju 'Oluja' kojom je konačno izborila slobodu. Poslije višegodišnje okupacije Hrvatskog teritorija i neprestanih incidenata i provokacija na liniji fronte, logički potez je bio promjena stanja i uspostava reda i zakona. Nakon tih blistavih trenutaka povijesti mogli smo napokon početi normalno živjeti i posvetiti se stvaranju budućnosti.
. . . 'Oluja' je bila simbol snage vremena iza nas i nadahnuće i obveza za vrijeme koje tek dolazi. Povijesne činjenice i istine nesmiju se zaboraviti niti mijenjati. Znamo li i poštujemo li prošlost biti će nam ljepša i pravednija budućnost! Svakog 5. kolovoza Knin je glavni grad Hrvatske.
. . . Sretan Vam dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

22.7.2006. RECEPT ZA GODIŠNJI ODMOR
RECEPT ZA GODIŠNJI ODMOR. . . Kao i svo ostalo pučanstvo tako je i Triperima potrebno malo ljetnog odmora. Globalno zatopljenje šljaka i hvataju nas tropske temperature. Čuvajte te se toplinskog udara, unosite u sebe velike količine tekućine i što masniju hranu u velikim količinama. Izlazite iz kuća samo između 10.00h i 16.00h.
. . . Prije nego napravimo laganu pauzu moramo se osvrnut na prošlu 'internet sezonu' i zahvaliti se za pomoć i kvalitetnu uslugu tvrtki za pružanje WEB hostinga 'CROADRIA' na čijim se serverima nalazi naša stranica.
. . . U rubrici TRIPICEPTI nalazi se i novi recept kojeg nam je poslao Marijan. Marijan kaže da je recept od njegove punice (babe) i da je vrlo klasičan, a ukus fantastičan. Hvala Marijanu. Tripice od punice >>>
4.7.2006. OSVRT NA 11. TRIPERIJADU
WORFOV OSVRT . . . Dani su vrući i lijepe nam se prsti za tipkovnicu. Strpite se još malo za fotografije sa prošle Triperijade. Ovoga puta bio je rekordan broj fotoaparata i moramo sa više strana skupiti i razvrstati fotografije. Ovim putem obavještavamo članove koji su fotografirali Triperijadu da fotografije na 'cedejima' :) dostave u web redakciju. Osvrt na Triperijadu napravio je naravno i Worf . . .
. . . Za nama je još jedna 11. po redu Triperijada održana u Kostreni u konobi 'More' (Ronilački Klub). Poput svih dosadašnjih i ova je triperijada okupila velik broj tripera i njihovih prijatelja, tako da se na terasi ispred konobe 'More' okupilo više od 150 ljudi željnih dobre zabave i dobre hrane.
. . . Kuhari Chuna (118) i Baja (276) u svojim loncima pripremili su 55 kilograma tripica uz još dosta začina i dodataka, kuhali su i nadmudrivali se do skoro 10 sati uvečer kada su...<pročitaj više>
26.6.2006. TRIPERIJADA
11. TRIPERIJADA . . . Vrijeme je da se vratimo u stvarnost i zaplovimo triperskim valovima punim jedrima. Svi znaju nitko ništa nezna, krhko je znanje. Trideset u hladu, 55 kila je spremno u komadu!
. . . Slijedeći susret je u najvećim međužupanijskim vodama do sada. Tko voli nek' izvoli. Do ovoga trenutka obavljeno je 73% cijelokupne organizacije slijedeće TRIPERIJADE. Broj prijava po poznatim prijavnim mjestima je sve čudniji i čudniji. Više se nezna iza kojeg grma leži zec. Naravno mjesta su popunjena i preostaje samo nedolazak nekih jedinki i upražnjavanje mjesta što naravno nije prvi put.
. . . Nakon obilnih informacija i objašnjavanja potankosti moramo još samo pohvaliti jednog našeg člana ... koji je utrošio više mjeseci mukotrpnog rada na unikatnim veslima i nakon što je zakasnio na autobus, spremno je dostavio unikatna vesla u Udrugu ;)
. . . Vidimo se uskoro, jedemo obilno . . .

