GODINA 2005

10.12.2005. NISMO MRTVI NE
8. TRIPERIJADA. . . Eto tu smo ! Nemojte se bojati nismo umrli. Isprike svim redovitim posjetiteljima stranice, ali imali smo nekih EMO-PSIHO-TEHNIČKIH problema. Iz tih razloga nismo bili ažurni. Nismo ni mi roboti. Sve ovo radimo u slobodno vrijeme (ako ga imamo). Ali nemojte se brinuti. Vjerojatno ste već svi članovi telefonski upoznati da je organizirana slijedeća Triperijada. Triperijada broj 8 održati će se u taverni 'Vidikovac', Sveta Barbara BB - Kostrena, 18.10. ljeta gospodnjega 2005. Naziv slijedeće Triperijade je WITHOUT CHIMNEY, a vi razmislite zašto.
. . . Nakon više od godinu dana djelovanja kluba, a tako i Triperijada, svi članovi znate na koja se mjesta možete prijaviti na vrijeme. Ostalo je još desetak mjesta. Ponavljamo - konoba 'Frankopan' - Trsat, caffe 'Smart' - Vojak, caffe 'Santa Lucija' - Kostrena, KBC 'Sušak', predsjednik, podpredsjednik, itd.
. . . Očekuje Vas degustacija tripica i biranje boljih, glasovanje za kuhara mjeseca (ANTE ili DOVLA), prezentacija prepeličjih jaja, večer podpredsjednikove poezije - voditelj programa ŠEVAC.
. . . See you . . .
22.10.2005. ĆENJEPRIOP
BESKUĆNICI. . . Mogu li Triperi dobiti prostor ? Kako stvari stoje za sada ne. Trenutačno nismo u mogućnosti osigurati prostor. To ne znači da neće biti u budućnosti. Izradili smo kratku kalkulaciju i 'suma sumarum' nam govori da još nemamo pozitivnu računicu. Hvala sponzorima koji su ponudili pomoć, ali za sada to nije dostatno. Osim o prostoru ovdje se ipak radi i o kuhinji i opremi za stotinjak ljudi. Kako želimo da sve to bude na organizacijski kvalitetnom nivou, morati ćemo pričekati još neko (pogodnije) vrijeme. Neke prostore u ponudama još nismo niti pogledali.
. . . Hvala hotelu 'Bonavia' koji nam besplatno ustupa na dvije godine svoju dvoranu za vjenčanja, ali prostor ipak nije po našem ukusu.
16.10.2005. PRIOPĆENJE - (NE)SUĐENI TRIP PROSTOR
PROSTOR U NAJAM. . . Mogu li Triperi dobiti prostor ? Pitanje je sad. Kao što znate Triperima je potreban jedan adekvatni prostor. S obzirom da je broj članova već neko vrijeme preko sto, i dosta ih još čeka učlanjenje, potražili smo mogućnost dobijanja prostora radi normalnog funkcioniranja, prije svega, triperijada. Vjerovatno ste primjetili da već imamo problema i sa odlaskom u goste. Broj posjetitelja triperijada više ne pada ispod 50, a vrlo lako može biti i dupli. U gradu je već problem naći mjesto gdje sve smjestiti. Naše potrebe počele su nadilazit kapacitete ugostiteljskih objekata. Prednosti trip prostora bile bi višestruke (mjesto za sastanke i dogovore, prostor koji bi radio više dana u tjednu, otvaranje trip konobe, lakše organiziranje triperijada, mogućnost otvaranja fun shopa, ustupanje prostora bilo kojem članu za njegove potrebe, koncerti . . .)
. . . Kako bi riješili taj problem zaputili smo se u gradske institucije i potražili prostor. Prostora ima dosta, ali nam po kapacitetu i položaju ne odgovaraju svi. Za oko nam je zapeo jedan prostor u sklopu vojarne Trsat, veličine cca~220 kvadrata. Za naše potrebe idealno. Objekt u kojem je prostor se nalazi na izrazito mirnoj lokaciji okružen zelenilom, klupicama i osiguranim parkingom za sve članove odjednom.
. . . Kako znamo da 'nema đabe ni u stare babe', tako nam i ovdje problem stvaraju izdaci koji nisu mali za naš skromni proračun. Prostor mjesečno košta cca~2000 kuna, + grijanje mjesečno (zima) cca~250 kuna, + struja cca~?kuna, + uređenje prostora uz dobru volju i besplatne ruke cca~800 kuna, + opremanje prostora nezaobilaznim padelama, tanjurima, beštecima, palentarima i ostalim kuhinjskim priborom cca~1800 kuna. Na ovom popisu vjerovatno fali još nekih stvari, ali i to bi bio dobar start.
. . . Slijedeći sastanak sa gradom dogovoren je 19. listopada, srijeda, ujutro. Ukoliko se do onda javi još koji sponzor čije ćemo ime velikim svijetlećim slovima ispisati na krovu vojarne, prostor možda i ne bude utopija. Kontakt - mob : 091 595 1230
. . . Prostor se sastoji od jedne velike i dvije manje prostorije. Fotografije možete pogledati OVDJE.

15.10.2005. MP3 SILIKONI
RASPJEVANI SILIKONI. . . Jedan američki znanstveni tim započeo je projekt svirajućih grudi. Za sada istraživanja teku prema planu, ali ipak će se proizvod pojavit na tržištu tek za petnaestak godina.
. . . Po planovim kompjuterski čip sa malim MP3 playerom u budućnosti će se moći ugraditi u grudi, što znači da će žene sa ugrađenim playerom prije izlaska iz kuće moći pohraniti omiljene MP3 pjesme u grudi i po potrebi producirati u željenom trenutku.
. . . Uz pomoć MP3 silikona, samo jedna dojka moći će sadržavati kompletnu fonoteku, a dvije da ne spominjemo.
07.10.2005. FOTOTRIP CRO-HUN NAGODBA
FOTOTRIP 7. TRIPERIJADA. . . Došlo je vrijeme da vidimo i fotografije sa zadnje Hrvatsko-Ugarske nagodbe. Ovog puta fotoreporteri su bili TURBO i WORF oliti, sindikalno - KBC frakcija. Fotke možete pogledati u rubrici FOTOTRIP. Kronološki poslagane fotke prikazuju pripremu, konzumiranje, ocjenjivanje i dodjelu nagrada, kao i zanimljive nevažeće listiće.
. . . Još jednom koristimo priliku da pohvalimo kuhare koji su po mišljenju članova napravili kulinarsko remek djelo, što pokazuju i ocjene. Kuhar pobjednik nagrađen je aranžmanom od 7 dana odmora na Kubi u hotelu B kategorije, dok je drugoplasirani osvojio utješnu nagradu vikend za dvije osobe u Istarskim toplicama.
. . . Ne smijemo zaboraviti niti 'SARATEU', Slovenski dom i njihovo osoblje koje je prema nama bilo vrlo uslužno i profesionalno. Vjerujemo da ćemo imati i u budućnosti kontakte i suradnju.
. . . U klubu je do sada u godinu dana pojedeno 204 kilograma delicija, odnosno, 585 porcija, odnosno, 11700 žlica.

