SVAKI TEKST U RUBRIKAMA KOLUMNE NA TRIPERI.COM OSOBNI JE URADAK KOLUMNISTE I NEMA VEZE SA SLUŽBENIM STAJALIŠTIMA UDRUGE I OSTALIH ČLANOVA

 

PARANOJA DNEVNIK 2

Utorak (2.05.)


Gliha je uhićen. Dolaze po mene. Bježim na krov. Na krovu je Sakoman, Bernardica i policija. Puno policije. Skačem s krova. Padam u more kojemu je, valjda zbog nepodobnosti oduzeta boja Dvanaest nas je u moru. Netko mi dodaje rukometnu loptu i dvije kocke sa sirom. U tunelu sam. Gliha trči sav uznevjeren. Bježi od nečega. O ne.. nije valjda. Okrećem se . Zid. U klopci sam. Svemu je kraj. HAL. Njoj je nemoguće pobjeći. Ispao mi je bubreg po putu. La La La. Neka sjena postaje sve veća. Nosi lisice. Nove. Iz dućana. Chief inspector HAL. Ona sve zna. Svemu je kraj (zbogom i više se ne vraćaj).

9.33.

Budim se sav u znoju

Zovem Glihu. Kaže da niti on ni Greta nisu spavali cijelu noć. Pratili su dalekozorom brod koji je isplovljavao iz luke. Činilo mu se sumnjivo. Osim toga, antene na susjednom neboderu su okrenute prema njemu. Ne sve, da ne bi bilo sumnjivo, ali...

Gliha: Prate me dvojica...

Ja: Znam. I mene.Upravo brišem sve brojeve s moba. To priznaju kao dokaz (op. policijski priručnik str 47. poglavlje 2.)

Gliha: Greta i ja premještamo namještaj.

Ja: !!!

Kodirani razgovor:

Gliha: Članskom iskaznicom može se služiti samo vlasnik.

Ja: Članarina vrijedi godinu dana od dana upisa.

Greta: Naš proizvodni program je raznolik i opširan.

Ja: Primio sam pismo iz Kalifornije !


11.50.

Neko zvoni. Ne otvaram (nikada)

11.53.

Koraci. Odlazi. Mičem ormar sa vrata i trčim na krov. Poštar. Omotan u olovnu deku i gledam u daljinu.

Svi su osumnjičeni. SVI. Sve ih zatvorite.

14.01.

Zaspao sam na krovu. Trčim nazad u stan formatirati hard. Nikad se ne zna.

16.34.

Zašto ptice ne pjevaju? Nigdje niti jedne. Zašto? Zvuk.. Uvijek spreman. Univerzalna samoobrana. Mobitel. Kodirana poruka. Gliha "Budu li prema nama postupali mekano, i mi ćemo mekano uzvratiti."

Paranoja Haiku:

U hodniku tko je
Čiji šum se čuje
FBI, DEA, SOA
Ili specijalac to je.

U tišini ležim
Bez ikakva zvuka
Sumnjivo meni to je
Čitatelju redova ovih.


20.00.

Pucam sa zgrade u obližnje stablo(štukalnicom jer to nije kažnjivo). Gliha se javlja iz aviona (Krila kvarnera); kaže da osmatra grad iz zraka. Klir. Sumnjiv mu je neprijateljski neboder. Slika ga iz zraka. Pilot mu nije dao padobran. A šta ako ih napadnu amerikanci. Šta onda.. Čini mu se da u daljini vidi avion sa rotacijom. Prijeti da će iskočiti ako se odmah ne vrate. Drama u avionu. Gliha prčka po prekidačima. Pilot psuje i vraćaju se. Objašnjava mu da ne može sletit na Orijentovo igralište i prijeti mu policijom. Gliha je skamenjen. Po izlasku iz aviona trči u šumu.

22.00.

Greta preuzima dežurstvo. Konopcem se spuštam na balkon. Zovem Glihu. Šeće po Podhumu unezvjeren. Kaže da će spavati u rovu na brdu. Kažem mu da je ovdje sve klir. Ne želim ga plašiti svojim snom. HAL. Uvijek je tu negdje. Strašno. Tri slova koja izazivaju stravu.

22.30.

Vrijeme je za odmor. Sutra ću se strašno napit.

16.05.2007.--------------------------

 

 

 

PARANOJA DNEVNIK

Ponedjeljak (01.05.)


8.30. Buđenje

Slaganje pernice i priprema za školu. Danas imamo HRVATSKI, MATEMATIKU, PRIRODU, SRZ i GLAZBENI. Jebeni dan.

9.00.

Dizanje iz kreveta i rolling stron`z. La La La.