22.6.2006. BORBA ZA 16 NAJBOLJIH
VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS . . . Hrvatska reprezentacija odradila je trening na Gottlieb-Daimler stadionu u Stuttgartu, na kojem je danas od 21 sat očekuje ključna utakmica protiv Australije u borbi za plasman u osminu finala.
. . . Televizijske ekipe, novinari i fotoreporteri smjeli su prisustvovati treningu samo prvih 15 minuta, nakon čega je izbornik Zlatko Kranjčar zatvorio trening. "Želio sam posljednji trening odraditi u miru. Nemam što skrivati, početna postava se zna, od prve minute krećemo napadački po pobjedu," rekao je Zlatko Kranjčar nakon treninga u Stuttgartu.
. . . Stuttgart, Njemačka, danas, 21.00h : HRVATSKA - AUSTRALIJA. VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS !
20.6.2006. PRIJAVE U TIJEKU
PRIJAVE U TIJEKU . . . Prijave i rezervacije za slijedeću Triperijadu vrše se već nekoliko dana na slijedećim punktovima: Rijeka-caffe 'Dora' (zgrada transadrie), Sušak-caffe 'Smart' (Vojak), Kostrena-caffe 'Santa Lucija', caffe ' Stara voda'. Prijave se zatvaraju sa popunom padela, odnosno, oko 80-setak porcija veličanstvene hrane.
. . . Kome li će Krešo predati prelazni pehar znati ćemo u četvrtak nakon prezentacije: slikarstvo i kiparstvo by TURBO, nova glasačka kutija by TURBO, predstavljanje klupske zastave i ako mu se bude dalo.

18.6.2006. KAKVE KAMIKAZE ?
VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS . . . Bijelo crvena, boja Hrvatska, na dresu sjete me da ja volim te - nek jače kuca to srce vatreno.
. . . Danas se naši vatreni bore protiv KAMIKAZA! Ima li smisla uopće spominjat da će ti dalekoistočni azijati imati velikih problema žele li se ozbiljno suprostaviti našim vatrenim kopačkama?
. . . Robert Kovač, ponajbolji igrač prve utakmice sa Brazilom uoči današnje s Japanom kaže: "U svemu smo mi objektivno bolji, i u pas igri i u skoku. Samo trebamo igrati pametno, bez srljanja, kontrolirati događaje. Ne moramo jurišati, za nas prvenstvo tek počinje. A za Japan može vrlo lako završiti.
. . . Nuremberg, Njemačka, danas, 15.00h : HRVATSKA - JAPAN. VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS !

16.6.2006. KOLIKO BULJIMO U TV ?

VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS . . . Hrvati su najveći 'TV manijaci' kad je Svjetsko prvenstvo u pitanju, a za petama su nam Srbi koji su na drugom mjestu te Njemci koji zauzimaju treću poziciju. Naime, od 9. do 11. srpnja, 17.8% ukupne hrvatske populacije pratilo je utakmice Svjetskog prvenstva dok je taj udio u Srbiji iznosio 15.1%. U Njemačkoj je ispred malih ekrana navijalo 14.1% stanovništva. U Hrvatskoj, Njemačkoj i Poljskoj utakmice Svjetskog prvenstva prati približno isti broj muškaraca i žena . . .>>>pročitajte više>>>

14.6.2006. MALO NAM JE 'FALILO'
VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS . . . Svjetski mediji zadivljeni su hrvatskom igrom protiv Brazila. Većina se slaže s ocjenom kako je Brazil daleko od prave forme, te da je hrvatska vrsta zaslužila postići pogodak i tako izboriti.
. . . Brazil pobjedu (1:0) može zahvaliti samo trenutku nepažnje u hrvatskim redovima i vrlo sigurnom Didi, pišu svjetski mediji. Hrvatska je pokazala kako treba igrati protiv Seleçaa.
. . . Kod Brazila strani mediji ističu samo obrane Dide, pogotovo u prvih 20 minuta drugog poluvremena, dok se kod hrvatske reprezentacije samo redaju riječi hvale za Dadu Pršu, Darija Šimića, Matu Babića ... te navijače.
. . . Na službenoj stranici SP-a navijanje hrvatskih fanova proglašeno je najboljim prizorom dana. Ističe se kako je pjevanje hrvatskih navijača i njihova podrška Vatrenima osvojila srca svih koji su bili na Olimpijskom stadionu.