04.10.2005. WORFOV OSVRT
. . . Cijenjeni tripoljupci i vi koji to niste, oni koji su bili nazočni i oni koji nisu, svi koje to interesira a i za oni koji se slučajno nađu na ovoj našoj web stranici, primite na znanje da triperi ulaze u drugu godinu svoga postojanja. Nova sezona je počela i to kako. VELIKIM PRASKOM !
Eksplozija tripica pogodila je u subotu restoran Saratea i Slovenski Dom Bazovicu.
. . . Triperijada je po prvi put ušla u ''internacionalne'' vode i očito je to bio pun pogodak! Hrvatske boje branio je Šoja, a Mađarske Bundi. Pomoćnici su im bili Antonio i Željko. Dečki su zasukali rukave i ozbiljno prionuli poslu pripremanja 45 kg tripica, koliko je za ovu 7. po redu triperijadu potrošeno ...>>>
29.09.2005. VOJSKA NA GRANICAMA
klingon. . . Pogođen HUM-ZHA. Ovog puta za pobjedu snage su udružili PETRC i WORF, oliti sindikalna KBC frakcija. Sponzor zadnje tri HUM-ZHA, bio je buffet 'SARATEA'.
. . . Kuhari su za internacionalni susret koji počinje u Subotu već pripremili plahte i čeka se finiširanje u 'SARATEI'. Kuhari cijeli ovaj tjedan vrše prvo kuhanje, ni više ni manje nego 45 kilograma Tripica. Bravo kuhari. Ako želite uživati u predivnim egzotičnim mirisima javite se kuharima ovih dana.
. . . Ponavljamo da se 'SARATEA' nalazi u sklopu slovenskog doma 'BAZOVICA' na Podpinjolu ispod stare 'ŠTRANGE'. Natjecatelji u zasebnim zatvorenim komorama bez dodira s javnošću počinju u 17h a, početak ocjenjivanja je u 19.30h. Cijelu pripremu kuhara može se uživo pratiti na dva velika ekrana i na našoj stranici.
. . . Po zadnjim izvještajima Mađarska vojska stacionirala se duž cijele granice sa Hrvatskom. Doznaje se da je pješaštvo dobro opremljeno a, o avijaciji nemamo podataka.
. . . ve'ghach pIHlu'bogh juSpu'.

27.09.2005. QUCHQU'LAW'
klingon. . . L: cha'logh Dun yay, juHDaq Hoch qemchugh chavwI'. *vIre'netlhe*ngan *tlhaw'DIyo* Qup quvmoHqu' joH *pe'tlho* 'e' vItu'. Q: quvlaHqu' *tlhaw'DIyo* 'ej quvmoH 'e' qawqu' joH *pe'tlho*. DataHghach, nulay'bogh Qupmo' ghaH, juSta'.
. . . Qogh Qup rurtaHvIS, tonSaw'vaj ta' chavpu'. juSpu'ghach pIHlu'bogh juSpu' ghaH law'; qaja'laHghach chopIHlaH puS. L: wanI'vammo' Quchqu'law' naDev *meSI'na*Daq SoSloDnI'Daj tu'lu'bogh. Q: SoSloDnI'vaD De' vIqemta'. Quchlaw'qu'. vaj le'be'chugh QuchDI', vaj toy'wI' Degh tuQ ghaH. L: SaQchoH'a'? Q: SaQqu'. L: batlh qorDu'Daj parHa'. quvqu' qabDu''e' Say'moHbogh bIQvam. Quchmo' latlh SaQlu'chugh, vaj qaqqu'. SaQmo' latlh Quchlu'chugh, vaj qaqbe'.

22.09.2005. UVIJEK NA OPREZU
UVIJEK NA OPREZU. . . In the Eyes of the Ranger, The unsuspecting stranger, Had better know the truth of, Wrong from right.
. . . Cause the eyes of the Ranger, are upon you, any wrong you do he's gonna see.
. . . When you're in Texas, Look behind you, 'cause thats where Ranger's gonna be . . .
. . . Spretniji od James Bond-a, tiši od posljednjeg mohikanca, plemenitiji od Robin Hood-a - tko drugi nego vječiti borac za pravdu Ranger Walker, oliti Chuck Norris. Tradicija se nastavlja i samo dvojica pogađaju HUM-ZHA. Pobjednik ove igre i osvajač pive je Worf. Slijedeća igra uskoro.
. . . U čast Walker-a, heroja iz najrealnije, najnapetije i najdramatičnije televizijske serije ikad snimljene, ovdje možete poslušati pjesmu posvećenu njemu.
. . . HIMNA BORACA ZA PRAVDU ~83kb.

20.09.2005. KUPELJI PIVSKE
. . . Kao što znate broj prijava za rezervaciju mjesta na slijedećoj triperijadi je ograničen. Ponovimo da se slijedeća triperijada održava u ugostiteljskom objektu 'Saratea' koja se nalazi u sklopu Slovenskog doma 'Bazovica' na Podpinjolu. To će biti prva internacionalna triperijada u kojoj će se predstaviti Mađarska i Hrvatska kuhinja. Pomoć BUNDI-ju je Željko - Lujza, a Šoji Ante naš poznati kuhar koji već ima pehar u vitrini.
. . . Prijave se primaju na Trsatu u konobi - pivnici "Frankopan", u Sušačkoj dragi u buffetu "Maličić", u Kostreni u caffeu "Santa Lucija" i od danas u caffe-u 'Smart' na Vojaku.

19.09.2005. PIVSKE KUPELJI
PIVSKE KUPELJI. . . Dvorac Starkenberg, jedna od najvećih znamenitosti Tirola, odsad će svojim posjetiteljima nuditi prve pivske kupelji na svijetu.
. . . Pivom i njegovim nusproizvodima napunjeno je sedam bazena, a kupanje pomaže pri liječenju niza kožnih bolesti. Povodom otvaranja neobičnih kupelji organizirana je i velika izložba nazvana 'Mit piva'.
. . . Više informacija o novoj turističkoj ponudi možete pročitati na . . . >>>


16.09.2005. ZAŠTO JE FEFERON LJUT ?
DEVIL SPICE. . . Iz razloga što su naši kuhari do sada već više puta koristili ovaj plemeniti sastojak, a vjerojatno će i u budućnosti upoznajemo Vas podrobnije sa njim - FEFERONOM.
. . . Taj ljuti osjećaj feferona zapravo je osjećaj bola. Feferoni kao i ljute papričice čili, sadrže bezokusni, bezmirisni sastojak kapsain. On se aktivira, tj. otapa u ustima, nosu, grlu i želucu, pa čak i u crijevima.
. . . Na kapsain naš želudac reagira tako da mozgu šalje upozoravajuće signale za bol, bez obzira na to što su feferoni potpuno bezopasni i ne mogu nam naškoditi. Ljudi koji vole jesti ljute feferone čine to jer osjećaj bola potiče mozak da stvara protutežu - endorfine, takozvane hormone sreće.

15.09.2005. POGOĐEN HUM-ZHA
. . . Iako LAKUDA ima problema sa spelovanjem imena priznajemo mu pogodak. Na slici je Jonh Wayne. Lakudi opet pripada nagradna cuga. Slijedeća igra starta već sutra navečer.

15.09.2005. PAS UPUCAO GAZDU
HUNGRY DOG. . . U Bugarskoj je svađa između lovca i njegova psa oko podjele plijena završila tako da je pas iz puške ustrijelio gazdu. Ovu vijest objavili su bugarski mediji.
. . . Lovac je izgubio strpljenje kada mu njegov lovački pas nije htio predati ubijenu pticu i počeo ga tući kundakom. Međutim pas je šapom zahvatio okidač i upucao svog vlasnika. Mediji nisu objavili kakve su težine lovčeve rane, ali je rečeno da je pas ozlijedio šapu. Ovo inače nije prvi takav slučaj u svijetu lova, događalo se to i u drugim zemljama.
. . . Lovac će drugi put razmislit prije nego bude uzimao tuđi dio plijena.

11.09.2005. KRENULE SU PRIJAVE
PLAKAT. . . Slijedeća Triperijada, sedma po redu, održati će se 1. listopada, ljeta gospodnjeg 2005. u subotu u buffetu "Saratea" koji je u sklopu Slovenskog doma "Bazovica". "Saratea" se nalazi na Podpinjolu, odnosno ispod "Štrange". Telefonski broj "Saratee" je 331 - 079.
. . . Dragi naši Triperi, od danas se možete prijaviti, rezervirati i osigurati svoje mjesto na slijedećoj 7. triperijadi. Kao što znate klub nam je opet ograničen sa prostorom u kojem isprobavamo delicije. Članovi svoje mjesto za stolom mogu rezervirati na Trsatu u konobi - pivnici "Frankopan", u Sušačkoj dragi u buffetu "Maličić", u Kostreni u caffeu "Santa Lucija". Od danas pa do popunjavanja kapaciteta buffeta "Saratea" imate priliku naći svoje mjesto na listi i prijaviti se.
. . . Nemojte zaboraviti na HUM-ZHA kojega je slijedeće četiri igre sponzor "Saratea".