9.15

Puno pametniji odlazim na WC. Uz laganu pjesmu u sebi pišam (cca 2 min.), radim frizuru i gledam u špijunku. Portun klir, kuhinja klir, sobe klir. Nigdje nikoga. Dobro. Čuju se auti. Auti, samo auti.

9.27

Neko je stao ispred kuće. Lagano šuljanje. Zelena xsara. Dobro. Nema prijetnje. Debela izlazi i nešto pita mazalicu koja slučajno i nehajno šeće ulicom! Nehajno. Možda, ali da li slučajno. Mazalica uljudno odgovara i pokazuje prstom u daljinu. Dobro. Debela baš ne konta i pita ponovo. (Postaje sumnjivo). Debela je na nivou pametnijeg majmuna i telećim pogledom gleda u smjeru prsta u nebo. Glupača traži WTC. (prije bi ga našla po mirisu)... Mazalica nastavlja ulicom.

9.45.

LaLaLa Neko je u portunu . Špijunka. Klir. Evo ga. Očitanje brojila. Zašto baš danas i zašto baš na moja vrata. ( A ako su kat ispod specijalci sa ovnom)! Kroz odškrinuta vrata mu govorim brojeve. Ne vjeruje. Ponavljam. Ne vjeruje.Skidam brojilo i pružam mu ga kroz odškrinuta vrata.Govorim mu da sam dobrovoljni davaoc krvi. Čudi se.... Ne jebe. Dajem i koštanu srž. ? Otkriveni drot odustaje i odlazi niz stepenice. Sada je stubište klir. Nervoza... Palim još jedan.

10 15.

Zašto je Suzan japanka? Guram ormar na vrata (ako specijalci probaju sa ovnom, to će ih barem malo usporiti) (..) oblačim uniformu i na stražu. Stapam se sa okolinom. Zovem informacije. Dežurno mjesto broj 2. Nije čula za Suzan i ne zna zašto je japanka. Sumnjivo.Nešto šumi u liniji. Prisluškuju. Sumnjivi kombi na početku ulice.

12.00

Zovem Glihu iz Portoroža. Živi ulicu od mene. Kaže da nije spavao cijelu noć i da je sa Gretom bio dva puta u ophodnji. Kaže mi da je kombi tu parkiran cijelu noć.

12.23

Kamion s radnicima se zaustavlja ispred kuće. T-com. Zovem informacije. Ne znaju za nikakve radove. Znao sam. Specijalci ili SOA.. Sigurno. Vade neki alat. Visoki što vadi alat pjevuši. Pale kompresor i buše cestu. Dobra kamuflaža.

13.01.

Gliha iz Portoroža mi javlja da mu je lift na katu već 45 min. Proglasio je drugi stupanj uzbune. Još mi kaže da je stubište klir.

13.05-13.33

Ništa se ne događa. Zatišje pred buru...

14.49

Radnici završavaju... Spremaju kompresor i odlaze. Iskopali su rupu promjera 1m i odlaze !!! Dobri su. Stvarno su dobri.

15.25

Dobro kamufliran odlazim do Grete i Glihe iz Portoroža. Ulica je tiha i prazna. Nije dobro. Hodam tako da se nakon svakih nekoliko koraka naglo bacam između parkiranih auta i osmatram. Ništa. Netko je na balkonu. Zbunjeno me gleda. Pravim se mrtav. Puzim do kontejnera za smeće. Mažem lice pasjim govnom i trčim. Nemam puno vremena.

15.27

Stižem pred neboder. Klir. Izmjenjujem svjetlosne signale sa Glihom i utrčavam u portun. Smrdim na pasja govna. Trčeći po stubama stižem do Glihe. Klir.

15.35

Palimo jedan.
Specijalnim dalekozorom iranske revolucionarne garde osmatramo okolinu. Klir. Kombi sa specijalcima je još tamo. Gliha mi govori da razmišlja o tome da zazida prozor. Kaže da bi ostavio samo malu rupu. Pita me da li je to pametno. Govorim mu da je to jako pametno. Čuje se avion. Palimo jedan. Zašto lift ide stalno gore-dole. Posvuda kamere.

17.00

Nakon pregleda topografskih mapa i nekih meni nepoznatih tlocrta spremam se za polazak. Idem puno dužim putem da se oslobodim pratnje te napokom dolazim doma. Tražim lopatu. Opet avion.

18.21

Pada mrak Palim jedan i odlazim na krov zgrade. Osmatram pokriven olovnom dekom radi satelita. Klir.


22.00

Zatrpavam rupu ispred kuće.

7.03.2007.--------------------------

 

 

 

KLUB LJUBITELJA TRIPICA - TRIPE LOVERS FUN CLUB - 'TRIPERI' - RIJEKA - © 2004-2009
KONTAKT DEUTSCH ESPANOL ENGLISH ITALIANO FRANCE