13.6.2006. VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS
VATRENI POBJEDITE ZA SVE NAS TRIPERI SU UZ VAS . . . Hoće li Cafu u zatvor ili neće to nas uopće nije briga. Dali je krivotvorio putovnicu ili nije, niti to nas nije briga. Hoće li nas 2012. pogoditi komet koji će promijeniti život na zemlji - niti to nas ne zanima. U ovom trenutku ima samo jedna stvar koja je bitna, a to je - Njemačka, Berlin, 21.00h, i naši VATRENI!
. . . Napokon je došao taj dugoočekivani 13. lipnja kada se suočavamo sa aktuelnim svjetskim prvacima - Brazilom. Iako je danas u Brazilu više neradni nego radni dan, iako se njihovi igrači u najavama prikazuju kao grupa opuštenih i bezbrižnih favorita, to ne znači da im VATRENI ne mogu 'parirat' i omesti planove.
. . . Osvrnemo li se na izbornikovu objavu iz Bad Bruckenaua prije dva dana, na travnjak berlinskog stadiona istrčat će Pletikosa, Šimić, R. Kovač, Šimunić, Srna, Tudor, N. Kovač, Babić, Kranjčar, Pršo i Klasnić.
. . . Što reći nego, 'NEKA PATI KOGA SMETA HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA'.

13.6.2006. KOLUMNA - ČAROLIJA UZ MORE
WORFOVA KOLUMNA . . . U četvrtak 29. lipnja 2006. godine, u Njemačkoj se ne igraju utakmice svjetskog prvenstva. Predsjednik izvršnog odbora Franz Beckenbauer čuo je da se na taj dan u Kostreni u konobi ''More'' (ronilački klub) održava 11. po redu triperijada prigodno nazvana SubTripe. Kao deklarirani tripoljubac Beckenbauer je shvatio da ogroman broj tripera voli i nogomet. Stoga je u dogovoru sa rukovodstvom FIFA-e, zaključio da taj dan ne bude utakmica koje bi triperi eventualno morali propustiti dolaskom na triperijadu. Rukovodstvo tripera razumije Beckenbauerov stah da mu ne opadne gledanost, pa stoga budite sigurni, dva pjata friških tripa idu put Njemačke odmah nakon triperijade u znak naše zahvalnosti . . . (pročitaj više)>>>

12.6.2006. QUEMCHUGH
Quchlaw'qu' . . . STATISTIKA, SoSloDnI'vaD De' vIqemta'. Quchlaw'qu'- FORUM. vaj le'be'chugh QuchDI', vaj toy'wI' Degh tuQ ghaH. L: SaQchoH'a'? Q: SaQqu'. L: batlh qorDu'Daj parHa'. Hrvatska 'quvqu' qabDu''e' Say'moHbogh bIQvam. Quchmo' latlh SaQlu'chugh, vaj qaqqu'. SaQmo' latlh Quchlu'chugh, vaj qaqbe'.
. . . L: cha'logh Dun yay, CHUNA, BAJA juHDaq Hoch qemchugh chavwI'. *vIre'netlhe*ngan *tlhaw'DIyo* Qup quvmoHqu' joH *pe'tlho* 'e' vItu'. Q: quvlaHqu' *tlhaw'DIyo* 'ej quvmoH 'e' - 'More', Kostrena.

