ZADAĆNICA MISCHELLE KERŠANC

 

. . . MischelleU susret CRNOJ OVCI i 3. revijalnoj Triperijadi, objavljujemo zadaćnicu Mischelle Keršanc iz osnovne škole 'Zamet' i njen opis Triperijade i tate kuhara na djelu. Tema zadaćnice bila je 'opis osobe u zatvorenom prostoru', a opisana je 10. Triperijada. Pretpostavlja se da će kuhar KREŠO uz ovakav sastav imati još više kuharskog TRIP elana na CRNOJ OVCI! Kako se dobija 'odličan (5)' u šestom razredu osnovne škole, pročitajte u Trip zadaćnici...

Zadaćnica u originalu (JPEG~60Kb)
TRIP ZADAĆNICA

2. školska zadaca
Moj tata
( opis osobe u zatvorenom prostoru)

. . . Triperijada se održala u brodu Arca Fiumana. To je usidren brod koji je zapravo restoran. Bio je nakrcan ljudima koji su čekali da okuse i ocjene tripice. Bili su dobre volje, iako je vani bilo tmurno.


. . . Ja osobno mrzim tripice, ali moj tata… To je druga prica. On ih voli i često ih kuha. Član je ljubitelja tripica. I on se natjecao. Već je dva puta pobijedio, ali nikad nije kuhao protiv školovanog kuhara. U njegova su leđa gledali razni sastojci. To su bili: papar, sol, luk i sl. Brzim pokretima njegove velike ruke jedan po jedan sastojak nestajao je s police, poput slatkiša u dućanu punom djece, pomislila sam. Gledavši tu paradu, poskliznula sam se. Drveni parketi bili su proliveni vodom i masnoćom. Sve je sklizavo. Kad sam došla pred tatu osjetila sam užasan smrad. No, tati to kao da nije smetalo. Ipak, životinjska utroba nije baš ugodna mirisa. Tata je bez problema nasjeckao tu utrobu i ubacio je u padelu od 30 litara. Galama. Tatu je to živciralo, ali je izdržao. Okružen svim tim ljudima i RTL televizijom, nabacivao je lažan osmjeh. Njegove crvene, oči kao u vampira, sve više su se crvenile. Sparina ga je ubijala. Grašci znoja oblijevale su njegovo celo. Počeo se prebacivati s lijeve noge na desnu, što inace cini kad je iznerviran. Kad je skuhao tripice za cijeli restoran, olakšanje na njegovom licu bilo je vrlo uočljivo. Napokon je došao i taj trenutak… Proglašenje pobjednika. Tata je bio napet kao struna. Tada su proglasili pobjednikovo ime: ? Krešimir Keršanc! ? Fran, mama i ja obgrlili smo ga i ponosili se njime. I on se ponosio sam sobom.


. . . Dva dana kasnije tata je bio na RTL televiziji. Svim prijateljicama sam rekla da gledaju " Eksploziv. " Tata se na intervjuu pravio " mrtav - hladan. " Svi smo mu se smijali.

Mischelle Keršanc 6.a

 

 

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2009
KONTAKT DEUTSCH ESPANOL ENGLISH ITALIANO FRANCE