10.09.2005. IZUMLJENO MLIJEČNO PIVO
MLIJEČNO PIVO. . . Jedan francuski farmer izumio je pivo od mlijeka pojasnivši kako ga je na taj izum navela potreba da nađe novi način prodaje mlijeka radi niskih cijena i strogih proizvodnih kvota.
. . . Novo piće nazvano je Lactiwel i sadrži dva posto alkohola, a pri njegovoj izradi koristi se proces fermentacije sličan onom u proizvodnji tradicionalnog piva osim što Francuz koristi kvas od kefira i mliječnih bakterija. "Svi su mislili da sam lud zato što pokušavam napraviti alkohol na bazi mlijeka", kaže taj farmer iz Rennesa.
. . . Sadašnja proizvodnja je 300 boca tjedno. Prodaju se u malim trgovinama, na festivalima i tržnicama, a sretni izumitelj namjerava potražiti novac za daljnja ulaganja, kako bi proširio proizvodnju i Lactiwel stavio na police samoposluživanja. Više u stranim medijima >>>.

08.09.2005. HUM - ZHA OPET AKTIVAN
HUM - ZHA. . . Završetkom ljeta, dolaskom jeseni, otvaranjem sezone, dolaskom Triperijade, gledanjem u monitor, sa novim ferengijama, skraćivanjem dana, produženjem noći, promjenom klime i nestankom zime dolazi nam i novi HUM - ZHA. Pogodi tko je i pivo je tvoje, ove i slijedećih nekoliko igara sponzorira naš slijedeći domaćin buffet 'SARATEA'. Kao što već znate morate biti brži od ostalih, a iako neznate, sve piše u pravilima. Svi imaju pravo igre, ali samo članovi pravo na nagradu.
. . . Zato članovi upregnite očne živce, pričekajte povoljan vjetar i zaustavite dominaciju Lakude i Worfa koji se svojski trude oko tih pobjeda. Brža internet veza ne znači i brži pogodak. HUM - ZHA broj četiri je aktivna >>>.

07.09.2005. PACAL Vs TRIPICE
PLAKAT. . . Napokon je razriješena dilema drugog kuhara. Protiv ŠOJE u ring će stati naš novi član BUNDI. BUNDI je naš prvi član van granica domovine što znači da se ujedno radi i o prvoj internacionalnoj Triperijadi. Pacal, odnosno, Tripice na mađarski suprostavit će se kostrenskim Tripicama 01.10.2005. u Subotu u 'Saratei' koja se nalazi u sklopu slovenskog doma 'Bazovica' na Banderovu. Točnu lokaciju i ostale pojedinosti ćete saznati na vrijeme preko našeg site-a.
. . . Prijave će se početi primati za koji dan na već poznatim lokacijama. O svemu ćete biti obaviješteni. Broj prijava je nažalost ograničen kapacitetom 'Saratee'.

30.08.2005. RUKAVICA JE BAČENA
ŠOJA IZAZIVAČ. . . Poštovani Triperi kao što znate sa dolaskom rujna došlo je i vrijeme nove triperijade. Sukladno s time pripremamo i novu garnituru kuhara. E-mailom sa debeloga mora javio nam se naš član ŠOJA i uz pozdrave svim Triperima prijavio se za kuhara i bacio rukavicu u lice svim potencijalnim zainteresiranim kuharima. Naravno prednost imaju oni članovi koji još nisu imali prilike pokazati svoje umijeće. Šoja je rekao da se nikoga ne boji. Slijedeća triperijada bi trebala biti održana krajem tekućeg mjeseca. Zainteresirani kuhari neka se čim prije jave u središnjicu radi dogovora.
. . Ujedno koristimo priliku da u ime kluba čestitamo našem Šoji , koji je dobio sina malog Maura - malog bikera.

29.08.2005. 50000 DJEVICA U PARADI
KRALJ i DJEVICE. . . Pred kraljem Swazija , Msvatijem III danas je paradiralo čak 50000 djevica, između kojih će on odabrati svoju 13. ženu.
. . . Taj srećković dosad je napravio dvadesetsedmero djece sa dvanaest žena, a tisuće djevica je pred njim plesalo i pjevalo trudeći se da postanu kraljicama Swazija. Inače Swazi je zemlja u kojoj je čak 42 % odrasle populacije inficirano virusom HIV-a i 70% radnog stanovništva živi od jednog dolara na dan.

27.08.2005 CRNA UDOVICA DOPUTOVALA U NJEMAČKU
CRNA UDOVICA . . . Jedan njemački umirovljenik koji se upravo vratio s godišnjeg odmora provedenog na Rabu, pronašao je u svojoj garaži pauka - crnu udovicu, koji je najvjerojatnije doputovao skriven u automobilu, priopćila je u utorak policija u južnonjemačkom Ingolstadtu. Umirovljeni vojnik iz Ingolstadta pronašao je pauka na zidu garaže u kojoj je smješten i njegov automobil kojim je prije nekoliko dana doputovao s Raba. Policija je zaključila da je crna udovica doputovala zajedno s umirovljenim bračnim parom. Pauk je predan domu za nezbrinute životinje, koji će odlučiti što će učiniti sa zalutalom crnom udovicom.
. . . Ukoliko ste zainteresirani da udomite tu nježnu životinju, javite se policiji u Ingolstadt.

22.08.2005 SVI U JEDAN GLAS! DOSTA JE POSTA! TRIPE ZA SVE NAS!
KOLUMNIST WORF . . . Kolumna by WORF.
. . . Udrvenila mi se ruka (tipkovnica), pa slova kruto i pomalo nevoljko izlaze na papir (monitor). Sve u svemu ljeto prolazi uobičajeno, kile se talože u laganom ritmu, nadam se još uvijek pod kontrolom. Srećom piva ne poskupljuje brzinom naftnih derivata, pa za sada nema potrebe za alternativnim ''gorivom''.
. . . Šta se dogodilo novog u proteklo vrijeme? Pravo da vam kažem i ne baš bog zna šta. Dok izvršni odbor koristi kratak i zaslužen predah od prošle sezone, a sindikat miruje zbog razno raznih političko – zakulisnih igara, osvrnimo se mi na nešto u prvi mah . . . > >

20.08.2005 NLO OPET IZNAD HRVATSKE
. . . Fotoreporteri karlovačkog tjednika '7 dana' slučajno su uspjeli objektivom uhvatiti nepoznati leteći objekt.
. . . Naime, prošlog su tjedna pala dva mađarska zrakoplova na području Rakovice. S obzirom da se nije znalo točno mjesto pada zrakoplova i eventualno preživjelih putnika u potragu se uključila policija, HV i mještani. Potragu su već spomenuti fotoreporteri pratili sa svojim objektivom. Fotografije možete vidjeti na slijedećim linkovima PIC1, PIC2.
. . . Opširnije možete vidjeti na portalu koji je prvi objavio ovu vijest index.hr.