11.6.2006. NUKLEOSINTEZA
PLAKAT 11. TRIPERIJADE . . . Kamera, ton - ide; žlice, vilice i padele - ide; tripe, kapula, parmezan - ide; kuhari, pomoćnici, zabavljači - ide.
. . . Izašao je plakat za slijedeću TRIPERIJADU. Prijave se primaju od ovog tjedna na već poznatim lokacijama. Članovi zainteresirani za ovu TRIPERIJADU mogu se prijaviti na listama do trenutka popune PADELA, odnosno po već poznatom omjeru od 80-setak porcija. Tko prvi njegova djevojka. Tri minute nakon Velikog praska, pri temperaturi od 109 K stvaraju se jezgre atoma deuterija - deutroni, nakon čega nastaju jezgre elemenata težih od vodika, uglavnom helija. Ovaj proces se naziva prvotna nukleosinteza.
. . . Ako bude sve po planu na slijedećem simpoziju imati ćemo prilike vidjeti izložbu od TURBA kao i njegov uradak nove glasačke kutije. Vrijeme je da se zamijeni stara ofucana i raspadnuta koja je dala svoje.

10.6.2006. OTVOREN FORUM
OTVOREN FORUM . . . Nakon Vaših upita i molbi u vezi foruma potrudili smo se i otvorili FORUM. Forum je tek počeo sa radom i trebat će mu neko kratko vrijeme da 'stane na noge'. Na forumu možete razmijenit recepte, pohvalit, kritizirat, ponuditi svoje ideje, razmijenit koju sa kuharima i ostalim članovima, sudjelovati u izradi programa slijedeće Triperijade i još štošta.
. . . Registracija je brzinska kao i na ostalim forumima. Ostavite nekoliko svojih podataka i u roku od odmah ulazite unutra. Guestbook očekuje gašenje, bilateralno, trilateralno, multiralno.
. . . Veliko hvala PESU iz Zagreba koji nam je ustupio prostor i svoj trud prilikom otvaranja foruma. Nesmijemo zaboraviti niti savjetnika LAKUDU koji je administrator i koji pazi na sve nepristojne i loše goste, oliti, consigliere - kvartovski policajac!
9.6.2006. PRVENSTVO POČINJE
NJEMAČKA 2006 . . . Eto došao je i taj dan, počinje svjetsko prvenstvo u nogometu - Germany 2006. Najvažniji događaj na planeti (poslije Triperijade). Od današnjeg dana pa sve do 9. srpnja prekidaju se svi ratovi, bitke, sklapanje poslova, obogaćivanja urana, rad sabora, kriminal, svemirski letovi, isušivanje močvara, siječa šuma, ulov kitova, otapanje ledenjaka, rušenje kuća i baraka. Na red dolazi TV, piva, kokice, pizze, tripice, šalovi i baklje.
. . . U slijedećih 33 dana odigrat će se 64 utakmice, natjecat će se 32 reprezentacije, Njemačka će zaradit do 25 milijardi eura . . . Prvu utakmicu odigrat će večeras Njemačka i Kostarika u 18.00h u Minhenu. Prva utakmica počinje sa minutom šutnje i to u počast svim preminulim nogometašima u bližoj i daljoj povijesti. Ideja o minuti šutnje pripada predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru, a potekla je nakon razgovora s bivšim argentinskim nogometašem Leopoldom Luqueom.
. . . Naši VATRENI startaju sa Brazilom 13. lipnja u utorak.
6.6.2006. NAJNOVIJI TRIPOSKOP
HOROSKOP . . . Napokon za sve Vas koji nemožete dočekati slijedeći period i šaljete E-mailove i pitate se kada će slijedeće proricanje budućnosti. Upravo danas, kao na neki 'pogani' dan. Samo u Vašoj galaksiji, prolaze oblikovane mase, oliti, neindetificirani leteći objekti znani kao... Ako zaigrate upravo na slijedeću kartu, dobili ste rješenje vječitoga ... pitanja?!?
. . . Ima li tripica u svemiru?
. . . Naravno da ima! Barem dok nam TRIPOSKOP uređuje naš antitriper BARBA. Ukratko, najtočniji horoskop možete naći u našoj rubrici TRIPOSKOP by Oluja.
4.6.2006. ISTARSKI KROKODIL
ISTARSKI KROKODIL . . . Porečki ribiči članovi SRD »Pazinčica« iz Pazina, na barama kraj Cerovlja našli su lešinu krokodila!
. . . Prema lešini koja je u poodmakloj fazi raspadanja moglo se zaključiti da se radi o mladoj životinji dugoj oko 120 centimetara. Lešina je pronađena u kolopletu bara stotinjak metara od prometnica. Ribiči vjeruju da je krokodil nakratko živio na barama.
. . . Otkud krokodil u Cerovlju i zašto je uginuo, teško je doznati. Vjerojatno je ostavljen u blizini bara. Je li bio nečiji kućni ljubimac pa ga se vlasnik htio riješiti ili je kojim drugim slučajem dospio ovamo? Piše Glas Istre

