. . . Welkom op de webpagina van de club die is opgericht voor mensen die genieten van pens - 'Triperi', gelegen in Rijeka, Kroatie. Door het grote aantal bezoekers en interesse getoond door mensen buiten Kroatie, hebben we besloten om deze informatie te vertalen in een aantal andere talen. Het volgende is een overzicht en een omschrijving van de activiteiten van de club en zijn leden. Mocht het in de toekomst nodig lijken, zullen we de gehele webpagina vertalen.

 

WIE ZIJN DE 'PENS CLUB LEDEN'

.. . . De club opgericht voor mensen die genieten van pens'Triperi' bestaat uit een groep locale vrijwilligers and organisaties en het doel is het organiseren van normale en bijzondere pens evenementen (Triperijada), als wel de bereiding en consumptie van pens. De club is onafhankelijk en is een non-profit organisatie.

. . . Het basis doel van de 'PENS CLUB' is het behouden van de traditie van het bereiden en het consumeren van pens en het aanmoedigen daarvan. Dit vindt plaats op carnaval vieringen, sport evenementen en andere feestelijkheden in het binnen en buitenland. Tijdens deze evenementen wordt er informatie gedeeld en ingewonnen over de verschillende methoden van het bereiden van pens. Verder houdt de club lezingen.

. . . - De club staat officieel geregistreerd als een vereniging in Kraotie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rijeka.

. . . De clubleden komen geregeld samen voor het bereiden en consumeren van pens.

WAT IS EEN PENS EVENEMENT ?

. . .Goldener Koch des Monats 'TRIPERIJADA' is een bijeenkomst die regelmatig gehouden wordt door de clubleden met als doel het eten van pens (tripica). Tijdens elke TRIPERIJADA zullen minimaal 2 koks met elkaar een culinaire strijd aangaan. Deze koks zijn leden van de club en ieder clublid kan zich als kok aanmelden. Elke kok heeft het recht op een keukenhulp naar eigen keuze die hem/ haar tijdens de voorbereiding kan helpen. De overige leden proeven de pens klaargemaakt door beide koks. Na het proeven brengen zij een stem uit. Elk gerecht wordt beoordeeld met een cijfer tussen de 1 en de 10. The jury, bestaande uit 5 a 10 leden, tellen de punten, delen ze door het aantal stemmen en berekenen de gemiddelde score behaald per gerecht. De kok diens gerecht de meeste punten behaald word uitgeroepen tot de kok van de maand, ontvangt een gouden medaille en krijgt een wisselbeker. De kok met het laagst behaalde aantal punten ontvangt een zilveren medaille.

THE BEKER

. . . De prijs die de kok ontvangt voor de best bereidde pens is een wisselbeker. Deze wisselbeker mag de winnaar houden tot er een volgende 'kok van de maand' wordt uitgeroepen tijdens het volgende pens evenement.

. . . De namen van de huidige en vorige winnaars staan in de beker gegraveerd, Het voetstuk van de beker is gemaakt van titaan, afkomstig van de Komeet Halley. De beker is 46 centimeter hoog en weegt 4,2 kilogram.


THE CUP GLASNOGOVORNIKOVA PREZENTACIJA PEHARA

THE MEDAILLE


. . . -De medailles die tijdens het evenement worden gewonnen, blijven in bezit van de koks. - De winnaar van de gouden medaille met de tekst 'gouden kok van de maand' mag deze dus houden. De medaille heeft een diameter van 12 cm en is gemaakt van een kilo puur goud.
De kok met de minste aantal punten mag de zilveren medaille met de tekst 'zilveren kok van de maand' houden. Deze medaille heeft een diameter van 10 cm en is gemaakt van 900 gram puur zilver.


THE MEDAL GLASNOGOVORNIKOVA PREZENTACIJA PEHARA

 

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2010
KONTAKT