16.08.2005 USKORO NOVA TRIP SEZONA
. . . Poštovani članovi, simpatizeri i ostali surferi, ljeto (ako ga je vremenski uopće i bilo) polako primiče kraju, godišnji odmori završavaju, što znači da je vrijeme za pripremu novih triperijada.
. . . U tijeku su dogovori oko novih domaćina Tripera kao i o mogućoj gusarskoj triperijadi. U vidu imamo nekoliko ponuda koje su stigle na natječaj za primanje Tripera u goste. Ponude se sistematski jedna po jedna obrađuju i traži se najbolji ponuđač. To ne znači da će biti izabran samo jedan, već se izabire prednost prolaza. Odnosno ne brinite svatko će doći na red.
. . . Ponavljamo da ugostiteljski objekti, odnosno njihovi vlasnici, koji su zainteresirani da se u njihovim prostorima održi natjecanje u pripremi Tripica, neka se radi dogovora jave na kontakt@triperi.com ili na neku od ostalih e-mail adresa u rubrici KONTAKT.
. . . Svi koji se žele okušati u pripremanju Tripica, pokazati svoje kulinarsko umijeće i eventualno osvojiti pehar neka se isto tako jave na vrijeme radi narudžbe namirnica i ostalih dogovora. Svi zainteresirani kuhari će doći na red.
. . . Oni koji žele postati članovi kluba također neka se pravovremeno jave na naš kontakt.
. . . Do skorog viđenja u novoj TRIP - SEZONI.

08.08.2005 NOVA PJESMA SA DEBELOGA MORA
. . . Za sve fanove proze našeg podpredsjednika nova misao sa dubokih mora.
. . . Pijem viski u samoći kabine, čaša za čašom polako se prazni. Gledam u ništa , mislim o ničem,
prati me sjena prošlosti moje . . . > >


05.08.2005 ČESTITKE ZA DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
KNINSKA TVRĐAVA. . . Deset godina prošlo je od spektakularne vojno-redarstvene akcije Oluja u kojoj je oslobođena većina okupiranog teritorija Republike Hrvatske. Akcijom Oluja, koja je ušla u sve vojne udžbenike svijeta, oslobođeno je oko 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a oslobađanje Knina bila je kruna akcije. Akcija je počela u petak, 4. kolovoza, u pet sati. U subotu, 5. kolovoza, točno u podne na kninskoj se tvrđavi zavijorila dvadesetmetarska hrvatska zastava.
. . . Dotadašnji pobunjenički srbo-četnički centar bio je slomljen u jedan dan, a ukupno cijela akcija oslobođenja tog dijela Hrvatskog teritorija trajala je 84 sata. U toj vojno taktički hvale vrijednoj akciji sa najdužim frontom u Europi poslije drugog svjetskog rata (600 km), koje se nebi posramile niti današnje najveće svjetske vojne sile poginulo je 174 i ranjeno 1430 pripadnika hrvatskih snaga.
. . . Čestitamo Vam DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI i na prozorima zapalimo svijeće u znak sjećanja na poginule hrabre hrvatske branitelje.

02.08.2005 PETICIJA ZA OSLOBOĐENJE VANZEMALJACA
SLOBODA ZA VANZEMALJCE. . . Podržite akciju spašavanja četvero vanzemaljaca koje Amerikanci drže u pritvoru i zlostavljaju već preko 50 godina. Poduprite tu akciju potpisivanjem peticije na stranici www.shime.net. Potpisivanjem ove peticije pomoći ćete akciji koja je pokrenuta u nadi da će vlada SAD-a osloboditi četiri vanzemaljca koje drže još od incidenta u Rossewellu. Vanzemaljci su bez ikakva razloga zadržani u pritvoru već preko 50 godina, a u to vrijeme bili su podvrgnuti raznim nehumanim pokusima i ispitivanjima u kojima je bilo i nasilja nad vanzemaljcima.
. . . Ukoliko imate srca i duše potpisat ćete ovu peticiju. Ova peticija potpisuje se već godinama na
shimepageu, a broj potpisnika sa svakim potpisom je sve veći !
. . . I klub ljubitelja Tripica pridružuje se akciji oslobađanja nedužnih vanzemaljaca
PAKISTAN NEWS > > >

30.07.2005 TURBO IZLOŽBA
ART by TURBO. . . U rubrici FOTOTRIP izložili smo neke radove našeg člana TURBO (184).
. . . Polazište u djelima izrazitog temperamenta i dinamičnog izraza TURBO pronalazi ponajprije u ljudskom liku. On dostojanstveno sastavlja jezik oblika neopterećen konvencijama i tradicijama. Sklon je slobodnoj takoreći karikaturalnoj vijesti gdje se naslućuje čovjek proturječnosti i djetinstva duha. Ponire i analizira unutrašnjost čovjeka kojeg intenzivno, energično i subjektivno doživljava.
. . . Njegovi crteži, linije i paleta boja ističu se različitim ritmovima i tu se utjelovljuje spontanost izvođenja. Njegova impulzivna gesta postiže različiti pikturalni učinak. On se služi različitim pokretima i sitnicama, mrljama, točkama te slobodnim potezom pa se osim 'pravih' naslućuju i slućajni potezi i tragovi . . . > > >

29.07.2005 IRA OBJAVILA PREKID ORUŽANE BORBE
IRA. . . IRSKA republikanska armija (IRA) službeno je objavila u četvrtak da prekida svoju oružanu borbu i poručila da će svoje ciljeve realizirati kroz politiku. IRA navodi u priopćenju izdanom u Belfastu da je naredila svojim članovima da polože oružje od 16 sati u četvrtak po mjesnom vremenu.
. . . IRA će ostvarivati svoje ciljeve isključivo mirnim političkim i demokratskim sredstvima, navodi se u priopćenju. U dugoočekivanom priopćenju ova je organizacija usvojila demokratsku platformu djelovanja i okončala više od 30 godina nasilja. IRA je donijela navedenu odluku nakon unutarnje rasprave izazvane pozivom predsjednika Sinn Feina Gerryja Adamsa na ostvarivanje ciljeva isključivo kroz politiku.

27.07.2005 DISCOVERY NAPOKON POLETIO
DISCOVERY. . . Američka svemirska agencija NASA uspješno je u utorak lansirala space shuttle Discovery označivši time obnovu letova svoje raketne flote 2,5 godine nakon katastrofe istovjetnog raketoplana Columbije. Raketoplan Discovery lansiran je u 10,39 sati po lokalnom vremenu iz svemirskog centra Kennedy na Floridi na višednevnu misiju u Zemljinu orbitu. Raketoplan Discovery je na putu prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) kojoj će sedmočlana posada predvođena zapovjednicom Eileen Collins isporučiti zalihe hrane i opreme.
. . . Preliminarna ispitivanja fotografija polijetanja pokazala su da se odlomio dio zaštitnog toplinskog štita, ali je NASA priopćila da to ne bi trebalo utjecati na sigurnost letjelice.

23.07.2005 USKORO SPOMENIK ZA BRUCE LEEJA
BRUCE LEE. . . 20.07. bila je obljetnica je smrti sinonima za kung-fu, Bruce Leeja. Podizanjem brončanog spomenika Bruce Leeju, Hong Kong će u studenom obilježiti 65. obljetnicu rođenja pokojne kung - fu legende. Predsjednik kluba ljubitelja Bruce Leeja, Wong Yiu - Keung, pohvalio se da je riječ o prvom javnom spomeniku njegovom idolu ne samo u Hong Kongu nego i u svijetu.
. . . Bruce Lee rođen je u San Franciscu 7. studenog 1940. godine u Kineskoj četvrti, u godini Zmaja, kao Lee Juen Kam. Dana 20. srpnja 1973., dok je radio na filmu Igra smrti (Game Of Death - Bruce Lee's Game Of Death, a koji je 1978. dovršio njegov prijatelj Robert Clouse) posjećuje prijateljicu, glumicu Betty Ting Pel želeći joj ponuditi glavnu ulogu. Za vrijeme posjeta tužio se na glavobolju i ona mu daje tablete ali Bruce kolabrira ne dolazeći svijesti. Kada su stigla kola hitne pomoći bio je već mrtav. Pored službene obavijesti da je umro od celebralne oedeme koja je odraz reakcije na Bettyne tablete za glavobolju javnost njegovu smrt proglašava sumnjivom. www.brucelee.com >>>

23.07.2005. NOVA HAIKU - LIJEVU PRUŽAM PREMA NOŽU
. . . Nova Haiku by potpredsjednik.
. . . Lijevu pružam prema nožu, desnu pružam ka pištolju . . .>>>