2.6.2006. VATRENI SE POTROVALI
REPREZENTACIJA NA INFUZIJI . . . Sedam dana prije početka svijetskog prvenstva u Njemačkoj nekoliko naših vatrenih prima infuziju. Razloga za brigu nebi trebalo biti.
. . . Dario Šimić, Ivica Olić i Boško Balaban imali su tešku noć zbog želučanih tegoba. Nije spavala ni liječnička služba. A onda je s treninga odvezen i Anthony Šerić i to zbog istih simptoma.
. . . S obzirom da su se nogometaši jučer žalili na veliku hladnoću i nedostatak tople odjeće, jer se nisu očekivale ovako niske temperature početkom lipnja, a oni su bili samo u laganim odijelima, moguće je da se radi i o prehaldi.
. . . Stav stručnog tima liječnika je da do takvih problema sigurno nebi došlo da su igrači imali TRIPICE na meniu.
. . . Vatrenima želimo brzi oporavak !

24.5.2006. DOBRO VINO, DOBRA HRANA - 'SKALINADA'
DOBRO VINO, DOBRA HRANA - SKALINADA . . . Vrhunska kvalitetna vina, bilo na žmulj, bilo na litru, uz svakodnevno drugačiji meni. Pršut i ovčji sir, munska rolana panceta i kobasice kuhane u vinu, škripavac s radićem i slanim inčunima, brodet od sipa, mrkača i totanja, punjene artičoke, lasagne s mladom broskvom, šparogama i cikorijom, kruške na muškatu s čokoladom . . .
. . . Spomenute delicije samo su dio ponude dobre stare-nove 'Skale'. Mala krčma 'SKALINADA' novi je jednogodišnji sponzor internet stranice www.triperi.com. S ljubaznošću vlasnika 'SKALINADE', internet prostor kao i domena osigurali su egzistenciju za još godinu dana.
. . . Na skalinama ispred i u staroj Skalinadi odrasle su generacije koje su i danas njezini najčešći posjetitelji.
. . . Savršeno uređen intiman prostor, bogatstvo umjetničkih djela i plakata na narančasto-žutim zidovima, spoj kamena i jedinstveno obrađenog drva s malom bibliotekom i unikatnim tinjajućim svijećama. Izvrsno je osjetiti dobre vibracije prostora.
. . . Čega finoga imate u 'Skali' za pojist i popit možete svakodnevno pogledati na internet stranici www.skalinada.org. 'SKALINADA', Put uz dol 17, Volosko, Telefon: 051-701-109, Radno vrijeme 10-02h, nedjeljom 12-24h.

23.5.2006. ODGOĐENE UTAKMICE ZBOG TRIPERIJADE
SOCCER TRIPE . . . Riješene su sve dileme u svezi slijedeće TRIPERIJADE. Kuhar ANDREJ je iz tehničkih razloga pomaknuo termin svoga natjecanja za jesen. Protiv CHUNE(118) TRIPE će spremat novi kuhar BAJA(276). To znači da ćemo imati jedan Grobničko-Kostrenski sraz.
. . . Termin TRIPERIJADE zakazan je za četvrtak 29. lipnja. Mjesto održavanja je već spomenuta konoba 'MORE' u sklopu ronilačkog centra Kostrena. Naravno mislili smo i na ljubitelje nogometa, 29. lipnja su organizatori svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj odredili dan pauze iz razloga da nebi TRIPERI zbog TRIPERIJADE propustili niti jednu utakmicu.

15.5.2006. TO SAM JA, KAPULA
PRIČA O KAPULI . . . Moramo se malo osvrnuti na još jedan rezultat postignut na posljednjoj 10. TRIPERIJADI. Postignuta je rekordna brojka od 100 kilograma, do sada (10 triperijada), pojedene kapule. Točnije, radi se o 109 kila kapule. Iz poštovanja i divljenja prema kapuli upoznajemo Vas pobliže sa njom.
. . . KAPULA, LUK (lat.Allium), rod je trajnih zeljastih biljaka iz porodice ljiljana ili lukova (Liliaceae) s karakterističnim mirisom i podzemnom stabljikom, koja redovito ima miris lukovice. Pripada mu 270 vrsta koje su rasprostranjene u sjevernim umjerenim područjima. Kod nas je samoniklo 30 vrsta. Od kultiviranih su najvažnije: luk crveni, crni, kapula (Allium cepa). Potječe iz Afganistana, Irana i Turkmestana. Odabiranjem i križanjem uzgojen je velik broj sorti, od kojih su poznatije: holandski žuti, srebrnasti rani, turopoljski, hercegovački, bački i dr.
. . . Luk crveni uzgaja se po cijelom svijetu, troši se u svježem stanju, kao začin i dr.
. . . Luk bijeli, češnjak (Allium sativum) uzgaja se u manjem broju sorti. Troši se u svježem stanju, kao začin, za konzerviranje svježeg mesa, u medicini i dr. Bogat je vitaminima i eteričnim uljima (antibiotik).
. . . Luk pori, poriluk (Allium porrum) uzgaja se kao povrće u ljetnim i zimskim sortama. Ljetne su sorte: francuski i bugarski poriluk, zimske: orijaški, barbantski, i erfurtski poriluk
. . . Crveni luk je dobar za kašalj, prsne i crijevne bolesti . . . U medicini se upotrebljava zbog bogatog sadržaja C-vitamina i kao sredstvo za podražaj želuca kod nedovoljnog lučenja želučanog soka i kao začin kod neslane dijete. Kod šamana se koristi kao sredstvo za tjeranje vampira.
12.5.2006. POZNATI KUHARI?
LOVRANSKO-GROBNIČKI SRAZ . . . Kako stvari stoje mi imamo kuhare za slijedeću podvodnu TRIPERIJADU. Bude li sve po planu tijekom vikenda ćemo zajedno sa kuharima odlučiti o točnom datumu održavanja. Za bespoštednu borbu odlučili su se ANDREJ(179) I CHUNA(118). ANDREJ se još nije iskušao kao natjecatelj, a CHUNA nam je dobro poznat kao hrabri kuhar sa prve TRIPERIJADE. One iste kada smo osnivali Udrugu i kad je bilo 15-stak apostola. Sve u svemu sprema se jedan Lovransko- Grobnički sraz! Kuhari najavljuju tvrdu borbu i mekane TRIPICE. Prijave počinju od slijedećeg tjedna na poznatim mjestima. Sve potrebne informacije dobiti ćete uskoro na našem sajtu.
. . . Za poznate hladnokrvne kladioničare objavljujemo da su počele prijave za Tipiđaljku - Easybet Germany 2006. Pamet u glavu, olovku u ruku, nemoj da te potuku.

8.5.2006. USKORO PODVODNA TRIPERIJADA
UNDER WATER TRIPE . . . Dogovorena je lokacija slijedeće TRIPERIJADE. Slijedeća posljednja ovosezonska TRIPERIJADA, (prije ljetne pauze), biti će održana tijekom slijedećeg mjeseca, lipnja, u prostorijama ronilačkog kluba Kostrena. Točan datum održavanja znati će se za koji dan. Pravovremeno će biti sve obavijesti na našoj stranici nakon čega se otvaraju prijavna mjesta na već dobro poznatim lokacijama. Zato pripremite vreće za spavanje i provedite noć ispred prijavnih šaltera i osigurajte svoje mjesto za stolom. Na slijedećoj TRIPERIJADI održati će se natjecanje u jedenju TRIPICA ispod mora. Zadatak je što brže pojesti dva tanjura na deset metara dubine. Svi zainteresirani neka se jave u redakciju.
. . . Zainteresiranih kuhara za slijedeći dvoboj ima, ali službeno se kuhari još prijavljuju. Svatko tko misli da članove može zadiviti sa svojim porcijama i biti bolji od onog drugog neka se javi u klub radi daljnjih ispitivanja.