22.07.2005 IZRASTAO JOJ PENIS
IZRASTAO JOJ PENIS. . . "Jednog jutra, nakon noći punog mjeseca 21. lipnja, primijetila sam da moja stvar (spolni organ) nije ista kao prije", rekla je Thin Sandar, koja će ubrzo uzeti muško ime Than Sein, u intervjuu koji je u svom domu dala novinaru France-Pressea.
. . . Kad joj je prošlog mjeseca narastao penis, počelo ju je pohoditi tisuće hodočasnika. Dovoljno čudno da je postala atrakcija u ovoj duboko praznovjernoj zemlji u kojoj se neobjašnjive stvari vrlo brzo poistovjećuju sa svetim moćima i spiritualnim značenjem. Mnogi ljudi misle da je Thin Sandar zapravo hermafrodit. Nekoliko medicinskih stručnjaka ju je već pregledalo i sada čeka rezultate pretraga. Ipak, nekoliko medicinskih objašnjenja o ovoj neobičnoj transformaciji spola došlo je i prije službenih rezultata, koji se očekuju od ministarstva zdravstva. "Zasad ne možemo sa sigurnošću reći je li zaista pretrpjela naglu promjenu spola", rekao je neimenovani gradski dužnosnik, dodajući da rodni list ipak pokazuje da je rođena kao djevojčica . . .

18.07.2005. SPENCER TUNICK OPET U AKCIJI
NAKED NEWCASTLE. . . Nakon Brugesa, Barcelone, Lisabona, Londona i New Yorka, umjetnik poznat po svojim fotografijama masovnih okupljanja golih ljudi, ovaj put je zatražio od 1.500 golih dragovoljaca da u zoru poziraju na pet različitih mjesta, na dvjema obalama Tynea, koji dijeli Newcastle od Gatesheada.
. . . Dragovoljci su u svježe jutro prešli preko futurističkog mosta Millenium, a zatim su išli duž mola u Newcastleu gdje su pozirali ležeći i stojeći.
. . . Događaj je organizirao centar za suvremenu umjetnost Baltic u Gatesheadu, a financirala su ga dva grada koja na taj način žele promicati turizam. Za Vas smo pronašli par linkova sa Spencerovim fotkama - Barcelona, Beč, Burningam, London.
. . . Dali je vrijeme da Spencera Tunicka umjetnika svjetskog glasa pozovemo i u Rijeku pa da napravi koju razglednicu s Kvarnera ?

17.07.2005. SMRT DUPINA NA VOZU
SMRT MLADOG DUPINA. . . Naši fotoreporteri prošlog vikenda su napravili ovu fotografiju. Radi se o fotografiji načinjenoj u kanalu između otoka Krka i kopna, pola milje od svjetionika na Vozu. Nesretni mladi dupin zapleo se u konop ribarske mreže i očigledno nakon puno muke i pokušaja bježanja ostao ovdje zauvijek.
. . . Najpoznatiji i najzastupljeniji dupin našeg mora je Tursiops Truncatus koji se kreće uz obalu pa sve do otvorenog mora. On je vješti otimač ribe, voli igre među valovima, a posebno ga smiruje zalazak sunca. Sive je boje sa svijetlim, gotovo bijelim bojama na trbuhu. Njuška mu je kratka. Mužjaci dosežu do 3,90m i 275 kilograma, a ženke su nešto manje i lakše.

15.07.2005. CRNE UDOVICE U PLOMINU
CRNA UDOVICA. . . Na stotine crnih udovica preplavilo je ovoga tjedna odlagalište pepela Termoelektrane Plomin, što je tamošnjim radnicima otežalo posao te ih dobrano zabrinulo.
. . . U Zavodu za javno zdravstvo u Puli potvrdili su da je svugdje u Istri povećana populacija tog pauka.
. . . U posljednje vrijeme dobivaju jako puno dojava, što znači da je ove godine zaista došlo do rasta brojnosti crnih udovica. Tome su pogodovali vremenski uvjeti tijekom zime, kao i obilje hrane, budući da ove godine ima jako puno skakavaca, koji su im omiljeni zalogaj. Preporučamo povećani oprez na mjestima gdje su moguća staništa crnih udovica. Napominjemo da su crne udovice dosad uočene u Krmedu, Čabrunićima, Pomeru, Peroju, Vodnjanu, Plominu i Kanfanaru.
. . . Ljetni mjeseci su doba godine kada su aktivni mnogi paukovi. Crna udovica je najotrovniji pauk Europe. U našem je području osobito brojan uz obalu. U Gorskom kotaru ga nema. Nema govora o nekakvoj mogućoj agresivnosti ovog pauka. Ugriz crne udovice rezultat je nesretnog slučaja prignječenja pauka nezaštićenim dijelom tijela čovjeka.

15.07.2005. NOVA HAIKU - MY SWEET, LITTLE, JAPANESE PUSSY
. . . Nova Haiku by potpredsjednik.
. . . A month spent with you, is unforgetable. Your skin was so tasty . . .>>>


14.07.2005. DISCOVERY OSTAO NA ZEMLJI :)
DISCOVERY JE NESPREMAN. . . Prvom space shuttleu koji je trebao krenuti u svemir nakon katastrofe Columbije prvo je otpao prozor, što je brzo popravljeno. No, onda je otkriven jedan puno veći problem.
. . . Američka svemirska agencija NASA odgodila je u srijedu polijetanje space shuttlea Discovery zbog problema s jednim od senzora za gorivo. Kontrola misije u svemirskom centru Kennedy na Floridi donijela je odluku nešto manje od dva i pol sata prije vremena predviđenog za lansiranje Discoveryja. Problem se pojavio na jednom od četiri senzora odgovorna za prekidanje rada motora u odgovarajućem trenutku tijekom uzlijetanja. Kontrola misije je objavila da je polijetanje odgođeno za najmanje jedan dan, ali nije sigurno da će Discovery poletjeti i u četvrtak.
. . . Sedmeročlana posada već se nalazila u letjelici kada je objavljena odluka o odgodi, a dotad je izgledalo da samo loše vrijeme može odgoditi njezino polijetanje prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.

13.07.2005. DANAS POLIJEĆE DISCOVERY
DISCOVERY JE SPREMAN. . . PRVI puta od tragedije raketoplana Columbia, američka svemirska agencija NASA počela je odbrojavati sate, minute i sekunde do lansiranja space shuttlea Discovery. Odbrojavanje do prvog leta raketoplana u posljednje dvije i pol godine počelo je u nedjelju navečer a protiče dobro i bez tehničkih problema. Jedinu brigu za NASA-u predstavlja vrijeme odnosno uragan Dennis koji, premda je oslabio, prijeti omesti lansiranje, te nova tropska depresija koja se pojavila na Atlantiku. Pročitajte više na www.nasa.gov/returntoflight/main.
. . . 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, O

10.07.2005. NUDIZAM NA STAZI F1
F1 - NUDE. . . Bob McKenzie, škotski novinar britanskog Daily Expressa, imao je poprilično dug jezik prošle godine. Sprdao se s McLarenom, 'trčat ću gol po Silverstoneu ako osvoje i jednu utrku u 2004. godini'.
. . . Kimi Raikkonen pobijedio je na Velikoj nagradi Belgije i britanski novinar Bob održao je svoje obećanje i prošlu nedjelju svukao se pred 100.000 gledatelja.

. . .

07.07.2005. LAKUDA OPET NA TRONU
. . . Dok neki gađaju pored mete, a neki se boje dati bilo koji odgovor osim točnog, LAKUDA gađa točno u sridu. Kakvo oko sokolovo. LAKUDA novi pobjednik HUM - ZHA. Uskoro nova igra.

06.07.2005. HOT DOG - BRŽE VIŠE JAČE
IMA LI TRIPICA U SVEMIRU ?. . . Nije potukao vlastiti rekord, ali još uvijek nema dostojnog protivnika. Japanac Takeru Kobayashi pobijedio je na natjecanju u proždiranju hot dogova u ljetovalištu Coney Island pored New York-a. Takeru pobjeđuje već petu godinu zaredom progutavši ove godine 49 komada u 12 minuta. Japanac nije uspio dostići lanjski rezultat od 53 i pol pojedena hot doga.
. . . Kobayashi ima 27 godina, visok je 1,67 m i težak samo 65 kg. Glavna protivnica bila mu je amerikanka Sonya Thomas poznata kao 'crna udovica', koja je postavila novi američki rekord s 37 komada za 12 minuta.

05.07.2005. DEEP IMPACT UDARIO U KOMET
IMA LI TRIPICA U SVEMIRU ?. . . Udarni projektil sonde Deep Impact udario je u komet Tempel 1 u ponedjeljak u 6 sati i 52 minute po srednjoeuropskom vremenu, završavajući putovanje od šest mjeseci u predivnoj svemirskoj eksploziji. "Imamo potvrdu o sudaru. Pogodili smo baš gdje smo htjeli", izjavio je tri minute nakon udara Don Yeomans, NASA-in tehničar iz JPL-a. "Iako je oblak bio puno veći od očekivanog."
. . . Sonda veličine stroja za pranje rublja (metar visine i 327 kilograma težine), u posljednja dva sata misije izvela je tri probna manevra ciljanja i zabila se u komet Tempel 1 točno u planirano vrijeme, te je snimila stjenovitu površinu 3,7 sekundi prije sudara.
. . . Kometi su 'načinjeni' od plina, prašine i leda iz najudaljenijih područja solarnih sustava. Često se puta na njima odigrava burna aktivnost pri čemu im povrišna puca, što stvara rep od leda i prašine.
. . . Porijeklo Tripica još uvijek ostaje tajna . . .

04.07.2005. EKSPLOZIJA NA KOMETU
IMA LI TRIPICA U SVEMIRU ?. . . Svemirska sonda Deep Impact uspješno je u nedjelju ujutro lansirala modul koji bi za 24 sata trebao udariti u komet Tempel 1, oko 133 milijuna kilometara udaljen od Zemlje, s ciljem otkrivanja ili bar pojašnjenja tajne porijekla Sunčevog sustava, izvijestila je NASA. Sonda ga je izbacila u nedjelju u zoru i ako sve prođe kako je predviđeno, za 24 sata projektil bi brzinom od 37.000 km trebao udariti u komet Tempel 1. Znanstvenici predviđaju da će udarac, koji će odgovarati eksploziji 4,5 tona TNT-a, u jezgri kometa duljeg od 6 km stvoriti krater dugačak poput nogometnog stadiona.
. . . Znanstvenici će događaj pratiti teleskopima sa Zemlje i odgonetnuti vječnu tajnu - Jesu li Tripice vanzemaljskog porijekla ?

03.07.2005. HUM - ZHA RIDE AGAIN
. . . HUM - ZHA se nastavlja. Pobjednik ove igre ima extra cugu na slijedećoj Triperijadi. Izoštrite pogled i namjestite fokus . . .

01.07.2005. - - - - 17/50/67 by WORF
. . . Dragi naši triperi, eto prošla je još jedna šesta po redu triperijada u konobi Frankopan na Trsatu. Šta da se kaže o ovoj? Pa ima se šta za reći. Prvo; prvi put kuhala je žena! Drugo; prešli smo brojku od sto, točnije sada nas članova ima 101! Treće; kupljeno je nevjerojatnih 35kg tripica! Ima toga još, ali zanima li Vas što znače ove brojke u naslovu? E pa sad ću vam reći. Te brojke ste Vi! . . . >>>.

29.06.2005. ŠESTA KROZ TURBO OBJEKTIV
. . . U rubrici FOTOTRIP možete pogledati galeriju slika (photo by TURBO) sa zadnje triperijade.
. . . HUM - ZHA se nastavlja nakon dogovora sa novim sponzorom igre.

27.06.2005. IZVJEŠTAJ SA ŠESTE TRIPERIJADE
. . . Ana – Marija je naša prva kuharica koja je prihvatila izazov i hrabro ušla u kulinarski dvoboj protiv Marina. Ana – Marijin pomoćnik bio je Sile Gitara, a Marinov, Dado. Marin se opredjelio za srednje ljuto, a Ana – Marija za ljuto izadnje tripica. Papreno je na taj način zapaprila protivniku i pobijedila! Te večeri 44 važećih glasaćkih listića tripera ocjenivalo je lonce A i B, a Ana – Marija pobijedila je sa prosječnom ocjenom 6.27, dok je Marin dobio ocjenu 5.22.
. . . Malo strpljenja dok se slike obrade i stave na net.
. . .
Popijte svi jednu hladnu pivu, lakše će te prebroditi vrućinu.
25.06.2005. ŽENE SU NA VLASTI
. . . Od danas ništa nije kao prije . . . Fotke, izvještaji i ostalo uskoro . . .
. . . A sada u ove sitne sate par riječi od pobjednika: 'Frankopani su pali jednim zamahom mača kralja Tripera. Tripice su potekle u potocima. Bila je noć punog mjeseca . . . S prvim loncem A pala je prva linija Frankopana da bi potom u pikantnom naletu lonca B i zadnje linije se pokorile. Kralj Triperi svijet je naš.' by Sile gitara (121)
. . . Hej Triperi sto ima? Uh i danas je dan prošao. Skuhala sam tripice ali i sama sebe. Nego tko voli papreno? ok. Sile Gitara je bio onaj koji je zaslužan za odabrani okus... Hehe u svakom slučaju sve je uspjelo !!!!! ljuto do.... by Ana (189)

21.06.2005. KOMET STIŽE
. . . Obavještavamo članstvo da su prijave za 6. Triperijadu gotove. Sva mjesta su rezervirana.
. . . New members fototrip by Worf

20.06.2005. HEGHLU'MEH QAQ JAVJAM
. . . Heghlu'meH QaQ jajvam

19.06.2005. WORF POBJEDNIK HUM-ZHA
. . . Toliko Worfovog truda, pogađanja i praćenja urodilo je plodom. Pobjednik druge Hum - Zha je Worf. Zadatak riješen 18.6.2005 u 7:29:09. Danas nova fotka.

16.06.2005. EKSLUZIVNO NA TRIPERI.COM
MARIO FURKA. . . Eksluzivno samo na triperi.com u rubrici FUNTRIP možete downloadirati MP3 album 'Kroz taj ludi svijet'. Veliko hvala gosp. Mariu koji je dozvolio da stavimo njegov album prvijenac na naš site. Mario Furka u albumu sa svojom akustičnom gitarom prolazi kroz Kabul, Montreal, Rijeku i mnoga druga mjesta koja je pohodio u svom životu. Sve svoje dogodovštine marljivo je skupljao i pretočio u ovaj album. Ne propustite poslušati kako zvuči riječka legenda Mario Furka i u rubrici FUNTRIP downloadirajte njegove pjesme.
. . . Danas popodne finale na HUM - ZHA.
. . . U rubrici FOTOTRIP nove fotke sa 5. triperijade by GONZO i TURBO I novI PIJATI I PADELE.

14.06.2005. 10 DANA
. . . Na Trsatu je 30 - setak rezerviranih mjesta. Kod Obota je lista sutra. Ne brinite Draga nismo Vas zaboravili. Veseli i zdravi bili vavik Tripice jili. Još 10 dana . . . Mare i Robi javite se u klub jer niste predali pristupnice.