6.5.2006. ŽIVI NA STABLU
INDIJAC 50 GODINA ŽIVI NA DRVETU . . . Gayadhar Parida (83) iz mjesta 239 km sjeverno od tog glavnog grada Indije već 50 godina živi na drvetu i to nakon davne svađe sa svojom ženom, prenijele su novinske agencije. Nekoliko puta se spuštao na zahtjev svoje djece i žene, ali iselio se nije nikada. Zanimljivo je jer se bračni par posvađao zbog sitnice, a zatim je supružnik rekao da se više nikada neće vratiti kući te je otišao živjeti u improviziranu kućicu na drvetu. Žena ga je nekoliko puta pokušala nagovoriti da se vrati, ali Indijac je ostao pri svojem mišljenju.
. . . Parida je godinama živio na drvu manga, dok jednog dana drvo nije stradalo u oluji te je bio prisiljen preseliti se na drugo drvo. Izjavio je da mu je ovakav način života uveliko pomogao u duhovnom sazrijevanju i rješavanju unutarnje napetosti. Paridin jedini sin (55) rekao je da je njegov otac ipak nepokolebljiv i to je pokazao.
. . . Inače, Indijac nije jedini čovjek koji živi na drvetu nakon svađe sa ženom u toj državi. Ove godine je BBC izvijestio o jednom 45-godišnjaku koji je nakon svađe sa ženom 15 godina živio na drvu.

28.4.2006. SUDAR DIVOVA
ČIJA MAJKA CRNU VUNU PREDE? . . . Došlo je do nekih neočekivanih obrata u aktivnostima kluba. Radi se o relaciji kuhar - kuhar, odnosno relaciji između dva najtrofejnija kuhara. Kao što znate na kraju zadnje TRIPERIJADE, kuhar ANTE je izletivši iz gomile nakon fizičkog napada bacio i rukavicu KREŠOTU u lice čime ga je tetralno izazvao na kuharski dvoboj. Međutim, na zadnjem neformalnom razgovoru udruge sa KREŠOTOM dobili smo izjavu da on ne želi borbu sa niželigašem dok ANTE ne osvoji tri podjede. Naime, momentalno prvi ima tri, a drugi dvije pobjede. Uskoro bi trebao FORUM početi sa radom, gdje ćete moći iznjeti svoje mišljenje glede ovog liga gore dolje problema.
. . . Bez obzira na ishod ove zavrzlame primaju se prijave za kuhare kandidate na slijedećoj manifestaciji koja bi se trebala održati tokom mjeseca lipnja. Pregovori o slijedećem domaćinu TRIPERA su u tijeku i o svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