10.06.2005. ČLANSTVO
. . . Svi koji se interesiraju kako postati član Kluba Ljubitelja Tripica neka se jave na triperi@triperi.com . Molimo da se to učini što prije slijedeće Triperijade radi organizacijskih stvari.
. . . 'Kaos je iskon svih stvari i prapočetak' - FEJ - KU, Fragmenti

8.06.2005. ŠESTA TRIPERIJADA 24. LIPNJA
. . . PLAKATOdređen je datum 6. triperijade. Na Trsatu u konobi - pivnici 'Frankopan' 24. lipnja održava se triperijada. Od sutra predvečer možete se prijavit na već poznatim mjestima. 'Frankopan' - Trsat, Konoba 'Ive' - Brajdica, Sušačka Draga - buffet 'Maličić', Kostrena - 'Lucija'.

 


07.06.2005. IZABRANI KUHARI 6. TRIPERIJADE
. . . Došlo je do jedne promjene u izboru kuhara. Nakon 15 dana konklave i 30 glasovanja upravni odbor se napokon usuglasio i pojavio se bijeli dim iz dimnjaka. Kuhari su izabrani. Po prvi puta u povijesti triperijada kuhar je žena. Naša članica 189 - ANA-MARIJA suprostavit će se kuharu 138 - MARINU. Njihove pripreme su već počele iako su izabrali za dan triperijade subotu 25. lipnja. Od jučer u ponoć pa do tog dana kuhari će biti odvojeni od ostatka svijeta u zasebnim karantenama. Kuhari će svo to vrijeme na kruhu i vodi meditirati po 16 sati dnevno. Preko stranice i LIVE CAM moći ćete gledati 24 sata dnevno meditaciju kuhara.
. . . Potvrda tog datuma i mjesta na kojima ćete moći rezervirati svoje mjesto biti će objavljena sutra.
. . . Nova Worfova kolumna - postani franjevac . . .

06.06.2005. NOVI ZADATAK U HUM - ZHA
. . . U našoj nagradnoj igri već je novi zadatak i možete pokušat pogodit i osvojit. Povremeno je bilo problema sa guestbook-om gdje ostavljate svoje odgovore, ali na to nismo mogli utjecat. Problemi sa serverom. Nadajmo se da ih više neće biti.
. . . Što se tiče slijedeće triperijade, danas kuhari odlučuju o datumu održavanja. Biti ćete obavješteni. Admin out.

06.06.2005. LAKUDA POBJEDNIK PRVOG HUM - ZHA
. . . Dobili smo prvog pobjednika igre HUM - ZHA. Svojim oštrim okom član broj 165 - LAKUDA prepoznao je Busha 05.06 u 12 h i 50 min. Na slijedećoj triperijadi oštrookog člana počastit ćemo hladnom pivom. Što drugo reći nego bravo LAKUDA.
. . . Slijedeća igra starta već tokom večeri.

05.06.2005. UHOM VUKAO VLAK
. . . Kinez Zhang Xinguan ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je desnim uhom vukao vlak punih 40 metara. Na svoje desno uho 39-godišnji Kinez pričvrstio je metalni uređaj sa komadom žice privezanim za vlak.
. . . Dvadeset i četiri tone tešku lokomotivu uspio je povući iz trećeg pokušaja. Kao posljedica treninga Zhangovo je desno uho skoro dvostruko veće od lijevog.

04.06.2005. HRVATSKA RAZBILA BUGARSKU - by Lujo
VATRENI. . . Na vrućem terenu usred Sofije, Hrvatska nogometna reprezentacija odličnom igrom ostvarila je uvjerljivu pobjedu (1:3) koja nas je dovela na vrata SP Njemače 2006. Iako su Bugari dominirali u startu utakmice i izgledali kao sigurnija momčad, naši su igrači postepeno preuzimali igru te golom Babića u 18. min zadali Bugarima prvi udarac. Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada našoj reprezentaciji, a Bugari iz rijetkih bljeskova uspijevaju iz slobodnjaka smanjiti naše vodstvo na 1:2 koje je prethodno povisio Tudor. Konačan rezultat majstorskim potezom postavlja Niko Kranjčar.Svemu tome je nazočilo oko 1000 naših vatrenih navijača.

03.06.2005. KONTAKTIRAJTE SA VANZEMALJCIMA
NAŠI SUSJEDI. . . Želite li poslati poruku vanzemaljcima ? To više nije nemoguće. Od ožujka ove godine grupa inženjera ponudila je mogućnost direktnog telefonskog poziva u svemir. Poruke se šalju preko odašiljača smještenog u USA (central Connecticut). Poruka nije besplatna, ali je jeftinija od telefonskog poziva, primjerice, drugog kontinenta. (3.99 $ za minutu). Vanzemaljci kojima šaljete poruku moraju se koristiti ništa većom antenom od one naše zemaljske u Puerto Rico-u. Sve to naravno možete obaviti iz svog naslonjača preko adrese www.talktoaliens.com.
. . . Klub ljubitelja Tripica TRIPERI Rijeka već je poslao službenu depešu najbližim nam susjedima (cca 4 svjetlosne godine). Nadajmo se da će kakav E.T. posjetiti koju od slijedećih triperijada.

02.06.2005. USKORO 6. TRIPERIJADA
NAJAVA. . . Počele su pripreme za slijedeću šestu po redu triperijadu. Ona će biti održana, poput one prve, u konobi - pivnici Frankopan na Trsatu. Kuhari koji su zainteresirani da pokažu svoje umijeće neka se jave na naše E-mail adrese. Tko prvi njegova djevojka.
. . . Prijave i rezervacije mjesta za članove počinju od slijedećeg tjedna. Mjesta na kojima se možete prijaviti biti će objavljena pravovremeno. Svi koji su zainteresirani za učlanjenje u klub neka se također jave na naše E-mail adrese. Mahok ghan tron bijgaa'rr.

02.06.2005. MALO PRAVOG ROCK-a
LEGENDA. . . Dragi naši surferi, posjećenost stranice sve je veća i VEĆA. Za sad Vam nećemo otkriti brojke jer će te tu privilegiju imati za koji dan.
. . . Danas je prošlo fotografiranje MARIA FURKE. U slijedećih 48 sati u našoj dobro poznatoj rubrici FUNTRIP samo za triperi.com exluzivno možete skinuti legendarne pjesme od legendarnog FURKE. Samo da znate u subotu 04.06.2005. ljeta gospodnjega uz afirmirane i one ostale bendove možete poslušati dobru rock glazbu. I zato nemojte zaboraviti otići u Abazziu na slatinu i poslušati dobru glazbu.
. . . Cuga se još uvijek smješi pobjedniku u HUM-ZHA . . .

01.06.2005. TERORIZAM
TERORISTI . . . Vjerovali ili NE. Na ovoj stranici su se pojavili neki teroristi. Do sad ste skužili da tu i tamo ne radi guestbook. Pitanje je ZAŠTO ???? Dali su to neki unutarnji, vanjski ili neki drugi neprijatelji ? Dali su to možda neki Vanzemaljci, odnosno bića sa drugoga planeta ? Mi bi bili sretni da su sa drugoga planeta, ALI ne Oni su samo iz susjedne galaksije. Sve u svemu naš GUESTBOOK je bombandiran kao Dresden, a stranica ne radi niti mjesec dana. ZAŠTO' MI SE PITAMO ???? Čempreski sam riknujaaaa . . .

29.05.2005. OSVRT NA 5. TRIPERIJADU
. . . Ponovno okupljanje Tripera nije bilo nikad bliže moru. Na terasi restorana ronilačkog kluba na Kostreni, uz ugodnu večernju temperaturu, skupilo se poprilično ljudi. Brojke rastu. Članova sada ima 88. Tko je pripremao veličanstvenu hranu ? Kako je pripremao veličanstvenu hranu ? Kako je izglasan pobjednik ? Što su kuhari izjavili prije i nakon degustacije ? Koliko se kila Tripica pojelo ? Zašto se osnovao sindikat u klubu ? Zašto će taj sindikat biti brutalno ugušen u krvi a sindikalisti pretučeni ? Sve to možete saznati u Worf-ovoj kolumni > > >
28.05.2005. PRVI ZADATAK U HUM - ZHA
. . . U nagradnoj igri HUM - ZHA osvanulo je prvo lice. Iako za sada fotka ne nudi previše možete pokušat pogodit tko je i pivo je tvoje.

26.05.2005. ČESTITKE OSVAJAČIMA HRVATSKOG KUPA
. . . HNK Rijeka je osvojila Kup Hrvatske. Nakon duuugih 26 godina 'suše' napokon je i u bijele vitrine potpuno zasluženo došao trofej. Velimir Radman, Kristijan Čaval, Zoran Ivančić, Dario Knežević, Peter Lerant, Dragan Tadić, Tomislav Erceg, Neno Katulić, Antun Dunković, Dumitru Mitu, Mario Prišć, Josip Butić, Siniša Linić, Daniel Šarić, Ivica Marić, Igor Tkalčević, Sandi Dobrić, Igor Novaković, Krešimir Brkić, Jasmin Mujdža, ekipa koja je dovela Rabuzinovo sunce u Rijeku. Veliko hvala i Elvisu Scoriji koji je tako optimistično izjavio na Korzu "Zahvaljujem sugrađanima na toplom dočeku. Vjerujem da ćemo za godinu dana identično slavlje organizirati u nedjelju. To bi značilo da smo prvaci...". Što drugo kazati nego - IZAĐITE NA BALKONE . . .

25.05.2005. SITE STUFF
. . . Primili smo više upita i pozive za održavanje triperijade u Vašim prostorima. Svi zainteresirani neka se jave na kontakt radi dogovora o slobodnom terminu i ostalim pojedinostima. Zainteresirani koji nam žele poslati svoje članke, fotke, recepte radi objavljivanja na stranici neka se jave na triperi@triperi.com.
. . . Uskoro izlazi i WORF-ovo izvješće 5. triperijade kao i interwiew sa kuharima. Za igru HUM-ZHA strpite je još koji dan. Podpredsjednik je također najavio nove stihove nakon slijedeće inspiracije.

24.05.2005. TRIPER'S ON THE ROAD AGAIN
. . . Klub ljubitelja Tripica - TRIPERI - Rijeka se ponovno vratio u cyber svijet. Svi ljubitelji Tripica i oni koji će to tek postati ponovno na našim stranicama mogu pročitati sve novosti u klubu i oko njega. Ovaj put nismo podstanari na WEB-u nego izlazimo sa našom domenom triperi.com. Zahvaljujemo se sponzorima SEM i FRANKOPAN koji su nam pomogli smjestiti site na server. Novu verziju stranice pojačali smo sa nekim novim rubrikama kao i kolumnom WORF te PODPREDSJEDNIKOVOM pjesmaricom. U otvaranju je i HUM-ZHA dobro poznata easybet - kladioničarima. Ostale stvari otkrijte sami . . .

17.02.2005. ČETVRTA TRIPERIJADA - BORBA TITANA
PLAKAT. . . Napokon je došlo vrijeme i za slijedeću četvrtu TRIPERIJADU. Nakon brojnih poziva nestrpljivih članova uspjeli smo uskladit kuhare, njihovo vrijeme, domaćina i ostalih članova. Četvrta TRIPERIJADA će se održati u prostorijama OTVORENE SCENE BELVEDER, 'oliti' ROCK THEATRE LUIZIJANA. Ulaz se nalazi točno preko puta lokomotive koja je smještena tik do glavnog riječkog željezničkog kolodvora u Krešimirovoj ulici. Ulaz za vozila sa parkingom nalazi se sa druge strane (Potok). Izlaz sa parkinga je besplatan nakon 22.00h. Za koji dan na stranici ćete moći vidjeti i mapu (da se koji član slučajno nebi izgubio). Triperijada će se održati 28.II.2005. - ponedjeljak. Ovog puta delicije Vam spremaju MORSKI i već promovirani KREŠO. Dok se TRIPICE budu pripremale o milozvuku će brinuti SILE GITARA.
. . . Molimo članove da rezerviraju svoje mjesto na vrijeme, jer je broj mjesta ograničen. Mogućnost rezerviranja mjesta povlačimo nakon popune prostora. Kao i do sad članovi svoje tanjure i mjesto mogu rezervirati u konobi 'IVE' (šet. Andrije Kačića Miošića). Od ovog puta prijave su moguće i u Caffe baru 'Santa Lucija' u Kostreni (iza pumpne stanice). Naravno popis za prijave se nalazi i u prostorijama OTVORENE SCENE BELVEDER. Još informacija slijedećih dana . . .
25.01.2005. OBJAVLJENA TABLICA
PRVA ŽUPANIJSKA TRIP LIGA. . . Pridržavajući se međunarodnih pravila, Ženevskih konvencija i standarda WTA (world tripe assocciation) izradili smo tablicu kuhara prve županijske trip lige. Tablica će se postepeno povećavati kako se kuhari budu prijavljivali na slijedećim Triperijadama. Stanje stvari možete pogledati u rubrici KUHARI.
. . . Bez obzira što su za slijedeću Triperijadu koja će se, po sadašnjim saznanjima, održati u prostorima OTVORENE SCENE BELVEDER kuhari već prijavljeni, molimo kuhare koji su zainteresirani za natjecanje da se što prije jave u redakciju e-mailom, jer uvijek postoji mogućnost promjene plana. Ažurirali smo i neke nove članove u rubrici TRIPERI.
24.01.2005. TRIPE NA INTERNETU
TRIPE CLUB. . . Da nebi bilo da smo mi jedini klub Tripera na svijetu pronašli smo još neke entuzijaste sa drugog kontinenta. Koliko su danas aktivni to je pitanje, ali primjećujemo da se bave istim poslom i zanimacijom u slobodno vrijeme. Potrudili su se opisat tu veličanstvenu hranu. Pogledajte www.tripesite.com/club.html .
. . . P.S. Uskoro obavijesti o slijedećoj Triperijadi. Molimo članove i ostale simpatizere da se malo strpe u tijeku je organizacija.
13.01.2005. zanimljivosti: PRINC OTIŠAO NA MAŠKARE U ZABRANJENOJ MASKI
. . . Nestašni princ Harry je opet razveselio svoju nonu kraljicu. Princ Harry je na kostimiranojNESTAŠNI BRITANSKI PRESTOLONASLJEDNIK zabavi oko ruke nosio traku s nacističkim simbolima te vojnu košulju s nacističkim simbolima.
Ovaj će incident, procjenjuju britanski mediji, nanijeti nove neugodnosti britanskoj kraljevskoj obitelji, a posebice princu Harryu, trećem po redu nasljeđivanja britanske krune.
. . . Britanska kraljica Elizabeta trebala bi 27. siječnja održati primanje za preživjele žrtve holokausta. "Jako mi je žao ako sam nekoga uvrijedio. To je bio loš izbor kostima i ja se ispričavam", rekao je Harry. Fotografije Harryja u nacističkoj uniformi snimljene su na privatnoj zabavi, a objavljene su na prvoj stranici lista Sun uz naslov Hitler jugend i Harry nacist.
06.01.2005. DO SADA 160.000 ZABILJEŽENIH ŽRTAVA TSUNAMIJA
. . . I mi se pridružujemo humanitarnoj akciji pomoći žrtvama katastrofalnog tsunamija. Pomoći možete pozivom na donacijski telefon HCK-a 060 888 201. Jednim pozivom na taj broj donira se 3,66 kuna. Hrvatski Crveni križ poslao je poziv za pomoć stanovništvu zemalja Bengalskog zaljeva, stradalom u katastrofalnom potresu i kasnijem plimnom valu. Pomoći se može i uplatom na žiroračun HCK-a broj 2360000-1101396032, uz poziv na broj 05 03271625-520 s naznakom "Apel za pomoć stradalima u Bengalskom zaljevu". Triperi ne budite lijeni i okrenite broj za pomoć.

 

 

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2007
KONTAKT DEUTSCH ESPANOL ENGLISH ITALIANO FRANCE