26.4.2006. SINDIKALNO PRIOPĆENJE ČLANSTVU TRIPERA
LEO - MAO . . . Cijenjeni članovi, nažalost nalazimo se u teškom, turbulentnom i nadasve sumornom vremenu. Vremenu u kojem ništa više nije sveto. Ukratko, u petak 21. travnja, dogodila se provala u prostor sindikata naše cijenjene udruge, koji se slučajno nalazi na odjelu patologije KBC-a, Sušak.
. . . U vremenu između 16:30 i 17:45 sati, nekolicina drskih nikogovića nasilno je ušla u prostorije spomenutog objekta. Osim rasparane zaštitne mreže na prozoru i jedne razbijene daske, nikakva druga šteta nije učinjena. Kako logika nalaže, nikakve koristi od ovoga čina počinioci nemaju i nisu mogli imati. Isto tako kako niti jedna teroristička organizacija nije preuzela odgovornost za ovaj čin, zaključujemo da je po srijedi drski čin zastrašivanja našeg sindikata od strane ANTI-tripera, s ciljem političke destabilizacije istog prilikom preuzimanja nekih rukovodećih funkcija predsjedništva u udruzi.
. . . Što bi to značilo? U biti ništa. Poruka je poslana, odgovor slijedi. Iz ovoga, budite sigurni, sindikat će izaći jači nego ikad, a još ćemo i razmisliti dobro o mandatu koji nam je ponuđen. Cijena barela nafte raste, sad će i žuja poskupiti i mislim da uvjeti koji su ponuđeni ''onda'', moraju na reviziju. Jednostavno naš sindikalni moto je: NE ŽELIMO NIŠTA VIŠE NEGO ŠTO NAS PRIPADA, NE PRISTAJEMO NA NIŠTA MANJE NEGO ŠTO NAS PRIPADA!
. . . Zapamtite naši vjerni sindikalisti su svuda naokolo i marljivo zapsuju u notese svoja zapažanja.
. . . P.S. – e da, zbog novonastale situacije sindikalna članarina poskupljuje za 130%. Ali neka vas to ne zabrinjava, dajemo povoljne zajmove i kredite uz minimalnu kamatu od 68% tjedno.
24.4.2006. FESTIVAL ZNANOSTI
FESTIVAL ZNANOSTI . . . Dosta vam je “Štikle”? Mislite da ima i važnijih stvari od “Ljubavi u zaleđu”? Slažete se s Ernestom Rutherfordom koji kaže “Nemamo novca – zato moramo misliti”? Onda je Festival znanosti pravo mjesto za Vas!
. . . Od danas, ponedjeljka, 24. travnja, do subote, 29. travnja, u Rijeci, Zagrebu, Osijeku i Splitu se održava četvrti po redu Festival znanosti.
. . . Ove godine festival je u znaku proslave obljetnice rođenja dvojice hrvatskih znanstvenih velikana: 150. obljetnica rođenja fizičara i izumitelja Nikole Tesle te 100. obljetnica rođenja kemičara Vladimira Preloga.
. . . Pregled događanja u slijedećih pet dana možete pogledati na službenim stranicama festivala znanosti - www.festivalznanosti.hr. Raspored događanja po gradovima možete linkati ovdje - Rijeka, Zagreb, Osijek, Split.

22.4.2006. DAN PLANETE ZEMLJE
DAN PLANETE ZEMLJE . . . Danas se diljem svijeta obilježava međunarodni Dan Planete Zemlja. U skladu sa tim i mi ćemo reći koju riječ o našoj planeti.
. . . Ovogodišnja svjetska kampanja nosi naziv "Zaštitimo naš dom - planetu Zemlju." Dan planete Zemlje prvi put je obilježen 22. travnja 1970. godine na poticaj američkog senatora Gaylonda Nelsona, kada su organizirani prvi masovni protesti za zaštitu okoliša. Dvadeset godina poslije u takvim protestima sudjeluje više od 200 miliona ljudi širom svijeta koji su prepoznali da je zaštita okoliša konačno postala opća javna briga.
. . . Planeta Zemlja nastala je prije cca 4.600 miliona godina kad se od plinova i kosmičke prašine zgusnula u divnu, čvrstu i plavu kuglu, neznatno spljoštenu na jednom polu. Ukoliko se ne dogodi neka nepredviđena nezgoda, kao npr. to da se Sunce ugasi, postojaće još 10.000 miliona godina. Može nam izgledati velika, ali Zemlja je tek neznatno zrnce u univerzumu i u pravom smislu riječi je jedno veliko globalno selo.
. . . Kad bi saželi povijest Zemlje u mjesec dana, ispostavilo bi se da su prva živa bića stigla otprilike 10-og. Sa nastankom prvih organizama nastalo je i ono što danas nazivamo ekologijom. Ljudska vrsta u njenom sadašnjem obliku (homosapiens) ovdje je tek minutu, a TRIPICE 59 sekundi. www.earthday.net >>
19.4.2006. BOSANSKI FARAONI
JESU LI FARAONI JELI TRIPE ?. . . Teotihuacan, Huaca del Sol, Keopsova piramida, Bosanska piramida sunca . . . Dali se u Bosni, pokraj gradića Visoko nalazi skrivena drevna, od neke nepoznate civilizacije sagrađena, piramida Sunca ? Sve je više dokaza da će se svjetska povijest u nekim aspektima morati ponovno pisati pod utjecajem bosanske doline piramida.
. . . Bosanskohercegovački arheolog Semir Osmanagić koji živi u Sjedinjenim